Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RBuhl

34 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
5 sherpa hegymászó és egy kínai hegymászócsapat kereste Konyit, aki feltehetően egy jéghasadékba zuhant. Amit jégtörmelék fedett be. A kínaiak szerinte nincs már esély, hogy élve megtalálják. Klein Dávid ma jön le a hegyről. Ő azért nem vett részt a keresésben, mert a karja megsérült, s így…..
RBuhl 2010.04.29 20:25:07
Reggel ahogy tegnap leegyeztettem vártuk a reptéri buszt, ami csak nem jött. Egy kis utánjárás után kiderült az ok is. Ma van a HK-i maraton futás napja így le van zárva a belváros és a reptérre vezető út egy része is. A kérdésemre, hogy akkor most, hogyan jutunk el a reptérre…..
Remekül sikerült az utolsó napunk HK-ban. Mivel a jetleg miatt nem tudtunk aludni, így már hajnali 5 után ébredve reggeli után 8-9 körül a belvárosban voltunk. Áthajóztunk a Victoria-öblön , majd elvillamosoztunk (van ilyen szó? :)) az emeletes villamossal a fashion street-hez,…..
Hong Kong-ban vagyunk már. A becsekkolás, bőrönd feladás simán ment, egyetlen nem túl előnyös dolog volt, hogy teli volt a repülő, emiatt 4 helyet csak a középső sorba tudtak adni. Úgyhogy nem ablak mellett ültünk a repülőn. A fiúk simán vették a 11.5 órás repülőutat,…..
Reggel RBuhl elment és elvitte a lakóautót leadni. Kaptunk egy büntit is, valamilyen alagút díját állítólag nem fizettük be (ezt mondjuk azóta se tudjuk, hol kellett volna fizetnünk :O), de nem volt vészes összeg, úgyhogy örülünk, hogy a lakóautós kaland alatt és után semmi…..
Most már kényelmesre vettük a figurát, nyugodtan felkeltünk, reggeliztünk, kimostuk a ruháinkat, aztán komótosan elindultunk Auckland felé. Csak 190 km-es út várt ránk, egy ideig az óceánparton mentünk, aztán a szárazföldön. GPS-ünk kedvességének hála, néhány kilométert…..
Rotoruában az első utunk az Agrodome-ba vezetett, kompos hajótársaink említették ezt a programot, és úgy éreztük, kimaradunk valamiből, ha nem nézhetünk meg egy igazi birkanyírást, hiszen Új-Zélandon éppen az extrém gyors és pontos birkanyíró farmerek a világhírűek. Úgyhogy…..
Még előző este befizettük magunkat egy vízi taxizásra, a Nemzeti Park egyik legszebb részére, a parti öblök és a körbefonódó hegyek környékére. A terv az volt, hogy a család addig megy a hajóval, ameddig csak lehet, én előbb kiszállok és túrázom egyet két öböl közt…..
 Lustálkodtunk reggel, aztán csak összeszedtük magunkat és elautóztunk a Hokitika melletti kanyonba. A türkiz színű víz szép és meglepő volt, a függőhíd meg kalandos, de így utólag belegondolva, nem volt akkora durranás Új-Zéland egyéb kanyonjaihoz képest. Otthon egy…..
Reggel fél órára kitisztult az idő, így végre láthattuk a Mt. Cook és a környékbeli hegyek gyönyörű csúcsait, majd ugyanazzal a lendülettel ismét visszafelhősödött az ég, eltakarva előlünk minden látnivalót. A Fox gleccser parkolójában sem volt nagyobb szerencsénk, nem…..
Még hogy nyár… reggel zuhogó esőre ébredtünk és látszott, hogy ez nem a szokásos - mindjárt elállok, csak felfrissítem a levegőt - típusú eső. Így aztán a reggeli kötelezők után nekivágtunk a mai penzumunknak. Ma a Haast hágó megmászása után a Fox Gleccsernél…..
9-kor ébredtünk a Shotover folyó partján, pontosabban onnan, ahonnan a sugárhajtású motorcsónakok indulnak. Tegnap már megvettük a jegyeket az egyik legnagyobb új-zélandi őrületre a Shotover Jet-ezésre. A folyó alsó szakaszát gyakorlatilag kitulajdonították a Jetesek. 9.45-kor…..
9:55-re vettük a hajójegyet, ezért sietősen indult a reggelünk, gyorsan magunkra kapkodtuk a ruháinkat, na nem csak a hajó indulása miatt, hanem mert nagyon hideg volt. :( Nem volt több 10 foknál, se az autóban, se kívül. A tourist infó-ban előző nap azt mondták, hogy kis hajóra…..
Reggel korán ébredtünk, nem csak a hideg miatt, hanem azért is, mert ma hosszú út (több, mint 600 km) várt ránk. Gyors reggeli és tankolás után nekivágtunk a Milford Sound-hoz vezető útnak. A gyerekeket elláttuk matricás és egyéb foglalkoztató füzetekkel, és mentünk, ahogy…..
Menet közben Oamaru-ban megálltunk kék pingvineket nézni.A kék pingvin a világon a legkisebb termetű pingvin, és éjszaka van ébren. Az útikönyvek szerint kizárólag ebben a városban élnek, azt viszont furcsálltuk, hogy lehet az, hogy a könyv szerint a pingvinek napnyugta előtt fél…..
Ma úgy terveztük, hogy Attila hőlégballonos világkapcsolatának hála (köszi Attila! :-)), talán hőlégballonnal fogunk repülni. De hát ember tervez, odafönt meg ugyebár máshogy gondolták. Fél éjszaka esett az eső, reggel orkánszerű szélre és borús időre ébredtünk. C.J.…..
Birkának lenni jó Kiwinek (helyinek) lenni jó, mi több, életforma, ennél csak egy jobb dolog lehet, birkának lenni Új-Zélandon. Gyakorlatilag a birkáké az ország, no nem pejoratív értelemben. Amerre járunk birkák, néhol azért egy-két tehén ill. őzike-farm is feltűnik. A…..
RBuhl-né: Reggel korán keltünk, mert a Kapiti Island esetből tanulva minél hamarabb szerettünk volna jegyet venni a bálnanéző hajóra. Igaz, kicsit elbizonytalanodtunk, mert esett az eső és borús volt az ég, Izlandon pedig már megtanulhattuk, hogy a bálna csak a napsütés miatt jön…..
RBuhl: .. már amennyire mi pihenni tudunk:) Már előző nap este felhívtam Tamást (még neten otthonról beszéltük meg, hogy összefutunk, ha erre járunk) és megbeszéltük, hogy ma találkozunk és dumálunk egyet. Ő 2 éve lakik itt a barátnőjével, érdekelt, hogy milyen NZ egy…..
RBuhl 2010.02.12 12:48:24
@anyaszulo: Nagyon köszönjük, Tamás sokat mesélt Önökről, örülünk a virtuális találkozásnak. Üdv. Christchurch-ből
RBuhl 2010.02.12 12:50:05
@pappito: előreláthatólaqg 25.-én leszünk Aucklandban ismét. Hol érünk el?
Az éjszaka nekem remek volt a többiek viszont fel-felébredtek a fények, és a komphoz érkező és onnan elmenő autók zaja miatt. Ma reggel meg esik. Reggel még futottam egy kört a városban – bakancs nézés, ismét sikertelen– és hoztam reggelit. Itt is jól látszik az…..
Reggel felkerestük az első iSite-ot (ez az országos turisztinformésüncenter) és rákérdezetem az esélyeinkre egy Kapiti – tour-on való részvételre. Sajnos valóban előre le kellett volna foglalni a hajó utat. Egyszerre csak 50 (70) ember mehet át a hajóval  -a főleg…..
az út a cél ... ez+az 2010.02.07 11:41:12
RBuhl: Erősen kell törnünk a fejünket azon, ha egy híres új-zélandi embert kellene megneveznünk, bevallom, nekem sem jut eszembe így hirtelen senki, talán csak 1-2 híres triatlonos vagy mintha most lett volna egy olimpiai bajnokuk, de ez sem tuti. Viszont rögbiben világelsők, még ha…..
RBuhl 2010.02.09 11:36:52
@captainragarda: Hi Captain, 13.-a körül leszünk Chirstchurchben, ott felkeressük CJ-t, kösz a kontaktot.
RBuhl-né: Turangót reggel elhagytuk, visszamentünk a bevásárlóközpontba videókamera kazettát és a lakóautó wc-jébe fertőtlenítőszert venni, itt ért az egyik nagy meglepetés. Ugyan egyik árucikk sem volt, viszont az eladólány hosszas érdeklődésemre a homlokára csapott, és…..
RBuhl-né Reggel 8-kor ébredtünk és meglepve láttuk, hogy a parkoló körülöttünk teljesen megtelt autókkal. Viktor elvitte a srácokat a játszótérre, én meg 9-kor azt vettem észre, hogy özönlik a tömeg a két házzal arrébb lévő épületből, mindenki beszáll az autójába, és…..
RBuhl-né: Azzal kezdődött, hogy előző este a mosodában a 120 kg-os maori hölgyek között (ó, de karcsúnak éreztem ám magam! ?)) sorban állva a mosógépért, megkérdeztem tőlük, hogy mit jelentenek a plakáton a programban lévő kifejezések, vagyis pontosan micsoda mikor lesz.…..