Regisztráció Blogot indítok
Adatok
komisz_kölök

0 bejegyzést írt és 493 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi években az ipar egyre inkább próbálja elhitetni velünk, hogy a különféle, laboratóriumban előállított műhúsok adják majd a megoldást a fenntarthatatlan mezőgazdaság által okozott problémákra. A génmódosított Impossible Burger engedélyeztetési folyamata már el is indult az Európai Unióban,…..
Voltaképpen akár szenzációsnak is nevezhető adatokkal állt elő a Központi Statisztikai Hivatal a napokban. Ezek szerint ugyanis tavaly évtizedes trend fordult meg, hiszen több Magyarországon született állampolgár költözött vissza, mint amennyi elment – magyarán megfordult a kivándorlás. „Az utolsó…..
komisz_kölök 2020.05.21 12:08:15
@AlabamaLapa: szeretnék egy origos cikket kommentálni. Meg tudnád mutatni hogy kell?
komisz_kölök 2020.05.21 23:28:40
@AlabamaLapa: Tirolbol esetleg az ment haza, aki vendeglatozott, elvesztette a munkajat, es nem volt (rendesen) bejelentve elötte. Ha be lett volna jelentve, jarna neki munkanelküli segely, amit hülye lenne itthagyni. Nem jar ugyanis, ha nincs az orszagban. Akikröl te beszelsz, azok nem hataratkelök, hanem idenymunkasok, magyarorszagi elettel, lakassal, csaladdal. Nem hinnem hogy sokan szaladtak haza a virus elöl gyerekestül, csaladostul, felmondva az alberletet, meg kiiratva a gyereket az iskolabol.
Az meg, hogy valaki "koronas lett" tehat kimutattak nala a fertözest, karantenra köteleztek, gyogyszert adtak neki, es utana autoba ül, leteker hat orat Magyarorszagra, csak hogy otthoni korhazban jobban kezeljek majd, nekem vicc kategoria.
komisz_kölök 2020.05.21 23:46:57
@desw: "Ismerős magyarból viszi ki a TB támogatott gyógyszert, mert a bezzeg nyugaton kurva drága, és ugye marha menők kint, de ez már nem fér bele"

Melyik gyogyszer az, ami kint nem megfizethetö, de itt felirja valami orvos egy szora, egy hazautazas alkalmaval, es meg el is tarthato olyan hosszan, hogy megerje vele bespajzolni? Plusz olyan draga, hogy megeri erte evi 84.000 Ft TB-t fizetni?

"Másik Angilából' jött haza szülni"
Erröl is meselhetnel. Szoval nem ingyen szült Angliaban, amit az NHS fizetett, hanem kifizette a repjegyet a mamanak, papanak, fogadott otthon nögyogyaszt, aki befarad a szüleshez az allami korhazba, stb.
Ja, a 36. terhessegi het utan nem lehet repülni. Hazajöttek autoval Angliabol? Lattal te mar terhes nöt, miutan 20 orat autozott?
fáymiklós Most örülsz? 2020.03.20 07:29:49
Most örülsz? A rövid válasz az, hogy nem. A hosszabb meg az, hogy nagyon nem. Miközben egyetértek azzal, hogy Eszenyi Enikőnek le kellett mondania, vagy nem szabad meghosszabbítani a szerződését a Vígszínház igazgatójaként. Nem volt a helyén, bár nem irigylem az utódot se, mert ki kell majd…..
A Konzervatív Párt komoly győzelmét hozta a brit előrehozott választás, ami egyúttal azt is jelenti, hogy Boris Johnson kormánya erős felhatalmazást kapott a Brexit levezénylésére. Várhatóan távozik a két legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt és a Liberális demokraták vezetője is...
komisz_kölök 2019.12.13 10:26:17
@Buchhalter: a Skotokat függetlenseggel es gyors EU csatlakozassal kecsegtetni ugyanolyan hazugsäg, mint amiket Boris es Trump nyomat. Ez egy evekig elhuzodo bizonytalan folyamat lenne, aminek amugy sincs meg az egyertelmü tamogatottsaga a skot tarsadalomban. Szerintem akkor van esely az elszakadasra, ha a brit gazdasäg nagyon-nagyon sulyos välsägba kerül a Brexit utän.
komisz_kölök 2019.12.13 11:27:16
@Virago_1000: na, ezen a heten is összeomlik az EU? :)
Adott egy mindenféle felmérések szerint a világ élvonalába tartozó társadalom, ami az emberi jogok, a jólét és rengeteg egyéb tényező szempontjából a legjobb helyek közé számít. Mihez kezd egy ilyen ország a bevándorlókkal? A kérdés nyilván nem új, de egy sorozat most egészen érdekes megközelítésben…..
komisz_kölök 2019.11.05 10:23:16
Máté és családja lassan tíz éve élnek az Egyesült Királyságban, három gyermekük született már a szigetországban, szóval ha van valaki, aki tényleg gyökeret eresztett ott, akkor azok ők. Ő is azok közé tartozik, akik jó régen, hat éve írtak sorsukról posztot a Határátkelőre – kíváncsi voltam, mi…..
Rekordokat döntöget az Ausztriában dolgozó magyarok száma, olyannyira, hogy év elején már közel 100 ezer (98 227) magyar állampolgárról szóltak a statisztikák (és ez még csak a hivatalos szám), ami a rendszerváltás óta soha nem volt ilyen magas. A kérdés az, mit dolgoznak az ottani magyarok?..
komisz_kölök 2019.09.11 07:18:27
@ember100: nem lop a benzinkutas ;)
Vannak zsidós nevek, mint a Kohn, a Grün, a Weisz és a Schwartz. Pedig akik ismerik az ókori illetve a középkori rabbinikus irodalmat feltűnhet, hogy a zsidóknak nemigazán volt családnevük. Hozzáteszem a nem-zsidóknak sem. Jó sokáig. A zsidó társadalomban mindenkit, döntőrészben patriarchális…..
komisz_kölök 2019.08.06 20:19:29
@arncht: pedig a Lovas istenien hangzik német kiejtéssel ;) Volt magyarorszagi multinál ilyen nevű szerencsés munkatarsam. Öröm volt a meeting a németekkel :)
A kérdésre nyilván majd csak az idő adja meg a választ, az az egy biztos, hogy szerdától a brit Konzervatív Párt új vezetője Theresa May utódja, azaz rá hárul az a feladat, hogy kivezesse az Egyesült Királyságot az Európai Unióból. De kicsoda is Boris Johnson?..
komisz_kölök 2019.07.24 22:36:09
@Fikalnyik Eugén: vagy az irek egyesülnek az anyaorszaggal, aminek epen nem megy olyan rosszul. A skotokhoz meg atvandorol a szolgaltato/bank szektor az angoloktol. Plusz az olajpenz is az övek lesz, az egy dolog, hogy a BP termeli ki. A kerdes, hogy melyik allamnak fizeti a banyajaradekot.
komisz_kölök 2019.07.25 07:53:17
@liberalnazi dickheads: köszönöm az inteligens megjegyzest, latom igazi inteligens uriember vagy, ezert enged meg, hogy valaszoljak.
Gondolom a magad cizellalt stilusaban arra akartal ravilagitani, hogy az eszakir kilepesnek kisebb eselye van, mint a skotok eseteben. Ez igy is van, de vegyük figyelembe, hogy a kemeny brexit eseten, tehat ha hatar keletkezik a ket ir allam között, az ir kormany elsö logikus lepese az lenne, hogy megadja az allampolgarsagot az eszaki ireknek. Erre ugye az EUn belül (kis hazank pl.) es kivül is (pl boszniai horvatok) van precedens. Ezutan adott egy allam, hol Baranyaval ellentetben a lakossag fele a szomszedos orszag allampolgara is. Ha pedig az eszakir demografiat tekinted, lathatod, hogy az irek par even belül többsegben lesznek, es egyre gyorsulo ütemben növekszik az aranyuk. Ez azert, lassuk be, felvet problemakat es lehetösegeket.

A masik allammal valo csatlakozas pedig korantsem peldatlan. Pl. NSZK - NDK, hogy mast ne mondjak. Masreszt a skot illetve eszakir allam elismerese nagyon szepen beleillene az EU "szopassuk meg lehetö legjobban a UK-t" strategiajaba. Kivallo peldat mutatna peldaul az euroszkeptikus olaszoknak (a maguk, szinten az elszakadasert küzdö Eszaki Ligajaval), vagy a spanyoloknak (Baszkföld ugye), azzal kapcsolatban, mennyire eri meg kilepni az EUbol. Persze mondhatod, hogy majd pont ezek megvetozzak az EUs elismerest/felvetelt, de lassuk be, hogy az EUban egyre jobban az van, amit a nemetek szeretnenek. Plane most hogy hivatalosan is az ö emberük vezeti a boltot. A nemeteknek pedig nincs jobb buli, mint sok kicsi, önmagaban jelentektelen allam felett uralni az Europai Egyesült Allamokat.
Ausztriában nagyon csalóka, hogy az ország közelsége, részben hasonló kulturális, történelmi gyökerei miatt, sok mindenben erősen emlékeztet Magyarországra, ám közben nagyon is más ország. Hat évvel ezelőtt ezekkel a sorokkal vezettem fel Barna posztját, aki akkor éppen hat…..
komisz_kölök 2019.07.04 09:50:55
@Arthamyr: amugy a GIS nem is hülyeseg, ha belegondol az ember. Az lenne az ertelme, hogy a közszolgalati TVnek meglegyen a sajat bevetele, az aktualis kormanyzattol függetlenül, es ezert független tudjon maradni. Mondjuk ausztraban az en izlesemnek balos az ORF, de meg mindig elfogulatlanabb, mint a meszaros tv.
komisz_kölök 2019.07.04 13:07:55
@kardio1: miert akart volna megszabadulni az FPÖtöl? Egyedül szeptember utan sem fog tudni kormanyozni. A komcsikkal eddig sem ment semmire az ÖVP. A maradek meg tul kockazatos. Egyreszt, hogy a ket kicsi beer-e a küszöb föle, de ha ugy is lesz, harom partot folyamatosan összekordinalni soha nem jo szorakozas. Szerintem ez összeesküveselmelet kategoria.

Összel megy tovabb az eddigi koalicio. Az meg hogy Strachetöl megszabaduljon, ennyit nem ert szerintem.
komisz_kölök 2019.07.04 20:57:57
@Andy73: valaki elmondhatna vegre, mit jelent, amit mindig hallok, hogy "idegen marad egész életében". Honnan kene ezt eszrevennem? Föleg Becsben, ahol az emberek fele nem osztrak gyökerekkel rendelkezik.
En kisvarosbol költöztem Pestre elsö körben, de az ott töltött 6 ev alatt idegenebbnek ereztem magam, mint itt. Nem voltak embersegesebbek a munkaadok, kedvesebbek a jarokeleök, mosolygosabbak a szomszedok. Mitöl jobb annak, aki mondjuk Gyularol Pestre költözik, mint nekem? Vagy a "barhova" az orszagon belül is ervenyes?
Kettőből kettő eddig, ami égő, meg minden, de a nézettséget nem befolyásolja. A leak tegnap este 8 körül jött ki a redditen (igen, láttam; igen, direkt nem tettem ki; nem, nem néztem meg), a forrás az Amazon Prime, ahol HBO-sorozatokat is lehet nézni, és amikor egy júzer a ma hajnali 8x02-re…..
komisz_kölök 2019.04.23 06:23:42
@Szaktanár: a Bajnokok ligajanak, meg a Forma 1-nek mikor lesz vegre vege? Kva unalmas, minden reszben ugyanaz van, csak az arcok masok neha. Egyet birtam megnezni belölük. A legviccesebb, hogy egesz ujsagok foglalkoznak velük folyamatosan. Mekkora kreten mindenki, aki ezeket nezi, en meg mekkora jo fej alternativgongolkozasu macso istenkiraly vagyok, hogy nem nezem, meg meg fikazom is.
Nemrégiben olvashattatok itt egy posztot, melyben az Egyesült Királyságban élő külföldiek vallottak arról, milyen hatással volt rájuk a britek tervezett kilépése az Európai Unióból, illetve miért érzik magukat „Brexit-menekülteknek”. Most a kiegyensúlyozottság kedvéért…..
komisz_kölök 2019.03.20 08:57:50
@takarék-láng: nincs 30-40 evenkent haboru a kontinensen, hogy csak a legfontosabbat emlitsem.
Hazaköltözni sok szempontból jó, de rengeteg csalódás is éri az embert – legalábbis Zsófi szerint, aki kérésemre közel hat év után vette fel története fonalát. Akkor Németországban éltek (akkori posztját itt olvashatod el), majd hazaköltöztek Sopronba, ahol furcsa módon elszigeteltebben élnek, mint…..
komisz_kölök 2019.02.11 08:43:12
@_z_: az a baj, hogy nem hatarellenorzes van, hanem tudatos forgalomlassitas. Legtöbbször be se néznek az autóba, csak intenek hogy tovább. Sokszor ki se jön a bódébol az osztrák rendör. Volt hogy indiai kollégákat hoztam vissza pesti városnézésbol. Fiatal barnaboru, tehát gyanús alakok a hátsó ülésen. Ellenőrzés nélkül hajtottam át. Ha nem szivatni akarnának, nem egy sávon menne a forgalom. Gondolom találnánk meg két embert, legalább a csucsidoben, ha nagyon szeretnének.
komisz_kölök 2019.02.11 10:17:00
@Csodabogár: "Azért valami ésszerü ötletet mondhatnátok, hogy mit kellett volna csinálni azzal sok szerencsétlen menekülttel."

A török oldalon, a hatartol 20 km-re, a költsegek negyedeböl (lehet hogy tizedeböl) ellatni öket. Menekülttabort epiteni, es ott tartani öket, nem megfullasztani öket a tengerben.
Ja, a haborut az oroszok, iraniak, szaudiak kezdtek, a törökök fokoztak.
Nem történt hatalmas meglepetés kedden este Londonban, amennyiben a brit parlament alsóháza nem szavazta meg a Brexit feltételrendszerét rögzítő 585 oldalas megállapodást. Illetve ha történt meglepetés, az az elutasítás aránya volt, közel 100 éve nem szenvedett ekkora vereséget kormány a brit…..
komisz_kölök 2019.01.16 09:17:35
@takarék-láng: nekem is így tűnik. A végén ellehetetlenitik a kilépés. A UK mindenképpen szívni fog. Ha marad, meging az alkupozicioja az EUn belül. Ugye eddig mindig a kilepessel fenyegették, ha durcizni kellett. Innentől ezt már senki nem veszi komolyan.
Ha kemény Brexit, szerintem a skótok, de lehet h az eszakirek is kiszallnak a buliból. A bankok Frankfurtban mennek, a szolgáltatók szerte az EUba, stb.
A németek megint nyertek...
komisz_kölök 2019.01.16 11:09:22
@Hari Seldon 2: tök egyszerü
1. Tamogatja-e ön a BREXIT-et?
2. Amennyiben a UK kilep az EU-bol, az a del alapjan vagy anelkül törtenjen
Ket szimpla kerdes.

@Határátkelő: "Elvégre 2016-ban olyan dologról szavaztak, amiről fogalmuk sem volt, mivel jár." En durvabban latom. Szerintem olyan ologrol szavaztak, amivel kapcsolatban hazudtak nekik a BREXIT partiak. Mar akkor lehetett tudni, hogy azt, amit igertek nem lehet elerni az EUval szemben. Szerintem pont ez a demokracia megcsufolasa, hogy most, a valosaggal valo talalkozas utan nem szavazhatnak arrol, igy is kell-e a kilepes.
Év végén szokás szerint rengeteg határátkelő látogat haza az ünnepekre, utána pedig mindig akad, aki megosztja így szerzett tapasztalatait. A Svájcban élő Katalin is hazalátogatott és komoly változásokat érzékelt a korábbiakhoz képest. (A kép másik oldala Balázs tegnapi posztja, azt is érdemes ide…..
komisz_kölök 2019.01.15 07:58:11
@maxval balcán bircaman: pontosan. Tudósok kimutattak, hogy a külföldön élő gyerekek 83%anal a szentsegesszent nepnemzeti identitás nem fejlödik ki rendesen. Ez az úgynevezett Kitantorgogyerekidentitas szindróma.
Köszönjük az információt Barney!

how-i-met-your-mother.fandom.com/wiki/83
komisz_kölök 2019.01.15 17:29:17
@maxval balcán bircaman: "Nem fejlődik ki a nemzeti identitás." hasra megmondva, amolyan legbölkapott, tenyek nelküli szimpla bemondas, mint hozzaszolasaid többsege. A te gyerekeid amugy bulgarok?

Masreszt örülj neki, hogy ha tenyleg nem fejlödik ki az a draga nemzeti identitas. A tultolt nemzeti identitas volt, ami 40 even belül ketszer legyalulta Europat. Az EUt pont azert hoztak letre, hogy a hozzad hasonlo identitasuak ne barmoljak szet masok eletet megegyszer. Szerencsere felnö lassan egy ket nemzedek, akinek az Euro, meg a szabad utazas, munkavallalas jelenti az eletet, nem a te alternativ valosagod.
Szeretném azzal kezdeni, hogy nem vagyok sem MSZP-s, sem Fideszes, sem Jobbikos, sem liberális, sem konzervatív, nem vagyok zsidó és nem vagyok náci. Egy átlag magyar polgár vagyok, aki teszi a dolgát, megtett mindent, amit a haza kívánt, fizeti az adót, nem szegi meg a törvényeket, adakozik,…..
komisz_kölök 2018.12.22 21:57:08
@Tibor Bocs: csakszolok, hogy itt Ausztriaban mar egy ideje jobban elünk, mit csorikaim a Vaterlandban.
en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita
Szoval, lehet, mas szintet kene becelozni. Szlovakiat javasolnam elsö körben, aztan lehetne mereszet almodni, mondjuk Csehorszagot megcelozni.
komisz_kölök 2018.12.22 22:07:24
@Neo07: ja, pont ezert van, hogy az erdelyi kollegam a becsi munkahelyen szavazhat levelben, miközben a csaladja mar szaz eve nem M.o.on el. Nekem meg haza kell faradnom, ha ugyanezt szeretnem tenni. Logikus. Belemenjünk, melyikünk mennyi adot fizetett eddig a magyar költsegvetesbe, vagy kitalalod magad is?
komisz_kölök 2018.12.23 00:52:53
@Neo07: ez szep gondolatmenet volt. Csak nem magyarazza, hogy en miert nem szavazhatok levelben.
Sajnálatos módon nem kapott nagy hangsúlyt és megfelelő publicitást a magyar médiában az a különleges hír, mely szerint a magyar honvédség vezetése december 19 -én szerdán egy nagyon fontos szerződést írt alá egy német vállalatcsoporttal, mégpedig 68 db korszerű harci-jármű megvásárlásáról. A…..
Ritkán esik szó arról, mi a helyzet, amikor a (házas)pár két tagja között nincs egyetértés a menjünk vagy maradjunk kérdésben. Márpedig ez elég komoly probléma, mint azt a mai poszt szerzője, Péter is megtapasztalja. Ráadásul még azt is el kellene dönteni, hogy merre induljanak…..
komisz_kölök 2018.12.12 09:34:42
@APMKZS: nem tudom hol vagytok, de itt Ausztriaban az erkezes utani elsö ket evben különleges tanuloi statuszban van a gyerek. Nem kapnak jegyet pl. A harmadik evvegi jegy viszont nemetböl beszamit az eredmenybe, hogy mehet -e gimibe. Ha masodikban kezd, akkor nincs is jegye meg ekkor.

Ha a szülök jol tundank nemetül. akkor segithetnek persze a tanulasban, de ha jol ertem, a posztolo is nullan van. Szoval pl a matek szöveges feladatoknal problemak lehetnek a gyakorlassal.
komisz_kölök 2018.12.12 09:45:27
@IT Knight: teljesen igaz. Meg, akiket adoztatni lehetne azok a szinglik, melegek, meddök, meg ugye mindenki, akinek kevesebb, mint harom gyereke van. Aki külföldivel hazasodik, hacsak nem Magyarorszagon elnek es szaporodnak utana. Aki meg mer halni nyugdijas kora elött, mielött visszafizette volna a nemzetnek a beleinvesztalt összeget. Nyugdijasan persze mar szabad meghalni. Söt.
komisz_kölök 2018.12.12 12:15:49
@London2009: erre gondoltam en is. Az ismeröseim megnezik elsö körben, mennyit is lehetne Ausztriaban keresni. Meglepödnek, hogy alkalmazottkent nem is olyan nagyon sokkal többet (IT). Aztan megnezik, mennyi egy albi, ket harom gyerekre, szoval 3 szobatol felfele. Föleg akinek sajat haza/lakasa van otthon, itt meg is all. Aki ezen tuljut, megnezi, mi lenne, ha venni akarna kesöbb ugyanolyan szintü lakast/hazat, mint otthon. Eladja az övet otthon, es sajat erönek talan eleg az ara. Itt altalaban ledobjak a lancot :)
Lojálisak, tiltakozók és kivonulók – ebbe a három fő csoportba sorolja a magyar fiatalok nagy részét egy nemrégiben megjelent tanulmánykötet. Magának a kiadványnak a sorsa is egyfajta lenyomata a mai Magyarországnak, de ennél minket jobban érdekel az, amit arról írnak, miért…..
komisz_kölök 2018.11.14 07:53:06
@Golf2: hogy kell erdemi kritikat megfogalmazni? Irjanak egy cikket a Nepszavaba? Vagy olvassanak fel egy peticiot marcius 15.en?
Magysrorszag a kivetkezo 10 evben ilyen marad, amilyen. Addigra meg pont el es roppent a fiatalsag.
A le Nouvel Observateur érdekes körképet ad azokról az okokról, amelyek arra késztetnek egy nőt, hogy férfiak nélkül élje le az életét, valamint arról, hogy az emberek hogyan ítélik meg ezt a helyzetet. Catherine 24 éves volt, amikor találkozott a „mesebeli herceggel”. Összeházasodtak, de hamarosan…..
komisz_kölök 2018.10.25 20:01:20
youtu.be/PHui_daSvMk
... Ha öreg leszek meglesz mindenem
De nem fogja meg a ráncos kezem
Van iPhone-om meg trendi iPhone-tokom
De nem lesz unokapuszi a májfoltokon...
Amikor valaki az osztrák fővárosban kap munkát, az egyik nagy kérdés az: kiköltözzön vagy inkább ingázzon valamelyik határközeli magyar településről. Krisztián is ezt a kérdést boncolgatja írásában, meglehetősen elgondolkodtató módon és érvekkel...
komisz_kölök 2018.09.28 09:44:21
Haha, jo latni, hogy mindenki vegigmegy ezeken :))
Elmondom, hogy lesz tovabb, mert lattam pär ilyent mär. Räjössz, hogy a napi härom ora ingäzäs megeszi az eletedet. Ha szerencsed van, csak ätvitt ertelemben, ha nem, räjössz, milyen veszelyes hosszu tavon napi szäz x kilometert autoban tölteni, a sok frusztrält ingäzo között, akik megküzdenek minden perc elönyert.

Persze megprobalod majd vonattal, mert az legalabb nem kidobott idö. Majd olvasol, meg tanulsz, de az sem az igazi. Meg több idö, nem olvasol, csak nezel ki a fejedböl.

A gyereket csak lefeküdni lätod, napi 11 orat vagy tävol also hangon. Anyu otthon van a kicsikkel, ideges, es mint minden anyu be van zärva. Räadäsul egy idegen värosba igazi barätok nelkül. Mikor hazaesel, te szorakoztassd, mert napközben csak a kis köcsögök eszik az idegeit, vegre felnött tärsasägra vägyik. Ja, az ovi, bölcsi zsufolt, a väros mäsik vegen van, kene persze mäsik auto neki is, hogy tudjon közlekedni. Közben egy fizetesböl tartjatok fel a csuda häzat, a ket kocsit, meg a gyerekek magänovijät. Anyu kiirta magät a mukaeröpiacrol örökre, mert hogy ketten legyetek tävol napi 11 orat, abba belerokkan minden gyerek.

Pär ev (de inkäbb honap) es räjössz, hogy a becsi lakäs äräban benne van a jobb iskola, az, hogy biciklizel a munkahelyre, ket auto amortizacioja, meg hogy van eleted. Az, hogy a gyereknek nem egy fel haz kell, ha felnö, hanem olyan nyelvtudas, amivel mehet becsi egyetemre, es utäna megkeresi a soproni häz ärät härom ev alatt. Apropo, hova järatod egyetemre Sopronbol a gyereket? Pesten akarod neki fizetni az alberletet, vagy Becsben?

Szoval lassan el kezded nezegetni a soproni ingatlanhirdeteseket, hogy kepben legyel, mennyiert lehetne eladni a kecot. Es mär erted, miert volt annyi elado uj epitesü häziko anno, amikor te kerested öket.

Szerintem probaljatok Sopronban is csak berelni valamit egy evig.
Újabb írás érkezett a lassan sorozattá terebélyesedő véleménycserére, ám Karcsi nem csak a kérdésre próbált meg válaszolni, de kissé mélyebben is bemutatta a müncheni körülményeket (ami már csak annál is aktuálisabb, mert megkezdődött az Oktoberfest is, amiről szintén…..
komisz_kölök 2018.09.24 11:40:30
@_z_: nem annyira. Az atlagos oraber 90€ körül van. Ennel lehet nyilvan többet es kevesebbet is keresni. Ugy tudon Nemetorszagben 50% ado megy le. Itt Ausztiaban kb 40% ado van atalanyados kisvallalkozokent.

computerwelt.at/news/it-freelancer-kompass-2018-stundensatz-knackt-90-euro-marke/

t3n.de/news/freelancer-kompass-2018-so-steht-es-umdie-auftragslage-und-den-stundensatz-von-it-experten-1111392/
Neked mi az a pénz, amiért már nem mennél el Magyarországról vagy amennyiért hazatérnél? – tettem fel a kérdést többször is a blogon, és érkeztek is a válaszok rá szépen emailben (is). Ezekből válogattam ki kilenc véleményt (természetesen ezek semmilyen reprezentatív…..
komisz_kölök 2018.09.17 08:09:00
@maxval balcán bircaman: ja, ahogy a leginkabb kedvelt valaszolo irja "Szimplán NINCS AZ A PÉNZ!"
Te miert olvasol, ha ugyis csak a magad kis dobozat latod?