Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Köz-Legény

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A logónál fontosabb dolog kevés van egy cég életében, egy jól megválasztott jel sokat hozzáadhat a sikerhez, és ez persze fordítva is igaz. Őszintén megmondjuk, a mai posztban látható logók esetében nem nagyon tudjuk eldönteni, hogy melyik kategóriába tartoznak, hiszen minden…..
Köz-Legény 2015.12.03 13:10:28
Create Interior Műgyanta otthonra? 2015.08.24 13:27:53
A hidegburkolatok családjába tartozó öntött padló igen sok és új lehetőséget hordoz magával. Magyarországon mindezidáig nem sikerült kilépnie a középületek és csarnokok padlóburkolásának színteréről, pedig épp itt lenne az ideje. Külföldön már régóta használják ezt…..
A Mérték által kiperelt frekvenciapályázati anyagok vizsgálata igazolta, hogy a Médiatanács diszkriminatív eszközként használta a formai követelményeket a rádiós frekvenciák…..
Na, végre, Szigetszentmiklós és a bukaresti vereség után újra öröm érte a hazai MSZP-DK-E14-PM lelkes kis csapatát (a továbbiakban csak MSZP): ha már a pályán nem ment a győzelem és emelt fővel nem tudnak veszíteni, megóvták hát a mérkőzés eredményét - és ennek valamiért…..
Köz-Legény 2013.09.29 18:57:40
@Kuruc ezredes: Én ott leszek! És ne hidd, hogy nem lesz narancsbukta! Kisebbségi Fidesz-kormányzás, az lesz! Orbán akkor visszakapja az összes szemétségét, amit eddig művelt.
Köz-Legény 2013.09.29 19:25:41
@Budai Andris: Nehéz lesz sikerpropagandaként előadni bármit, ami kevesebb, mint a mostani eredmény. Ezért van a FideSS eredménykényszerben.
A KARD Baj van Baján 2013.09.28 21:14:27
Meglepő hírt tudhattunk meg szombaton: a Kecskeméti Törvényszék felülbírálta a helyi és a területi választási bizottságok döntését - amelyek szerint nem történt törvénysértés a bajai időközi önkormányzati választáson - és egyetlen szavazókörben, az inkriminált…..
Köz-Legény 2013.09.29 00:44:08
@acetil: És abban is biztos vagyok, hogy a kis veszíteni nem tudó akarnokok ki fogják hozni, hogy most a második fordulóban a másik oldal csalt. Mert az nem lehet, hogy csak velük mossák fel a padlót, a másikat is be kell sározni.
Köz-Legény 2013.09.29 00:57:49
@acetil: Igen, de csak akkor veszik elő, ha nem ők nyernek. Ők sem akarnak annyit buszoztatni, ki vigyáz a purdékra közben?
Köz-Legény 2013.09.29 01:00:06
@timargabor: A mielőbbi kiderítést egy tettenérés elősegítheti :)
Kivonul az amerikai kisker piacról a brit Tesco (LON:TSCO), mert a tengerentúli leány a 2007-es piacra lépés óta egyetlen nyereséges évet sem tudott produkálni. Az európai retailer 220 darab Fresh & Easy egységét a Yucaipa vásárolja meg.Habár a várható megtérülést tekintve…..
Köz-Legény 2013.09.15 14:27:12
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Igazad van, de kevés volt belőlük és egyikbe sem jártak tömegek. A Tesco volt az, amelyik odatelepült a lakótelep szélére...
Amikor csütörtökön, miután a Kúria elkaszálta a másodfokú ítéletet a devizahiteles kontra OTP ügyben a Fidesz közölte: a bíróság a bankok mellé állt, azt gondoltam, ez a mikronnyi demagógia nem ér meg egy bejegyzést.  De persze ez csak a kezdet volt, a főnök szokásos…..
hacsaknem Ki a (nem) magyar? 2013.06.30 11:18:46
Olvasom, hogy Sorbán Attila Örs, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnöke "Turista vagyok, nem magyar" feliratú pólót ajándékozott Bajnai Gordonnak Kolozsváron. A volt magyar miniszterelnök értelmiségiekkel, vállalkozókkal, a romániai magyarok parlamenti képviseletét…..
Köz-Legény 2013.06.30 20:40:45
@fermion: Én mindenesetre kérek egyet!
Köz-Legény 2013.06.30 20:57:34
@fermion: A 2/3 az már rég misztikum. Az ugye a szavazatok felét jelentette, csak jól voltak elosztva, ezért a választási rendszer ezt támogatta. De hát ugye ezt jött ki a végén a gépből, erre gyúrtak a fiúk.

Alapvetően a kétharmadba a választási rendszer zsinóron rángatása is belefér, a kettős állampolgárság ennek csak egy hozadéka. Ez egy bazi nagy lufi, amit akkorára fújnak majd fel a választásokkor, hogy a Fidesz kétharmad megint meglegyen. Ha kell, 8 millió "külhoni magyar" lesz, csak hogy nekik jusson a következő konc.

De ezen én röhögök. Leszarom, kibekkelem amíg ezek eltakarodnak. Utána más világ lesz. Nem biztos, hogy jobb, de az esélye megvan.
Köz-Legény 2013.06.30 23:22:27
@mikka: 20 év kellett hozzá, de mostanra már van helyette egy másik nómenklatúra, aki már a látszatra sem ad, nyilvánosan lop.

Megérte? Szerintem nem.
Estére okosabbak leszünk. Ha jól értem az előkészületeket, néhány órával az október 23-i Milla-rendezvény előtt a helyzet a következő. A Szabad Sajtó útra meghirdetett megemlékezés, tüntetés egyáltalán nem mellesleg egy új balközép politikai képződmény…..
Köz-Legény 2012.10.24 02:19:46
@2345 (megint): Én pedig azt hiszem, hogy nem értünk egyet, de ez részemről nem probléma.

Az okfejtésed ott sántít, hogy most nem egyre jobb, hanem egyre rosszabb lesz a helyzet. Viktorod lassan már nem mer emberek közé menni. Lassan bárki jó lesz helyette (akár én is :D ) csak ne kelljen őt nézni. Igen, az összes általad felsorolt is jó lesz.

Viktor csak szeretne Kádár lenni, csakhogy azóta eltelt 50-60 év, és már nem olyan stabil a világpolitika. Ráadásul a történelem sohasem ismétli önmagát. A leegyszerűsítő párhuzamok pedig mindig hamisak.
Köz-Legény 2012.10.24 22:06:58
@2345 (megint): Én kérek elnézést, hogy ezt a trollt itt etettem. Vazzeg, ennyi fröcsögést!

Lehetsz te akárhányszor bármilyen számsor, egy nagy nulla maradsz, az azonos számú agysejteddel együtt.

Nekem nem kell Viktor, neked kell, hogy legyen kit imádni. Csókolgasd a lába nyomát, de nehogy felnézz, mert akkor esetleg megláthatnád, hogy másnak is lehet igaza valamiben, nem csak neked. Mint mondtam, hitvitába nem szállok bele; én elfogadom, hogy van más vélemény is az enyémen kívül, nem tudom, hogy miért teszem, ha te nem vagy rá hajlandó.

Nézz magadba! Az összes fröcsögésed olyan, mintha magadnak mondanád. Jól esik? Gratulálok!

Ha két év múlva, négy év múlva, nyolc év múlva visszanézel a mostani önmagadra, mit fogsz mondani, mit csináltál? Jól megmondad a hülye mocskos libsi-bolsi-palesztin-iráni-zsidó-piros-kék-zöld köcsögöknek? Meg hát, az volt a jó muri! És, közben mit tettél a magad és az ország (bocsánat, az ORSZÁG) javára? Hm? Ja, hogy fingot reszeltél? Hát, ismételten gratulálok!
Köz-Legény 2012.10.24 22:13:13
@Frick László Emlékzenekar: Az előrehozott választás a Fidesznek lett volna terve, tavaly ilyenkor egy csomó olyan intézkedést hoztak, ami arra utalt, hogy idén akarnak még 4 évet bebiztosítani maguknak (ez az intézkedések határidejéből világosan kitűnt, pl. költségvetési fegyelem ideiglenes lazításának véghatárideje az idei év).
Csak nem úgy jött össze nekik sok minden, ahogy akarták, késtek a terv végrehajtásával, a választási törvény is nehezen lett kész, és most már nagyot kockáztatnának, ha meglépnék.

De ne legyen senkiben kétség, hogy ezt is simán meglépték volna, mint ahogy minden mást. A demokrácia csak eszköz, a cél az uralkodás.
A választási eljárási törvény fő hadszínterei, a regisztráció, a Nemzeti Választási Bizottság kilenc éve és az aktivisták központi regisztrációja mellett a kevésbé jelentős, mégis szórakoztató mellékhadszíntereken is folyik a küzdelem. Az egyik ilyen a választás során…..
Elnézést, ha kicsit vulgáris, de így talán az első mondattól kezdve érthető. Készül a 2013-as költségvetés, megint szó esik a vállalkozások támogatásáról. De semmi újdonság, mindig a régi nóta. Most persze hitel kevésbé, főleg pályázat. Munkahelyteremtés, megőrzés,…..
Köz-Legény 2012.09.04 23:36:11
@prosequor: Na ja, de talán azért működnek szarul, mert nagy az elvonás mértéke. Ezen kéne inkább segíteni, nem pályázatokkal értelmetlen fejlesztésekbe kényszeríteni a kisvállalkozókat. Ha nem kellene ennyit adminisztrálni, trükközni (amire rengeteg máshol is hasznosítható energia elmegy), 54 felé fizetni, akkor a most rosszul működő kisvállalkozás is tudna nyereséget termelni.
Szikáran, tényszerűen nézzük meg, miként tálal hírblokkjában egy, az emberek életviszonyait befolyásoló hatóságiár-változtatást a Hírtelevízió.Első mondat:Szeptember elsejétől módosul a közösségi közlekedés tarifarendszere.A változás lényegének összefoglalása,…..
Köz-Legény 2012.08.28 23:33:26
@Ándi bácsi: A jegybankelnök is az ország érdekeit nézi, csak mást lát jónak, mint a kormány. A kormánynak pénz kell (végtelen sok), a jegybank meg nem ad, csak annyit, amennyi a gazdaság növekedése alapján szerinte reális (plusz az infláció). Na, ez itt az örök ellentét.

Képzeld el, hogy mi lenne, ha Viktor mondaná meg, hogy mennyi pénze legyen ("gondoltam egy számot" játék). Szerinted 1 hónap múlva hány Ft lenne egy euró? És egy év múlva? Akarsz hiperinflációt? Megkaphatod!
Autózva az országban tapasztalom, hogy lassacskán kezdik megtanulni az autósok, hogyan kell a körforgalomban közlekedni. Ritkább már a kihajtáskor nem indexelés, nagyjából tisztában vannak az emberek azzal, kinek van elsőbbsége, legtöbb helyen ezek a csomópontok jól működnek.…..
Köz-Legény 2012.08.26 21:19:40
@Karl Ferdinand von Buol-Schauenstein: Ez rendben van, csak üzemeltetni 0 Ft-ból lehet egy körforgalmat, egy lámpás kereszteződést pedig karban kell tartani (beprogramozni, figyelni az utak terhelését, ha beázik akkor elektronikacsere, izzók kiégnek, stb). Szóval egy körforgalom már középtávon olcsóbb szerintem.

Amúgy nagy különbség nem lehet, szvsz.
Kedves Vezetőnk nem csak a Legnagyobb Államférfinak tartja magát, hanem a Legkiválóbb Félázsiai Artistának is. Halált megvető bátorságát bizonyítandó védőháló nélkül készül lógni a manézsban, mert az előre szaltó négy fordulattal és Cukaharával mutatvány után ha a…..
Zseniálisan új értékesítési technika terjed a brókeri piacon. Mivel a válság előtti konjunktúrát követő mostani kiábrándulás megnehezíti, hogy bármilyen pénzügyi terméket konzultációs formában értékesíthessenek a cégek, alternatív ügyfélszerzési modellek tűntek fel.…..
Európa néhány, nálunk fejlettebb országában többé-kevésbé fájdalommentesen bevezették a füstmentes vendéglátást garantáló törvényt. Nálunk ezt sikerült alaposan elcseszni, mégpedig a „türelmi idő” révén. Ezzel ugyanis csak annyit értek el a törvényalkotók,…..
Izraeli nyaralása során a szállodai számla helyett véletlenül egy másik iratot írt alá az államfő. Egyiptomtól Jordániáig éljenzik az Astoria Szálló volt igazgató-helyettesét. "Épp lent tőröztünk a haverokkal a plázson mikor szólnak, hogy írjam alá a napi…..
Az ügyészség szerint autóval járni a személyi szabadság része. Megérkeztek az ügyészségtől az első papírok a December 23-ai parlamenti blokád kapcsán. Az ügyészség elutasította a gyanúsítottak panaszát, a szerv szerint fen áll a személyi szabadság megsértése. …a…..
Jól bekezdett a megalakulóban lévő (remélem elég diplomatikusan fogalmaztam :) új parlamenti frakció, azon belül is Molnár Csaba „frakcióvezető”. Idéznék tőle néhány mondatot egy index-es cikkből: „Szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy a frakció létezik és…..
Köz-Legény 2011.10.26 14:23:58
@max val, a bircaman:
A házszabály időnként kitér a frakció létszámának mozgására (csatlakozás, kiválás). De ettől teljesen külön kezeli a megalakulást (létrehozást). Ez a nem mindegy szerintem.

Abban igazad van, hogy értelmezni kell a szabályokat, és az is igaz, hogy ez explicit nincs benne, hogy ilyen lehet, de ez az aktus minden szabálynak megfelel, tehát tiltani nem szabadna.

Persze ettől még lehet, hogy akadályozzák a folyamatot, de ez jogellenes.
Köz-Legény 2011.10.26 15:12:41
@konrada:
Nem akarok értetlen lenni, de:
14. § (1) Az ugyanazon párthoz tartozó országgyűlési képviselők országgyűlési tevékenységük összehangolására képviselőcsoportot hozhatnak létre.

Nem belépnek, hanem létrehozzák azt.

A házszabály egyébként következetesen a "csatlakozik" szót használja a belépésre. Csatlakozni pedig csak egy létező dologhoz lehet, ergo előbb meg kell alakítani.

A logikai gondolatmenetedet egyébként értem, de szerintem nem ez van a házszabályban leírva.
Köz-Legény 2011.10.26 16:53:52
@max val, a bircaman:
Azt hiszem, eljutottunk a dilemma velejéig.

A kérdés, hogy a magukat mindenre felhatalmazottnak érzők elfogadják-e azt, hogy amit nem tilos, azt szabad, vagy nem. Ettől lesz egy ország szabad.
A másik lehetőség, hogy utólag megmódosítják a házszabályt, visszamenőleges hatállyal, ami azt jelenti, hogy demokrácia az, amit hagynak, hogy az legyen :) Ez esetben teljesen jogos lesz a nemzetközi felháborodás.

Persze, reálpolitikai viszonyokat nézve, azt hiszem, simán bevállalja a Fidesz ezt, hiszen már csinált hasonlókat, nem lepődnek meg ezen az EUban (sőt, ezt várják tőle), amúgy is most mindenki az euróval foglalkozik.

Ne legyenek illúzióink, amit ma megtehetnek, meg is teszik!