Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vbakter

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai Mesénk Endoron játszódik. Megismerhetjük az ewokok nem annyira szerethető oldalát. Jövő héten befejezésre kerül a Bogan foglya sorozat és, remélhetőleg, elkészül a TPB változata is!    ..
A Jedik hajnala második könyvének végéhez értünk! A hajsza befejeződik! Természetesen ezt a részt is külön leszedhetitek, illetve az egész második könyvet! Egy új sorozatba is belekezdünk. A Mesék füzetekben található Nomád sorozatról van szó. Mivel ezek a történetek egy…..
A Star Wars Tales 13 számból, egy újabb Windu történet. A megkezdett munkákon haladva, folyamatosan dolgozunk. ShitHappenZ is talán elkezd újra fordítani. A következő szám az Erővihar befejező része, plusz az egész 5 füzetes sorozat TPB változata.   -- LETÖLTÉS --  ..
Már másodszor jelentkezik blogunk Thaiföldről. Míg legutóbb Zed turistaként futott bele még távol-keletibb klónokba, Zensual rezidensként számol be egy helyi kiállításról. Ha a Legó kapcsán Ázsia kerül szóba, sok olvasónak biztos a klón jut először eszébe, nem is…..
vbakter 2012.03.13 09:52:37
Subba 64 magos 2012.02.07 13:11:00
vbakter 2012.02.07 15:23:47
A klónokkal foglalkozó legrészletesebb összefoglalónk itt, míg a talán legérdekesebb itt olvasható. Többször fejtegettük már, hogy minden hiányosságuk, pontatlanságuk és bénaságuk ellenére is van hely a legó-klónoknak a piacon, főleg speciális témakörökben. A…..
vbakter 2012.01.23 18:52:26
@tutuka: Meggyőztél! A gumis példa jó! :-)
vbakter 2012.01.23 15:27:11
@leopold getz: Nem hiszem, hogy a piaci versenytársak ellen drasztikus lépéseket kellene tenni, főleg hogy szemmel láthatólag messze elmarad a minőség a LEGO-étól. Aki megteheti úgysem fog váltani, akinek pedig elég a gyengébb utánzat, legyen meg a lehetősége választani. Mondjuk a LEGO-val azonos méreteket (kompatibilitás) tuti nem szabadna engedni. Térjen el felfelé, vagy lefelé és akkor már egy más termékről beszélünk. Nem lenne rossz, ha feljönne más gyártó is, mert az egészséges versenyből csak jó származhat, főleg a vevőknek. Azért, ha megnézzük, hogy "csak" műanyag kockákról beszélünk, elég erős az árképzés.
Be kell valljam egy alkalommal én is megpróbáltam egy klón terméket. A doboza jól nézett ki... Összerakni nem igazán sikerült az elemek méretkülönbségei miatt. :-(
vbakter 2012.01.23 18:36:08
@tutuka: Részben egyetértek. Bár nem hiszem, hogy a világ fejlődését befolyásolná, ha azt mondanák, hogy gyárthatsz pajtás, amit akarsz, de ne lovagold meg a másik cég által elért eredményeket. Ezt úgy értem, hogy ha egy klón termék kompatibilis a LEGO-val, azt könnyebb eladni, hiszen illeszkedik a már megvásárolt készletekhez. Szerintem ez nem etikus eljárás, de mint már ez előtt írtad is, jogilag már nem aggályos. Szerintem (hangsúlyozom szerintem) pont az lenne a lényeg, hogy a termék egyediségével, minőségével hódítsa meg egy cég a piacot, ne pedig egy már kijárt úton akarjon végigmasírozni. Ha a méretek használatát tiltották volna meg, az semmilyen fejlődés útjában nem állt volna. Mint írtam, szeretném, ha lenne verseny, de ami most van, az inkább nyerészkedésnek tűnik minimális befektetéssel. A fejlődét az befolyásolná, ha műanyagot nem gyárthatna senki, mert azt a LEGO már levédte.
A blogon a gyűjthető minfigekkel kapcsolatos eddig posztokat itt találod!..
Holnap lesz 1 éve, hogy közzétettünk egy 50-es listát arról, miért jó felnőttként legózni. Akár a kockagyár LEGO-manifesztumának is felfoghatjuk ezt a posztot, elvégre összeírtunk (mi bloggerek) mindent, amiért rajta maradtunk a legón és azt gondoltuk, titeket is…..
Krampusz-nap, holnap jön a Mikulás! Ma pedig egy talányos kupac: szürkék, zöldek, barnák. Lapos, apró elemek dominálnak. Összerakom, bonyolultabb modell: ide már két kép is kell. De hiszen EZT a hajót én is ismerem! Nem más, mint a "Slave I", a fejvadász Boba Fett hajója.…..
vbakter 2011.12.07 20:38:05
@tutuka: Hivatalosan cáfolnám azt az infót, hogy 4e Ft a SW advent készlet az Auchanban (legalábbis a székesfehérváriban). Ma voltam bent, "akciósan" 6990-ért van kitéve középre...
(A poszt előtt kérdés: este, vagy reggel nyissunk? Szavazz róla a facebookon, vagy kommentben jöhetnek a vélemények!)Lássuk az első ablakot! Ami rögtön feltűnik: a perforált ablakokat nem könnyű kinyitni, vigyázni kell, nehogy beszakadjon. Van egy olyan tippem, hogy még be fog. Az…..
Nem hitvitát gerjesztendő születik ez a poszt, mert én a Playmobil távoli, ám hatalmas rajongója vagyok, és ez már így volt gyerekkoromban is. Igaz, emlékeim szerint egyetlen eredeti öltöztetős katonám sem volt, csak magyar másolatok, legalább annyira szerettem ezekkel nem is rossz…..
vbakter 2011.10.26 09:01:13
Üdv Mindenkinek!
Remélem nem haragszik senki, hogy egy kicsit felélesztem ezt a témát... Nálunk a gyereknek (10 éves, fiú) két külön világot jelent a LEGO és a Playmobil. Mondjuk ő inkább szerepjátékozni szeret mindkettővel. Sokszor épít önállóan LEGO-ból, de az ő építési kedve össze sem hasonlítható az én lelkesedésemmel, amikor ennyi idős voltam, mint most ő (pedig nekem töredéke mennyiségű, illetve nem ilyen változatos alkatrészparkom volt).
Visszatérve a témához: Mostanra már a családot is leszoktattuk a különféle (minél nagyobb, csicsásabb, de sok esetben elég silány minőségű) játékok vásárlásáról. Mi, amikor akciós (a gyerek tudta nélkül) megvesszük (akár nagyobb mennyiségben), ha jön az ünnep vagy alkalom, akkor pedig az ár függvényében osztogatjuk. Így tuti olyat kap, ami még nincs meg, és persze olyat ami számunkra (szülők számára) is megfelelő, illetve jó vétel.
Ezt figyelembe véve főleg a témaindító két márka a nyerő (persze mindig van kivétel, társasjátékok, szezonális gyermekbolondító termékek, stb.). Playmobil-t akkor kezdtünk el vásárolni, amikor nagy tételben adta a karácsonyi készletet fél áron a Tesco. El kell mondjam, ez a játék már messze nem ugyanaz, ami 15 éve volt. Nagyon sokat fejlődött. Minőségben (természetesen) kifogástalan, és a méretei miatt sokkal élethűbb, mint a LEGO. Szerepjátékra találták ki, de azért alacsony szintű moduláris jelleg itt is felfedezhető. Az elmúlt években nagyon jó témákat sikerült összehozniuk (állatkert, szafari), sőt az idei készletekben (titkosügynökök, kincskeresők) újabb ugrás következett, mivel előtérbe került az elektronika. Működő fémdetektor, univerzális lámpa került a dobozokba, de ez az jelentősen nem befolyásolta (a működő fémdetektoros sikló 5-6e Ft körül kapható). Egyre több a világító villogó rész. Már várom az ősemberes, illetve a "jövő bolygója" témákat. A zsákbamacska figura ötletet lekoppintották a LEGO-ról, ott is megjelent az első széria.
Végezetül sajnálom, hogy reklámra sokkal kevesebbet költenek, mint egyéb játékgyártók. A megjelenő készletekkel kapcsolatban kevés kép, funkcionális leírás található.
Bocsánat a hosszúra sikeredett hozzászólásért!