Regisztráció Blogot indítok
Adatok
élesi

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Menekülttábor MÁR MEGINT 2023.06.09 17:27:25
Már megint kiderült, hogy minden Fidesz-szavazó hülye. Többnyire vénhülye. Mert sem a fiatalok, sem a kvalifikáltabb (ezt baloldaliul diplomásnak mondják) emberek nem szavaznak a Fideszre. Leginkább azért hülye minden Fidesz-szavazó, mert vidéki suttyók, akik a köztévét nézik, az internetet meg nem…..
bircahang Spanyol Guinea 2023.05.08 12:12:00
A volt spanyol gyarmatbirodalom sajátos része Egyenlítői Guinea. A spanyol gyarmatokon ugyanis kétféle modell született: ahol sikerült a lakosságot "honosítani", azaz új identitást adni neki, itt az őslakosok és a spanyol telepesek jellemzően keveredtek, ma ezek spanyol nyelvű országok -…..
bircahang Kubai nevek 2023.04.18 06:06:00
A spanyol névhagyomány magyar szemmel kissé furcsa. Egyrészt a nők nem váltanak nevet soha házasságkor. Ez ősi szokás. Egyedül a főnemesség körében volt szokás utalni a férjre, de ebben az esetben is csak "de" + férj vezetékneve alakkal, azaz sose az eredeti vezetéknév helyett. De még a…..
bircahang Anyós meséje 2023.03.29 12:12:00
Bolgár anyósom 1956-ban érettségizett. Nagy baj volt azonban. Az érettségi májusban volt, Hruscsov győzelmi kongresszusa meg februárban. S ekkor "kiderült" a kongresszuson: Sztálin elvtárs rossz bácsi volt. Ez lett az abszolút örök igazság. Igenám, de akkor stornó a korábbi abszolút örök…..
élesi 2023.03.29 13:38:15
@Wildhunt: Nem lehet. Belőle dolgoznak.
Puzsér kezd kacsingatni a humorista pálya felé: Igazi klasszikus nevetésmentes. Kell persze előtapsoló, hogy lehessen tudni mikor kell nevetni. A nagy előd, Sas József szerintem most nagyon büszke Robira. Annak idején Sas volt a műfaj nagyja. Képes volt másfél óráig színpadon…..
A Mérce eheti cikke szerint "az antifasizmus civilizációnk morális alapállása". Hamis, abszurd állítás. Sajnos a magyar jobboldal is vétkes. Nem mert nyíltan fellépni az antifasiszta boszorkányüldözés ellen, így azt az abszurd megoldást választotta, hogy a kettős mérce megszüntetését…..
Menekülttábor HUNGAROFÓBIA 2023.02.24 19:52:54
Amikor arról kérdeznek, mi az identitás, úgy fogalmazok, a kultúrám iránt érzett olthatatlan szerelem. Nekem van identitásom. Magyar identitásom van, vagyis a magyar kultúra iránt olthatatlan szerelmet érzek. S ahogy az már lenni szokott a szerelemmel, nem vagyok mindig racionális, amikor a…..
Érdektelen interjú, de szinte önparódia. Minden benne van, ami jellemző a műfajra. Gyorsan fel is állítom a ballib szakértő 8 parancsolatát. Íme tehát a Ballib Szakember Kódexe: 1. Beszéljünk leereszkedően, hiszen rajtunk kívül mindenki funcionálisan analfabéta mucsai…..
bircahang Politikai naptár 2023.01.07 06:06:00
Ma van a juliánus naptár szerinti december 25. A naptár megosztó kérdés. A gregoriánus naptár a bevezetésekor, a XVI. században is az volt. De egyházi, nem politikai kérdés. Ami viszont most van Ukrajnában az teljesen abszurd. Az ukrán lakosság kb. 80 %-át kitevő ortodoxok egy része direkt a…..
élesi 2023.01.07 08:15:30
@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!: Az vicces lenne, az összes nyomoruk mellé még egyik napról a másikra írástudatlanná is válnának...
bircahang A piac diktatúrája 2022.11.15 06:06:00
Múlt heti cikk, lényeges eleme csak maga a hangulat: "Egyre több felhasználó hagyja ott a Twittert, amióta Musk megvette a céget". Jól jellemzi a liberalizmus fő baját: miért nem lehetséges liberális demokrácia, elméletileg se. De persze az egész piaci rendszer abszurditását. Egyrészt a…..
bircahang Merénylet 2022.08.21 12:12:00
Tegnap este felrobbantották Alekszandr Dugin orosz filozófus és politikus autóját Moszkva agglomerációjában, a városhatártól kb. 15 km-re. A kocsiban a 30 éves lánya ült, Darja, aki szintén politikus, aki azonnal meghalt a helyszínen. Most mindenesetre nem lennék semmiképpen se Soros fiának…..
Onnan lehet tudni, hogy a mocskos ruszkik szarban vannak, hogy elkezdenek atomhajigálással riogatni. Sajnálatos, hogy az utolsó csatlós címre hajtó Kipcsákföld Putyinszopó gazemberei is felzárkóznak ehhez a szemétséghez. (Köpni kell ezektől a nemzethyektől, de tényleg.) Könnyű beleesni a magyar…..
bircahang Élelem bére 2022.07.13 06:06:00
Ajánlok egy kísérletet. Keressünk meg a neten egy humoristát, aki olyan nyelven ad elő, amit nem értünk. Kezdjük nézni! Észre fogjuk venni, egy idő után jó kedvünk lesz, talán még nevetünk is. Pedig erre semmi ok: hiszen fogalmunk sincs miről van szó. De maga a környezet olyan, hogy magával ragad.…..
élesi 2022.07.13 16:48:23
@Gógita: Erdő is az, meg az elődje (Paskai) is az volt.
bircahang Lengyel elvtárs 2022.06.29 06:06:00
Lengyel László ismételt marhaságai után fel lett szólítva egyesek által, vonuljon ki a közéletből. Mekkora rövidlátás ez! Nehogy tényleg kivonuljon! Lengyel elvtárs minden megszólalása valójában rendkívül sokat segít, mindig csökken tőle a ballibek támogatottsága. Szerintem kapjon inkább…..
Nyilván én eleve ellenzem a liberális jogállamot, szerintem a lehető legrosszabb rend a világon. De még ha támogatnám is, viccesnek találom, hogy manapság a homokos perverzióhoz való jog mellett az abortuszhoz való jog a fokmérő, mellyel lemérhető mennyire igaz egy liberális demokrácia.…..
Menekülttábor ÉRTÉKÍTÉLETEINK 2022.06.09 19:52:30
Baromi könnyű ítéleteket kialakítani közéleti kérdésekben, olyanokban is, amelyek tulajdonképpen az egész emberiséget, az emberi társadalom alapjait érintik. Én elég gyakran teszem le a garast, s állok valaminek a pártján, vagy szegülök ellene. Sokan tartanak ezért kellemetlen figurának, s inkább…..
bircahang Kétségbeesés 2022.06.01 06:06:00
Az ember két gyengéje a gyerek és a háziállat. A gyerek iránti érzelem teljesen természetes dolog, alapvető ösztön a fajfentartás. Így a gyerek sérelmére elkövetett tett nagyon negatív megítélést eredményez, ez is az oka annak, hogy pl. a pedofíliát az átlagember nemcsak természetellenesnek, de…..
élesi 2022.06.01 11:05:14
@midnight coder: Úgy-úgy. Sosem értettem, mit keresnek állatok a tizedik emeleten...
bircahang Háborús jelentések 2022.05.25 12:12:00
A háborúnak nyilván fontos eleme a propaganda is. Egyrészt a külső támogatáshoz kell, de még fontosabb a belső. A saját harcoló embereket valahogy motiválni kell. Azt mégse lehet mondani a katonáknak, hogy "hát, itt ti szinte biztos meg fogtok halni, de halálotok egy nagyobb stratégia része,…..
bircahang Novák elítélte Putyint 2022.05.18 06:06:00
Sokan felháborodtak Novák Katalin első elnöki beszéde miatt, melyben euroatlantista és oroszellenes elkötelezettségről tett hitet. Azt hiszem, ez az a tipikus eset, amikor a felháborodók nem értik teljes mélységében az ügyet. Én pl. oroszpárti vagyok, s az eurotlantizmus számomra kb. a…..
élesi 2022.05.18 08:34:07
@kunzoo: Pont azt írta a kolléga, hogy a magyar külpolitika egy rakás fos. Érted egyáltalán, hogy miről van szó?
Állítólag lesz. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint napokon belül kitör a totális háború. Sajnos azonban az öreg mostanság elég sokat tévedett az orosz-ukrán konfliktus elemzése/értelmezése során. Persze, nem ő az egyetlen. Tulajdonképpen mindenki összevissza beszélt és beszél, az…..
bircahang Ügyes volt Gyurcsány 2021.10.02 06:06:00
Gyurcsányék terve eredetileg csak a 2022-es választásokra volt tervezve, de most már a ballib előválasztáson sikerült megvalósítani legnagyobb részében. Érdemes összevetni egy ballib intézet (Republikon) elemzését az előválasztási eredményekkel. Kb. fél óra munka, de megéri, mert látványosak a…..
Már nem tudom hol olvastam, azt sem, kinek a megfogalmazásában a „focializmus” kifejezést az Orbán érával kapcsolatban, de viccesnek és találónak gondolom. A csúfos vereséggel végződő magyar-angol történései, illetve a német államfő, Frank Walter Steinmeier kijelentései ihlettek meg, hogy három,…..