Regisztráció Blogot indítok
Adatok
élesi

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy néz ki, Kubában ismét jön a különleges időszak. Egyszer már volt, 1990-2000 között. Akkor a Szovjetunió és a KGST megszűnése volt a fő ok. S akkor a megoldás az idegen tőke beengedése lett, különösen az idegenforgalomban. Azóta azonban az idegenforgalom visszaesett. Egyszerűen rossz a…..
bircahang Miért szegény Afrika? 2024.03.31 06:06:00
Persze sok oka van Afrika szegénységének, de van egy rendkívül objektív fizikai ok: rossz a földrajza. Míg az összes többi kontinensen jelentős összefüggő folyóhálózat van, mely az ősidők óta szolgál a mozgásra, kereskedelemre, egész Afrikában egyetlen folyó van, mely a tengerbe torkollik és…..
bircahang Halivúdi elmebetegek 2024.03.13 06:06:00
Nagy lehet a Párt nyomása Halivúdban. Immár a tehetséges színészek is kénytelenek baromságokat nyilatkozni. Nem is az a gond, hogy színészek kénytelenek politikai hűségnyilatkozatokra. Hiszen akár még az is lehet, hogy De Niro szerint Trump tényleg pszichopata. Persze már ez is gyanús,…..
bircahang Ki lesz Novák utódja? 2024.02.13 12:12:00
Az eddig elhangzott nevek, 12 nevet olvastam, egyet én találtam ki, azonnal beugrott a neve már szombaton, ha nő lenne megint: Czunyiné Bertalan Judit, államtitkár Csák János, miniszter Ferencz Orsolya, képviselő Gál Kinga, EP-képviselő Kemény Dénes, olimpiai bajnok, ő lenne az…..
„Soha példának senkit se vettem  magam házában óv a magány És minden mestert kinevettem, ki nem nevetett önmagán.” /Nietzsche   A morális felsőbbrendűségbe vetett hit tévhit. A világnak a hét szabad művészet értelmezéseiben fellelhető rendjét torzítja ez az elv, ez az attitűd, amelynek az…..
Menekülttábor MÁR MEGINT 2023.06.09 17:27:25
Már megint kiderült, hogy minden Fidesz-szavazó hülye. Többnyire vénhülye. Mert sem a fiatalok, sem a kvalifikáltabb (ezt baloldaliul diplomásnak mondják) emberek nem szavaznak a Fideszre. Leginkább azért hülye minden Fidesz-szavazó, mert vidéki suttyók, akik a köztévét nézik, az internetet meg nem…..
bircahang Spanyol Guinea 2023.05.08 12:12:00
A volt spanyol gyarmatbirodalom sajátos része Egyenlítői Guinea. A spanyol gyarmatokon ugyanis kétféle modell született: ahol sikerült a lakosságot "honosítani", azaz új identitást adni neki, itt az őslakosok és a spanyol telepesek jellemzően keveredtek, ma ezek spanyol nyelvű országok -…..
bircahang Kubai nevek 2023.04.18 06:06:00
A spanyol névhagyomány magyar szemmel kissé furcsa. Egyrészt a nők nem váltanak nevet soha házasságkor. Ez ősi szokás. Egyedül a főnemesség körében volt szokás utalni a férjre, de ebben az esetben is csak "de" + férj vezetékneve alakkal, azaz sose az eredeti vezetéknév helyett. De még a…..
bircahang Anyós meséje 2023.03.29 12:12:00
Bolgár anyósom 1956-ban érettségizett. Nagy baj volt azonban. Az érettségi májusban volt, Hruscsov győzelmi kongresszusa meg februárban. S ekkor "kiderült" a kongresszuson: Sztálin elvtárs rossz bácsi volt. Ez lett az abszolút örök igazság. Igenám, de akkor stornó a korábbi abszolút örök…..
élesi 2023.03.29 13:38:15
@Wildhunt: Nem lehet. Belőle dolgoznak.
Puzsér kezd kacsingatni a humorista pálya felé: Igazi klasszikus nevetésmentes. Kell persze előtapsoló, hogy lehessen tudni mikor kell nevetni. A nagy előd, Sas József szerintem most nagyon büszke Robira. Annak idején Sas volt a műfaj nagyja. Képes volt másfél óráig színpadon…..
A Mérce eheti cikke szerint "az antifasizmus civilizációnk morális alapállása". Hamis, abszurd állítás. Sajnos a magyar jobboldal is vétkes. Nem mert nyíltan fellépni az antifasiszta boszorkányüldözés ellen, így azt az abszurd megoldást választotta, hogy a kettős mérce megszüntetését…..
Menekülttábor HUNGAROFÓBIA 2023.02.24 19:52:54
Amikor arról kérdeznek, mi az identitás, úgy fogalmazok, a kultúrám iránt érzett olthatatlan szerelem. Nekem van identitásom. Magyar identitásom van, vagyis a magyar kultúra iránt olthatatlan szerelmet érzek. S ahogy az már lenni szokott a szerelemmel, nem vagyok mindig racionális, amikor a…..
Érdektelen interjú, de szinte önparódia. Minden benne van, ami jellemző a műfajra. Gyorsan fel is állítom a ballib szakértő 8 parancsolatát. Íme tehát a Ballib Szakember Kódexe: 1. Beszéljünk leereszkedően, hiszen rajtunk kívül mindenki funcionálisan analfabéta mucsai…..
bircahang Politikai naptár 2023.01.07 06:06:00
Ma van a juliánus naptár szerinti december 25. A naptár megosztó kérdés. A gregoriánus naptár a bevezetésekor, a XVI. században is az volt. De egyházi, nem politikai kérdés. Ami viszont most van Ukrajnában az teljesen abszurd. Az ukrán lakosság kb. 80 %-át kitevő ortodoxok egy része direkt a…..
élesi 2023.01.07 08:15:30
@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!: Az vicces lenne, az összes nyomoruk mellé még egyik napról a másikra írástudatlanná is válnának...
bircahang A piac diktatúrája 2022.11.15 06:06:00
Múlt heti cikk, lényeges eleme csak maga a hangulat: "Egyre több felhasználó hagyja ott a Twittert, amióta Musk megvette a céget". Jól jellemzi a liberalizmus fő baját: miért nem lehetséges liberális demokrácia, elméletileg se. De persze az egész piaci rendszer abszurditását. Egyrészt a…..
bircahang Merénylet 2022.08.21 12:12:00
Tegnap este felrobbantották Alekszandr Dugin orosz filozófus és politikus autóját Moszkva agglomerációjában, a városhatártól kb. 15 km-re. A kocsiban a 30 éves lánya ült, Darja, aki szintén politikus, aki azonnal meghalt a helyszínen. Most mindenesetre nem lennék semmiképpen se Soros fiának…..
Onnan lehet tudni, hogy a mocskos ruszkik szarban vannak, hogy elkezdenek atomhajigálással riogatni. Sajnálatos, hogy az utolsó csatlós címre hajtó Kipcsákföld Putyinszopó gazemberei is felzárkóznak ehhez a szemétséghez. (Köpni kell ezektől a nemzethyektől, de tényleg.) Könnyű beleesni a magyar…..
bircahang Élelem bére 2022.07.13 06:06:00
Ajánlok egy kísérletet. Keressünk meg a neten egy humoristát, aki olyan nyelven ad elő, amit nem értünk. Kezdjük nézni! Észre fogjuk venni, egy idő után jó kedvünk lesz, talán még nevetünk is. Pedig erre semmi ok: hiszen fogalmunk sincs miről van szó. De maga a környezet olyan, hogy magával ragad.…..
élesi 2022.07.13 16:48:23
@Gógita: Erdő is az, meg az elődje (Paskai) is az volt.
bircahang Lengyel elvtárs 2022.06.29 06:06:00
Lengyel László ismételt marhaságai után fel lett szólítva egyesek által, vonuljon ki a közéletből. Mekkora rövidlátás ez! Nehogy tényleg kivonuljon! Lengyel elvtárs minden megszólalása valójában rendkívül sokat segít, mindig csökken tőle a ballibek támogatottsága. Szerintem kapjon inkább…..
Nyilván én eleve ellenzem a liberális jogállamot, szerintem a lehető legrosszabb rend a világon. De még ha támogatnám is, viccesnek találom, hogy manapság a homokos perverzióhoz való jog mellett az abortuszhoz való jog a fokmérő, mellyel lemérhető mennyire igaz egy liberális demokrácia.…..
Menekülttábor ÉRTÉKÍTÉLETEINK 2022.06.09 19:52:30
Baromi könnyű ítéleteket kialakítani közéleti kérdésekben, olyanokban is, amelyek tulajdonképpen az egész emberiséget, az emberi társadalom alapjait érintik. Én elég gyakran teszem le a garast, s állok valaminek a pártján, vagy szegülök ellene. Sokan tartanak ezért kellemetlen figurának, s inkább…..
bircahang Kétségbeesés 2022.06.01 06:06:00
Az ember két gyengéje a gyerek és a háziállat. A gyerek iránti érzelem teljesen természetes dolog, alapvető ösztön a fajfentartás. Így a gyerek sérelmére elkövetett tett nagyon negatív megítélést eredményez, ez is az oka annak, hogy pl. a pedofíliát az átlagember nemcsak természetellenesnek, de…..
élesi 2022.06.01 11:05:14
@midnight coder: Úgy-úgy. Sosem értettem, mit keresnek állatok a tizedik emeleten...
bircahang Háborús jelentések 2022.05.25 12:12:00
A háborúnak nyilván fontos eleme a propaganda is. Egyrészt a külső támogatáshoz kell, de még fontosabb a belső. A saját harcoló embereket valahogy motiválni kell. Azt mégse lehet mondani a katonáknak, hogy "hát, itt ti szinte biztos meg fogtok halni, de halálotok egy nagyobb stratégia része,…..