Regisztráció Blogot indítok
Adatok
murrey

1 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
közös ég alatt, akik nem túl fontosak.Csak nem túl fontos emberekről tudok írni, akikről először mindig azt hiszem, hogy fontosak lesznek, aztán kiderül, hogy még sem. Még mindig jó érzékkel nyúkálok bele a szarba, hol csuklóig, hol könyékig.Azt hiszem még tavaly nyáron a dánnal kezdődött, aki…..
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..
Egy négyéves gyerek már egyedül mosakszik, fogat mos, öltözik és vetkőzik, viszonylag kultúráltan eszik, pohárból iszik, előveszi és elrakja a játékokat. Megérti, hogy mások gondolatai, élményei és érzései különböznek az övéitől. Magyaráz, számol, beszél, kérdez,…..
murrey 2011.10.25 15:51:06
és a történet:

janka, aki most lesz lassan három éves és ebből a kevésből már kettőt betegen töltött. janka, akinek érkezését 15 év házasság élte túl. janka, aki a tudománynak köszönheti az életét és sok-sok lombikprogramnak, mire végre sikerült megszületnie. janka, akinek az édesanyja negyven évesen boldogan várta őt annyi idő után. janka, aki majd három éve gyönyörűen és egészségesen érkezett a családba első és utolsó gyerekként. janka, akit imádott mindenki az első perctől kezdve. janka, aki majdnem egy éves koráig gyönyörűen fejlődött, mosolygott, gagyogott, trutyisan, köpködve, csibészes vigyorral evett, megtanult kapaszkodva járni és éppen elkezdett rácsodálkozni a világra. janka, aki egyik percről a másikra beteg lett. janka, aki azóta megjárta a poklok-poklát. janka, akinek az eltelt két éve szenvedés volt és fájdalom. janka, akinek észrevétlen kihúnyt a tűz a szeméből. janka, aki talán már feladta.

janka édesanyja és édesapja, akik talán még nem. janka édesanyja és édesapja, akik összekapaszkodtak és vállvetve harcolnak a lányuk életéért. janka édesanyja és édesapja, akik fáradnak, de nap, mint nap még is mosolyognak - akkor sírnak tán, mikor nem látja senki, főleg janka nem -, és keresik az újabbnál újabb, alternatív megoldásokat. janka édesanyja és édesapja, akik ölelik közben a gyermeküket, kopasz kis buksiját simogatva. janka édesanyja és édesapja, akik szeretnék, ha külföldön őssejtet ültetnének jankába, hátha, szinte utolsó reménynként.

a család és a barátok, akik összeszedték nekik a temérdek pénz nagyrészét, miután már mindent eladtak, amit el lehetett. a szülők, akik végső elkeseredésükben jelzáloghitelben gondolkodnak, amibe nyilván majd bele fognak rokkanni.

én, aki kitaláltam, hogy összeszedem valahogy a fennmaradó összeg legalább egy hányadát és megajándékozom őket vele, hogy janka megkaphassa a talán utolsó esélyét. én, aki eddigre eljótékonykodtam a keretemet - nekik is -, most kénytelen vagyok kunyerálni. én, aki nem szégyenlek kunyerálni, mert gyűjtöttem már annyi mindenre és annyi mindenkinek: többnyire kutyáknak, néha embernek. gyereknek még soha.

janka, akiért remélem, hogy sikerül...

én, aki rettegek az anyával - aki a középiskolai barátnőm - és az apával együtt, miután megtudtam, hogy 13-án hosszú szenvedés után elment egy négy éves kislány ugyanebben a betegségben...