Regisztráció Blogot indítok
Adatok
királyindiaivédelem

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint tudjuk, hőn szeretett kormányunk-vezérünk, kétharmados ingadozásában, egykor tündöklő brókercégek bukásának, és geciző-ügynököző oligarchák féktelen vagdalkozásának árnyékában iskolákból vadászik gyerekeket a március 15-ei állami ünnepségre. A lényeg: a…..
A franciák csak most ocsúdnak a szörnyű támadásból. Ha az első sokk véget ér, rengeteg kérdésre kell majd válaszokat keresni és találni. Még nem tudjuk felmérni, hogy ami szerdán történt, mekkora jelentőségű és merre viszi a francia (és európai) politikát, de az biztos,…..
királyindiaivédelem 2015.01.09 15:01:39
Napok óta megy a vérmérséklet és politikai szimpátia szerinti óbégatás McCain szenátor kijelentésén, amely szerint Orbán Viktort egy neofasiszta diktátornak nevezte. Egyesek saját véleményük megerősítését látják a szenátor szavaiban, mások elemezgetik, hogy Orbán mennyiben…..
királyindiaivédelem 2014.12.11 19:29:21
@Punxsutawney Mormota:
Kék áramlat, Bulgáriát kikerülve.
Erről beszélt telefonon Viktorral és a szerb elnökkel.
A Time magazin minden évben sorra veszi azokat a találmányokat, amelyek az adott esztendőben a leginnovatívabbnak, vagy éppen a legszórakoztatóbbnak bizonyultak. A 25-ös listából szemeltünk ki tízet, amely a leginkább felforgatta a világot, vagy legalábbis elég érdekesek, hogy…..
királyindiaivédelem 2014.12.11 11:33:13
A rendkívüli időjárással beköszöntő december jelentős károkat okozott a villamosenergia-hálózatban is. Az ónos eső okozta fagykár, illetve a kidőlő fák következtében az ország minden részén komoly sérüléseket szenvedett, néhol gyakorlatilag megsemmisült a kiépített…..
Ha Googdfriend nem hajlandó mondani semmit Vida Ildikó kitiltásának ügyéről, akkor Vida Ildikó megy utána az ügynek.Vida Ildikó ugyanis ügyvédjével felkereste az amerikai nagykövetséget Budapesten. Goodfriend úr épp egészségügyi sétára sietett, - vagy le akart lépni - amit…..
királyindiaivédelem 2014.11.10 15:55:51
Ahogyan az várható volt a jövő évi költségvetésben befagyasztják a szociálpolitikai menetdíj-támogatásokat a 2014-es szinten. A kormány már korábban vállalta a Brüsszelnek elküldött konvergenciaprogramban, hogy az utazási kedvezményeket az idei szinten befagyasztják…..
királyindiaivédelem 2014.11.04 12:31:06
A hírrel kapcsolatos hozzászólások alapján, a hajnali CIB fiók ellen elkövetett pokolgépes merénylet Magyarország legnépszerűbb terrorcselekményeként vonulhat a köztudatba. Kép forrása: Lánglovagok.hu - van több is Ehhez hozzájárul, hogy a robbantásnak nem volt…..
királyindiaivédelem 2014.01.14 09:36:35
@Zsuzsanna Lévay: Fóbia ??????????????????????
A Népszava információi szerint Bajnai Gordon többek között Heller Ágnes, Konrád György, Parti Nagy Lajos és Závada Pál javaslatára döntött az ellenzéki megállapodás bővítésének szükségessége mellett. Szily László információ szerint viszont döbbenetes ezen kártékony…..
királyindiaivédelem 2014.01.14 09:31:22
királyindiaivédelem 2014.01.14 09:32:11
királyindiaivédelem 2014.01.14 09:33:04
Az idei választás egyik "újdonsága", hogy ha valaki a 13 elismert magyarországi nemzetiséghez tartozónak vallja magát, akkor a megjelölt nemzetiség nemzetiségi listájára szavazhat - az országos pártlista helyett! Vagyis szavazhat a lakóhelye szerinti országgyűlési…..
királyindiaivédelem 2014.01.10 11:37:59
Fotelforradalmár Vezéráldozat 2014.01.08 23:25:52
Nem is tudom, hol kezdjem. Azzal, hogy na ugye? Hogy összenő, ami összetartozik? Hogy újra 2009-ben vagyunk? Na igen. Én tényleg azt hittem, hogy a hétfői napnál hevesebb érzelmi reakciót jó ideig nem fog tudni kiváltani belőlem közéleti hír. Pedig a mai Nagy Ellenzéki Összeborulás mondhatni nem…..
Az év végén végzett gyorsfelmérésünk főbb eredményeiről beszámoltunk már, most álljon itt egy kis összeállítás arról, amiről az országos kutatásokból viszonylag keveset tudunk: hogy mi lett az egyes pártok 2010-es táborával. A 794 válaszból álló minta természetesen nem…..
királyindiaivédelem 2014.01.05 10:27:59
Van egy szerintem nagyon szép megemlékezés Antall Józsefről, Seres Laca tollából, idézem, aztán megmondom, miért. "Antall? Nem szerettem. Aztán sajnáltam. Nem volt jó miniszterelnök, nemigen kormányzott, túl hosszan beszélt, nem láttam az esszenciáját, pedig nagyon is volt neki:…..
királyindiaivédelem 2013.12.13 16:56:21
Csütörtök késő este járta be a világsajtót Nelson Mandela halálhíre. Facebook-oldalunkon mi is gyorsan szerény megemlékezést írtunk a Nobel-díjas ikonról. Pár perce jött a hír, hogy 95 évesen elhunyt Nelson Mandela, az apartheid ellen küzdő szabadságharcos, a Dél-Afrikai…..
Rekordot döntött a foglalkoztatottság. Az NGM nem is felejtette el kiadni az aktuális győzelmi jelentését: Az idei május-júliusi adatok lépték át először a válság kitörése előtti legmagasabb foglalkoztatottsági szintet. Azóta töretlen növekedés vette kezdetét, ami…..
királyindiaivédelem 2013.11.29 07:51:31
(Fotó: Fortepan) Vendégszerzőnk, Mestyán Ádám történész (Harvard Egyetem) kommentárja a Horthy-vitához. * Akik szobrot állítanak Horthy Miklósnak, azt a logikát követik, mely szerint az ország vezetőinek nincs felelősségük. Horthy felelőssége az, hogy Magyarország…..
királyindiaivédelem 2013.11.11 23:01:23
@Stenonis: Hazaáruló majom-:)
Hogy milyen lehet a hangulat a református lelkészek között a Hegedűs-féle Horthy-szobor avatása után, azt jól példázza a nagyszerű Reposzt blog bejegyzésének elkeseredett hangulata: „azt a feladatot kaptam, hogy mindenkinek hirdessem Krisztus evangéliumát, balosnak és…..
királyindiaivédelem 2013.11.08 08:44:30
Amikor a hadsereg vert helyzetben merészkedik csatába, szervezettsége, anyagi lehetőségei, taktikai tudása messze alatta marad az ellenfélének... Amikor a katona ruhája lyukas, a bakancsa beázik, a fegyvere öreg és elhasznált, amikor a mellette állók arcán a félelmet és a…..
királyindiaivédelem 2013.10.24 13:43:12
királyindiaivédelem 2013.10.24 13:46:01
Ma már elképzelhetetlen október 23-a Békemenet és nagy ellenzéki gyűlés nélkül. Nem volt ez másképp tegnap sem, amikor a kormánypárthoz szorosan köthető "civil" szervezetek ismét végigvonultak Budapest utcáin, miközben az ellenzéki erők széles palettát felvonultatva a…..
királyindiaivédelem 2013.10.24 12:54:40
Mesterházy: egy tábornok vége

Amikor a hadsereg vert helyzetben merészkedik csatába, szervezettsége, anyagi lehetőségei, taktikai tudása messze alatta marad az ellenfélének... Amikor a katona ruhája lyukas, a bakancsa beázik, a fegyvere öreg és elhasznált, amikor a mellette állók arcán a félelmet és a lemondást látja... Amikor a hátország kimerült, hitetlen és lepusztult...

...akkor a jövő egyetlen ember kezében van. Ez a Hadvezér.

Akkor ennek a hadvezérnek a vállát nyomja minden teher. Akkor ennek a hadvezérnek a küldetése, hogy felrázza a mélyen eltemetett energiákat és pótolja a maga lelki erejével és felkészültségével azt, amiben az objektív körülmények hiányt szenvednek .

A mai Magyarországon nem túlzás a háborús metafora a politikában. Egyébként sem, de ma különösen nem. Ezt tükrözi a Békemenet elnevezés is, hisz mi másról szólna ez, mint az ERŐ felmutatásáról és a politikai ellenfelek elnémításáról.

Ilyen körülmények között a baloldal mégis olyan tábornokokat választott magának, akikben -- egyetlen kivételével -- már nem hisz. De ennek az egynek a pártja még mindig 5% alatti és maga súlyos stigmákat visel, amelyek egy részének (too bad) a baloldal is hitelt ad annak a játéknak a részeként, amelynek a szabályait az ellenség diktálja.

A hadvezér nagyságát végeredményben a lelki ereje, a felkészültsége, és a hitelessége adja. Hogy érte bárhova bármikor. A baloldal posszibilis hadvezére, Mesterházy, ma megméretett és könnyűnek találtatott -- nem egy csatában, hanem a saját hadserege előtt tartott eligazításon. Átütött a lelki erejének, a felkészültségének és a hitelességének bűnös hiánya. Az, hogy vagy nem érzi a felelősséget vagy leveti magáról. Bárhogy is, győztes hadvezér sose lesz belőle -- hadnagynak, egy szakasz élén is gyenge volna ilyen mentalitással. Ott a színpadon világossá vált: nem érti a tétet, felkészületlen, és cserben hagyta a katonáit. Gyenge ember.

A másik oldalon óriási tömeg előtt az ellenséges vezér ma nem csak azt bizonyította, hogy mennyivel nagyobb erőforrások fölött rendelkezik, de azt is, hogy megtanulta a korábbi leckét: ennek ellenére sem bízza el magát. Az övéi előtt bőven demonstrálta a saját erejét. Felkészült volt, strukturált, ízléses -- és kegyetlen. Megüzente az ellenfeleknek, hogy esélytelenek, de azt is, hogy levadássza őket. Mozgósított, parancsolt, és imádták ezért. Érte bárhova bármikor. (A kérdés nem az, ideális-e ez az ország szempontjából. A kérdés az -- lenne, de a posszibilis hadvezér nem tette fel --, hogy miként lehet legyőzni. Amiről mások beszéltek, az összefogás, az ebben a pillanatban csak az ellenzéki lista újranyitásaként értelmezhető, egyébként tartalmatlan. Félő, az is marad, mert se üzenet, se szellemiség.)

A baloldal szétesett, gyenge minőségű -- egy haderő paródiája. Értse meg, lassan mondom: nincs olyan, ahol fölényben lenne. Ma elbukott a hadvezére, mielőtt a végső ütközet elkezdődött volna. Miközben -- nincs rá enyhébb szó -- döbbenetes erővel mutatkozott meg az alkalmatlansága, jó ütemérzékkel támadták hátba és kezdték ki az övéi a színpadon és a színpad előtt, ám emiatt semmi sajnálatot nem érdemel. Csak idő kérdése, hogy egy ilyen vezér ellen mikor kezdenek el szervezkedni a parancsnokai, a serege mikor kezd elszivárogni, és ma semmi mást nem láttunk, mint ennek az első nyilvánvaló jeleit. Lassan mondom: vesztes. A végső csata egy karnyújtásnyira van.
Teljesen egyértelmű, hogy ez egy megrendezett jelenet. Valaki rögzített egy olyan beszélgetést, ahol a jelenlévők nyíltan elismernek egy bűnszövetségben elkövetett választási csalást, arcukat, hangjukat adva hozzá. Az ott jelenlévők mindegyikének igenis tudnia kellett, hogy…..
A nap videója, mely egyszerűen annyira csodálatos, hogy már hamadszorra nézzük meg egymás után, Kálmán Olga Deutsch Tamás-interjúja. Ha bárki azt gondolta, hogy a politika mocskos és unalmas, sőt esetleg még tévéjétől is megvált, mert nincs benne semmi izgalmas, annak…..
királyindiaivédelem 2013.10.19 12:23:47
királyindiaivédelem 2013.10.19 12:24:48
Blogunk egyik informátora egy olyan levelet mutatott be, mely minden kétséget kizáróan igazolja, hogy a Fidesz és Zsigó Róbert (Fidesz) választási csalást követett el! A levelet változtatás nélkül közöljük: Kedves Választópolgár! Engedje meg, hogy bemutatkozzam: Zsigó…..
királyindiaivédelem 2013.10.19 11:54:23
Blogunk törzsolvasói pontosan tudják, hogyan viszonyulunk a magyar focihoz és annak történelméhez. Azt hiszem, nem kell bővebben kifejteni, mennyi érzelemmel és élménnyel tekintünk a világ kedvenc sportágára. Ebben a témában mi már hosszú évekkel ezelőtt letettünk az asztalra…..
királyindiaivédelem 2013.10.17 09:48:35
Ezek az igazán boldog pillanatok egy rovatgazda életében: semmi utánjárás, semmi keresgélés. Ti külditek nekem az anyagot, én meg csak bemásolgatom ide, mindnyájunk nagyobb örömére. Mert valóban: van-e nagyobb boldogság, mint rábukkanni azokra az igazi műpártolókra, mint…..
királyindiaivédelem 2013.10.10 07:15:52
Megdöbbentő, hogy kormányzati tisztviselők mit engednek meg maguknak a törvényhozásban, amikor választott parlamenti képviselők - megszabott procedúra szerint - kérdezik őket. Hétfői parlamenti bohóctréfa nyolc és fél percben.Többször foglalkoztam már azzal, hogy Orbán Viktor…..