Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mia01

36 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre fellélegezhetnek a felvételi előtt álló diákok, a kormány ugyanis megkönyörült rajtuk azzal, hogy jövőre minden szakon lesz államilag finanszírozott hely. Az MSZP szerint a döntéshozók ezzel a döntéssel beismerték, hogy csődöt mondott az oktatáspolitikájuk. Szerintem…..
Egy olyan kiélezett helyzetben, amikor néhány intézményen belül az egyes karok között is nehéz együttműködéseket kialakítani – a túlzott mértékű rivalizálás és autonómia miatt – jogosan merül fel a kérdés, hogy mennyire terjedhet el ez a tendencia intézményi szinten.…..
Egyre nagyobb mélységeket él meg a magyar felsőoktatás, most például a Pécsi Tudományegyetem nagyhírű Informatikai és Kommunikációs Jogi Tanszékének oktatói gárdájának elbocsájtásáról egyeztetnek, a döntéssel pedig maga a tanszék is megszűnik majd. Így az ország olyan…..
Az oktatási államtitkárság szerint a pedagógusok béremelésének kedvezményezettjei valójában nem is az óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, hanem maguk a gyerekek. A nagyobb anyagi megbecsülés ugyanis ahhoz járul hozzá, hogy az ország minden tanulója és óvodása egyformán jó,…..
Legalább két hiperaktív gyerek jut majdnem minden hazai általános iskolai osztályra, a pedagógiai intézetek tapasztalatai alapján ugyanis nagyjából minden tizedik iskoláskorúnál megmutatkoznak a hiperaktivitás tünetei. A problémát tovább súlyosbítja, hogy a hazai pedagógus…..
Szamárpad Rekviem egy álomért 2013.09.03 14:08:39
Lemondott a második ciklusát január 1-jétől beöltő HÖOK-vezér, mert viharos időszakon van túl. És magánélete sincs már. Ja, és nem utolsó sorban tanulni sem tudott. Munkásságát lehet a végletekig bírálni, vagy ugyanennyire szeretni, egy biztos: Nagy Dávid volt a HÖOK…..
Szeptemberben az Emberi Erőforrások Minisztériuma „népszámlálást” végez az óvodások körében; a felmérésre azért van szükséges, hogy kiderüljön: mekkora férőhelyhiánnyal kell majd számolni, ha jövőre az új köznevelési törvény értelmében minden 3 éves kötelezően…..
Ha a hazai felsőoktatási kollégiumi rendszerre gondolok elsőként a Keleti Márton rendezte Hattyúdal című film betétdalának első sora jut eszembe: "A Villa Negra nem apácazárda, A Villa Negra nem fényes lokál." Viszont az árát megkérik, idén ugyanis kismértékben, de tovább…..
Szamárpad Gesztusok országa 2013.08.08 10:56:19
Nagy volt a zűrzavar az idei felvételi körül, többek közt a miatt is, hogy a korábbiakhoz képest rövidebb idő alatt kellett dönteniük a fiataloknak, hová szeretnének jelentkezni. Ezt tavaly Szabó Máté ombudsman szóvá is tette, emellett megállapította, hogy aggályos volt az a…..
Nemzetközi tanterv kialakítása, a nyelvtudás ösztönzése és a digitális oktatás bővítése szerepel az Európai Bizottság tervei között. Ahhoz, hogy a hazai egyetemek ösztönözzék, hogy a hallgatók mobilitási programokból kimaradók többsége (85 százalék) is nemzetközi…..
Szamárpad Just relax!!! 2013.07.05 10:46:55
Nagy öröm, hogy a sok felesleges marhaság mellett végre olyan dolgok is bekerültek híres-neves Nemzeti alaptantervünkbe, melyek a felnőttkort tekintve is hasznos, gyakorlati tudással szolgálnak. Még április környékén kezdtek el kósza hírek röpködni a sajtóban azzal kapcsolatban,…..
A gyerek elfogadásra, toleranciára és empátiára való nevelése minden oktatási intézmény elsődleges feladata – kellene, hogy legyen. Apró malőrök persze becsúszhatnak a rendszerbe, ilyen mondjuk, ha az illető kisdiák szülei évzárón verekednek össze, nemzetiségi feszültségek…..
Megint irreális álmokat kerget Hoffmann Rózsa. Legutóbb az igazságos és olcsó közoktatás tüneménye bukkant fel lelki szemei előtt, az ideát rögtön meg is osztotta a széles tömeggel egy tótkomlósi szakmai fórumon. Kiemelte: a közoktatás megújulásának eredményeként az…..
Úgy potyognak Hoffmann Rózsa mellől az emberek, mint az augusztusi égen a csillagok: újabban Gloviczki sem szeretne az államtitkár asszony szárnyai alatt dolgozni. Január óta három államtitkárt fogyasztott el a parlamenti fekete özvegy, és ki tudja, ki szabhat gátat ennek a…..
Bólogató paprikajancsik tömege kerül ki az iskolákból, ha az oktatási tárca tovább gyengíti a szakiskolák színvonalát. Olyan generáció kinevelése kezdődhet, amely nem rendelkezik az alapműveltség fontos elemeivel, így pedig nem képes összefüggéseiben átlátni dolgokat. Folytatódik a magyar oktatás…..
Szerbia is beszállt a „Melyik országnak rontották el jobban az oktatását” versenybe. A pedagógusok ott is méltánytalanul alul vannak fizetve, a szakszervezetisekkel ott sem igazán hajlandóak tárgyalni az oktatási tárca részéről. Hogy csak néhány dolgot említsünk: a…..
Egyenköpennyel frusztrálná az iskolásokat Hoffmann Rózsa, aki már nemcsak a tananyag tartalmát, hanem a diákok viseletét is meghatározná. Lakatos Márk helyében elkezdenék rettegni: Hoffmann Rózsa már stylist-babérokra is vágyik. Idén sem kezdődhetett el az iskola politikusi agymenés nélkül –…..
Szamárpad Köntörfalak 2012.08.29 09:55:24
Csak hazudni tud Hoffmann Rózsa. Miközben ugyanis szóban a minőségi felsőoktatás megteremtésén fáradozik – legalábbis ezt bizonygatta Kőszegen, a Tranzit - Fesztivál a határon című rendezvényen –, az államtitkárság intézkedései nem állnak összhangban a…..
Sok hallgató sörpénzként tekint a néhány ezer forintos ösztöndíjára, így azt sem bánnák, ha a kormány megvonná tőlük – olvasható az Origo tegnapi cikkében, amely nem kis felháborodást keltett elsősorban a szülőkben, és azokban a hallgatókban, akik tényleg megdolgoznak az…..
A többéves elméleti képzés után a hallgatók többségének most nyílik először lehetősége arra, hogy rájöjjön, valóban neki való-e a filmes szakma. Az elmúlt hetekben ugyanis diploma- és vizsgafilmek támogatásáról döntött a Magyar Nemzeti Filmalap – a szakmai utánpótlás…..
Sok magyar végzős középiskolás meg sem próbál magyar egyetemre vagy főiskolára bekerülni, inkább külföldön folytatják tanulmányaikat, köszönhetően a hallgatói szerződés bevezetésének. Az intézkedés célja az volt, hogy a kormány itthon tartsa a diplomás fiatalokat,…..
Főiskolai szintű tételeket adott fel a szóbeli érettségire egy vidéki egészségügyi szakközépiskola. A tanulók nagy része így nagy nehézségek árán, dupla annyi idő ráfordításával tudja csak kidolgozni a témaköröket. Íme, néhány feladat abból a…..
Nem reális az integrált oktatás megvalósítása, amíg a felsőoktatásban nincs lehetőség olyan pedagógusok képzésére, akik egyaránt el tudják látni a sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekek és az egészséges diákok oktatását. Emellett a fejekben is elkéne a „rendrakás”.Lassan már örökzöld…..
Hoffmann Rózsa megint jól megmondta - szerinte ugyanis az ország felemelkedését nem szociológusokkal, kommunikációs szakértőkkel vagy jogászokkal lehet felgyorsítani, hanem műszaki, természettudományos és informatikai végzettségű szakemberekkel. Gyors virtuális…..