Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anaphylaxiás sokk

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégen betévedtem egy tankönyvboltba és a polcokat böngészve megpillantottam azt a rémregényt, amely annyi szenvedést okozott a középiskolai történelemórákon. Nem vitás: ha csak Walter Mária tankönyvén múlt volna, most generációk gyűlölnék a történelmet. Ezt a célját…..
anaphylaxiás sokk 2019.01.08 18:37:22
Ha nem is törölték teljesen, de eltüntették az archívumból a Hír TV ellenzéki korszakának híreit - tudta meg az Index. A Hír TV három éves kilengés után került vissza kormányközeli kezekbe, a színfalak mögött pedig mindent megtettek azért, hogy a sötét időszak ne jöjjön szembe az olvasóval, ha a…..
anaphylaxiás sokk 2018.11.26 21:55:51
2018. november 16-án, a 888.hu beszámolót közölt az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék eseményéről, mely során Hammer Ferenc docens szerdai órája egy részével csatlakozott az ELTE Társadalomtudományi Kara által szervezett NEM: Hagyjuk? című tiltakozó kezdeményezéshez. A cikkben foglaltak az alábbi…..
anaphylaxiás sokk 2018.11.20 22:13:22
@math0: nocsak, esetleg a 2016-os évben sorra vesztették el a pereket a balos médiumok és ez nem mutatna jól? és mi van a 2018-as évvel? több tucat per indult a balos médiumok ellen 2017-ben, BIZTOS hogy van már eredmény. Random összevissza statisztikával operálgatunk? Pernyertesség miért nincs feltüntetve? Diagramot képes szerkeszteni három azaz 3 perről, de annak nem néz utána, h mennyit nyertek?

Ez így egy nagy semmi! Amúgy a Göbölyös Soma-díjat megnyerni úgy, hogy másnap elkasszálta az egészet a bíróság, azért az nem semmi.
anaphylaxiás sokk 2018.11.20 22:21:17
@math0: qed
anaphylaxiás sokk 2018.11.20 22:27:29
@math0: de miért szerepel 2016? és milyen ügyekröl van szó? Ez igy ócska propagandatrükk. És nem egyszerübb lenne a ceus helyezésröl printscreent nyomni és feltölteni, majd a linket beilleszteni?
Az általam javasolt megoldások nagyon vázlatosak, bennük a gondolat, és nem a kidolgozottság a lényeg.  (Gerő András) Lázár János fontos érvnek nevezte a választási regisztráció mellett, hogy azt maga Gerő András ún. liberális értelmiségi is javasolta. A választás…..
anaphylaxiás sokk 2012.09.17 19:17:27
A hírlapíró és a halál blog erősen rendpárti, így azt sem vette volna zokon, ha a Terrorelhárítási Központ markos legényei az elfogást követően mondjuk százszor leíratják a fürdőköpenyes hallgatóval, hogy „Nem rakunk fegyvert, az egyetemi előadó asztalára, akkor sem, ha az játékpisztoly.” Végre egy…..
anaphylaxiás sokk 2012.09.14 14:18:47
@SanTa:

Egyébként sajnálatos módon félreérthetően fogalmaztam:

A narcisztikus személyiségzavaros (magamutogató, aki szereti, ha ő áll a reflektorfényben) jópofizni akart.

Az ijesztgetés a jövő "elkövetőire" vonatkozna, nem ugyanabban a mondatban szerepel - de félreérthető, ezért elnézést! Arra gondoltam, hogy a TEK-eseket akarják legközelebb megszívatni azzal, hogy tömegriadalmat keltenek, amiről kiderül később, hogy alaptalan.

Na látod, én sem akartam a faszikámat ijesztgetéssel vádolni, mégis így jött át. El tudom képzelni, hogy a jópofizó srác sem akart semmi rosszat, dehát sajnos valakinek így jött át - a világ már csak ilyen.
anaphylaxiás sokk 2012.09.14 14:25:57
@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt):

Szerinted a pécsi lövöldöző meg a norvég látta a filmet?
S. Ábel?

Szar napja/élete mindenkinek lehet.

Kérlek próbáljátok felfogni, hogy Skywalkeren egyrészt példa lett statuálva, ami biztos, hogy durva, meg nagyon meg lehetett ijedve. Másrészről viszont ott engedték ki a rendőrök a gőzt, hiszen amikor riasztották őket, nem tudhatták, hogy esetleg meghalnak-e vagy sem. Szerintem a Skywalker Lajos jelentse föl a TEK-et, ha valami kifogása van. Addig viszont tekintsük jogszerűnek, de durvának a dolgot.
anaphylaxiás sokk 2012.09.14 14:27:11
@ftk:

Sok sikert hozzá! Azért vigyél vazelint!
    Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen. (G.Fodor Gábor, a Századvég igazgatója)   Az elmúlt napokban, hetekben vita bontakozott ki G.Fodor Gábor…..
anaphylaxiás sokk 2012.09.12 13:23:20
Basszus, lemaradt a publikációs listája.

vm.mtmt.hu/search/slist.php?lang=0&AuthorID=10011514

Tényleg sokat elárulnak a nemzetközi tudományos élethez való viszonyáról az alábbi művei:

1. The 'Strong State' Paradigm, Good government and the state in Central and Eastern Europe: Why we need a stronger state?

In: Nikolaos Tzifakis (szerk.)
Reforming Europe: The Role of Centre-Right
London: Springer, 2010. pp. 153-173.

2. A rendszerváltás válsága/The Crisis of the Regime Change

Budapest: Századvég Kiadó, 2009. 234 p.
(ISBN:978 963 7340 83 3)

Könyv/Szakkönyv/Tudományos

3. Das politische System Ungarns

In: Ismayr W (szerk.)
Die politischen Systeme Osteuropas
Stuttgart: Leske und Budrich, 2004. pp. 323-373.

4. Political secession - The politics of withdrawal

CENTRAL EUROPEAN POLITICAL SCIENCE REVIEW (3) pp. 199-208. (2003)

Folyóiratcikk/Szakcikk/Tudományos

Hát, nem egy TGM, az szent...
A minapi médiaszenzáció szerint Németország, illetve az észak-európai centrum vezetése alatt hamarosan megszülethet az Európai Egyesült Államok. E sorsdöntő hetekben talán nem lesz teljesen érdektelen, ha megfelelek azokra a kritikákra, melyeket a közelmúltban kaptam, s amelyek…..
anaphylaxiás sokk 2012.06.12 13:20:28
@rdos:
1. Békeszerződés Németország és a Szövetséges Hatalmak között:

Kettő (NSZK és NDK) + négyes (USA,. SZU, UK, Franciao) tárgyalások: 1990 február.
Békeszerződés: 1990. szeptember.

Mivel az így létrejövő Németo. baromira feldöntötte volna az európai erőviszonyokat, ezért egy csomó, a német szuverenitást korlátozó rendelkezést is kikötöttek: nem lehet atomfegyver Németben, max 300 000 fős hadsereg, NATO állomásozhat. Újra elismerték a németek az Odera-Neisse határt, biztonsági garanciák a cseheknek, lengyeleknek, illetve 1992-ben létrehozták az EU-t, hogy Németország erejét szupranacionális keretek közé tereljék.

2. Japán - USA béke: 1952, San Francisco

3. Japán - Szovjetunió béke: 1956 - itt valóban hiányzik a formális békeszerződés, de a felek az 1956-os közös nyilatkozatukat békeszerződésnek ismerik el - bár vannak területi vitáik (Kurill - szigetek). 2004-ben Putyin megerősítette, hogy Oroszo. elismeri ezt békének.

A cikk egyébként jó, tényleg nem csak a nemzeti kultúrán stb-n múlik, hanem a nemzetközi összefüggéseken is. A siker titka valahol ott lehet, hogy
meg kell tanulni egyensúlyozni a nemztközi kapcsolatokból eredő nyomás és a saját nemzeti öntudatunk között - bárhova billen a mérleg, szívás lesz: nemzeti önfeladás illetve bezárkózás a nemzet mindenfelettiségébe.
  Megtekintettem tegnap az új retorikai magasiskola egyik első politikai orgazmusát tegnap, a Szabad Sajtó útján. Unalmas, közhely-pufogtató tüntetés volt, alulmúlva talán az eddigi összes demonstrációt, amin jártam. Annyi kiderült: szabad országban élünk, ahol szabad…..
anaphylaxiás sokk 2011.10.25 15:19:21
@babarczyeszter:
Apró komment: Rákosi Pintér pribékjeit sem vetette be. Cikkírónk eléggé slampos stílusban pusztán arra a kognitív disszonanciára akarta felhívni a figyelmet, hogy ha igazi diktatórikus hatalomgyakorlás folyna, akkor a civilek nem tüntehetnének szabadon.

Ön arról ír, hogy nem arról van szó, hogy demokrácia van-e vagy sem. Dehogynem. A nyilatkozók pont azt hangsúlyozták, hogy Orbán mekkora egy diktatorikus, antidemokratikus izé. Az egész rendezvény erre volt rászervezve!

Ön is eléggé slamposan fogalmaz: csókolgatni a Preambulumot + Nenyit. Nem erről van szó. A társadalom konzervatív értékrend szerinti újjászervezésére tesz a kormány kisérletet. Lehet nem szeretni, meg minden, de erre kapott felhatalmazást. A demokrácia sajnos erről szól.

Egyébként sokan félnek. Csinált felmérést? Pici zavart viszek az erőbe: én nem félek. Legközelebb tessék azt is mondani, hogy azért olyan is akad, aki nem fél.

Ön szerint mi a hatékony kormányzás kritériuma egy nyitott és kiszolgáltatott miniállamban?

Orbán valóban elfoglalta a médiát. Például a Népszavát, a Hócipőt, a Népszabit, a 168 órát. Ja, az ATV-t is! Közmédiumba, amit közpénzből tartanak fel, a közhatalom gyakorlója, aki a közakarat letéteményese azt küld, akit akar, mert megvan rá a felhatalmazása. Egyes döntések ellen lehet tiltakozni, de az egész rendszer ellen?

Az első millás tüntetésre meg nem félelemből nem mentek el az emberek, hanem mert leszarták!
anaphylaxiás sokk 2011.10.26 00:25:40
@babarczyeszter:

Ne értsen félre: nem vonom kétségbe az Ön jogát a tüntetésre - csak nyugodtan, akár még pártot is szervezhetnek. Csak úgy gondolom, hogy nem lehet más a politika! A közügyek intézése mindig ilyen, ha tetszik, ha nem! Önök nyomást igyekeznek gyakorolni a kormányzatra, ami OK, de Önök is a rendszer részei!

A hány százalék szavazott, illetve nem szavazott kire/mire kérdésben például örülök, hogy Ön utólag is támogatja Orbán Viktor követelését, hogy az MTV2-t adják a FIDESZ-nek, mert hát ők meg a mandátumok kb 40%-át kapták meg, így ez nekik jár - 2006(?). Mint ahogy most a 60 % járna a jelenlegi pártokat nem kedvelő szerkesztő stb számára - gondolom ez Önöket akarja jelenteni. Honnan szerez jelen pártokat nem kedvelő újságírókat stb? Ki dönti el, hogy független?

Picit csalókáknak érzem egyébként ezt a hány % szavazna a FIDESZ-re dolgot, mert ebből nem következik automatikusan, hogy a maradék 70% meg ellene szavazna, és hogy bárkinek joga lenne rájuk hivatkozva diktatúrát kiáltani.

Ja, és amikor Orbánt megválasztották, akkor azok akik távolmaradtak, hallgatásukkal, mint ráutaló magatartással beleegyeztek, hogy elfogadják azt ami lesz, bármi is lesz. Nem szavaztak ugyanis ellene.

A magam részéről egyébként olyan civil mozgalmat támogatnék, ami az érvénytelen szavazásra buzdít, mint Franciaországban, hogy kifejezze a politikai rendszerrel szembeni ellenérzéseket. Most simán lehet hivatkozni arra, hogy a távolmaradóknak nem tetszett a rendszer, de biztosat senki nem tud. Az is lehet, hogy tetszett, hiszen hallgatólagosan elfogadták.

A konszenzuális demokráciafelfogás vs többségi demokrácia vs egyéb demokráciafelfogások vitájába ne menjünk bele. A Fidesznek akkor most konszenzusra kellene jutnia a jobbikkal? LMP-Jobbik javaslat a homoszexuálisok házasságáról? Hogyan lehet gyorsan konszenzuális alapon dönteni pl. egy hadüzenetről? A FIDESZ demokrácia-felfogása is elfogadható: demokratikus úton kerültek kormányra, új alkotmányt + közjogi berendezkedést ígértek, megcsinálták. Ha nem így tennének, akkor a saját szavazóikat vernék át Tartják magukat a saját szabályaikhoz. A gazdaság meg egy olyan képlékeny valami, aminek az alakulását senki nem tudja megjósolni, meg jó részben nem is rajtunk múlik. Én is szopok a jelen gazdasági helyzettel!

Eddig minden kormány rendet vágott a közigazgatásban, nyilván ha hatalomra jutnának, akkor Önök is eltünetnék a régi rendszer "híveit" - hiszen Önöknek az nem tetszik...

Én továbbra sem hiszem, hogy átnevelés történne. Szerintem csak Ön érzi így. Átszervezést vagy valami szervezést mondtam. Ja, egyébként a keresztényt sem mondtam, azt már Ön gondolta hozzá...
Az RTL Klub például nem éppen a "Ne paráználkodj!" keresztény-zsidó tanítását sugározza. Kötelező imaórák vannak már? Egyházi döntések állami erővel való végrehajtása? Szerintem Önök lebecsülik az embereket - ha nem akarnak "átnevelődni", akkor nem fognak. Hányan tudtak pl. oroszul 1989-ben. Az nem egy automatizmus, hogy ha a tv-ben meg a Kossuth Rádióban lemegy valami keresztény, akkor mindenki rohan a misére. Szimplán egy közhangulat meglovagolásáról van szó.

A kormány arroganciája visszatérő elem. Engem végtelenül nem érdekel. Bunkók és kész. Ez a politika, érdekek harca és képviselete. Eddig nem végeztek ki senkit. Beinteni valakinek szintén bunkó.

Az üzenetek elpuffanása megszokott jelenség - az Önök szlogenjei is elfáradnak majd, az emberek hozzászoknak, újat, ütősebbet kell kitalálni. Bár a diktátorozásnál nem tudom mi lehet ütősebb - Orbán szűz lányok vérét issza?

Továbbra sem oldja meg a kormány az emberek problémáit? Olyan soha nem lesz, hogy egy kormány mindent megold, pláne nem egy marha nagy államadósságot görgető állam.

Nem úgy kell felfogni, hogy van egy idilli állapot, amit el lehet érni, csak a csúnya kormány nem tudja. A politikában választani KELL a borzalmas és a még borzalmasabb között. Az aktuális kormány az elődjeihez képest még mindig elég fényesen muzsikál. Továbbra sem világos, hogy mi a kormányzati sikeresség objektív fokmérője. A munkanélküliségi ráta + gazdaság helyzete nem ér, az nem csak Orbán Viktoron múlik.

Az álnéven történő kommentelésre utalását nem értem, tekintve hogy simán le lehet nyomozni, hogy ki kommentál (Böszörményi Nagy Gergely), majd közhírré lehet tenni a baloldali/rendszerellenes lapokban. Én pedig ettől FÉLEK! Meg a rendszerellenes terrorista csoportoktól. :)
anaphylaxiás sokk 2011.10.26 16:06:49
@babarczyeszter:

Az, hogy mi legális és mi lehetséges, az szerintem két különböző dolog. Simán le lehet nyomozni az IP-címet, a szolgáltatót, stb. A névtelenség nem rejt senkit, csak picit megnehezíti az illető felismerését. A ciánkatasztófa kapcsán volt egy TV2- telefonos felmérés arról, hogy a kormány helyesen kezelte-e a katasztrófát. Kb. 1 nap alatt ki tudták szűrni legálisan, hogy a telefonálók közül ki használt kormányzati mobilt. Vagy mondjam el, hogy ki vagyok? Nem teljesen mindegy? Azt hittem, hogy a véleményem számít.

Ígért-e Orbán Viktor új alkotmányt? Hát, a Helsinki Bizottság szerint igen...
www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=%20orb%C3%A1n%20viktor%2C%20%C3%BAj%20alkotm%C3%A1nyt%20%C3%ADg%C3%A9rt&source=web&cd=6&ved=0CDkQFjAF&url=http%3A%2F%2Fhelsinki.hu%2Fdokumentum%2FGOV_Kerdesek_es_feleletek_az_alkotmanyozassal_kapcsolatban_HU.pdf&ei=5vOnTpvhM-nY4QT07aED&usg=AFQjCNHoq-XxhvDUSDYCv7T_PIMTqJmxHw&cad=rja

Nem, nem más ha kormányon pukkannak ki a lufik. 20 év demokrácia után már elég edzett vagyok, hogy tudjam, hogy lózungokról van szó. Arról szól az egész, hogy a tisztelt választópolgár egyáltalán azonosítani tudja a különböző pártokat. Kb. olyan, mint a "20%-kal nagyobb!" cimkével ellátott csoki, ami pont akkora, mint a 20%-kal kisebb. A tiltakozások jó része is a kormány stílusára/arroganciájára vonatkozik – ezekkel nem tudok mit kezdeni. Az ország kényszerpályán mozog, nyilvánvaló volt a magánnyugdíjpénztárak államosítása, stb. Én pl. tudtam, hogy egy rövid fellélegzés után baromi nagy megszorítások lesznek (Munka törvénykönyve garanciái ki, tandíj be). Ciklus végén hangulatjavító intézkedések. Orbán meg pont azért kapott akkora felhatalmazást, hogy gyorsan végig tudja verni a megszorítást.

A hallgatás valóban nem beleegyezés. Mint ahogy nem is tiltakozás az aktuális rendszer ellen. A hallgatás az hallgatás. Állampolgár lusta volt, nem ért rá, tiltakozott, belenyugodott stb. Lehet így is magyarázni, meg úgy is. Biztosat senki nem tud. Ezért javasoltam az érvénytelen szavazás támogatását - úgy kiderül mi is a nép akarata. Elegem van, hogy egy ismeretlen véleményű tömeg politikai akaratát mindenki elkezdi kisajátítani, meg magyarázni, hogy "Orbán nem is 2/3", meg a "bárki mást meg lehet, hogy mindenki támogat".

Azzal, hogy azt mondtam, hogy a rendszer részei Önök is, arra utaltam, hogy Önök is olyan magatartást mutatnak, mint ami nem tetszik Önöknek. Ez nekem így nem hiteles. Mutassanak pl. társadalmi szolidaritást: dobjanak össze tandíjalapot, vagy a rezidenseknek plusz lóvét, önkéntes segélyezés, szövetkezeti bank stb. De az Önök mozgalmának jó része is csak az államapparátus és a politikai hatalom megszerzésében tud gondolkodni.

Valóban nem a kormány üzen hadat, ezt nem is állítottam. A parlamenti többség üzen hadat, nem konszenzuális, hanem többségi alapon. Sajnos kormányon meg az van, akinek parlamenti többsége van. Tekintve a kötelező frakciófegyelmet, meg ilyeneket, a kormány és a törvényhozás eléggé összemosódik. (Bayer József: A politikatudomány alapjai, 121. old. illetve Kukorelly István: Alkotmánytan: 340.old.) Mindössze a konszenzuális demokráciafelfogás egyik gyakorlati megvalósítási problémájára igyekeztem rávilágítani. Az alkotmányban sincs benne, hogy meg kell győzni az ellenzéki pártokat is + népet. Ha megvan a felhatalmazása, és nem ütközik nemzetközi szerződésbe, a kormány bizony hadakozhat...

Nem tisztem mentegetni a kormány gazdaságpolitikáját. De annyit azért el kellene fogadni, hogy egy ekkora nemzetgazdaság, mint a miénk érdemben nem tudja befolyásolni a világgazdasági folyamatokat.

Az alkotmány népszavazásra bocsátásával kapcsolatban annyit, hogy a kormány a hatályos alkotmány alapján jár el. A választási kampányban megígérték, felhatalmazást kértek és kaptak. Világos volt minden. Akkor kellett volna tiltakozni. Teljesen legális. De tudja mit? Dolgozzanak ki alternatív alkotmányt.

Konkrétan egyébként az alkotmány melyik rendelkezése nem tetszik Önnek?

Nem tettem utalást a bipoláris depressziójára. Egy másik posztíró tett Önre megjegyzést. Sajnálom és jobbulást!