Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GáborMiki

118 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írásaim Dilemma 2019.05.17 09:33:00
 Már nem emlékszem, mikor ismertem meg Johannát. Az első kávézásra emlékszem és arra, milyen sokat vártam rá. . . Azt hittem ő sem fog eljönni a randinkra . . . Nagyon izgatott voltam, és teljes szívemből vágytam arra, hogy megismerjem. Nagyon lassan engedett közel magához. Sok éven át udvaroltam…..
Írásaim Így is lehet 2018.10.29 12:12:32
Nem vagyok szomorú. Éppen feldolgozom a negatív élményeimet. Nem szoktam kiborulni. Csak nagyobb érzelmi energiával reagálok az adott helyzetre. Nem esem kétségbe. A bizonytalanságot elhanyagolható stabilitással viselem. Nem szoktam feladni semmit. Mindössze erőt gyűjtök, és egy másik lehetőséggel…..
Írásaim Oximoron vers 2018.04.22 21:49:46
A múlt csak egy hosszú pillanat, Lehet, lassan szörnyethalok ma. A jövőt már lélekszakadva várom, Mindig a szemed előtt bujkálok. Arcomon örökre szomorú a mosoly, Mert torkom szakadtából hallgatok. Egy kortalan öregember lettem, Elillantak már a spontán tervek. Mikor megfogott egy biztos…..
Írásaim Ér(z/t)elmetlen világ 2018.03.20 15:19:27
„Egy olyan világban élünk, amit dédapáink hagytak ránk. Nekik köszönhetjük a mesterséges intelligenciát. A kikezdhetetlen logikát, az érzelmektől mentes, gépekkel irányított életet. Nekik lett elegük a szabad érzelmekből. Ők tették áruvá, kereskedelmi eszközökké, csempészek és hatóságok titkos…..
Írásaim Sztojkij Muzsik 2018.03.08 10:12:35
Egy helyben állok. Hol a saját döntésem, hol a körülmények áldozataként, néha pedig mások miatt. De bármit teszek is, csak egy helyben maradok. Ott állok, ahol tegnap, tegnapelőtt, előtte, és így tovább. Csapkodok, küzdök, úgy teszek, mintha mennék, de hiába. Csak állok, és nem tudok arrébb lépni,…..
Írásaim Az én házam 2018.01.18 12:04:30
Alapvetően nem szeretek róla beszélni, de mivel senki sem érti igazán, most nekifutok még egyszer. Szóval van ez a mentális betegség. Elég nehéz leírni is, mert a szavak nem adják vissza az érzéseket. Aztán itt van a gondolkodásmódom is. Mindig racionalizálok, vagyis nem tudok árnyalni, részletezni…..
Írásaim Boldogok, akik . . . 2018.01.12 13:49:50
Rajzold le, mire vágysz a legjobban! Őőő, nem tudok rajzolni. Mindenki tud. Csak van, aki jól, és van, aki jobban. Rajzolni mindenki tud, csak húzod a vonalakat egy papírlapra. Jó, értem, de nem lehet felismerni majd, hogy mit rajzoltam. Láttál már Picasso képet? Vagy esetleg Dalit? Szerintem…..
Írásaim Emotional Zeneszöveg 2017.12.08 11:13:02
Hiányzol. Mert távol vagy. A szakadék, amely elválaszt bennünket, egyre szélesedik. Már csak álmomban látlak úgy, mint rég. Ha behunyom a szemem, akkor te állsz ott. Ott messze.  Csöppnyi kis tündérként.  Minden megváltozott körülöttünk, csak ez az álom ugyanaz.  Minden olyan, mint rég.  A levegő…..
Írásaim Hip-hop zeneszöveg 2017.11.14 12:41:16
Ragadd meg a napod, hogy életed legyen. Lepereg a homok, s a napok vészterhesek. Szívd ki az életből a velőt, de ne légy túl mohó, Ha megakad a csont, nem lesz több mondandód! Tedd azt, ami jó! Bízz, tarts ki, küzdj, ne ad fel! Ha Te vesztesz, mindenki veszít, ezt ne feledd el! Kell, hogy legyen…..
Írásaim Amikor esik 2017.10.24 11:01:30
Le akarok menni az esőbe!De nem enged az anyukám.Azt mondja, beteg leszek tőlePedig olyan nagyon vágyok rá! Szép ahogy esik, és jó az illata,Meggyógyítja a lelkem, ha látom.Hideg csöppje az arcomon kacag,Ha bőrig ázom, azt sem bánom. A legszebb dolog a világban ez,Anya egyszer csak megérti!Csak…..
Írásaim Egyutas élet 2017.10.20 10:22:26
Az a baj az élettél, hogy mindig csak egy irányba tudsz haladni. Mármint úgy értem, hogy az időben. Szóval az életút olyan, mint egy rendes út, csak nem tudsz visszafordulni. Ha az életidődben valamit hátrahagytál, akkor az ott marad már örökre. Mivel tökéletlenek vagyunk, meg minden, ezt nehéz…..
Írásaim Best Poet Mix by Mikee 2017.10.17 09:39:02
(humornak szánva) Egy gondolat bánt engemet:Ágyban, párnák közt halni meg!Lassan hervadni el, mint a virág,Amelyen titkos féreg foga rág,Létem ha végleg lemerült,ki rettenti a keselyűt?S ki viszi át fogában tartvaa Szerelmet a túlsó partra?Mert benne élsz te minden félrecsúszott Nyakkendőmben és…..
Írásaim Hatszavasok (mélyvíz) 2017.10.09 18:51:17
Szemedbe néztem, magamba láttam, magamban látlak. Mond, miért pont szemedbe lettem szerelmes? Kicsiny kezed, hatalmas érzés volt szívemnek! Picurka, édes, meghitt, lágy, végtelen, pillanat. Bármi lesz, holnap felkel a nap! Ne félj! A félelem megöl téged! Ha eljön a holnap, ma lesz. . .    ..
Írásaim Hatszavasok (szójáték) 2017.10.02 14:34:40
Elvisz a hajó? Csak ha jó. Téged ki választott? Igen az vagyok. Anyuék két vállra fektettek! Közöttük alszom. Érzelmes, szellemes és kicsit testes vagyok. Az erőműben nagy Volt a feszültség. Te nem fázol? Nem, én füvezek. Értem vagy érted? Nem, nem értem...
Sietnem kellett. Autóba ültem. Most kerekesszékben. Szabad akartam lenni. De magányos lettem. Utolsó emberként kiugrott. Megcsörrent egy telefon. Kinézett, legyintett, kigúnyolt, nevetett, rettegett, eltűnt. Szauna verseny volt. A harmadik győzött. Melyik hajóra szálljunk? Legyen a…..
Írásaim Az Addiktív 2017.08.30 13:36:04
 - Olyan jól éreztem magam veled ma! Nagyon szeretem, ha együtt vagyunk! Igazából mást sem akarok. Kicsit olyan, mintha élni sem akarnék nélküled – mondta szelíden Myra. - Az nagy baj. Akkor megint elszúrtam – Marshal keserű hangja szétmorzsolta a szelíd szavakat.Feszült csend lett, amiben hallani…..
Írásaim Csak csendben 2017.07.25 09:10:25
Éltem én, csak mindig csendesen. Szerettem is, bár kicsit keveset. Tettem sok jót, de nem látta senki, Voltam már boldog is, egy-egy percig. Van szép jövőm, viszont múltam is, Értékes életem, megfirkálva kicsit. Csodás Atyám, aki így is kedvel engem, Örömet ad nekem, csendes perceimben...
Írásaim Most! 2017.06.21 15:28:11
Kapaszkodnék még, de nem lehet, Mindenki elengedte már a kezem. Megfordult, bezárt, fejét lehajtotta, Így, nincs gondja az én bajomra. Ritkán kérek, vagy már nem is, Csak némán várom, amíg letelik. De mégis jó lenne most egy barát, Ki nem retten, ha a szívembe lát. Egyszer, most én dőlnék…..
Írásaim A Barna lesnél 2017.02.27 09:04:40
Egyszer voltam vadászni. Illetve, ez így egy kicsit nagyképűre sikerült. Szóval egyszer elkísértem egy barátomat vadászatra. Nagyon különleges élmény volt, sajnálom, hogy sokáig nem tudtam írni róla. A vadászatról is megváltoztatta a véleményem, de erről most nem írok. Esetleg csak annyit, hogy a…..
GáborMiki 2017.05.08 09:18:28
@delory nadin:
Szia!
Igen igen. Elsőre furcsa volt, de aztán nagyon élveztem.
Köszönöm szépen!
 - Miért zártál be ide? Nekem is jogom van a szabadsághoz! Én is élek, létezem, jogaim és érzéseim vannak! Én is ember vagyok, nem egy tárgy, amit kedvedre tehetsz oda, ahová csak akarsz! Élek, lélegzek, és . . . - Én lélegzek! Érted!? Én! Ezért döntöm el én, hogy kit hova teszek! Kit engedek ki,…..
Írásaim Hazug világ 2017.03.10 09:14:57
Hazug a szó, és hazug a csend,Hazug világ ez, hazug emberekkel!Hazug az ölelés, hazug a mosoly,Hazug öröm van a hazug arcokon.Hazug a barát, hazug a testvér,Hazug neveli a hazug gyermekét. Hazudik a beteg, hazudik az orvos,Hazudik a főnök, hazudik a beosztott.Hazudik a szép és hazudik a…..
Írásaim Furcsa álmok sora 2017.02.24 10:32:02
Gyakran vannak rémálmaim. Mindig is voltak. Gyerekkoromban is, fiatal felnőttként is, és még most sem múltak el. Persze azt gondoltam, hogy ez így oké, mert hát egy beteg világban élünk, mindenféle hatás éri az embert, aztán így védekezik az agy. Üríti a hulladékot, amiből néha elég elképesztő…..
Írásaim A Könnyek titka 2017.02.14 09:03:19
 Egy férfi nem sír! Vagy legalábbis erre tanítják a fiúgyermekeket. Nem sír, mert akkor gyenge, és a férfi egyetlen erénye az erő! Ja, az erő, meg a logika, meg a „minden fekete és fehér”. A csudát! Minden ember képes érezni. Ugyanakkor minden ember képes kikapcsolni, legyőzni az érzelmi reakcióit.…..
Írásaim Csak egy csepp 2017.02.02 12:00:49
Ablakra csöppenő, guruló vízcsepp, Vidáman csillogó, gyönyörű gyöngyszem. Egyedül szelíd, félénken bujkáló, Egy kis melegtől, hamar elillanó. De ha egybegyűlnek mindahányan, Hatalmas erővel lesznek felruházva. Hajókat emelnek fel, vagy nyelnek el, Folyókat dagasztanak, töltenek fel. Együtt, néha…..
 Nemrég megkerestek egy irodalmi közösség oldalától. Kiadói tevékenységgel is foglalkoznak, meg közösséget szerveznek irodalmi beállítottságú embereknek. Először sokat gondolkodtam, hogy mit tegyek. Jól esne, ha valaki kiadná az írásaimat. Bár azért ezek nem olyan „művek”, amik méltók lennének egy…..