Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magányvélemény

46 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt héten rohanták le az orosz csapatok a független Ukrajnát, aminek komoly hatása lesz a négy hét múlva tartandó országgyűlési választásokra is. A  február eleji moszkvai találkozót Putyinnal, Orbán kampányindító eseményének tervezték, ahonnan gázszerződéssel a zsebében térhet majd haza a…..
  Magyarország lakossága kb. 9,7 millió, a hazai Covid19 halálesetek száma hivatalosan is eléri a 15 000 főt. Ezzel sajnos Magyarország a tizenegyedik helyre került, a világon legrosszabbul védekezők listáján:   Covid19 halálesetek száma - egy millió főre A világ legsúlyosabban érintett…..
  Kicsi ország, kicsi vírus (?)   A Kormány előszeretettel hivatkozik a védekezés teljes időszakának számukra kedvező(bbnek gondolt) számaira. Ahogyan a lenti ábrán szereplő másik 12 adat összehasonlításából is "kiolvasható", Magyarország (8099 fő) a legkevesebb halálesetet regisztráló országok…..
  2020 őszén a magyar Kormány átgondolt járványügyi- és gazdasági tervek nélkül állt a vírus első igazi hulláma elé és látszatintézkedésekkel, valamint sikerkommunikációval kelti a védekezés illúzióját a közvéleményben úgy,  hogy a szakszerű intézkedésekből a népszerűeket rendeli el. A Fidesz úgy…..
  Orbán Viktor tulajdonképpen nem sokat változott az elmúlt évizedekben....   '89   Orbán - radikális diákszervezeti politikusként - akkor lett országosan ismert, amikor Nagy Imre és a Mártírok temetésén Fidesz kampány beszédet tartott 250 ezer némán gyászoló megemlékezőnek. A végnapjait élő…..
Az az érv a Néppárt részéről, hogy “azért tartják bent a Fideszt az EPP-ben, mert így legalább szem előtt van”, eddig sem tűnt valami ütősnek. Józan ésszel, “belülről” sem tudtak hatni rájuk, sőt maga az európai anyapárt - frakcióvezetőstül! -, és az Európai Parlament is, kétharmados többséggel…..
A migráció legádázabb ellensége Orbán Viktor. Legalábbis nála hangosabban  senki nem képes kongatni a vészharangokat! Negyedik éve már! Megállás nélkül… A harangzavar és kardcsörtetés persze főleg az értő magyar füleknek szól(t), és a magyar miniszterek tagállami kollégái ezt biztosan el is…..
Valójában még nem dőlt el, hogy Orbán 1 Gengszter,  Orbán 1 Gazember vagy Orbán 1 Gránitfaragó-e...!    *   *   * oti"1grállovag"  foto:internet..
Az USA külügyminiszterének hétfői látogatása nem húzható be egyértelműen az Orbán-kormány sima győzelmei közé. Első ránézésre azt gondolhatnánk, hogy “néhány rakéta” megvásárlásával lekenyerezve az Egyesült Államokat, Orbán Viktor elkerülte a fejmosást a demokratikus deficit, a CEU vagy akár…..
Gyermekvállalási hitel 40 alatti nőknek, minden gyermek után növekvő kedvezménnyel, illetve három gyerek után állami végtörlesztéssel. A CSOK kiterjesztése használt lakásokra is. Jelzáloghitel részleges állami átvállalása: 1 millió forint két gyerek után, 4 millió forint három gyereknél, majd…..
Ámokfutásának egyik alapja a jogi határok folyamatos  feszegetése, és "újraértelmezése", amikor saját lehetőségeiről vagy mások jogi ellehetetlenítéséről van szó. A másik a kettős beszéd, amit Totális Kommunikációs-Kormányzással támogatnak meg. Így lesz a kommunikációjukban az öncélú jogi…..
Pestiesen szólva: egy túrót! “Én nem vagyok Donald Trumpnak a kampányembere..., ...de a helyzet mégiscsak úgy áll: meghallgattam ezt a jelöltet, és azt kell mondanom önöknek, hogy tett három javaslatot a terrorizmus megfékezésére, és aligha tudtam volna jobban megfogalmazni európaiként azt, hogy…..
    ELEGÜNK VAN! ELEGÜNK VAN!!   Elegünk van a FELELŐTLEN magyarok háttérhatalmi manipulációiból! Soros György már a kommunizmusban is radikális politikusokat támogatott! A boszorkánykonyhájában kutyult méreg a mai napig mételyezi a társadalmat, ezért felelőtlensége három évtizedes…..
Must see: https://www.youtube.com/watch?v=1yvy4CaORfY A KISZ-titkárból lett antikommunistát (1980-as évek), a Liberális Internacionálé egykori alelnökét (1992-2000) manapság az illiberalis (2010-2020+) eszmék legelkötelezettebb híveként éltetik. (Bármekkora elismerés is…..
Nézzünk egy-két példát Kormány Propaganda idevonatkozó állításaiból (a teljesség igénye nélkül): Az ellenzéknek az a legnagyobb problémája, hogy nincs hatalmon! Igen, valóban, a mindenkori ellenzéknek az a legfőbb célja, hogy a kormányon lévőket megbuktassa, ez az igazság! Így működik egy…..
2018.12.17-én többszöri bejelentésre sem ment be a kiérkező rendőrség az MTVA-székházba, ahonnan magyar állampolgárok kértek segítséget a rend helyreállítására. Hányszor és hány embernek kell hívnia a Magyar Rendőrséget, ha úgy érzi, hogy jogainak gyakorlása, személyes biztonsága van veszélyben és…..
Pestiesen szólva: ez parasztvakítás! Aki forgatott már közgazdasági tankönyvet az megtanulta, hogy a világ gazdasága erősen hullámzó teljesítményt nyújt. A békés(ebb), prosperáló időszakokat rendre követi egy kiigazítás, visszarendeződés vagy rosszabb esetben egy válság. Ez a (gazdasági) élet…..
Az országos tüntetések, elégedetlen tömegei megmutatták, hogy meg lehet csinálni azt, amit a pártok nem mertek. Összefogtak. Sokszínűségük nem csak a bal oldali pártok számosságából, hanem abból is adódik, hogy a jobb oldali, kormány kritikus választók is közéjük álltak. Ebből kiindulva, számukra…..
Az utolsó évek ⅔ nélküli kormányzásával szemben, a Fidesznek újra mindent elsöprő többsége lesz. A 2018-as választás után két fontosabb tanulságot lehet levonni: Az egyik, hogy a jelenlegi ellenzék a parlamentben képtelen lépéseket tenni az ország fele által egyébként igazságtalannak tartott…..
A választások előtt gyakori ellenzéki vélemény volt, hogy Orbán Viktor már elveszítette kapcsolatát a valósággal. A választások után viszont nem látszik az a valóság, amiben egyébként Gyurcsánytól Vonáig az egész ellenzék kampányolt, és amiben esélyt láttak a kormányváltásra. 70%-os választási…..
Az “összefogásra képtelen”-nek titulált ellenzék tulajdonképpen egy logikus úton halad a koordináltabb választási együttműködés felé. Egyfordulós választási rendszerekben általában előválasztásokon győz egy-egy jelölt mielőtt a szavazólapokra kerül. Az ilyen előválogatóknak nálunk semmiféle…..
Főleg ebben a választási rendszerben, sőt, most lehet csak igazán! Ez a Választási Törvény, Orbán Viktor és a Fidesz általános politikai rövidlátásának ékes példája, mert bár saját magukra szabták, valójában korábbi voksolások szavazatszámai, és egy gyökeresen más politikai helyzet (a Fidesz akkori…..
  Nagyon úgy tűnik, hogy a jövő évi országgyűlési választáson eldöntendő kérdést, a Kormányzó Párt leegyszerűsítette a “Fidesz=biztonság” vs. “Ellenzék=migránsáradat” üzenetté. Ezért, ha Orbán Viktor az emberek biztonságérzetét  tette a választás tárgyává, akkor az Ellenzéknek azt kell megértetnie…..
...egy ilyen szeléskörű tiltakozás ellenére sem?Pedig korábban a netadónál, az olimpiánál vagy akár a vasárnapi boltzárnál is megtették, amikor úgy érezték, hogy a téma fenntartása már nem hozza a szavazatokat, hanem inkább viszi. Orbán Viktor politikai szuperérzékenységéről cikkek százai születtek…..