Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Diamia8

1424 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amire január első hétvégje lesz, addigra legtöbbször besokallok a karácsonyi dekorációval. Ilyenkor mindig rámtör a magamhoz képest fura vágy, hogy mindent lecsupaszítsak. Természetesen csak magamhoz képest... :) Az idei évet a karácsonyi dekoráció elrendezése és elpakolása után hatalmas…..
Nem jellemző rám, hogy külön értékelem a blogon az elmúlt évet január elején. A mostani irományom sem 2021-ről fog szólni, hanem inkább a 2022-re tervezett dolgokról.  Azért annyit muszáj elárulnom, hogy én is beállok a 2021-et rossz évnek tartók népes táborába. Őszintén szólva ezer éve nem volt…..
Az idén a karácsonyi ajándékok csomagolása igen érdekesen sikeredett. Fejemben megálmodtam a tökéletes változatot, de őszintén szólva hamar megcsömörödtem és feladtam. A végén már előre elkészített ajándékzacskóknak vágtam le a fülét, majd ragasztottam hátra a nyílást. Ugyanis idén elhatároztam,…..
Tavaly alig vásároltam díszeket a karácsonyfára, mert inkább sorozatban újrahasznosítottam a maradék műanyag díszem. Idén pedig azokat, amelyekhez nem nyúltam vagy nem nőttek a szívemhez eladtam. A tavalyi elmaradásomat azonban totálisan bepótoltam... Mondtam is a kislányomnak, hogy így legalább…..
A kislányom minden évben készít ajándékot a családnak. Idén láttam az interneten egy szuper ötletet és megmutattam neki, mert minden alapanyag megtalálható volt itthon. Nagyon megtetszett neki, így a kérdés el is dőlt. Picit sem segítettem neki az elkészítésben, csak az instrukciókat mondtam. Így…..
Idén üvegfestékkel lefestettem pár fehér műanyag díszt, de nem voltam annyira elégedett. Úgy éreztem, hogy picit unalmas árnyalatot kevertem ki. Ekkor jött a megvilágosodás, hogy annyira menők a saját névvel ellátott gömbök és akkor feldobom én is így a díszeket. Kiválasztottam a rosegold…..
A tavalyi sikeren felbuzdulve idén tovább folytattam a próbálkozást az üvegfestékkel. Most azonban szivaccsal szerettem volna különféle rétegeket rávinni a díszekre. Érzésre összekevergettem több féle kaméleon árnyalatot fehérrel és világosítóval, majd a szivacsecsetet a felületre nyomogattam.…..
Szerintem nem árulok el hatalmas titkot azzal, hogy a karácsony a kedvenc ünnepem. Régi olvasók előtt pedig az is egyértelmű, hogy számomra az üvegdíszek az igaziak. Pontosan úgy vagyok az üvegdíszekkel, mint a Gombóc Artúr a csokoládéval: Ha megkérdezték tőle, hogy milyen csokoládét szeret a…..
Diamia8 2021.12.13 07:44:50
@mókusfülecske: Kedves Mókusfülecske!
Igen, de 1500 dísszel rendelkezik és mindet nem tudta kiállítani. Ezen kívül borzaszóan jellemző tulajdonság itt Magyarországon, hogy csak negatívan tudunk megnyilvánulni. Igazán szomorú nap, mint nap ezzel szembesülni.
A gyűjtés rengeteg pénzbe és időbe is kerül. A kiállítás ingyenes, nem profitorientált. Szerintem ennyi díszt összegyűjteni nem kis teljesítmény és rengeteg ritkasággal is büszkélkedhet. Szívesen veszi, ha mások felajánlanak díszeket. Ha szeretnél te is hozzájárulni, hogy rengeteget minimálisra csökkenthesse. ;-)
Őszintén szólva néha nem értem magamat... Pont megszakadok a munkáben, pont  kinyírom magam a születésnapi és karácsonyi elintéznivalók miatt és pont elkapott valami betegség is. Ráaádsul egyre jobban gyanítom, hogy az előbb felsorolt három a fő oka a rosszullétemnek. Mégis olyan dolgoknak állok…..
Most már igazán nyakamon a karácsony, így muszáj lesz az idei és még a tavalyi szépségeim megosztani a blogon még az ünnep előtt! Ebből következik tehát nem késlekedhetem tovább! Most pedig következzen a soron következő újrahasznosítási ötletem, amelyhez roppant csúnyán festett fehér műanyag…..
Ehhez a csináld magad akciómhoz tartozik egy vicces történet is és természetesen nem bírom ki, hogy ne meséljem el a blogon. Gyakran inspirációként elmentek a telefonomra printscreeneket és még kora ősszel készítettem egy szárazvirágos üvegdíszről is egy képet. Azonban ezt a képet véletlenül…..
Az idén valahogy a terasz esetében kapott el először a karácsonyi hangulat és kicsit hangulatosabbá tettem. Sajnos már nem lehet kint ücsörögni, de legalább esténként kárpótolnak a fények. Nem vittem túlzásba a dolgot, de még más lett a hangulat. Mivel a piros színt száműztem idén a házból, így a…..
Az utóbbi években szinte sportot űztem abból, hogy hogyan lehet régi, megkopott vagy horpadt műanyag díszeinket átalakítani. Most egy csokorba gyűjtöttem a számomra legkedvesebbeket, hogy akár Ti is kedvet kapjatok az alkotáshoz. Ráadásul ebben az évben is folytatom a hagyományt és már kétféle…..
Az óriás piros masni nagyon nagy kedvencem, de idén a kintre száműztem a piros színt. Ezért a masni is csak az ajtón kaphatott helyet, de természetesen nem egy magában. Még három éve rendeltem Kínából egy lézervágott fa feliratot, de törötten érkezett és akkor nem szállt meg az ihlet. Idén azonban…..
dén a kislányomnak egy igazán egyedi adventi koszorút találtam ki az iskolai versenyre. Azonban arra mindenképpen ügyeltem, hogy a munka oroszlánrészét maga tudja elvégezni a segítségemmel. Rendeltem hozzá natúr fából készült alapanyagokat: szánkót ajándékokkal teljesen natúr diótörőt natúr…..
A közös alkotás a kislányommal és új technikák megismerése mindig szuper dolog. Az utóbbi időben azonban csak leginkább itthon volt rá lehetőségünk és ezért is villanyozódtam annyira fel, amikor megláttam a Terrazzo workshop beharangozóját. Nem is nagyon gondolkodtam és rögtön jelentkeztem Borinál,…..
Tavaly karácsonykor elképesztően aktív voltam a kreatív ötleteim megvalósításában, hogy nem sikerült mindent megosztanom a blogon. Ez cseppet sem baj, mert idén pont az ellenkezője tört rám! Inspirációként így mindenképpen lesz lehetőségem megosztani veletek az elmaradt két karácsonyfadíszes…..
Mindig lázba hoznak az olyan technikák, amiket előtte még nem próbáltam és a legtöbb esetben ki is próbálom ezeket. A szódabikarbónával kevert akril festék is egy volt ezek közül. A közhiedelemmel ellentétben a DIY bloggereknek sem sikerül mindig a terv úgy, ahogy szerették volna. Néha olyan is…..
Szinte hihetetlen, de mégg novemberben is csodás a kert! Tele van színekkel, amely abszolút jótékonyan hat a kedvemre. Az esőnek köszönhetően pedig a sárga mellett a piros szín megjelent és még tartják magukat a falevelek. A teraszon is bátran lehet még üldögélni, csak esténként van hűvös…..
Minden azzal kezdődött, hogy sok helyen láttam buborékos gyetyát és teljesen odáig lettem értük. Ez egészen addig tartott, amíg meg nem láttam, hogy mennyiért árulják itthon. Meg is állapítottam, hogy én ennyiért nem fogok gyertyát venni! Nem sokkal később beugrott, hogy biztosan fogok ilyen formát…..
Diamia8 2021.11.09 20:47:22
@danyin: köszi szépen! Tavaly vettem a jysk-ben őket. Most a H&M Home-ban láttam hasonlót. Lesz fehérben és zöldben is.
Véleményem szerint a legtöbb ember szerint a környezettudatosabb módszerek körülményesebbek és drágábbak a hagyományosaknál. Pedig sok esetben pont az ellenkezője igaz és hosszú távon még megtakarítást is eredményezhetnek! Az egyik legegyszerűbb módja pedig az egyszer használatos csomagolóanyagok…..
Annak idején minimum két hónapot töltöttem az Ikea Norden lerakóasztal felkutatásával, mert teljesen beleszerettem. Akkoriban azonban valahogy senki sem akart megválni ezektől a szépségektől. Végül az egyik kollégám hívta fel a figyelmem egy használt darabra, ami végül szerencsésen megérkezett…..
Számomra az Instagram az a felület, ahol lehetőségem nyílik csodás magyar otthonokba betekintést nyeri. Habár manapság jóval kevesebb időt töltök a közösségi felületeken, azért mindig sikerül rábukkanom igazi szépségekre bukkanom. Pár hónapja bukkantam Gabi otthonára, amelyet most a blogon is…..
Nyugodtan ki merem általánosságban is jelenteni, hogy a szülők nagy része büszkén rakja ki otthonában a gyerkőceik alkotásait. Visszatekintve pedig nyomonkövethetjük a fejlődésüket és szembesülhetünk a nyorsan múló idővel. A kislányom, aki már azért annyire nem is olyan pici, nagyon szépen rajzol…..
Még a nyár elején kaptam anyukámtól egy óriási habanero paprikát, amely elkezdte ontani a termést és folyamatosan tudom róla szedni. A probléma csak az volt, hogy annyira erős a paprika, hogy képtelenség megenni, hogy ne szenvedés legyen a vége. Egyik nap beugrott, hogy talán meg kéne próbálkoznom…..
Diamia8 2021.09.18 10:30:58
@Csecse Becse: köszi szépen a tippet! A következő adagot már így fogom készíteni.
Anyukám mondta habaneronak, de majd akkor utánanézek.