Regisztráció Blogot indítok
Adatok
soadroli

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2017-ben Cannes-ben Lynn Ramsay filmje Joaquin Phoenix-nek köszönhetően megkapta a legjobb férfi főszereplő, illetve (az Egy szent szarvas meggyilkolásával együtt) a legjobb forgatókönyv díját is. Az akkori cikkek szerint nagyon megosztó véleményeket szült a You Were Never Really Here, amit a…..
soadroli 2018.04.28 11:24:25
@szociál: én is utáltam mint az állat, a gladiátor a kedvenc filmem mióta láttam :D de aztán valahogy ő lett kedvenc színészem, óriási a pali.
Lassan két hete már, hogy magunk mögött hagytuk az előző, meglepetésektől terhes díjszezont, amely ezúttal hazánk büszkeségét is aranyba burkolta. No de az idő halad, és bár még három hónap sem telt el az évből, Oscar neve már többször elhangzott az idei felhozatal kapcsán is. Kétszer a Sundance…..
soadroli 2016.03.12 13:50:05
www.imdb.com/title/tt5212894/?ref_=nm_flmg_act_1
remélem ez is esélyes lesz. Casey Afleck rendez, Phoenix meg aláz majd mint mindig :D
Ebben a zűrzavaros, igazi éllovasoktól mentes évben nagyon vártuk már a Brit Filmakadémia jelöltjeinek névsorát, amely most megérkezett, nem kis meglepetéseket hozva magával. Könnyen lehet, hogy ezzel el is dőlt néhány kategória sorsa, de erről majd később, íme a jelöltek. UPDATE: Vége a…..
A producerek, a színészek, a rendezők és a vágók után a "legfontosabb ötös" utolsó tagja, az Amerikai Forgatókönyvírók Céhe is átadta díjait, ahol a Spotlight és A nagy dobás aratott a papírformába illó győzelmet, előbbi az eredeti, utóbbi az adaptált forgatókönyv kategóriában. A dokumentumfilmek…..
soadroli 2016.02.14 17:26:47
Mikor kapja már meg?! Hát már legalább hármat kiérdemelt! Vagy nem. Inkább nem. Mielőtt még mindenki nekem ugrana: DiCaprio egy zseni. Az. Ez számomra sem kétséges, ám jelen írásommal még így, az Oscar-szezon előtt arra szeretnék kitérni (valamint részint vitaindítónak…..
soadroli 2015.12.06 22:44:34
@soadroli: bocsi telóról elnyomtam :D
helyzet*
amúgy Leo most meg fogja kapni, 100%.
Időről-időre megkérdezünk Titeket, Kedves Olvasóinkat különböző 'rendkívül fontos dolgokról". Persze mozgóképes szórakoztató blogként általában nem az élet értelméről akarunk diskurzust nyitni (bár érdekes téma volna), most sem tesszük. Az érdekelne minket elsősorban,…..
soadroli 2015.10.29 22:26:12
Az elmúlt hetek kisebb pangása után most már végre kezd alakulni a szeptemberi filmtermés, bár még nem tombolnak százával a lenyűgöző produkciók. De akik a nyár végi felhozatalnál egy fokkal jobb filmekre vágynak, azokat várja egy dán dráma, Woody Allen, az egyik legjobban…..
soadroli 2015.09.15 21:23:04
Az első kritikák alapján idén megszakadni látszik Woody Allen egy jó film - egy nem annyira jó film mintázatú sorozata, bár ha engem kérdeztek, a tavalyi Káprázatos holdvilág is kellemes darab. Ha Emma Stone miatt éreztem ezt, akkor az Abszurd alak miatt sem kell aggódni, pláne,…..
Jövőre kiderül, hogy tud-e az Illumination animációs cég minyonok nélküli filmet csinálni. Állatok azért lesznek benne. UPDATE: Klikk a film első hivatalos teaser traileréhez és jelenetfotóihoz!..
Amikor a Szilajról írtam pár hete, talán úgy tűnhetett, egyszerűen a technika fejlődésével akarom indokolni a klasszikus animációk halálát. Pedig nekem is be kell látnom, hogy ebben a trendben az is bőven közrejátszott, hogy ezek a darabok valahogy rendre rosszabbul sikerültek,…..
Még ugyan csak március van, de nem nagyon tobzódunk a jobbnál jobb filmekben. Az Oscar filmeket kivéve (amik ugye tavalyiak), ezért most összeszedtünk 15-öt, amit mi várunk nagyon idénre. Még összelehetne ugyanennyit legalább, de talán az alábbiakat néznénk meg már most, ha…..
Beépített hiba Inherent Vice 2014 Kár lenne szépíteni vagy magyarázni, de Paul Thomas Anderson korának zsenije. Kevés alkotók egyike, aki sok sok filmmel a háta mögött is képes megalkuvást nem tűrően elkészíteni az újabb műveit, ráadásul mára tökéletesen összeállt a…..
A filmkészítést nem ipari szinten űző (értsd: akár ötéves kihagyásokat is megejtő), a szerzői szabadság és a stúdiórendszer diktálta követelmények között lavírozó Paul Thomas Anderson húszévnyi nagyjátékfilmes múltat követően leforgatta a maga bő két és fél órás,…..
A blogot régóta követők előtt nem titok, mennyire szeretjük a sci-fi műfaját. Elég csak a névadónkra gondolni, méghozzá az eredetire, úgyhogy senki ne jöjjön a Charlize Theron-féle rettenet miatt azzal, hogy nomen est omen! Sajnos nem minden alkotás hozza az előzetes várakozások…..
soadroli 2015.03.08 19:08:08
A holnap esti Oscar főpróbája? Ha úgy alakulnak a dolgok, mint tavaly, amikor nem csak a legjobb film-, de mind a négy színészkategória nyertesei megegyeztek a két ceremónián, akkor igen, nyugodtan nevezhetjük főpróbának a függetlenek tengerparti dzsemboriját. Persze nem biztos, de…..
soadroli 2015.02.21 23:55:28
A Flashpoint paradoxonnal elkezdődött, a Háborúval folytatódott a Warner lassan már franchise-á épülő DC Comics rajzfilmes univerzuma, ami idén kapta meg a harmadik játékfilmjét, amiben azzal az Arthur Curry-vel ismerkedhetünk meg, akinek az ismertebb neve nem más, mint Aquaman.…..
Sejtettem, hogy előbb-utóbb el fog jönni ez a pillanat. Nem vagyok mazochista, direkt kerülöm a látványosan fosnak látszó filmeket, éppen ezért ritkán is pontozok a 10-es skála alsóbb régióiban, de időként már én éreztem kellemetlenül magam, hogy nem osztottam ki soha egy…..
Akinek halálhírét keltik, sokáig él. A western műfaját már  hosszú évtizedek óta temetik, ehhez képest nagyon is jó egészségnek örvend, még mindig készülnek nagyon is jó darabok belőle, még olyan elsőre meglepő helyen is, mint Ausztria (szégyen, hogy a sógorok ilyen jó…..
Már csak néhány óra, és kihirdetik az Oscar-jelöléseket. Most először az összes kategória jelöltjeit bejelentik majd a magyar idő szerint 14:30-kor kezdődő élő adásban, méghozzá Alfonso Cuarón, JJ Abrams, Chris Pine és az Akadémia elnökének közreműködésével. A…..
Mindig felvetődik a kérdés, hogy bár az év legjobbjait bőszen kikiáltottuk (én például itt), mégis melyek lesznek azok az alkotások, amelyekre egy vagy akár több évtized múltán is emlékezni fogunk. Kézenfekvő válasz, hogy majd az idő eldönteni, mégis látható már most is,…..
Magyar idő szerint 8:35-kor kezdődik a Brit Filmakadémia jelöltjeinek kihirdetése, amelyet a szervezet Facebook-oldalán követhettek élőben (Stephen Fry és Sam Claflin közreműködésével), de persze mi is frissítjük majd a jelöltek névsorát. UPDATE: A lista teljes, a sort a Grand…..
soadroli 2015.01.09 09:44:37
A sorozatokkal folytatjuk az év végi számvetést, és szerencsére idén is volt miből mazsolázni. A már bejáratott címek mellé most sem volt gond odatenni néhány színvonalas újoncot, hogy aztán kialakuljon a végső tizenöt, ami nem mindenkinek fog tetszeni (már miért is tetszene),…..
soadroli 2014.12.30 14:22:19
Csudiszép karakterposzterek és két új plakát a mostanában divatos, fekvő formátumban: klikkre megnőnek. ..
Aki olyan balga volt, hogy tett egy próbát az Exodus-szal, már bőven kiszörnyülködhette magát Ridley Scott legújabb alkotásán, ilyenkor pedig jobb a rendező egy korábbi remekművével helyreállítani a lelkivilágunkat. A Gladiátornál kiválóbb alany erre pedig nem is lehetne,…..
Idén voltak olyan előzetesek, melyekért virrasztottunk, melyekért a körmünket rágtuk, melyektől fejünkön pörögtünk, melyektől magunkba zuhantunk vagy éppenséggel atomjaira elemeztük szét. Ha a fiam miatt több tucatszor újranézett SpongyaBob- és Minyonok-előzeteseket nem számolom, akkor azt mondanám,…..