Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szoja122

0 bejegyzést írt és 4630 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden ilyen ügyben elindul a demokrácia végéről szóló vita. Én pedig ahelyett, hogy szépen beállnék vagy ebbe a kórusba, vagy abba a másikba, amelyik kéjesen kacag és (a nyilvánvaló politikai megfontolás helyett) üzleti döntést emleget cinikusan, újra és újra megpróbálok - reménytelenül - érvelni…..
Az érdeklődő több ezer szenzor közül válogathat a viselhető egészségügyi eszközök piacáról egy egészségesebb és jobb élet reményében. A választás azonban nem könnyű. Hadd mutassam be a személyes kedvenceimet a különböző szenzorok és mérőeszközök terén. 1997-ben kezdtem el naplózni az életem…..
Az első évad ilyen rövidre sikeredett, a 8., duplarészes évadzárót olvashatjátok. A szenátussal kezdünk, épp az angyalok jelentette fenyegetést tárgyalják, mikor a mindenre elszánt Alex viharzik be hozzájuk. A srácot nem hívta senki, az őrök vinnék ki őt, azonban Mihályról…..
törökgáborelemez 515. Nekrológ 2015.03.15 23:08:48
A politikai elemzés halott. Megölték. Megöltük. S még az sem biztos, hogy sajnálni kell ezért.  Az első érdem a pártoké. Ahogy egy nagyon fontos politikus nem is olyan régen egy háttérbeszélgetésen mondta: „igen, mi csináltuk, beküldtük az embereinket, akiknek a nevét sem…..
szoja122 2015.06.24 17:56:23
@6.Lenin: "Nem tudjuk, hogy a matekot tanítják-e Soros György egyetemén, de kéne." Jelentem nem tanítják, ezért sem tud Orbán számolni. :DDD
szoja122 2015.09.23 06:23:47
@tölgyes: Nem sok, kibírjuk. A probléma nem ez, hanem hogy nem lép érdemben az EU és az USA. A tiltakozás hiánya miért gond? Nyugodtan lehet tiltakozni, legfeljebb nincs hatása. Egyszer az a gond, hogy tököl az EU, nem tud határozottan fellépni többek között a demokratizmusa miatt sem, máskor ha lép az a baj?
Alacsonyabb fordulatszámon, de továbbra is dúl a harc Orbán Viktor és Simicska Lajos között. És bizony még mindig a miniszterelnök áll nyerésre: gyakorlatilag nem telik el hónap anélkül, hogy ne vinne be egy-egy újabb ütést régi barátjának. Lassan, de biztosan kiszorítják…..
Rengeteg üzenetet kapok, hogy milyen eszközökkel mérem az egészségi állapotomat. Ezekről már egyenként beszéltem a Youtube csatornámon, most viszont megosztom az eszközöket egy listában linkekkel együtt. Paraméter | Eszköz | Weboldal Vérnyomás | Withings Blood Pressure…..
szoja122 2015.06.18 10:05:33
@szoja122: Pontosítok.

A mérlegekre gondoltam, ahol a mérlegre állva átvezetnek az egyik lábról a másikra alacsony feszültséget, és az ellenállásból számítják ki a zsír mérését.

Ezért véleményem szerint az ilyen típusú mérlegek NEM PONTOSAK!
szoja122 2015.06.20 17:49:52
@Dahaka°: Szerintem az egészség szempontjából a testsírt (a legtöbb esetben) külön mérni felesleges.

Legtöbbször elegendő a BMI (testtömegindex). Ilyen kalkulátorokból nagyon sok van az interneten (pl. www.hazipatika.com/taplalkozas/fogyokura/bmi_testtomegindex_kalkulator)

Férfiaknál (férfias alakú nőknél)fontos lehet még a has kerületének mértéke is ami tudomásom szerint nem haladhatja meg a 96 - 102 cm-t. Ezt a szívbetegségeknél érdemes figyelembe venni.

Legtöbb esetben azonban elegendő a BMI index is.
szoja122 2015.06.28 16:27:06
@Dahaka°:

"Testzsír-százalék: Mítoszok helyett tények!"

www.webbeteg.hu/cikkek/sport_egeszseg/9256/testzsir-szazalek
törökgáborelemez 514. A tét 2014.12.04 02:11:12
Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai szenátor mégis ezt gondolja. S amit mond, az legfeljebb árnyalatokban, jelzőkben tér el…..
szoja122 2015.03.12 05:12:58
@6.Lenin: Ne feledd, a legócskább magyarázat, védekezés, a múltra való visszamutogatás. Akkor, amikor 2/3-uk volt (gyakorlatilag van is) és ráadásul az ellenőrzési törvényt is megváltoztatták 2010-ben, de az 5 évenkénti ellenőrzéshez nem nyúltak. Persze az 5 évenkénti ellenőrzés sem azt jelenti, hogy csak 5 évenként szabad, közte nem. A törvény szerint akár naponként is ellenőrizhettek volna. Ennek ellenére nem ellenőrízetek gyakrabban, vajon miért? Gondolom Gyurcsány összevonta szemöldökét.
Ez a kép a Boko Haram gyalázatos pusztításáról az Európa parlament híroldalán található. Bizonyára nem hamis. Sok állítólag hamis kép is kering a neten. Harrach Péter azt találta nyilatkozni a minap, hogy: "Sem a sajtó-, sem a szólásszabadság nem terjedhet ki a…..
Az Orbán nélküli Fideszről nyilván sokan gondolkodnak most a világban, és kétségtelenül meg is van a lehetőségük az ilyesmi iránt elkötelezett nagyhatalmi szereplőknek arra, hogy a rendelkezésükre álló erőforrásokkal és információval egy ilyet kisakkozzanak, illetve…..
szoja122 2014.12.08 07:03:28
@Sieg: Most látom, te is hasonlót írtál. Egyetértek!
szoja122 2014.12.08 09:26:04
@lavór: MSZP megélhetési politikusokból áll, mint a Fidesz, de egybe mosni a kettőt a Fidesz tetteinek csökkentését, relativizálását jelenti.
Az MSZP közel sem élt vissza annyira a 2/3-ával mint a Fidesz. Az MSZP-sek kisebb mértékben egyedileg, vagy ritkábban kis csoportokban loptak, míg a Fidesz ezt egészében rendszerszinten csinálja, úgy, hogy a törvényeket is ehhez igazítja. Hatalmas különbség!
Az MSZP nem foglalta el a médiát, nem szüntette meg a fékek és ellensúlyok rendszerét és nem ültette teli, legalábbis annyira mint a Fidesz, embereivel a kormányt ellenőrző hivatalokat. A Fidesz csak a híveit ismeri el, csak azok az igazi állampolgárok. Míg az MSZP esetében ez közel sem volt így, mert a pályázatokban ha kisebb mértékben is az ellenzék is nyert, míg a Fidesznél csak a hívek. Jól mutatja ezt az is, hogy a Fidesz gazdasági holdudvara az MSZP kormányok alatt kezdte el a fejlődését.
szoja122 2014.12.08 10:02:17
@Mészáros Laci: Orbánon kívül senki nem tudja a Fideszt összetartani.
Lázár mellett ott van Rogán, Kósa, Kövér, Áder, esetleg a kevésbé szélsőségesek közül Pokorni is. Ezek egymással nem nagyon tudnának kiegyezni, mindegyik magának akarná a hatalmat.
Simicska Lajos a héten bombát robbantott: bejelentette, hogy talán indul Navracsics Tibor megüresedett parlamenti mandátumáért. S akkor mi van? Szerintem minőségileg új helyzet van. Simicska Lajos olyanra lehet képes, amire az ellenzék vezetői közül ma senki, s amiről egyelőre a…..
szoja122 2014.12.02 10:57:52
@tölgyes: Ön nem Magyarországon él! Nem az angol-USA demokráciát kérik számon a kormányon, hanem a demokrácia alaptörvényeit, hatalmas különbség. De hát ennek megértéséhez legalább 1 bites agykapacitás szükséges.
szoja122 2014.12.03 07:41:51
@tölgyes:Gratulálok! Ön alulteljesítette az 1 bites agykapacitást is. Ezzel megdöntötte, az informatika alaptörvényét. Hülyeségből Nobel díjat érdemelne. Ha nem érti segítek, nem a felvetésemre reagált. Csak így tovább, akár kormányszóvivő is lehetne. A szellemi szintje meg van hozzá....
Én igazán megértő szoktam lenni a magyar politika népszórakoztatásra kitalált dolgaival. Nem a legszebb dolog hülyíteni a választót, de többé-kevésbé a világ minden részén alkalmaznak ilyen fogásokat. Nagy kárt nem is okoz, egészen addig, amíg maguk a politikusok nem hiszik el…..
szoja122 2014.11.29 07:00:13
@inreallife: "idesz-jobbik-mszp viszonylatban. eddig mindenki a jobbikra voksolt bőszen, de én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a másik kettő nem kártékonyabb..."

Mivel lehet azt a hatalmas gazdasági politikai kárt tetőzni, amit a Jobbik okozna?

1. Sokkal jobban multi és bank ellenes mint Fidesz. Ezek nélkül nem lehet normális gazdaságpolitikát csinálni.

2. A különadókat kiterjesztené, ami a nyereséges szektorokat agyonvágná.

3. Kilépne az EU-ból. Önagában ez halálra ítélné Magyarországot.

4. Még annyi "barátja" sem lenne a világon mint a Fidesznek. Legfeljebb, az arabok, oroszok, de fejlett ország egy se. Fejlett nyugat nélkül ugyancsak nem lehet normálisan működő gazdaságpolitikát csinálni, legalábbis nekünk semmikép.
Nagy bajban van az Orbán-kormány. Volt már máskor is, de ez most más. Nem fog belebukni, most biztosan nem. De nem is ez a tét: ha nem veszi észre az útelágazódást, vagy csak rossz utat választ, később már másnak, egyértelmű fordulópontnak fogjuk látni mindazt, ami most, ezekben…..
szoja122 2014.11.14 05:11:03
@tölgyes: Ki volt az, aki szabadságharcot kezdett és vív most is a szövetségesei ellen? Ki akar olyan államot építeni (illiberális) ami ellenkezik a szövetségesek államfelfogásával? Ki az aki követendő mintaállamoknak diktatúrákat nevez meg? Épp most is volt erre példa és nemcsak a gazdasági kapcsolatok miatt. Az most Orbán beszédéből egyértelműen kiderült.

Csak néhány okot soroltam...
szoja122 2014.11.14 09:22:40
@Khal Drogo: Elég hatékonyak voltak. :D

@tölgyes: Kik irányították (nem befolyásolták) majdnem 50 évig a magyar politikát? Most pedig hozzájuk dörgölődzünk, úgy hogy más szövetséges rendszer tagjai vagyunk. Ez undorító, képmutató politika.

Amúgy a válasza nem volt válasz a kérdéseimre.
szoja122 2014.11.14 17:44:39
@Kata Pokrivcsák: "bizonyíték hiányára irányították"

Hát ez az! Miután hülyét csinál magából a Fidesz (és ha ténylegesen nem változtatnak az elvárásoknak megfelelően) az amerikaiak teríteni fognak és az egész vezérkar a kommunikációs stábbal együtt beleég.
Vida Ildikó beismerésével a kitiltási botrány egyben hazugság-botrány is lett, hiszen a Magyar Nemzetnek adott interjúból egyértelműen kiderült, hogy a magyar kormány jó ideje tisztában volt azzal, hogy a NAV vezetőjét az amerikai hatóságok kitiltották az Egyesült…..
szoja122 2014.11.06 08:43:31
@maxval birca hozzászóló: Kihagytad a libsi-bolsi-komcsi-telavivi-offshore lovagok, bankár összeesküvést..... (bocs ha kihagytam valamit).

Nyilván az USA igényt tart az olaj és ásványkincsünkre (ami köztudomású hogy a világon a legnagyobb), másrészt veszélyeztetjük a világhatalmi törekvéseiket, továbbá a magyar gazdaság kezdi lenyomni az amerikait. :DDD
szoja122 2014.11.06 10:05:20
@maxval birca hozzászóló: Mert mi aztán rendkívül fontosak vagyunk. Nálunk sokkal fontosabb országok vannak mellettünk is.

Az meg sem fordul a fejedben, hogy a civilek elleni támadás, a NAV botrány, az hogy egy szövetségese illiberális államot épít, az hogy teli torokkal szidjuk Amerikát és az EU-t, miközben elvárjuk hogy a NATO tagsággal védjen bennünket, az EU fizessen mint a katonatiszt, miközben a beruházásaink döntő többsége EU-pénzből van, mindez ezért történik? Mit gondolsz, ha nem lennénk NATO tagok mennyi pénzt kellene költeni honvédelemre és még úgy is béka segge alatt sem lennénk. Mit gondolsz, ha az EU nem fizetne mennyi beruházás lenne?
szoja122 2014.11.06 10:07:04
@emberbarát: Ez most vicc? Mert annak is rossz.
Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez maradt.  (Fotó: Facebook) Most különösen nem azokhoz szólok, akik mindent és…..
szoja122 2014.10.22 13:46:12
@6.Lenin: Kedves Leninem!

Mikor tanulod meg, hogy ha azért mert az ellenzék hülye, még nem indok és nem is magyarázat a Fidesz hülyeségeire. Utoljára ilyen dumát az óvodában hallottam.

Ne csavard ki a szavaimat. Azért mert leírod ne gondold, hogy meg is magyaráztad.
szoja122 2014.10.22 18:25:28
@Hepci: Akkor már régen kirúgta volna a Fidesz. Nem szívbajos és elveket nem ismer. Most félő a számára, hogy elszigetelődik a fejlettebb országoktól, ezért megtenné.
Az nem elég, hogy Lázár kádári magasságokat ért el a verbális s@gg nyalásban, amit Amerika felé most legújabban elkövetett. Mégsem teszik, valamire várnak. Valószínűleg a legfelsőbb szintekhez vezető nyomokat próbálják eltüntetni. Ezért sem nyúltak még senkihez sem. Ha majd nem lesz nyom hozzájuk, akkor lépni fognak.
szoja122 2014.10.22 18:28:03
@Hepci: Ja és még egy. Ki volt az aki nyilvánosságra hozta itthon az ügyet? Ez a Fideszen belüli ellentétekre utal, ami úgy látszik éleződik. Ez is alátámasztja azt amit mondtam.
A politikai értelmezés egyik legzavaróbb sajátossága, hogy az elemző gyakran azt érezheti: a lényeg láthatatlan, s mint ilyen, elemezhetetlen. Kétségtelen, a politikai kommunikáció nagy szárnyai sok mindent eltakarnak, a politikusoknak értelemszerűen nem érdekük, hogy mindenről…..
szoja122 2014.09.25 07:27:38
@Hepci: Az ilyen jellegű dumák nem tartoznak a humor körében, amikor kb 10 (9 és 11) millióan haltak meg a szisztematikus népirtás miatt. Ilyenkor azt szokták mondani, akkor humorizálj ezzel, ha a te családod 90%-át kiirtották. Jó vicc lenne? Gondolom jót röhögnél azon is...

A hájas az erős túlzás. Speciel nekem bejön annyi felesleg. Azért nem "ugrottam" rá.
Egy egyetemi kollégám szerint Orbán Viktor a magyar politika legőszintébb szereplője: bár a beszédeit rendszeresen túlmagyarázzák és ezért aztán félre is értelmezik, valójában csak oda kellene jobban figyelni arra, amit mond. Ez a megközelítés persze biztosan vitatható, nem…..
szoja122 2014.08.30 10:54:58
@Khal Drogo: Ukrán események, magyar belpolitika? Ezekről csak negatívumokat lehet írni. Pedig az új doktrína ezt nem engedi. A pitypang virágzása pedig már elmúlt, sőt már megírták. Akkor miről írjon?
szoja122 2014.08.30 18:45:37
@Khal Drogo: Az előbbi hozzászólásom irónia volt.

Nagyon is tudom, hogy a helyzet súlyos. Magyarországra nézve akár katasztrofális is lehet.

"LMP - Fogalmam sincs mi az álláspontjuk." Azért mert nincs. Mit mondjanak? A többiek minden oldalról már elmondták a véleményüket. Ha bármelyiket is megismétlik, akkor már esetleg arra az oldalra nyomnák őket. Ez az a tipikus helyzet amikor a MINDENÁRON a középre való tartozás erőltetése a lehető legrosszabb politika.
A parlamenti választások óta sokan érzik: zavar van az erőben. Korábban elképzelhetetlen dolgok történtek: a kormányalakítás kapcsán jelentősen meggyengültek a 2014 előtt nagyon erősnek látszó gazdasági holdudvar hadállásai, a kormánypárti sajtó jelentős része hevesen…..
szoja122 2014.08.03 18:57:31
@Khal Drogo: Amit írtál a jelen leírására elfogadom, amit a jövőt illeti persze nem lehet sarkos megfogalmazásokat adni, de annyi a múlt és a beszédek (pl.: Tusnádfürdő) elemzéséből látni, hogy nagyon nem Európai jövőt akar a Fidesz az országnak. Erre próbálják kondicionálni a híveiket. Ez nagyon szomorú jövőt sejtet. Biztosabbat természetesen nem lehet mondani.
szoja122 2014.08.05 18:26:29
@inreallife: A Google a barátod, ha vennél egy kis fáradságot, akkor rájönnél arra, hogy a liberalizmus és a liberális demokrácia két egészen különböző dolog.
Nem beszélve arról, hogy most is a liberalizmusnak köszönheted, hogy ilyen hülyeségeket leírhatsz.

Amúgy, hogy mást is mondjak, a cigányozást leszámítva egyetértek az oktatáról írtakkal. A felsőoktatásról már sokszor leírtam a véleményemet, nem ismétlem.
szoja122 2014.08.07 18:00:36
@inreallife: Hülyeségeket írsz.

A liberális demokrácia NEM azt jelenti, hogy a liberálisok vannak hatalmon, hanem azt, hogy van egy liberális minimum, amelyet a bal és a jobb oldal egyaránt elfogad. A liberalizmus, a magyar liberalisták egy része pl. SZDSZ, és a liberális demokrácia különböző fogalmak. Egészen mást jelentenek.

Sorolj fel liberalizmus nélküli (ha tetszik illiberális) demokráciákat, ne a levegőbe beszélj!!!!!!!!!!!!!!

Ha neked azok példák, akkor hülyébb vagy mint ahogy gondoltam.
Két hónappal a parlamenti választás után ma megalakult a harmadik Orbán-kormány. A régi-új miniszterelnök az áprilisi választás másnapján azt állította, hogy szinte észre sem lehet majd venni a változást, ám ehhez képest korábban szinte elképzelhetetlen események kísérték…..
szoja122 2014.06.16 07:02:43
@Khal Drogo: Amikor erőltetve megpróbálsz középen maradni, akkor akaratlanul is átbillensz az egyik vagy másik oldalra.

Nézd meg, hogy a környező országokhoz képest hol tartunk most és hol tartottunk 10-15 évvel ezelőtt.

Ehhez a lemaradáshoz a mostani Fidesz ciklus is jócskán hozzájárult.

Vagyis a gondok nem kicsik, nem közepesek, hanem rendkívül nagyok, akár a gazdaságot, akár az életszínvonalat nézem. Persze ezek összefüggnek.
Három választás éve 2014: az április eleji parlamenti után május végén az Európai Parlament 21 magyar képviselőjét, októberben pedig közel 3200 magyar település helyi vezetőit választja meg az ország. Ezeknek a voksolásoknak a politikai súlya, jelentősége természetesen…..
szoja122 2014.06.06 09:42:23
@Khal Drogo: "Amíg nyilvánosságra kerülnek olyan ügyek mint az origo főszerkesztő leváltása, amíg lehet ez ellen tüntetni, addig nincs diktatúra"

Eddig csak a sajtószabadságot és a szabad választást hangsúlyoztad. Ezekben már komoly problémák jelentek meg. Nincsenek fékek és ellensúlyok sem, ha nem a Fideszen belül, mint anno a pártállam idejében. Ezek nélkül NINCS normális demokrácia.

A demokrácia fogalmának a tüntetések szabadságára való kihegyezése túlságosan leegyszerűsítése a lényegnek. A demokrácia és a diktatúra között nem csak a tüntetés szabadsága a különbség.

Amúgy tüntetni sem mindenki mer, mert félti a munkahelyét.

Másrészt sokszor írtam, hogy nem létezik sem teljes diktatúra, sem teljes demokrácia sem. Fokozatok vannak és abban egyre lejjebb csúszunk a diktatúra felé.
szoja122 2014.06.06 18:32:36
@Khal Drogo: Így van, még nincs igazi diktatúra, sőt fél diktatúra sincs (mint pl. Oroszországban).

Viszont az út egyenesnek látszik, látjuk hogy merre haladunk és szerencsénk hogy nem csak a Fideszen múlnak a dolgok. Magyarország az Unióba tartozik és amíg nem lépünk ki, addig nem is lesz.

Remélem...

Addig...
A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden vegyes szisztémában övé lenne az abszolút többség. Olyan demokratikus…..
szoja122 2014.05.05 03:56:08
@inreallife: Okfejtésed logikáját elfogadom. Gondolom nemcsak a cukorgyárakra gondoltál.

De a megoldás nem az, hogy uszítunk az Unó ellen, mint ahogy a Fidesz és különösen a Jobbik képmutatóan teszi, hanem csendben, a háttérben keményen dolgozunk érdekeink megvalósításáért.

Rendkívül veszélyes a Fidesz és a Jobbik unió ellenes retorikája, mert ez felhergeli a híveiket és mint egy elszabadult hajóágyú nem fogják tudni megállítani őket. Kényszeríthetik arra, hogy lépjünk ki az Unióból. Ez pedig sajnos nagyon is reális veszély.
szoja122 2014.05.05 04:06:24
@inreallife: Erre már válaszoltam és nem olvastam a viszontválaszodat.

Ez irányú logikás teljesen téves. Olvasd el és érdemben, bizonyítékokkal próbáld megcáfolni:

torokgaborelemez.blog.hu/2014/04/07/508_miert_nyert_ennyire_a_fidesz/fullcommentlist/1#c22770671
szoja122 2014.05.05 04:12:06
@szoja122: Bocs az elgépelésért:

logikás=logikád
Sajnos itthon nagy hiány van szalonképes konzervatívból. Hiába hívja fel a figyelmet erre a rendszerváltás óta a baloldali értelmiség és a közírók hada, a hazai, földhözragadt, mucsai, bőgatyás, nemkonzervatív nacionalista demagóg jobboldal nem hallja meg figyelmeztető szavát,…..