Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pacsmag

1 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
           Szegény elmúlthuszonötév éppen a kisboltból igyekezett hazafelé az eperkék cekkerével, amikor egy beste megdobta egy karfiollal, merthát. Merthát a beste nincs tekintettel elmúlthuszonötévre, a beste összemosta elmúlthuszonötévet az orbánrezsimmel, holott.…..
Ó, te jó ég. A Grimm harmadik évada teli volt jobbnál jobb részekkel, viszonylag ügyes főszállal, és akkor az évadzáró akkora egy okádék trágyadomb lett, hogy arra alig vannak szavak. Azért megpróbálok találni párat, de akkor essünk túl a pontozáson, fuhh. A Grimm harmadik…..
       Az Egyesült Királyságban a Lordok Házának volt egy sajátos feljebbviteli bírósági funkciója, ami még a középkorból származott. Az ún. Law Lordok bizottsága az ország legmagasabb bírói testületeként funkcionált. A jelenlegi Legfelső Bíróságot ezen…..
pacsmag 2013.12.03 08:12:23
@Késes Szent Alia:
Feltéve, hogy Teczár elmélete igaz a prostituálódásról, akkor miért előny az, hogy rejtett? Tényleg azt tartsuk értéknek, hogy a lány nem tudja magáról, hogy kurva, vagy annak tartják? És miért egyértelmű, hogy ezután a a fiú fizeti ki a belépőt? Innentől a lánynak van választása: vagy kifizeti a belépőt és egyenrangúként lép az arénába vagy kifizetteti a fiújával a belépőt, amivel prostituálja magát. Innentől azonban nem a hely prostituálja őt, hanem saját döntéséből lesz az.

(Megjegyzem, még egyszer: Szerintem egy efféle ajándék nem kötelezi a lányt semmire, ahogy egy szál rózsa vagy egy doboz bonbon sem.)
pacsmag 2013.12.03 09:25:14
@Késes Szent Alia:

A nőknek el kell dönteniük, mit akarnak. Ha egyenlőséget akarnak, el kell viselniük egy kis feministázást - ami egyébként nem szitokszó, ahogy a liberális sem. Nem lehet visszatartó erő., hogy félnek egy maradi felfogás megnyilvánulásától. Közelharc pedig nem kell, ha a nő az elutasítás után egyszer-kétszer otthagyja borravalónak a számla felét, akkor a férfi hamar rájön, hogy komolyan gondolja.

Ez egyébként igen jó teszt a továbbiakra nézve: ha egy lehetséges partner felhorkan erre, akkor többé nem lehetséges partner, mert a kapcsolatban sem lennénk egyenrangúak.

Tudom, hogy képzett és jól informált nőként nekem könnyebb, de az út valahol mégis erre vezet, erre kell vezessen.
pacsmag 2013.12.03 10:06:01
@Késes Szent Alia:

A "felhorkan" hangulatfestő szó, aszerint értékeld. Egy "de én szívesen fizetek, nem gond" az nem felhorkanás.

Az éttermi fizetés megosztása nem jelenti a szerepek egyformaságát. (Hacsak nem terjesztjük ki a férfi vadássza le a mamutot, a nő sepreget a barlang körül - egyébként történelmileg helytelen - értelmezésre, de ebben az esetben a szerepek ma már valóban nem különülnek el ennyire, és ez ellen felesleges kapálózni.)

Ez a probléma főleg az ismerkedési szakaszban merül fel, amikor nem ismerjük egymást, nem tudhatom a fizetés következményeiről alkotott felfogását. Ha együtt járunk - és nem közös a kassza, amikor is az egész értelmetlen -, akkor nem feltétlenül fogok ragaszkodni az éttermi fizetéshez, mert tudom, hogy ez nem változtat a kapcsolatunkon, nem támaszt velem szemben követelményeket. Egyébként is, holnap én veszek egy üveg jó bort.
Szombat reggel, uniós polgár sokáig horpaszt, de mikor már nagyon hasára süt a nap, benyomja a rádiót. Az első hír, amit hall: öregem, rábasztál, éjjel durván megadóztatták a bankbetéted. Nem vicc öcsisajt, a döntés megszületett, hiába rohansz a bankba, már le is nyúlták a…..
Asinusia Nem a kisember 2011.10.22 18:29:00
Soderan Karapov erősen hümmögött, amikor megkapta az értesítést, hogy ő következik. Megmutatta a hivatalos, kétféle pecséttel ellátott iratot az asszonynak, aki először megijedt, aztán rámutatott, hogy csak ellenőrzésről van szó, és alaposan hátba verte Soderant, amiért így…..