Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lonyul

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régi, jónevű cipőmárka a Birkenstock, a német megbízhatóság és minőség lábon hordott attribútuma, amely valami elképesztő csoda folytán az utóbbi évek egyik divatikonjává is avanzsált. Ehhez biztosan kevés volt a kényelem és tartósság, ugyanis a kissé bumpszli, parafatalpú lábbeli pár évvel…..
  Megtudtuk, hogy a környéken van egy látogatható barlang, ami csupa-csupa érdekes dolgot rejthet minden kíváncsi törp számára. Hogy addig eljussunk, persze egy erdőn is végig kell sétálni, ráadásul nem is akármilyen erdőn, hanem egy tanösvényen. Nagyszerű hétvégi programnak tűnt, és valóban remek…..
  Élménydús volt az otthon töltött idő, volt benne tanösvény, angolpark és miegymás, de amikor visszautaztunk Németországba, az sem volt épp unalmas. Megszálltunk Münchenben a rokonoknál, ott eltöltöttünk egy napot, és másnap délután indultunk tovább.  Első nap este…..
  A Duna alámerüléséről írtam már. Akkor sajnos nem láttuk, ezért máskor is elmentünk megnézni, hátha egyszer szerencsével járunk, és valóban sikerül elcsípnünk a kiszáradt folyómedret. Megígértem, hogy megírom, milyen volt, és eljött a pillanat, amikor – bár jókora…..
  Nem rajongok Pestért. Ahogy észrevettem magamon, egy nagy város sem tudja magát belopni a szívembe, pláne ha milliós, de legalább több százezres lakossággal rendelkezik. Pesten frusztrál a sok ember és folyton rohanó autós. 50 helyett 60-nal száguldanak, át akarnak slisszolni a sárga lámpán, de…..
  A boltban kóvályogva ráakadtam a zöldség részlegen egy doboz erős paprikára. Minden színben, formában és méretben voltak benne, az alján pedig egy 10-es skálán volt feltüntetve minden paprikafajta erőssége. Tíz éve elég közeli barátságban voltam a fülpirongató, hegyes zöldpaprikával, ezért…..
  A kis tökmagok nagyon rászoktak az ablakból nézhető mulatságokra. Amikor havazott, rögtön ott termettek, hogy szájtátva gyönyörködjenek a hóhullásban. Bár nem volt még alkalmuk este villanyoszlop alól szemlélni a pihéket, mégis eszükbe jutott a hómániás törp. Gondolták,…..
Gnómi kéjutazása #69 Harrasberg 2014.11.17 20:57:52
  Elmentünk a közeli Harrasberg melletti tóhoz, amibe a hegyről összegyűlő vizek folynak. Végtelenül nyugodt környék, egy teremtett lélekkel sem találkoztunk, csak akkor, amikor már a kocsihoz sétáltunk vissza.  A parányi tavat kezdtük körbejárni, de sok volt a susnya, sehol nem volt lenyírva a fű,…..
Lonyul 2014.11.18 05:22:56
  Elmentünk egy fesztiválba, ahol párom zenélt az akkori zenekarral, aminek tagja volt. Gnómi most látta először dobolni és énekelni. Mivel mutattam neki pár dobolós fogást, amit nagyon jól elsajátított, ezért a hangolás alatt beült két nóta erejéig. Hatalmas sikerélménye volt, amiért sikerült…..
  Várlátogatás – ez a szó magában foglal sok, előre nem sejtett élményt. Akármilyen romos kőkupacról van szó, az a hangulat és érzéskavalkád elkerülhetetlen, ami egy ilyen látogatással együtt jár. Felkutatni a vár külső falának maradványait, az egykori termek vonalait, egy-egy félig megmaradt boltív…..
Lonyul 2014.08.19 14:07:22
  Következő utunk Kölnbe vezetett. Egyből beugrott a dóm, mint kihagyhatatlan program. Gnómi már nagyon izgult, alig várta a látogatást. Egész úton ficergett, hol itt ült, hol oda mászott be, aztán meg amott gubbasztott. Nagyon hosszúnak találta már magát az utazást, hát még mikor jobban belegondolt…..
  A donzdorfi séta utáni nap felkerestünk egy várromot, amiről csak odaérve derült ki, hogy étterem és hotel üzemel benne. A szerpentinen már látszott a domboldalon lévő elkerített legelő, felérve a parkolóba, a kerítés mellett pedig bőgő marhákat láttunk. Mászkáltak, legelésztek békésen, mit sem…..
 Következő utunk során egy kellemes és tágas lakásba kerültünk, ahol a háziak vélhetően felkészültek arra az eshetőségre, hogy egyszer egy gnóm tesz látogatást náluk. A kertben a nagy trambulin mellett volt egy miniugráló is, aminek Gnómi roppant mód örült. Miután megérkeztünk, rögtön birtokba…..
  Amikor a Zarával való találkozással megkoronáztuk az otthon töltött időnket, felkerekedtünk a németországi utazásra, és már egy másik szállásra mentünk vissza, nem oda, ahonnan hazautaztunk, mégpedig a következők miatt:  Előfordul, hogy körbenézünk a neten olcsóbb vagy jobb lakást keresve, ha a…..
  Ahogy Németországból hazaérkeztünk az ünnepekre (2013), rá másnap Gnómi kifundálta, milyen módon fog összebarátkozni a szekrényen található csecsebecsékkel. Előtte vett egy tartalmas kagylófürdőt azon az alapon, hogy ezeket legalább jó sokáig érte a víz annak idején... Ezt követően bemutatkozott a…..
  Az első közös törpös karácsonyunk 2012-ben történt.  Amikor kis barátom megtudta, hogy egy nagy és zöld fenyőt rejt az a papírdoboz, amit már más alkalmakkor is jó párszor megpróbált kibontani, még lelkesebben és nekihevültebben próbálkozott bebújni valamelyik sarkon. Meglepően sokáig nem adta…..
  A mini Magyarország körbejárása után Gnómi hazaérve elmesélte Lacikának és Mókucinak, milyen érdekes dolgokat látott, és milyen jól érezte magát a kicsinyített épületek között. Lacikát 8 éve egy téli este bízta rám a párom, hogy vigyázzak rá, Mókucival pedig én ajándékoztam meg őt (és Lacikát is,…..
  Csodálkozom azokon, akik tengerpartra mennének nyaralni, szigetre vagy tipikus turistákat mágnesként vonzó helyszínekre, miközben az átlagnyaraló a saját hazáját sem ismeri. Most, hogy utazunk egyik helyről a másikra, és szebbnél szebb helyeket látunk, elgondolkodtunk párszor azon, hogy a németek…..
  Elkocsikáztunk a közeli nagyvárosba, hogy bejárjunk egy parkot, hátha Gnómi kicsit kifárad benne. Szép volt és jó nagy, tele hatalmas fákkal. Kis kiülős helyecske várta a fagyizni és sörözni vágyókat, körülötte egy szép rózsalugas kerttel, szép, gondozott virágokkal. Gnómi nem győzte megcsodálni…..
  Eljött az új helyre költözés ideje, még ha csak egy rövid időre is. Nem kellett sokat várni a lakók bemutatkozására. Amint beléptünk az ajtón, rögtön szembetalálkozott Gnómi az ajtó őrével, aki nem volt elragadtatva attól, hogy napokig egy vicces sapkás gnómnak hajlongjon minden belépése…..
   A szaunás hely közelében van egy építészeti extrákat bemutató múzeum. Természetesen oda is ellátogattunk, hiszen csupán 10 perc volt gyalog. Tökéletes hétvégi program, bár az épületbe nem mentünk be.  Kezdetnek rögtön egy ilyen szerszámkupac költemény fogadja az arra autózókat. Egy fogón és egy…..
  Úgy döntöttünk, amíg a Boden-tó környékén vagyunk, elmegyünk hajókázni egy kicsit. Nem mindennap kelhet át egy gnóm a Dunán, amit itt Rajnának hívnak, egy színes, mindenhol horgolt ruhácskával beborított révvel. A két parton lévő padok, korlátok is mind be voltak horgolva, rajtuk jókívánságok.…..
  Utazásból sosem elég neki, ezért mosolyra húzódott a szája, amikor otthonról felkerekedtünk. A következő helyen egy kissé ráfaragott, mert nem volt kivel társalognia. Néha egy-egy banán akadt, akit életre keltettünk néhány perc erejéig, mielőtt eltüntettük volna. Ekkor vettem észre, hogy kis…..
  Mivel Gnómi viszonylag jól viselkedett, mióta megismertük, így elhatároztuk, hogy amikor hazautazunk, bemutatunk neki egy pár otthoni, hozzá hasonló teremtményt. Itt van rögtön a picsogós madárka. Valószínűleg sosem fogjuk megtudni, miféle dolgokat sugdostak egymás fülébe, de nagyon jól érezték…..