Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zyzzyva

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kinga küldte az imént a (regisztráció nélkül is látogatható) Facebook-falunkra, és üstöllést gyors posztra érdemesnek találtam. A gondot ugyebár a mould szó okozta, ami valóban jelent penészt is, de öntőformát vagy formázóformát (vagy minek nevezzemet) is. Gyaníthatóan…..
Nem, nem rólam van szó, hanem erről a képről, amit Márti lőtt a Corvin Plázában: Szóval a szakácsokat előtted főzik... (igen, itt ki lehet hagyni a létigét, az angol ezt jó eséllyel úgy értené, hogy "chefs are cooked"). Jó, ha akarom, vehetem úgy is, hogy a "szakácsok…..
Kilfenora jó pár beküldéssel szórakoztatott már bennünket, most itt egy újabb. Ráadásul 2in1 levelet küldött nekünk egy igazi félrefordítással meg egy kérdésfelvetéssel. Imhol. BBC Entertainment, Az uralkodók, akik megmentették a monarchiát c. 2 részes dokumentumfilm... A…..
Folytatjuk a Doktor House-sorozatot krisk beküldéseiből (itt az első rész): Ismét Dr. House: There's a cafateria downstairs. Get yourself whatever you want as long as there's enough left over for a Reuben sandwich, dry, no fries, hold the pickles.Van egy büfé az alagsorban.…..
Félrefordítások Eladás 2011.01.31 05:52:00
Kriszti ezt lőtte a Corvin bevásárlóközpontban: Végülis a sale tényleg jelent eladást is - gondolom, csak eddig a jelentésig sikerült eljutni a szótárban.A negyedik sor első szavát ezzel együtt sem értem.A többi fordítás amúgy stimmel szerintetek?És ne feledkezzünk meg…..
zyzzyva 2012.01.16 21:07:52
Kerek egy évvel később, de kijavították: i44.tinypic.com/29qldog.jpg

Az ELADÁ maradt, de végül is nem kizárt, hogy valamilyen nyelven ez jó.
György fényképkiállításon járt.1. Mai Manó házban fényképkiállítás a múlt héten.Egyik kép Szeleczky Zitáról szól, és a magyar felirat mondja hogy egy búzamezőben interjút készít. Az angol fordításban "cornfield"-et mond, ami persze kukoricamező.2. Ugyanazon a…..
A világ legnagyobb védjegytrollja, Tim Langdell, aki második lett a suttyólistánkon, végre jól pofára esett. Langdell ugyebár abból él, hogy valaha bejegyeztetett egy Edge Games nevű céget (ami csinált pár nem túl emlékezetes játékot), és azóta védjegybitorlásért perel…..
zyzzyva 2010.10.05 23:02:40
A "trolling" itt nem trollkodást jelent, hanem keresgélést, átfésülést, böngészést (lásd www.merriam-webster.com/dictionary/troll, 1. jelentés 3b). A horgászat nyelvéből jön, és magyarul is használják, "trollingozás" formában.

Attól még éljen a bíró, és jó az ítélet, de nyelvi újdonság nincs benne.
zyzzyva 2010.10.05 23:03:33
Kicsit igazságtalanság zeroember ezen beküldésével kezdeni a véleményes hétvégét, mert csak annyiban jogos ez a besorolás, hogy címet nem kritizálunk:The Last call - magyar címe: Az utolsó hívásEgy alkoholistáról szól, sanszos hogy telefon nincs is a…..
zyzzyva 2010.05.24 13:02:10
@morrisal_: szerintem inkább erről van szó: en.wikipedia.org-wiki/Last_call_(bar_term). A magyar cím lehetne pl. Záróra.
Naponta többször is szembesülök ezzel az aranyos megoldással és mindig megmosolyogtat, úgyhogy tessék, nevessetek ti is (ne kinevessétek, tényleg azt gondolom, hogy nagyon aranyos). Az OpenOffice file menüjének gyöngyszeme.                  …..
zyzzyva 2009.09.20 23:45:55
@seth_greven: Ez a hibaüzenet az eredetiben is vicces: www.flickr.com/photos/playerx/3686299476/ . De tényleg jó a magyarítás.
Zyzzyva (remélem sikerült jól leírnom :-) beküldése következik, kultúra, némi folklórral vegyítve. Egyébként ha már kultúra, akkor hadd jegyezzem meg, hogy most jöttem haza éppen a természettudományi múzeumból, ahol felfedeztem, hogy a sok világítós cucc között van egy…..
A tapasztalt kiállításlátogató nem számít olyasmikre, hogy a megnyitókon majd létkérdésekkel szembesül, hanem helyette rég látott ismerősökkel, vidám vagy búskomor képzőművészekkel kerül kapcsolatba, valamint olyan információkkal, hogy a neves festő összeköltözött egy…..
w Zárt osztály 2009.02.21 06:00:00
Patrióta gazdaságpolitika lesz mostantól; eddig ugyanis valamiért nem az volt, de majd most megpróbáljuk. A patrióta politika pedig olyasmi, hogy megmondjuk a Tescónak, mától nyolcvan százalékban áruljon magyar élelmiszert. Az még majd eldől, hogy ezt méterben, értékben vagy…..
Átvágó Újra itt az Átvágó! 2008.09.10 11:27:42
Kedves leendő játékosaim, nem is gondoljátok, hogy milyen boldog vagyok: végre hivatalosan is újraindítjuk az Index-szel kedvenc kvízjátékunkat. Az Átvágót készíteni nem volt rossz mulatság, de állítólag játszani is érdemes vele :) - legalábbis így tudom attól a rengeteg…..
Idióta kacatok Az igazi pendrive 2008.01.01 17:41:00
Visszanyerte becsületét a pendrive mint kifejezés, mert ez egy valódi pendrive, még írni is lehet vele. Cserélhető betéttel, 4GB méretben. Az ára 100 dollár, nem hiszem, hogy sokaknak lesz belőle ezek után.Coolest GadgetsEgy Kedves Olvasónk jóvoltából úgy látszik már kapható…..