Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyar Műsor

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Egy populista siráma" címmel közöl elemzést a magyar kormány gazdaságpolitikájáról az IMF-tárgyalások megkezdésének bejelentése kapcsán a legnagyobb tekintélyű gazdasági napilap, a Wall Street Journal keddi száma. Alább a cikk magyar fordítását közöljük. Az európai…..
Én most éppen a piás biciklisekért harcolok. Valaki azt találta ki, még valamikor régebben, ha biciklin az ember iszik, akkor megbüntetik. Szerintem ez a magyar valóság ismeretének hiánya alapján született Orbán Viktor, 2011. 11. 13 - TV2, Napló (megtekinthető itt, 4.30-tól) A…..
Magyar Műsor Occupy Kocsis Máté! 2011.11.11 16:39:00
Barátságos de bénázó rendőröket, furfangos önkormányzati nénit és teleportáló Kocsis Mátét látott a Magyar Műsor tudósítója a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalban.  Mintegy két tucat civil aktivista elfoglalta Kocsis Máté polgármester irodájának előterét. A…..
  A múlt hónapban kormánypárti képviselők tömegesen buktak le, hogy a traffipax-rendszer kijátszására alkalmas lézerblokkolókkal felszerelt autókkal közlekednek. A Fidesz vezetése hamar előállt a logikus válasszal: mivel nincs törvény, amely tiltaná a blokkoló…..
Nem csak a nemzetközi válság eredménye a magyar gazdaság gyengélkedése, hanem olyan belső problémáké is, melyek lehetetlenné teszik a gyors kilábalást - véli a magyar gazdaságpolitikáról közölt elemzésében a Wall Street Journal.A vezető konzervatív gazdasági lap szakírója…..
Gazdasági válság közben hagyományosan pénzügyi populizmusba menekülünk. Hát még, ha a visszafogottság és transzparencia élharcosainak számító EP-képviselők zsebében turkálhatunk. Strasbourgba már az alapfizetésért is megéri kikerülni, de az igazán nagy lehetőség az…..
Nőtt a foglalkoztatottság mértéke Magyarországon, a kedvező statisztikai adatokba azonban belejátszik a közfoglalkoztatás is, melynek pontos mértékét még nem ismerni. A szakértő lassú, szükségszerű korrekciót lát a bővülés mögött. A Központi Statisztikai Hivatal ma reggel…..
Ma délutáni hír, hogy az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport szervezői nyilvános vitára hívták ki Orbán Viktor miniszterelnököt. A vita apropóját a miniszterelnök szóvivőjének, Szijjártó Péternek szavai adták, aki szerint a Milla nagy sikerű, több…..
Nagyszabású demonstrációt tart csütörtök délután a készülő felsőoktatási törvény ellen a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), annak ellenére, hogy előző nap állítólag remek egyeztetést tartottak Navracsics Tiborral.  Úgy túnik, hogy a HÖOK…..
"Óvatosan Gyurcsány mellé" áll az ATV - írtuk tegnap a csatorna elmúlt pár napjának műsoraira alapozva, és hatalmasat tévedünk! Nem lennénk most Lengyel László helyében. A HVG értesülései szerint ma délelőtt az ATV felmondott Dési Jánosnak, amiért hétvégén…..
Alaposan felkavarhatja az erőviszonyokat az MSZP hétvégi szakadása. Bár most még a múlt minél előbbi lezárását sürgető és a saját célokra koncentráló nyilatkozatok dominálnak (nem számítva Tóbiás József örömködését a "gyurcsányizmus távozása" felett), idővel mégis…..
Ha van olyan párt, amelyiknek a gyomorszáját kell féltenie egy kormány-ellenes civil mozgalomtól, akkor az az LMP. Az ellenzéki párt és a Milla egymásra vetődő árnyékáról Vágó Gábor, az LMP parlamenti kéviselője beszélt a Magyar Műsornak. MM Milyen reális célokat tűzhet ki…..
Szanyi Tibort, a hétvégén éppen jelentős átalakuláson áteső szocialista párt véleményvezérét kérdeztük röviden a közéletben tapasztalható növekvő civil aktivitásról. A tavaly Angyalföldön totó-gyilkos egyéni győzelmet arató képviselő nemes célokat lát, profi…..
A külföldi híroldalak precíz és tömör, de a hazai közszolgálati sajtóhoz képest mégis szinte már terjengős összefoglalását adják a Milla október 23-i tüntetésén történteknek. A beszámolók mindegyike több tízezres tömegről beszél és röviden rámutat a Nem tetszik a…..
A hazai baloldalt kompromisszumokat nem ismerő módon, örökké szeretve-féltve kritizáló Tamás Gáspár Miklós filozófust kérdeztük elsősorban a Milla kapcsán az újonnan szerveződő civil csoportok lehetőségeiről és mozgásteréről. Bár elsőre talán nem ez tűnik…..
Idén október 23-án a kormány egyetlen látványos manővere az éppen öt évvel korábbi Gyurcsány_ellenes_tüntetők vs rendőrség botrány sulykolása volt. A Kossuth rádió délutáni híreiből kimaradtak az ellenzéki tüntetések, előtte egy órás adásidő jutott "A jogállam…..