Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Billton

14 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
György Péter - esztéta, médiakritikus, egyetemi tanár - A kettészakadt Magyarország - Önmagunk revíziója címmel előadást tart február 14-én csütörtökön 14 órától a Szegedi Tudományegyetem BTK Auditorium Maximum előadójában a Közéleti Akadémia…..
Közéleti Akadémia a Bölcsészkaron címmel új választható kurzus indul, melynek vendégelőadói az ország neves szakemberei lesznek. Szeretnétek szakszerű szempontok alapján tájékozódni a közvéleményt meghatározó témákban? Rálátást kapni az ország és a világ…..
Nem lehet azt mondani, hogy Balog Zoltán nem próbálkozik. Pozitívum például, hogy ő nem fidelitasos fiatalok félelmeit hallgatta meg, hanem egy elvileg demokratikusan választott, tehát elvileg a diákokat jogosan képviselő szervezet vezetőivel tárgyal. Az persze már más kérdés,…..
Tisztelt Hallgatói Önkormányzat! Január 11-én két olyan esemény történt a felsőoktatás területén, amely felveti minden, a területen érdekelt szereplő (oktató, dolgozó, hallgató, egyetemi vezető és érdekvédő) együttműködésének…..
Az ELTE, a Szegedi, a Pécsi és a Debreceni Tudományegyetem kommunikáció- és médiatudományt oktató tanszékei továbbra is fenntartják maguknak a jogot, hogy hallgatóikat eltanácsolják az egyenlő emberi méltóságot semmibe vevő, szélsőséges hangvételű sajtóorgánumoktól és az…..
A most alakult Tanárok a közoktatásért Facebook-csoport - amelyet a budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnázium 49 pedagógusa indított útjára - nyílt levelet és egy támogató petíciót tett közzé. Felhívásukban követelik az érintettek érdemi bevonását a…..
Az enyészeté lett a Török Márk looking at things oldal. No, persze nem az érdektelenség vitte a romlásba, az okok ennél sokkal prózaibbak.  A Török Márk looking at things (TMLAT)  november végén kezdte pályafutását. Kimondott célja volt a hallgatói képviselet…..
Ismét két szegedi névvel gyarapodott az Oktatói Hálózat, ezzel 68-ra bővült a létszám az SZTE-n. Szendi István, egyetemi docens, SZTE Pszichiátriai Klinika Vástyán Rita, nyelvtanár, SZTE ÁOK Akik már tagok: Annus Irén, docens, SZTE BTK Bakró-Nagy Marianne, egyetemi…..
A december 19-i Télirózsás Diáktüntetés párhuzamosan zajlott a szegedi eseményekkel. Videó az ott elhangzott beszédekről. Készítette: Csillag Ádám..
Örömmel tapasztaljuk az Oktatói Hálózat SZTE-s taglétszámának folyamatos bővülését. Az elmúlt egy hét és a karácsony 13 új tagot hozott és reméljük a gyarapodó közösség még több szakterületet tud majd lefedni. Horváth Csilla, PhD-hallgató, SZTE BTK Balázs…..
 A Hálózat a Tanszabadságért, a Szülői Hálózat – az Oktatói Hálózat és a Hallgatói Hálózat szakértőinek segítségével – megalkotott egy tíz pontból álló, oktatáspolitikai alapelveket rögzítő listát. A lista elkészítésének célja az volt, hogy az alapjául…..
A nemzet sikerességének egyik záloga a jó felsőoktatás. Amikor egyetemeinkről, főiskoláinkról születik döntés, a jövőnk a tét. A jó döntés alapja a szakszerűség, a megalapozottság, az átgondoltság, a következmények gondos számbavétele, az együtt gondolkodás az…..
Az Oktatói Hálózat szerint az emberi erőforrások miniszterének december 20-i határozata, amely 2013 szeptemberétől tizenhat szakon megszünteti állami finanszírozású helyeket, tovább súlyosbítja mind a felsőoktatás, mind a továbbtanulni szándékozó középiskolások…..
Miérthallgatók Szép kocsmád van 2012.10.03 11:28:38
 Nádszövetbe burkolja magát a Veranda söröző - írja furcsa tudósításában a Délmagyar. Megtudjuk, hogy a gondos üzemeltetők az újszegedi Szent-Györgyi Albert utca zajérzékeny lakóit védik az intézkedéssel, ami ráadásul épp kapóra jön a műintézmény novemberi…..
 A Magyar Narancsban megjelent cikk ismét más megvilágításba helyezte a SZTE hallgatói önkormányzat működésének miértjeit, ezért a napokban úgy döntöttünk, hogy érdemes izzítani egyet a blogon. Az első téma szinte kapásból adta magát, hiszen megpróbáltuk…..
"Sokat elárul az Orbán-kormányról, hogy már az első „igazi” kormányátalakítást meg sem várva távozott belőle az a két szakpolitikus, akik a leginkább jövőorientált stratégiai ágazatokat, a földet és az energiát felügyelték." - írja a NOL.hu-n…..