Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nemzeti forrasztékón

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magukra maradtak az igazi liberálisok. Politikai árvák lettek, mivel nincs ma Magyarországon igazi liberális párt. Csak a szocializmus ölelésében vergődő. Vagy az sem. Súlyos továbbá a magyar liberalizmus múltja is. SZDSZ, ugye. Az egykori árvák Bajnai körül gyülekeznek. Hogy…..
Nemzeti forrasztékón 2013.03.26 22:54:32
@dobray: ez a paródiának szánt duplamodorosblog-gondol annyira jól sikerült hogy kiérdemelted a Venesz József-féle szakácskönyv nemzeti könyvtáras díszpéldányát egyenesen SmitttPál dedikálásval
Aktuális Égéstér-adásunk kommentposztja. Direktlink a letöltéshez. ..
Mint borjú az új kapura, úgy bámultam az V. kerületi Önkormányzat épületére és a mellette lévő ügyfélszolgálat ajtajára, amikor kicsit megkésve a parkolási engedélyemért mentem. Az ügyfélszolgálatunkat ugyanis államosították és a „Budapest Fővárosi Kormányhivatal V.…..
Nemzeti forrasztékón 2013.03.21 00:34:52
@idelle: oszt majd jönnek a Vogonok
Nem is tudjuk így hirtelen, kinek járna a nagyobb faszkorbács az alábbi videóért. A mindössze 2 perc 42 másodperces szegmensben hibát hibára halmozó atv-nek? Akik a riport három alanya közül csak Szalai Ádám nevét tudták rendesen leírni/kimondani, Bogdán Ádámot viszont…..
Nemzeti forrasztékón 2013.03.21 00:21:28
A Milla aktivistái ma molinót akartak kifeszíteni a Kossuth téren, a hétfői hataloméhséges transzparens helyére, de közterület-foglalási engedély hiányában nem volt rá lehetőségük, a Házőrség kihívta a rendőrséget. Hétfőn ugyanitt az éhségmenetet Köszöntjük a…..
Nemzeti forrasztékón 2013.02.13 19:29:25
Van aki nem hagyja magára a blogbejegyzését:
index.hu/bloghu/fenteslent/2013/02/13/barki_kirakhat_molinot_a_parlament_ele_hat_eljunk_vele

"kicsit később:
"Az országgyűlés műszaki igazgatója felkérte a Milla aktivistáit, hogy írjanak e-mailt az Országgyűlés gazdasági főigazgatóságára, hogy kitehessék a molinót. Arra a kérdésre, hogy hétfőn is kellett-e ilyet írnia a CÖF alkalmazottjainak, azt válaszolta: Nem, mert arról az akcióról a házelnök úr is tudott.

Később módosította ezt. Állítása szerint annak a cégnek, amely hétfőn kifüggesztette a szegényeket megalázó feliratot, tízszeres közterület-használati díjat kell majd fizetnie."
Minapi élménybeszámolóm után többen felvetették a miért foglalkozik a jobboldal még mindig Gyurcsánnyal, miért félnek tőle annyira, hogy ilyen cikket rendeljenek meg? kérdést. Akiben felmerült ez a kérdés az írás kapcsán, az nem értette meg, hogy engem is pontosan ez érdekelt.…..
Nemzeti forrasztékón 2013.01.25 18:19:33
Tisztelt Igazgató Kolléga! Az alábbi táblázatban összefoglaltuk azon leggyakoribb eseteket, amelyek mindennapi szakmai munkája során a munkaszervezési feladatának gyakorlásával összefüggésben megjelenhetnek. Kérjük, hogy az egyes ügytípusnak megfelelően szíveskedjék eljárni,…..
Nemzeti forrasztékón 2013.01.24 21:35:30
@antho: Felhívnám a figyelmed a fejlécben szereplő "kötelezettség" szóra

Azaz a dirinek a kiadott tace pau szerint nincs mérlegelési jogköre csak éppen azt nem sikerült világosan megfogalmazni, hogy mely esetekben kell jelenteni és mely esetekben egyeztetni...

"Nyilván a diri, ha akarja felhívja a tankerületi igazgatót, hogy milyen lesz a verseny milyen tanulókat küldjön"

A kiadott tájékoztatóban nincs olyan hogy "ha akarja", kötelezettsége van és kész
Nemzeti forrasztékón 2013.01.25 09:27:21
@antho: továbbra is adott a kérdés, hogy mitől olyan nagyszerű ez a szamárvezető ha oly egyszerű kérdésre nincs meg benne a válasz hogy mely esetekben kell jelenteni és mely esetekben egyeztetni...
Nemzeti forrasztékón 2013.01.25 14:45:17
@tarackos: na kábé erre próbáltam célozni jómagam is
Tinireménységek nélkül maradt a The Voice, a Tv2 tehetségkutatónak is nevezett énekversenye. Tegnap egy adásban hullottak ki a Szécsi-ikrek és istenfélő Henderson Dávid, a legjobb nyolc közé pedig csak olyanok kerültek be a jógaoktató tatár nő mellé, akik már legalább egy…..
Nemzeti forrasztékón 2013.01.12 19:35:07
@Liping: Mi voltunk tegnap a felvételen és egyáltalán nem bántuk meg.

Visszanézve azt hogy mi ment ki a TV-be egy-két általánosabb dolog: élőben mindenkinek sokkal teltebb, öblösebb, füstösebb/karakteresebb hangja van; a TV-nek úgy látszik sokkal élesebb amolyan musical-tisztára van keverve a hangja (valószínűleg a hangmérnök alapból ilyen körben dolgozik).

A legjobb ott élőben többek egybehangzó állítása szerint is Schrott Péter volt!
Na az ő hangjából a TV-nézőknek kivették a basszust és sz@rrá-effektezték gyakorlatilag az övé tér el legjobban az élő hangjától a felét nem sikerült átvinni a TV-nek mint amit énekelt... Egy jó kis koncertjére bármikor elmennénk.

De akkor menjünk is szépen végig mindenkin:
S.Dávid: kappanhang manírtól ha meg tudnák szabadítani akkor nagyon jó lenne - élőben még zavaróbb, de legalább az ő élő és TVs hangja elég közel áll egymáshoz.

Nádor: hát Queen számot eleve nem lehet eléggé jól elénekelni, nagyon kevés és vékony volt hozzá a hangja - de persze amióta ki-beszavazós sók vannak azóta a délamerikai-überlatinmacsó amolyan SMS-mágnes

Gájer Bálint előadásában ezek szerint csak engem idegesített a túlontúl sok és erőn felül forszírozott remegtetés - élőben szinte élvezhetetlen volt

Berkes Olivér élőben még gyengébb és langyibb, a TVs hangkeverés Nála például egy klasszist javít a produkción - az SMS-szavazatnyerésen nem kell meglepődni, gazdag a család

Henderson Dáviddal jól kibabrált Caramel amikor ezt a számot adta Neki, gyakorlatilag az utolsó két sort énekelte a saját hangszínén - az élőben is libabőröztető

Szécsi Böbe hangján lehet hogy van mit csiszolni de igazán eredeti és karakteresebb mint ahogy az a TV-adásnál átjön

Nika nagyon fals/disszonáns/nemjóllépettbe ami élőben még jobban kijött, egyedül a refrént adta elő elfogadható minőségben - nem értem miért dicsérték agybafőbe, egyértelműen nem állt ez neki jól

Pál Dénesnek sincs ennyire jellegtelen hangja mint amit kikevertek belőle, sokkal öblösebb és érzelmesebb

Husnullina Regina szép tiszta hang de semmi különös a folyamatos tempóváltások meg kicsit össze is zavarták - hogy Somló miért őt vitte tovább a másik Szécsi lány helyett

Szécsi Saci - a Led-doboz amin énekelt nagyon sz@rul nézett ki élőben, azt hittem kameraképen jobban fest de nem... Na az ő hangjából is sikerült szinte teljesen kikeverni azt a csöppnyi füstösséget és karcosságot ami benne volt

Weisz Viktor méltó finálé volt - az ő élő hangja is nagyon közel van a TV-shez de kicsit még öblösebb, teltebb

+ JimmyEmlékduett: az nagyon kiérződött hogy gyakorlatilag egyszer sem volt összepróbálva plusz Falusi Mariann kicsit be volt rekedve - Radics Gigi meg mellőzhetné a potenciális kristálypohárzúzó übermagas "hang"-jait
Nemzeti forrasztékón 2013.01.12 19:41:13
@Nemzeti forrasztékón: ja és Szabó Kimmel Tamás vérprofi mégha néha kicsit mesterkéltnek is tűnik, messze ő melózott a legtöbbet az egész este folyamán
Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a…..
Nemzeti forrasztékón 2012.04.20 17:51:59
@geegee:

2007-ben már egyszer megpróbálta ezt az MSZP-Fidesz páros:

"Horváth Gyula szocialista alelnök indítványára nem járult hozzá a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága szerdán egyetlen jövő évi utcai futóverseny közterület-használati kérelméhez sem.
Az alelnök és Ughy Attila (Fidesz) bizottsági elnök is úgy vélte, hogy ezek az utcai rendezvények aránytalanul zavarják a fővárosiak közlekedését. Szerintük ilyen sportrendezvényeket olyan helyen kellene megrendezni, "ahol nem okoznak ennyi galibát"."

index.hu/belfold/budapest/futasz1121/
Nemzeti forrasztékón 2012.04.20 17:53:12
@geegee:

2007-ben már egyszer megpróbálta ezt az MSZP-Fidesz páros:

"Horváth Gyula szocialista alelnök indítványára nem járult hozzá a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága szerdán egyetlen jövő évi utcai futóverseny közterület-használati kérelméhez sem.
Az alelnök és Ughy Attila (Fidesz) bizottsági elnök is úgy vélte, hogy ezek az utcai rendezvények aránytalanul zavarják a fővárosiak közlekedését. Szerintük ilyen sportrendezvényeket olyan helyen kellene megrendezni, "ahol nem okoznak ennyi galibát"."

index.hu/belfold/budapest/futasz1121/
  Furcsa elveket vall a szólásszabadságról a baloldal. Nagy-Britanniában egy szakszervezeti vezető, az ilyen témákban igen aktív Brendan Barber homofóbiával vádolja Lancashire katolikus iskoláit, mivel egy ottani katolikus hitvédőnek egy olyan füzetecskéjét terjesztik bennük,…..
A Kreatív a saját 20. születésnapjára összedobta az elmúlt 20 év szerintük legjobb reklámjait, majd megszavaztatta olvasóival, és tegnap este kidobta a listát. Ez most  azért érdekes nekünk, mert a listán szerepel három médiás is. Az előkelő 4. helyet szerezte meg…..
Nemzeti forrasztékón 2012.02.29 19:14:15
@i.diot: citrom
Közeli ismerőstől kapott információ szerint a IX. kerületben lakók postaládáiba az elmúlt napokban a "kerületi tanács" címerével díszített nagy borítékot gyűrt be a postás. A levél adóbevallásra szólít fel. Kiderül belőle, hogy "2012. január 1-jétől új…..
Nemzeti forrasztékón 2012.02.02 10:30:41
Itt a tájékoztató:
ferencvaros.hu/index0.php?name=hirdetm_12013114_Ingatlanado

Itt a rendelet maga - jó kis mikulás ajándék tavalról:
www.ferencvaros.hu/doks/HatalyosRendeletek/HAT_2011_40.pdf

Ami érdekes,hogy pölö a 4§ (3)-as pontja szerint:
"Az adóhatóság által megállapított adót, az adózó félévenként két egyenlő részletben március 15-ig,
illetve szeptember 15-ig fizeti be."

Holott a bevallás határideje - az elsőként linkelt tájékoztató szerint - május 31...

Persze a helyi újság ezt valahogy nem taglalta többoldalas cikkekben, mindössze egy mondattal elintézte az egészet: a 9. oldalon az "Az élet 2012-ben" alig félhasábos cikkben van elejtve egy mondatocska...

ferencvaros.hu/doks/Ferencvaros_ujsag/2012_
01.pdf

"Változnak Ferencvárosban a helyi adók. Az önkormányzatnak tetemes
többletbevétele származik abból, hogy a helyi adókról szóló törvény lehetôvé teszi a szilárd burkolatú létesítmények, például parkolók megadóztatását. Kisebb mértékben emelkedik a telekadó és az építményadó is. Az
építményadó alól már nem mentes valamennyi lakás, de nem kell tartaniuk adótehertôl azoknak, akik – vagy akiknek a közeli hozzátartozói –
életvitelszerûen a lakásban laknak"
Végre egy őszinte képviselő, aki vagyonbevallásában nem hagyja üresen az ajándékozási rovatot. (A 386 országgyűlési képviselőből jó ha tíz követője van.) A bonyhádi fideszes Potápi Árpád bevallja, hogy kapott 5 üveg bort 10 ezer forint értékben, 3 üveg pálinkát 2 ezer…..
Nemzeti forrasztékón 2012.02.01 10:58:35
@MACISAJT: Képviselő uraság "krecsáNY"-t írt oda, a linkedben csak "krecsán"-ról esik szó
   „Isten útjai kiszámíthatatlanok” – mondta Švejk Dub hadnagynak, miután talajrészegen megtalálta egy kuplerájban. Kábé ennyit mondhatok el a szerda reggeli poszt szavatosságáról is, melyen már megjelenése előtt keresztülment egy hajnali exkluzív a…..
Nemzeti forrasztékón 2012.01.20 14:53:25
  Úgy tűnik, nem tarthat rendezvényt az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport a megszokott, Szabad sajtó úti helyszínen, mivel azt lefoglalta a Fővárosi Önkormányzat. Sőt, mint kiderült, nem csak azt – és nem csak a Fővárosi Önkormányzat. Ahogy a…..
Nemzeti forrasztékón 2012.01.20 09:47:17
@nanemúgyvanaz: nyugi azóta a Milla visszavágott :-)

"Mindenesetre követve nagy vezérünk példamutatását, következő 100 évre mind március 15-re, mind október 23-ra bejelentettük a BRFK-n szokásos tüntetésünket a Szabad sajtó útra."

nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/01/19/szaz_evre
Percek óta röhögök, ha Kafka itt élne, biztos ő is jól szórakozna, aztán persze megírná valami elborult novella formájában, amiből később Tim Burton egy még szürreálisabb filmet forgatna, természetesen Johnny Depp-el a főszerepben .."Szerzői jogok védelmére hivatkozva…..
Tanulságos újraolvasni azt a sok különböző nyilatkozatot, ami mondjuk csak az elmúlt egy hónapban az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban a magyar kormánypárt politikusaitól elhangzott. Tárgyalástechnika – mondják erre baráti értelmezők. Totális káosz – vélik mások.…..
Nemzeti forrasztékón 2012.01.05 16:30:52
@radala: hamár a szebbik nemről esett szó :-)

"Az a lényeg, hogy (...) Magyarország stabil gazdasági alapokon áll, ki tudjuk védeni ezt a napokban tapasztalható pénzügyi támadást is" - mondta Selmeczi Gabriella. Hozzátette: "Látszik az is, hogy január 2-án még béke és nyugalom volt a piacokon és a tőzsdén, majd amikor visszajöttek a szilveszteri buliból a brókerek, akkor újra támadásba lendültek. Január 3-án már látszott a forinton, hogy újra támadás éri az országot".

"Magyarországnak erős kormánya van, több mint kétharmados többséggel kormányozza a koalíció, több forgatókönyvünk van, megvédjük az országot ezektől a támadásoktól. És bármilyen döntés születik, akár IMF-fel vagy IMF nélkül, minden a magyar családok érdekét fogja szolgálni" - jelentette ki.

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/selmeczi-a-brokerek-visszajottek-a-bulibol-es-tamadnak-366026
Mandiner blog 324 2012.01.05 11:25:00
    ..
Nemzeti forrasztékón 2012.01.05 12:50:47
@Ringlósztár: A kulákok klánjának (akik magukat EU-nak nevezik) már kiosztott néhány kokit és sallert Nemzetmentő Kormányunk - ám ezt is nagyon furfangosan, magyarosch észjárással intézte.

Először is úgy csinált mintha mi is közéjük tartoznánk, ezzel beférkőztünk a bizalmukba, ami olyannyira sikeres volt, hogy még fél évig elnökösködhettünk is: és itt jött a zseniális vezércsel!
Brigádösszetartást, szemináriumot, őrsi gyűlést mímelve idecsábítottuk őket, majd pediglen koki és sallerzuhatagot öntöttünk rájuk: mondhatni házhoz jöttek a pofonért.
Nemzeti forrasztékón 2012.01.05 13:06:15
@tevevanegypupu:
Úgy látom lemaradtál néhány szemináriumról - nem lesz ez így jó, hogy fog mutatni a brigádnapló, hogyha miattad nincs ki a 120%-os újalkotmány rendelés? - ugyanis tudhatnád hogy "Az IMF a saját bankunk"

Selmeczy elvtársnő elmondta tegnapelőtt, hogy a gaz kapitalisták által kavar euróválság ide is begyűrözött.

Másnapra a Szeretett Kormány már le is győzte a begyűrözés tüzet okádó hétfejű láncos sárkányát: hiszen a NeminGeM szerint tegnap immáron a totózók és lottózók végett látszik szenvedni az árfolyam - "találgatások alakítják az árfolyamot "

Azután Bölcs L. János a PB címzetes tagja ma végre kiterítette a vadat: szerinte a MNB-ben kell keresni azt az árulót aki megpróbálta aláásni a Forradalmi Újalkotmányozó Kormány Fényes Jövőbe vetett hitét
Az IMF-tárgyalódelegáció egyetlen valódi pénzügyese Pleschinger Gyula, az NGM államtitkára. A "szakember" ma azt nyilatkozta a Wall Street Journalnak (nem a Magyar Nemzetnek!): "Egy elővigyázatossági hitelkeret (PLL) nagyon előnyös lenne Magyarország számára és…..
Mikor tiltakoznak a magyar jogvédők a délvidéki magyarverések ellen? – tehetnénk fel a kérdést a legfrissebb temerini eset kapcsán, ahogy például a Mandiner rámutatott arra, hogy Tamás Aladárné jogaiért sem állt ki a Demokratikus Charta és a többi jogvédő társaság, csak…..
Nemzeti forrasztékón 2012.01.05 09:58:13
@dobray: Gratulálok a témaválasztáshoz, ez most a legaktuálisabb és legégetőbb probléma

Egyébként ez az írás is ugyanabban az ellentmondásban fetreng mint általában a hasonló témájúak: amikor Magyarországról van szó akkor megingatatlanul tartja magát a tétel miszerint "belügyeinkbe nem avatkozhat be senki" bezzeg ezen írások szerzői szemrebbenés nélkül beavatkoznának egy másik ország belügyébe
Nemzeti forrasztékón 2012.01.05 10:41:47
@yda: a stílus maga az ember; s látom Te magad már a SmittPál-féle hejesírást használod
  Hétfő előtt nem hittük volna, hogy ilyen kifejezetten jó hangulatú, lelkes, vidám tüntetést lehet tartani azért, hogy Szekeres Imre megint miniszter lehessen ebben az országban, de Orbán Viktor ezt is elintézte. Íme videó-összefoglalónk, amelyben megszólal Dániel Péter…..
Nemzeti forrasztékón 2012.01.04 12:51:49
@Karcolt lendület: Ez nem siránkozás hanem pusztán ténymegállapítás

S mit van ezen pofozni a szart?
320-as EUR, 412 a benzin, 80% felett az államadósság, CDS-csúcs, 10 % körüli állampapír hozamok...
Nemzeti forrasztékón 2012.01.04 13:33:49
@Várúr: Úgy látom ez az egyszem tünti lesz a narancs-ZámbóJimmy sztori - a kormányközeli média még hetek múlva is ezzel lesz tele
  Tegnap az Index zenés-táncos videójában vidám dallal kívánt boldog karácsonyt a demokráciának az Országházban. A Ház nem maradt sokáig adós a válasszal: Az Index.hu hírportálon 2011. december 20-án megjelent „Boldog Karácsonyt, magyar demokrácia!” című…..
Nemzeti forrasztékón 2011.12.22 12:56:27
Kedvenc parlamenti vidijóm :-)

www.youtube.com/watch?v=E5agWxzWTsc

Mert ezen már csak nevetni lehet, sírni kevés lenne...
Vastagbőr SP vs. NGM 2011.12.22 11:01:00
Az NGM-ben ismét elgurult a közlemény készítőjének a gyógyszere, szerintem ezt már direkt csinálják, ennyire hülyék csak szántszándékkal lehetnek ... Az S&P indoklása szerint az alábbiak játszottak szerepet döntésében: A…..
Nemzeti forrasztékón 2011.12.22 11:59:15
@csizsikpizsik: Apu folytatódik

Amennyiben a forint/euró árfolyam év végén 300 körül lesz, akkor 2011 végén a központi államadósság 20 500 milliárd forint körül alakulhat, ami 450-500 milliárd forintos növekedést jelent egy év alatt - áll az Államadósság Kezelő Központ jövő évi finanszírozási tervében.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/22/500_milliarddal_no_iden_az_allamadossag/
  Törökgáborelemez ajánlotta ki a Facebookon a Magyarnarancs.hu Retusálják Pokornit című cikkét, ami szerint a parlamenti jegyzőkönyvben meghamisították (tartózkodásként tüntették fel) Pokorni Zoltánnak a köznevelési törvény ügyében leadott ellenszavazatát. A…..
Nemzeti forrasztékón 2011.12.21 11:23:41
@TuRuL_2k2:

Arról nem születik poszt, hogy "apróbb félreértés" végett az EU nem azt a jegybanktövényt kapta meg a sohanemhazudó kormánytól amelyiket végül is beterjesztette?

"Cséfalvay Zoltán, a nemzetgazdasági tárca államtitkára tegnap a parlamentben azt mondta, apróbb félreértés történt, mert az unió nem azt a jegybanktörvényt látta, amelyben már az MNB javaslatai is szerepeltek. "
Nemzeti forrasztékón 2011.12.21 11:42:02
@TuRuL_2k2: Ideje updatelni a posztot - amely így okafogyottá is vált

magyarnarancs.hu/aszerk/helyreigazitas-78014

"Tegnap este egy rövid cikkünkben (Retusálják Pokornit) azt állítottuk, hogy a köznevelési törvény végszavazásáról készült országgyűlési jegyzőkönyvben az áll, hogy Pokorni Zoltán tartózkodott, Pósán László, az oktatási bizottság fideszes alelnöke pedig igennel voksolt, holott köztudomású, hogy Pokorni nemmel szavazott, Pósán László pedig nem tartózkodott a teremben a szavazáskor.
Ezzel szemben a valóság az, hogy a végszavazásról szóló jegyzőkönyvben semmi ilyesmi nem szerepel (az Országgyűlés honlapja nem is közli azt, hogy a név szerinti végszavazáskor ki, hogy szavazott). Pokorni Zoltán a törvény sürgős kihirdetéséről döntő szavazáson tartózkodott, és ekkor szavazott igennel Pósán. Ezt a két jegyzőkönyvet kevertük össze: hibáztunk. A cikket ezért eltávolítottuk a honlapról.

Olvasóinktól és az érintettektől elnézést kérünk."
Nemzeti forrasztékón 2011.12.21 12:44:45
@Vödör: Pedig megnéztem volna ahogy néhány narancsos újságíró kizárólag narancsot fogyasztva éhségsztrájkol, vagy dajcstomi a szerkesztőségük előtt lisztesgyurmából készült ugrálókötéllel produkálja magát :-)