Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabó Tamás János

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Monumentális bejáratot találtak Heródes király feltételezett nyughelyén, a Heródiumban. A jeruzsálemi Héber Egyetem kutatói a júdeai sivatagban, a Betlehem melletti dombon épült palota-város folyamatos feltárása során akadtak a lenyűgöző folyosóra és a három külön…..
Szabó Tamás János 2014.12.21 19:23:27
@fuszujka: A válasz egyszerűbb: ez a Herodes nem "az" a Herodes: Jézus kortársa Herodes Antipas volt, aki a cikkben szereplő "Nagy Herodes" fia Malthakéval való házasságából (volt vagy hat felesége). Amúgy a családfa finoman szólva nem egyszerű, lásd Josephus Flavius vonatkozó könyvét. Külön kihívást, hogy majd' mindenkit ugyanúgy hívtak :)
Mégsem kennek lyukacsos űrsajtot az ufók a Széll Kálmán térre, viszont minden, ami tetszett a koncepcióban, megvalósul. Nagyjából ez a tanulsága annak a levélnek, amit a terv egyik alkotója küldött nekem a témával foglalkozó poszt kapcsán. Az alábbiakban teljes terjedelmében…..
Szabó Tamás János 2011.10.21 08:50:57
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hát az mindenképpen egyszerüsít, hogy jórészt ki tudjuk gyomlálni a síneken való bukdácsolást. Egyéb iránt az itt megálló járatok miatti távolságok fizikailag nem csökkenthetők, de a leküzdésükre fordított idő mondjuk úgy, komfortosabbá tehető (lenne) :)
Szabó Tamás János 2011.10.21 08:56:23
@dalololama: A tér nyugati 8fasor felőli) végéről kiebrudaltuk a buszparkolót, ráadásul ez kiesik a vonulás sodrából is, ide javasoltunk intenzívebb zöldet, leülő-találka helyekkel, akár egy vagányabb kis kávézóval. A forgalomtól szeparálandó kis zöld hullámot, kvázi dombocskát húztunk végig az úttes mentén (zaj és porvédelem).
Kedvencem az ötös busz megoldása (természetesen nem engem, hanem közlekedést tervező kollégákat dícséri): jelenleg ennél balesetveszélyesebb megálló kevés van, úgyhogy egy huszárvágással bevezettük a buszt az 59-es sínjére (vegyes forgalom), így a mostani villamosmegállóban lehetne fel/ és leszállni.