Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vezér01

0 bejegyzést írt és 807 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem minden arany, ami fénylik – de ez még csak nem is fénylik, hanem rozsdásodik. Az egyetlen hitelesnek mondott magyar királysír leletei bizarr képet festenek: korrodált nemesfémek, méretváltoztató csontváz, körmeneti kereszt a muzulmán ereklye mellett Allah szolgálatában, s egy különös sírfeltárás…..
Akárki akármit is mond, Győzött Brüsszelben Orbán Viktor és politikája! Évek hosszú kitartása úgy tűnik, hogy győzedelmeskedett. Persze ehhez kellett az is, hogy legyenek egy választások az EU színpadán... visszább szorult a balliberális politika, utat engedve a jobboldali…..
Mostanáig egyetlen hiteles csontvázat ismertünk az Árpád-házból, III. Béla királyét. A most előkerült macsói Béla herceg, IV. Béla unokája anyai ágon Árpád-házi leszármazott. A csontmaradványain talált sérülések nem egyszerű kivégzésre, sokkal inkább brutális mészárlásra és csonkításra…..
vezér01 2020.01.07 13:11:43
@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: 56-ban Kittenberger Kálmán trófeái semmisültek meg. Én még láttam,csodálatos volt. Hozzá képest a Széchenyi Zsigmond féle gyűjtemény igencsak szegényes. De a Kádár-rendszertől az is szép,hogy ennyire futotta.
A magyar királyok, királynők, főemberek és családtagjaik legfontosabb temetkezési helye évszázadokig a székesfehérvári királyi bazilika volt, amelynek szervezett kirablása 1543-ban, a város török megszállásával kezdődött el. A mintegy másfél évszázados török hódoltság alatt az épület romba dőlt,…..
vezér01 2020.01.06 14:38:48
A genetika valóban tudomány, eredményeit aligha lehetne cáfolni. Az viszont,hogy a székesfehérvári csontok valóban III.Béla és Antiochiai Anna maradványai lennének,csupán Érdy hipotézise, melyet akadémikusaink kritika nélkül kanonizáltak. Már az is elgondolkodtató /kellene,hogy legyen /,mi késztette Szent Istvánt arra,hogy a település legmélyebb pontjára építtesse bazilikáját ? Alig száz méterre van egy magaslat,amin ma a Szent Péter és Pálnak szentelt templom áll. Csupán 6 méterrel magasodik a környezete fölé,de "pogány" eleink éppúgy,mint keresztény utódaik oda építették volna templomukat. Rejtély ! A sírokról : Nem két sírt találtak,hanem szorosan egymás mellett többet. A ráépítésekből megállapítható,hogy a királynénak mondott sírt építették utoljára. Csakhogy ő előbb halt meg,mint Béla. A sírban talált leletek elképesztően szegényesek, holott III.Béla korának leggazdagabb uralkodója volt. Ennél még egy "honfoglaló" vitéz lovát is értékesebb arany és ezüst szerszámdíszekkel temették ! A temetési koronának mondott tárgyak megtalálásukkor még épek voltak,a múzeumban töltött évszázad alatt viszont darabokra hullottak. Mintha nem is ezüstből készültek volna,hanem ónból,amit megtámadott az ónpestis. A csúcs a holttest hónalja alá dugott " kardikó", ami gyerekjátékként is nevetséges, maga Érdy se merte kardnak nevezni. És ki lehetett a közvetlenül a király mellé temetett halott ? És hogy került ugyanoda egy összetört emberi és állati csontokat tartalmazó sírhely ? Ennyire becsülték volna Árpádházi királyainkat ? Ha Akadémiánk valóban magyar és tudományos lenne, ezekre keresnék a választ. De ők Hunsdorfer és Josef Budenz méltó utódai, akik Arany Jánost és Szentkatolnai Bálint Gábort ma is kipenderítenék soraikból.
Attól félek, hogy vannak emberek, akiket ez elgondolkoztat. (Tarlós István budapesti főpolgármester, InfoRádió, 2019. október 10.) Kezd ráégni a Fideszre. (Cseh Katalin Momentum-politikus, ATV, 2019. október 11.) Ez nem csupán Borkai-szindróma, hanem olyan parazita, ami először belülről bomlaszt,…..
vezér01 2019.10.20 20:14:47
@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Borkait bemondták,mindenki láthatta sportosnak ma már igazán nem mondható alakját. Tarlóst idézve : valóban menthetetlen és védhetetlen ,amit csinált. Wittinghof Tamás urat is ugyanilyen pozitúrában láthattuk. de őt csak egyszer mondták be, nem is lett belőle ügy. Akik Borkai esetében a"keresztény erkölcs" hiányát emlegetik,Wittinghof esetében meg a "szocialista erkölcs" hiányáról papolhatnának. De nem teszik. A kispesti szocik videóját sokszor bemondták, sok vizet az se zavart. Karigeri kiszivárogtatott mondatai a zuglói szoci maffia disznóságairól szintén sokszor " be lett mondva" ,de ez se az érintetteket,se a választókat nem befolyásolta. A mai közéletünkről ez bizony sokat elmond. És az is, hogy a lehallgatás, lefilmezés politikai életünk velejárója lett. Ma már nem a " hatos kartonokkal" tartják sakkban a közszereplőket,hanem ezekkel a felvételekkel.
És akkor mi van, ha Orbán Viktor 17 milliárdos repülővel jár meccset nézni? Ki van rajta akadva mindenki? Miért? A repcsi nem az ő nevén van, egy haverja adta neki kölcsön, mert sietnie kellett a meccsre. Ment volna az Airbusszal ami nem kormánygép, hanem honvédségi szállító jármű a bakáknak? Csak…..
Ha a Fidesz átlépi a vörös vonalat, amihez már közel jár, akkor szedheti a sátorfáját az Európai Néppártnál. Macron és Orbán jövőképe Európáról: tűz és víz. Orbán akkor is csak a kleptokráciát próbálja leplezni, amikor az új kereszténydemokráciáról papol...
Most Soros György mondja el, mit is gondol a migrációs helyzetről, a globális kihívásokról, az Európai Unió jövőjéről. Elég furcsán hangzik ez a mondat azok után, hogy a Fidesz hónapok óta azt ad a milliárdos szájába, amit csak akar. A Soros-kampány lényegében arról szólt eddig, hogy a Fidesz olyan…..
Orbán helyettese felszólította Orbán volt helyettesét, gondolja át a hűség fogalmát...
vezér01 2017.10.10 12:40:13
@MikeBoy: Nem akarok vitatkozni. Tényeket közöltem . A keresőben magatok is megtalálhatjátok Soros írásait . Igaz,hogy angolul,de nektek ez nem okozhat gondot. Coudenhove-Kalergiről ugyanott találhattok információt , olvasgassátok és gondolkodjatok !
A második mohácsi csataként elhíresült nagyharsányi csata 1687 augusztus 12 -én, az épp 161 évvel korábban  (és onnan 37 kilométernyi távolságban) megvívott "mohácsi vész" visszavágójaként került krónikánkban. Ez volt az az ütközet, melyben katonáink egy nagy nemzetközi erő részeként revansot…..
Németország (Tobis Film),  120+93 perc, ff., német Rendező: Leni Riefenstahl Producer: Leni Riefenstahl A rendezőnő másik híres dokumentumfilmjéről (Az Akarat Diadala) szóló írásom végén jeleztem, hogy Riefenstahl még egyszer szerepelni fog a listán. Itt van tehát ez is, és újfent leesett az…..
A kormány úgynevezett nemzeti konzultációja semmi mást nem szolgált, mint, hogy a kormány azt a látszatot keltheti, mintha a többség nevében kormányozna. Valójában a helyzet az, hogy a miniszterelnök a többség nevében, de kevesek érdekében kormányoz Magyarországon.  Ezért Orbán Viktor tegnapi…..
vezér01 2017.06.14 19:39:22
Zsuzsanna drága ! Rossz hírem van . A kormány ugyanis valóban a többség támogatásával és az ország érdekében cselekszik. Más kérdés,hogy habonyok, mészárosok vagyonosodása kiveri a biztosítékot mindenkinél, ráadásul az ostoba óriásplakátok szövege inkább dühít,mint "büszkeségünket" növeli. A " menekültkérdés" / valójában migránskérdés / ugyanis valóban Európa sorsát érinti . Orbán / és az igazát belátó lengyelek és csehek / nem az Unió ellenségei, nem kilépni akarnak belőle, hanem azt akarják,hogy Európa Európa maradhasson. Az Unió jelenlegi vezetése ösztönzi a bevándorlást,azt próbálja elhinteni,hogy ez az egyetlen út az öregedő kontinens életben tartására. De látni kell ennek a következményeit : Németország nagyvárosaiban a hat év alatti gyermekek közt a migráns hátterűek aránya elérte az 50 % -ot . Frankfurtban 76% , Augsburgban 62 % Münchenben 58% Kölnben 50%. Két évtized múlva a választópolgárok többsége ott már muzulmán lesz és a demokráciánk játékszabályait követve ők lesznek a törvényhozók. Németekké / európaivá/ ők sose válnak, ragaszkodnak szokásaikhoz és hitükhöz. Ha a törvényeik nem is fogják követni a saria szigorát / bár ezt se lehet kizárni / ,mindenképpen más lesz az európai kultúrkörben megszokottnál. Viszont ránk kisebbségi fehér keresztényekre,zsidókra,ateistákra éppúgy vonatkozni fog. Én már nem fogom meglátni,de elég vicces látványt fog nyújtani,kedves Zsuzsanna,talpig csadorban a Palatinuszon. folyt.köv.
vezér01 2017.06.14 19:59:10
@rasztaszív: Tiszteltetem a mentalitásodat, neked nyilván előbbre való egy pakisztáni ,szudáni vagy arab bevándorló,mint a saját vér szerinti leszármazottad. Ha az EU és Soros akkora keresztényi mentalitással lenne megáldva, az USA-t késztetnék arra,hogy fejezze be a " demokrácia export" fedőnevű akcióit és milliárdjaikkal építsék újjá azt ,amit porig bombáztak. Emlékeztetlek rá,hogy amikor a jugoszláv polgárháború dúlt déli határunkon, mi befogadtunk minden menekültet. A szerb gyilkosok elől menekülő horvátot, a horvát gyilkos elől menekülő szerbet, és mindkét gyilkos elől menekülő bosnyákot és magyart. Nem volt média-felhajtás, nem települt ki a CNN, se a BBC, pénz se kaptunk érte senkitől. De akkor létesültek a menekülttáborok ,ahol végre biztonságban voltak. És ők a zöld határon átlépve az első határőrnél jelentkeztek és alávetették magukat a törvényeinknek. A mai "menekültek" a náluk lévő több nyelvű bédekkerek szerint tudatosan kerülték a hatóságot,irataikat eldobálták,megtagadták az ujjlenyomat vételt és fiatal korúnak hazudták magukat. Menekültnek mondták magukat,de kijelentették,hogy ők Németországba / Svédországba / hajlandók csak menni. Szerinted ők menekültek ???
Reflektor CEU és NER 2017.04.04 15:11:40
  1991-ben kért fel az azóta elhunyt Hanák Péter, hogy történelmet tanítsak egy frissen alakult intézményben, amely önmagát Central European Universitynek (CEU) nevezte. Persze már akkor használták a magyar nevet is: Közép-európai Egyetem. A történelem tanszék az elsők között jött létre – a CEU…..
vezér01 2017.04.05 19:43:54
@élhetetlen: Ha alapképzést nem ad,akkor nem igazán egyetem. Ha valaki filozófus lenne,mehet az ELTE-re, nyilván nem az orvosira fog jelentkezni. A CEU és Soros olyan világrendet szeretne megvalósítani,ami nektek talán szimpatikus, nekünk viszont nem. És itt a választóvonal már régen nem jobboldal vagy baloldal között van. Mi a nemzetállamok Európáját akarjuk / tehát nacionalisták vagyunk,szerintetek nácik / Sorosék a szuverén nemzetállamok helyett egy Európai Egyesül Államokat tartanak kívánatosnak. / mondhatjuk,hogy internacionalisták, röviden internácik / Távlati tervük pedig egy Világkormány. Én /mi/ ebből nem kérek, Te / ti/ esetleg igen. Vagy mégse ?
vezér01 2017.04.05 20:32:42
@élhetetlen: Csak beszélgetünk,elmondtam a véleményemet és elolvastam a tiedet.Apai őseim az 1700-as évek elején jöttek a török uralom alatt elnéptelenedett Magyarországra, az otthoni nyomor elől jöttek egy jobb élet reményében. Svábok voltak,de amikor Hitlerék volksbundistái agitálni kezdték,azt felelte,hogy nem fog abba a kútba pisálni,amiből eddig ivott. Merthogy magyar volt. A baptista éppúgy az európai kultúrkör része,mint az anglikán,az eretnekséghez semmi köze. De ha majd egyre több muzulmán lesz Angliában,az ő szemükben bizony az unokahúgod is eretnek lesz. Egy szóval se állítottam,hogy a magyar / német,angol,francia,zsidó stb ./ minőségi jelző lenne. De azt se szeretném,hogy egy más nemzet tisztességtelen,hazug tolvaja mondja meg nekem a tutit.
Egy kis időutazás azokba az évekbe amikor a Lepencei strandot még nem rombolták le és lett áldozata a szokásos vállalkozói pénzmosodának. Wellness és fürdő-forradalom ide vagy oda, azt gondolom, hogy a Lepencei strandot pont a retro hangulata miatt szerettük. Meg a teraszos…..
A címbeli kérdésre bármily meglepő, a helyes válasz az, hogy egyik se! A képen látható Tátika várban se kapitány, se várnagy nem volt a 16. században. Egy korábbi bejegyzésünkben már vázlatosan bemutattuk a váraink katonai szervezetét, így most egy új sorozatot indítva az egyes tisztségekről fogunk…..
Legutóbb ott hagytuk abba Maléter Pál 1956 előtti pályafutásának bemutatását, hogy 1945 februárjában átvette az egyik, a Honvédelmi Minisztérium és több objektum őrzéséért felelős zászlóalj parancsnokságát. Április elején a minisztérium, a miniszterelnökség, a Parlament és az elnöki lakás őrzésével…..
A történészek a második világháború kezdetét a Lengyelország elleni német invázió megindításához (1939 szeptember 1-hez) kötik. Ez okozta ugyanis Nagy-Britannia és Franciaország hadüzenetét, az 1939 augusztus 25-én aláírt védelmi egyezmény kötelezettségeinek eleget téve. A hadjárat néhány nappal a…..
Az amerikai választások és Donald Trump november kilencedikei meglepő győzelme után sokan gondolkodnak el azon, hogy a legelső, 1789-es elnöki beiktatás óta – mely George Washingtonhoz kötődik – vajon kik voltak a 45 eddigi amerikai vezető közül a legjobbak és kik a legrosszabbak...