Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viki - Lehetőség Menedzser

102 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2012-t írtunk, amikor úgy gondoltam, hogy érdemes lenne a tudásomat és ambícióimat egy saját cégbe fektetni, azonban az akkori 500.000 forintos törzstőke gondolata, illetve az alapítással járó egyéb kiadások kedvemet szegték egészen addig, amíg egy ismerősöm ismerőse nem…..
A Lehetőség Menedzsment blog 3 éve indult. Nem az volt a cél, hogy az olvasói szám és kommentek száma az égig érjenek, hanem az, hogy elindítsunk egy gondolatfolyamot. Arról, hogy hogyan érdemes gondolkodni. Hogy milyen előnyei és hátrányai lehetnek bizonyos szemlélettel…..
Mai témánk a cégmenedzselés, legalábbis annak vázlata, amelyet a A Cégmenedzselés Kézikönyve című könyv tartalomjegyzékéből nyertem ki. Részletes tartalomjegyzék Nézzük végig, hogy a szerző szerint melyek a legfontosabb ismérvek, amikor a Cégtervezés, kivitelezés…..
Az utóbbi hetekben egy érdekes projekten dolgoztam, ami keretében egy "rendszert" kellett felépítenem egy induló "vállalkozáshoz". Kezdhetném ott, hogy "Egyszer volt, hol nem volt...", de azért nem szaladnék ennyire messzire. Nyilván pontos részleteket nem oszthatok meg, mivel üzleti…..
Vasárnap, a jól megérdemelt pihenés napja... sokatokhoz hasonlóan én is most jutok el oda, hogy a hét nagy híreit átböngésszem és az alábbi sorokat találtam egy cikkben: "Az összesen 1,13 milliárd euró értékű közfinanszírozásból, amelyet a magánpartnerek hasonló összeggel…..
Szerintetek mivel fogjuk szemben találni magunkat? hangzott a kérdés ezen bejegyzés első részének végén. Nos, a válasz bonyolultra sikeredett és sok mindenben vissza fogok nyúlni az előző bejegyzés felvetéseihez. "Jövő: ebben az esetben azzal, ha a stáb egy része kicserélődik,…..
Tombol a kánikula. Remélem már nem sokáig! Így is elég nehéz megtervezni, hogy mit is fogok, illetve fog a cégem nyáron csinálni, de most még ez is. Meleg van. Melegem van. Nem csak nekem, hanem a kollégáimnak is, akik a strand gondolatával vagy a hűs klíma áldásával…..
A következő hetekben egy igen nagy kihívással nézünk szembe, ugyanis "külsősként" egy egyesület átadás-átvételi folyamatába fogunk bepillantást nyerni, természetesen önkéntes alapon, azért, hogy a folyamat a lehető leghatékonyabban, gyorsabban és profibban menjen keresztül.…..
Reggel, mint mindig előveszem a fontosnak és/vagy elolvasásra ítélt leveleket és hírleveleket. Igen. Olvasok hírlevelet. Pontosan azért, mert nem tudhatom, hogy mi vált ki majd a "fejemből" egy nagy ötletet, vagy mi hozza meg azt a felismerést, hogy AHA. És igen, hagyom, hogy…..
Az általam már említett Roóz József könyvben található egy ábra, amely nagyon jól összefoglalja a döntéshozatali folyamatot, miszerint a döntéshozatali folyamat 3 részfolyamatból áll és 6 mozzanatból:   Mozzanatok Részfolyamatok 1. A döntési helyzet…..
A vezető, amikor döntéshozatal előtt áll, számos "dolog" tudja eltéríteni a döntését, ezeket nevezzük a döntéshozatal csapdáinak. Most olyan tipikus hibákat fogok felsorolni, amelyekkel eddigi munkám során találkoztam, azaz a lista nem lesz végleges.1. Kevés információ…..
A héten, vagy inkább az elmúlt hetekben folyton azt lehet olvasni, hogy a bűvös, március 15-ei dátum után az ügyvezetői felelősség növelésével eljön a vég a vezetők számára, hiszen döntéseiket egy harmadik fél bármikor megkérdőjelezheti. Ugye a módosítás nagyon röviden…..
2013-ban az egyik cégnél, ahol segítettünk, az alábbi helyzet állt fent: 2 ügyvezető a feladatokat egymás között megosztva végezte a napi feladatokat, az értékesítési feladatokat és a konkrét megbízásokkal járó munkát (szolgáltatást adtak). A terveik között az szerepelt,…..
Az üzleti tervezéshez sosincs késő - azonban hiszem, hogy vannak időszakok, amikor mindenképpen szükséges. Ilyen az, amikor az előttünk álló évet szeretnénk megtervezni.Az átlagos vállalkozó most még az előző évvel bajlódik, ahelyett, hogy megadná a következő év…..
Minden emberi megnyilvánulásban jelen kell lennie az etikának, ugyanis ez az egyik alapja a kapcsolatok működőképességének. Hogy az etika miért is fontos most nekünk? Mert a cégünkben működő rendszert ez is meghatározza. Segít a keretek és szabályok kialakításában. Az…..
1. Megint a folyamatosság elve. Vagy a sorrendé. Szóval azé, hogy bizonyos dolgoknak van logikája. Ez jutott most elsőre eszembe. Egy megbeszélésről hazafelé jövet gondolkoztam azon, hogy mennyire nem látta a "partnerem", hogy mi mit követ. Mely lépés, hogyan kapcsolódik egymáshoz…..
Az új év elején elkezdtem újra értékelni azokat a háttéranyagokat, jegyzeteket, amelyek elméleti alapjául szolgálnak, szolgálhatnak a szervezet és környezete vonatkozásában, így ráakadtam egy gyors, pár perces összefoglalásra arról, hogy ez hogyan is néz ki elméleti síkon…..
...felbolydul, felfordul. Legyenek akár csak 2-en a cégben, vagy akár 1500-an. Az ünnepeknek a cégben is van saját hagyománya, saját szabályai.Éppen ezért fontos, hogy ezeket tudatosítsuk! Az alkalmazottak, ha tudják mire számíthatnak, akkor a találgatások, pletykák, felesleges…..
Kedves Olvasóm! Egy érdekes sztorit szeretnék veled megosztani, ami tanulságos lehet számodra. 3 hete az egyik partnerünk megkeresett, hogy az előző hiteligénylésben játszott szerepünkhöz hasonlóan ismét szeretné, ha a "pályázatához" kapcsolódóan segítenénk a pénzügyi…..
Legutóbb ott hagytam abba, hogy pontosan hogyan is értelmezzük a rendszert, és annak milyen elemei vannak. A mostani bejegyzésben a rendszer tulajdonságaira nézünk rá gyorsan, illetve arra, hogy ez hogyan és miért fontos egy cég életében. A rendszer tulajdonságai a…..
Mára azt terveztem, hogy nagy vonalakban nézzük át, hogy mit érdemes tudni a rendszer elméletéről. Ez azért fontos kérdés, mert ahhoz, hogy a szervezetünk jól működjön, ahhoz szükséges valamilyenféle és szintű rendszer kialakítása, amely majd segít például a folyamatok…..
Mielőtt még azt hinné az Olvasóm, hogy az itt leírtak, általam pedzegetett dolgok kincsek, és ezek a bölcsek kövei, szeretném, ha tisztáznánk: saját tapasztalatból, tendenciákból és megfigyelésekből, konkrét, megtörtént esetekből építkezünk itt a Lehetőség Menedzsment…..
Viki - Lehetőség Menedzser 2013.10.24 08:42:24
@elektromosgyalogos: Igen, ezzel egyetértek. Sajnos a "jó" ajánlat néha olyan költségekkel jár, amelyeket nem veszünk tudomásul.

Köszönöm a témajavaslatot is, úgy szervezem majd, hogy szó essék róla.
Ne feledjétek, hogy a A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban / TÁMOP-2.3.6.B-12/1 címet viselő pályázatok benyújtása 2013. június 3-tól lehetséges. A TÁMOP-2.3.6.A-12/1. konstrukcióban résztvevő, 18 és 35 év közötti természetes személy…..
Ismét számos tapasztalattal a hátam mögött szeretnék egy nagyon is húsba vágó kérdést megosztani veletek, vagyis azt, hogy milyen mértékű lehet a bizalom, és meddig működik? Amit vállalkozóként folyton hallunk az, hogy érdemes networkingelni, értékesíteni - igen, az érdemes…..
2013. július 9-én meghívott előadóként az Üzleti tervezés fontosságáról tartottunk előadást egy informális csoportban, ahol vállalkozók, vállalkozni vágyók, és jelenleg még alkalmazotti státuszban dolgozók együtt keresik a választ a hogyanra. Előadásunk, illetve sokkal…..