Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leslie_

520 bejegyzést írt és 269 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó lenne megtudni, mi történt ott valójában...
Leslie_ 2019.06.24 21:42:37
Fotó: Tóth Zoltán, Hypnotic.hu Honnan tudod, hogy a Hangyász van kész, nem a tulaj? Az autós projekt nem olyan triviálisan egyszerű ám, mint megmászni a Himaláját. Ott egyszerre csak elfogy fölfelé a hegy, és amikor a semmibe lendíted a csákányt, tudod, hogy megjöttél. Nem így a motorsportban. Ha…..
Végigdörgök a tribün előtt, kicsit meglebbentem balra a jobbkanyar előtt, skandináv flikk, ugye, visszaszúrom másodikba, és mivel nem tudok gázfröccsöt adni az istenverte pedálgép miatt, már blokkolnak is a hátsó kerekek, mintha kéziféket rántottam volna. Szépen keresztbe…..
Leslie_ 2013.10.28 10:38:49
@Ric12: nem lehet a súly a probléma, a mi e46unk 1100kg. a kormány pedig pörög-forog ahogy kell.
Leslie_ 2013.10.28 11:14:15
@csongiaparaszt: nem hiszem, nekünk is így van az e46 alatt, csak mi a lengőkarral/kormányösszekötővel mentünk el drasztikusan.
Kell az olcsó versenyzési lehetőség, de a felelőtlen, trükköző rendezők könnyen tönkrevághatják az egész hazai amatőr autósportot. A Totalcaron megjelent cikkünk kommentposztja. ..
Leslie_ 2013.05.22 09:18:54
szép gondolatmenet, hogy a regisztráció kell és szervezetebbé teszi a magyar autósportot csak épp NEM IGAZ!!!
isten nyugosztalja az elhunytat, de ő véletlenül nem épp egy tapasztalt MNASZ versenybíró volt??? dehogynem, alappillére az amatőr versenyeknek, vagy hívjuk bárminek is. jómagam is láttam őt, pedig ritkán jutottam ki FRT-re. segített, dolgozott és mégis baleset érte, nem önhibáján kívül.
ahogy pár éve az a tököli fotós sem állt jó helyen, úgy most Zoli bácsi is elfelejtette, az az autó bizony jön. legyen vevőtalálkozó, legyen verseny, az a kocsi BÁRMILYEN OKból, de jöhet úgy és olyan helyen, amire nem gondolsz. vagy ha a vezető bénázik akkor nem kell félreugrani mert ő a hibás? DEHOGYNEM!!!

évek óta volt egy kis szembenállás az MNASZ és a privát szerveződések között, amiben én is érintett voltam a drift által. sok alkalommal kaptunk figyelmeztetést, sőt néha fenyegetést "felsőbb szintekről", hogy a drift sportbíróiként végezzünk el nem olcsó mnasz tanfolyamot és hajtsuk "rabigába" a fejünket, mert csak akkor lesz a tudásunk megfelelő a versenyek rendezésére. mondták ezt nekünk olyan emberek, akik hagytak fotósokat gumilassító mögé állni, pályabírókat háttal a pályának vagy ezeket kombinálva beszélgető, üldögélő dolgozókat, embereket a pálya szélén lézengeni!
ez mind a rendező, mind a szervező felelőssége.

amikor jött a hír telefonon, a részletek ismerete nélkül is arra tippeltünk egy barátommal, hogy biztosan tipikus pályabírói hanyagságról lesz szó, frt-n jellemzően ültek a pályamunkások.

és a másik oldal. egy gyereknek, fiatal srácnak megnyomorították a lelkét. mert legyen az fékhiba, defekt, vagy vezetői hiba, azok az emberek akik a pályán, mellette vannak, ezt mind TUDTÁK!!! az autó nem csak egy íven egy sebességgel jöhet, hanem bármilyen okból keresztbe-kasul, lesodródva, borulva, blokkoló kerekekkel, irányító vagy utazó sofőrrel, de VESZÉLYESEN. a kocsi nem tud elugrani a bíró elől, a pályamunkás felelőssége erre figyelni és végtelenül szomorú, hogy egy ilyen tapasztalt ember ennyire szerencsétlen helyzetbe kerüljön, hogy ezt ne tudja megtenni :(

én is láttam több rendezvényen ezt a problémát, csoda hogy nem történt eddig baj. de hogy ennek mi köze az mnasz regisztrációhoz? semmi :S

isten nyugosztalja a holtat és erőt, kitartást kívánok a versenyzőnek, aki mások helyett cipeli majd ezt a terhet élete végéig.
Úgy járt körbe a kulcsa a szerkesztőségben, mint egy jóféle rakéta egy züllött kerti partin. Felszabadultan, lelkendezve szállt ki belőle mindenki, nehezen engedve el a kormányt: ez aztán az igazi hot hatch, élményautó a javából, nem lehet vele nem betyárkodni, milyen jó, hogy…..
Leslie_ 2012.09.16 09:33:34
@Józsi a guminagykeres: hehe, ugyanolyan.
a zetec egy filigrán blokk alu hengerfejjel, csupaszon felkapod és elsétálsz vele. szóval az autó tökéletesen kezelhető, minimálisan keményebb rugókkal fut és nem csak egyenesen tud menni :)
Geekblog Prometheus 2012.06.06 22:54:00
A Prometheus körül akkora hype alakult ki, ami talán még a stúdiók néhány idei másik nagy dobása, a Bosszúállók és a Sötét lovag: Felemelkedés körüli cirkuszt is megfejelte. És a rendező személyéhez, illetve az általa életre keltett Alien franchise új irányba vivésének,…..
Leslie_ 2012.06.09 07:25:27
én maradok annál, hogy nem lettem foglya a filmnek. scifi rajongó vagyok gyerekkorom óta, apám és a video korszak fertőzött meg.

épp ezért vágytam sokkal többre, és nem ilyen hibákra és klisékre. a film első 2/3-ada rendben volt, még az olyan blődségekkel is, mint idegenekhez nyúlkáló űrhajós-tudós ésatöbbi.

mivel már többen láttátok, lehetünk konkrétak:
Shaw benéz az ablakon és odacsap egy csáp... ugyanmár, ZS kategória.
fegyver nélküli űrhajó?
felszólításra meghaló pilóták? nem katonák!
a lezuhanó teremtő hajó gördülése, épp Vickersre, akinek 100m futás alatt nem jut eszébe oldalra mozdulni mint Shaw... utána Shaw a boruló hajó alatt marad.
utalás: a nostromo hogyhogy nem látta a lezuhanó teremtő hajó mellett a mentőkabint? milyen space jockeyt találnak a lezuhant hajóban, ha az kiszállt és Shaw után eredt?

a céljukat talán értettem: amikor az általuk teremtett faj elég fejlett, hogy megtalálja a teremtőjét és ezáltal veszélyes legyen rá, az ember tudtán kívül szépen beindítja az "önmegsemmisítést" azaz felébreszti a teremtőt aki az Alienek vírusszerű támadásával elpusztítja a földet és az felhasználhatóvá válik mindenestül... kivéve az addigi felhasználót.

én erre jutottam így 30 év scifi nézés (és olvasás) után, épp ezért vagyok csalódott. a film tele van olyan kibontatlan csomagokkal, amire később egy esetleges folytatásban visszatérni már spoiler, ellenben olyan részleteket tartalmaz, amikre kár volt időt és képkockát fecsérelni.

Cameronban azért van több hitem, mert a sztori adott, tehát abba csak beleképzelni lehet többet és sajnos épp Scott nem tudta ezt megtenni. és pont ez sikerült Cameronnak jól az Aliensben... ahol sztori szinte nincs is, csak az a hangulat, amit megteremt és amitől mégis működik a film eszméje is, nem csak a képi világa.
Várakozásokkal telve ültem be erre a filmre. Ezt az is mutatja, hogy a Művész mozi első sorát is bevállaltuk a filmért, ami végül igencsak merész húzásnak bizonyult. A rendező és a főszereplő előző közös filmje, az Éhség egy kényelmetlen, de érdekes film volt. Michael…..
Míg a legismertebb kereskedelmi csatornán egy perc alatt nyerhetsz, itt néhány másodperc elég ahhoz, hogy mindent elveszíts. Ennek ellenére mégis vannak, akik hétvégéről-hétvégére kísértik a szerencséjüket. Mi pedig, egy jó sörrel a kezünkben, kényelmes fotelből -…..
Leslie_ 2012.03.17 16:55:20
@B. Capelluti: ne mosakodj, nincs értelme. írok blogot, cikkeket, ha ennek a témának a pozitív megközelítését akarom láttatni, akkor azt a címet adom hogy: EZT SOSE CSINÁLD és a szövegben többször is utalok rá, hogy az évtizedes tapasztalat sem ment életet, ha ennyire veszélyes helyre áll az ember. voltam versenyigazgató/rendező, sok fotóst és videóst ismerek, de eddig csak az idősebbekkel és az MNASZesekkel gyűlt meg a bajom, akik azt hitték, a túlélt éveik számától többek nálam, pedig ahogy a fentiek is, csak a VAKSZERENCSÉNEK köszönhetik az életüket.

pláne, hogy még egy óvodás is tudja, a legjobb felvételeket a BELSŐ ÍVről lehet csinálni, sose a külsőről. pont ahogy a fenti videó... nem annak lett értéke, amit a marha felvett, hanem aki a belső ívről felvette őket.

ennyi.
Leslie_ 2012.03.17 22:13:42
@B. Capelluti: ez a videó a majommal belső ívről készült és a külsőn álldogál istenbarma. ha szűkebbre veszi és feldobja a gumi, akkor épp ráesik.

neked problémád van az irányokkal :)

ne erőlködj, engem nem fogsz meggyőzni és ahogy olvasom, senki mást sem.
Mivel egyetlen versenyautós cikk sem nélkülözheti az ismeretlen emberek nevével történő bennfenteskedést, essünk is túl rajta: úgy fest, Akira Nakai lenyomja Bob Sharpot. Aki már ennyiből nagyjából érti, mire gondolok, annak feltehetően karikásak a szemei és romokban hever a nemi…..
Belsőség Ég veled cimbora! 2012.02.07 20:20:00
Meleg, nyári estén ültünk nálad az udvaron az olajos nadrágoktól megfestett kempingszékeken és röhögtünk Tie-on, azon a címeres ökrön, hogy micsoda trójai falovat kapott ajándékba, amikor a Velvet hasonmás versenyén megnyerte Jáksó ezüst Range Roverét, amit a kétállú még…..
Boldog Új Évet Kívánunk minden kedves Olvasónknak! Idén elmaradt a szokásos összegzésünk publikálása, de már készül. Autók is épülnek a DGSE "telephelyein" de ezekről is csak kis késéssel tudunk nektek beszámolni. Ha pedig szóba került a késés, bizony a RedCrab…..
driftgarázs projekt:V - Homework 2011.12.27 20:50:24
Laky ugyebár hazavitte a V8-as Sierrát Zsomának, de ettől még nem állt meg az élet. Gábor (mert hát ez a neve) lelkesen foglalkozik a kocsival, amit tud megcsinál maga míg várnia kell a kábelköteg elkészültére. Addig is felcsiszolta és lefestette a korábban és nemrég készült…..
 Újabb vasárnap jött el, amit már rendszeresen a V8-as Sierra épülésének áldozunk Zsomával és Danival. Ma a két végén fogtuk meg a munkát, amíg én a kocsi hátuljával foglalkoztam, Zsomáék az elejét építették.Hátul szokásos elképzelés mentén haladtunk,…..
driftgarázs projekt:V - ki puffog? 2011.11.29 21:48:00
 Újabb fejezet Zsoma kocsijának történetében, a hétvégén a kocsira áldoztunk egy napot. Beszabtuk a jobb oldali ülést, mert az egyszerűbb. Sajnos a bal oldalon már nem a gyári keresztmerevítő fut és emiatt nem tudunk gyári sínt használni a versenyüléshez, egyenlőre. Az…..
 Miután az RS2000 motoros Sierra vezérlését Papi megjavította, megbeszéltünk egy kisebb tesztet a kakucsringre. 11 körül értünk ki Viktorral, Balázs a trélerrel már várt minket. Mivel a kocsi az előző gazdájánál sosem ment érdemlegesen, ránk vár a feladat hogy kihozzuk…..
Mindig megy a zrikálás, hogy melyik szakág melyik pilótája a legjobb. Ennek a meddő vitának az eldöntésére találták ki a Bajnokok Tornáját, a Race of Champions-t (RoC). Természetesen idén is lesz, két hét múlva (december 2-án és 3-án) Düsseldorfban jönnek össze az autósport…..
Belsőség Aláz a Ford 2011.11.21 18:18:00
Ha figyelmesen megnézték, minden bizonnyal észrevették, hogy Belsőség blogunk új ruhájába finoman beleszőttük minden idők legsikeresebb motorját, a Cosworth DFV-t is. Amit leginkább Fordokkal azonosítanak. Idősebbek tudják ugyan, de a fiatalabbak között mára a Ford nem éppen…..
A poszt eredetileg 2010-ben készült, azóta frissült 2014. októberében a listáról levettük a Ringet. Üzemeltetőváltáson van túl a hely, ezért újrakóstoltuk, és nem a korábban megszokott burgert kaptuk. A hely szerint még nem forrt ki az új koncepció, ezért egyelőre,…..
Leslie_ 2011.11.18 20:25:23
@anarchoid: bár régi felmérés, én most fedeztem fel. csatlakoznom kell, az El Santo pizzéria burgerei nagyon finomak, igazán amerikai stílusban. éltem kint pár évet, emlékszem még :)
Ezt a sorozatot nem lehet épp bőrrel megúszni, eddig ügyesen egyensúlyoztam a jobb minőségű helyek közt, de most baráti tanácsra Ádám után én is becsúsztam az alkonyzónába. View Mega hamburger in a larger map A Magic Burger - Fanni - Mega hamburger aranyháromszög talán ha két…..
 A történet eleje ismert, Jatis hozta be az országba a "majdnemkobra" mustangot, azaz a 2004-es GT-t. Csodaszép királykék metál, és Cobra futómű van alatta. Igaz, sérülten, ahogy az egész autó meg volt ütve rendesen. A bal eleje és alja akkorát kapott, hogy nem…..
 Újabb videó, bár a zene elég ismerős.   Drift Grand Prix of Romania /JDM All Stars/ by JDMWORKS.COM from JDMWORKS.com on Vimeo...
 Ezt eddig miért nem láttuk??? Igaz csak 2 hónapos videó, de sehol nem láttam még. Fogyasztható rétegzene, izgalmas kép világgal és persze sok DG pilóta illetve autó.   King of Europe - stage 4 - Mariapocs 2011 from TuningGarage on Vimeo...
 Nemrég átépítettük az első futóművet, azóta megérkezett a hátsó is. Mivel középtávú célként marad a szívómotor, ezért kerestünk egy rövidebb difit. Takács Gabi barátunk nem csak a 4.27-es áttételt, hanem a féltengelyeket, lengőkarokat és fékek híján a komplett…..
Malcom Wilson, az M-Sport tulajdonosa, és a Ford WRC Team csapatfőnöke huszonegy évvel ezelőtt gőzerővel részt vett a Ford Sierra Cosworth 4x4 felesztésében. Ha csak ennyit tett volna hozzá a ralisporthoz, én már kedvelném. Ez a nagy tepsi az egyik kedvenc versenyautóm. A Sierra…..
driftgarázs projekt: Mancs 2011.11.02 09:50:00
Mentsl Ádám jóideje a drift körül mozog, hisz egyrészt videós csapat tagja, másfelől lelkes autóbolond. Teljesen érthető módon sokáig a Ladák és Zsigulik bűvöletében élt, de mint mindannyiunkat, őt is kísértette a soha be nem fejezett projektek szelleme.  Szóval valamilyen…..