Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nuti07

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Kedves Praxis Blog!   Egy…..
Nuti07 2011.10.18 21:32:17
Én vagyok az a bizonyos 22 éve lymes, de lehet, hogy már van 24 éve. Ha leírnám a kálváriám, a Nika 13 levelét és a Ti hozzászólásaitokat is túlszárnyálnám!
1. A krónikus lymet -sajnos-nem lehet gyógyítani az orvostud. mai állása szerint.
2. Tényleg nehéz felismerni, főleg ha nincs is csipés, nekem nem volt.
3. Ha van egy "alap" betegséged- én inzulinos cukros voltam-vagyok- még nehezebb mert nálam mindent arra fogtak.
3. Tönkre ment az életem a lyme miatt.
4. Nem kívánom senkinek ezt a betegséget, ha már a kezeletlen stádiumban van.
Most jönne a lényeg! Ha már kezeletlen lettem és 2004-ben véletlenűl kiderűlt az évek óta ????-es betegségeim oka, jó lenne ha utána kezelnének! De nem, mert ugye annak a bizonyos helynek ahol kiderűlt a lymem- nem magán klinika, hanem állami- nem vették komolyan az eredményét. Abból a budapesti kórházból, amely hivatott lett volna és lenne a kezelésre, kitessékeltek, mondván ott negatív voltam és egyébként is csak rám tüsszentettek a buszon. Még egy pozitív teszt egy másik jó nevű Kórházból, de ezzel se mentem semmire. Végűl a lyme kutató segítségével eljuthattam a bőrgyógyászhoz aki a lymet is kezeli / szerintem Pesten egyedűl/ és elkezdődhetett a következő kálváriám. Allergiás lettem a doxira, az egyetlen olyan gyógyszerre ami hatott volna az én állapotomba. Az állapotom: egyensúly zavar, memória zavar, helyesírási probléma-ez most ia van- beszéd probléma, szív probléma, fejgörcsök, fél éves nem alvás, iszonyú láb fájás- csont- eltévedés az általam már ezerszer megjárt utakon, gyomor fájdalom, mindent összekevertem főzés közben és borzasztó fáradtság. Már nem is tudom, hogy mi volt még. Protekcióval bekerűltem végre abba a bizonyos kórházba ahonnan először elkűldtek és megkaptam infuzióba az egyetlen olyan gyógyszert ami segített. 4 évig el voltam hol jobban, hol rosszabbul. Most ujra enyhén pozitív lettem az elisával de abból a bizonyos kórházból megint el kellett jönnöm mert az orvos szerint minden bajomnak a "korom" az oka/ 62 év/ áll pozitív az eredményem. De nem csináltak ám vérvételt mert szerintem sokba kerűlne. Ujra kezdődik, folytatódik minden. Hova kellene menni?? Megyek a magán vérvételre!! Mit kellene csinálni, hogy valaki akire tartozna, figyelne ránk is és ne csak a lyme baciját védenék a permetezés leállításával, hanem esetleg a lymes betegek százai- ezrei???!! is számítanának. Egyenlőre ennyit, mert elég elolvasni nem átélni az elmúlt éveket.
Nuti07 2011.10.18 21:35:13
@felhővándor: Igen, az "én" kullancsom is egy him kullancs lehetett, legalább is a kutató szerint.