Regisztráció Blogot indítok
Adatok
owlkin

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes volt a hétfői, Lágymányosról induló diákdemonstráció. Az állami finanszírozású felsőoktatási keretszámok drasztikus megvágása, gyakorlatilag a tandíj bevezetése miatt eleve elégedetlen volt a hangulat. A követeléseket tartalmazó 5 pont elfogadása után felvetődött…..
owlkin 2012.12.10 23:38:15
Kormányunk új szlogeneket vetett be a tandíj védelmében: "nagyobb felelősségvállalás", "minőségjavítás", "piac igényeinek figyelembevétele" - pedig az egész nem más, mint annak elmaszatolása, hogy a hatalom egy fillért sem óhajt költeni az új generációra, cserébe viszont…..
owlkin 2012.12.06 18:44:06
@Ianas: amikor valamire azt mondjuk, hogy nem fenntartható, akkor az a gyakorlatban azt jelenti, hogy hitelt kellett felvenni rá, amire nincs fedezet, ami ugye az idő múlásával és a kamatokkal megfejelve egyre több pénzt jelent. Vagyis, ha már annak idején szüksége lett volna MAGYARORSZÁG kormányának plusz pénzre (teljesen lényegtelen ezen a ponton, hogy ki szerint voltak ezek az emberek tolvajok vagy jó emberek), hogy működtesse a felsőoktatást, akkor ez a költség 6-7 év alatt nyilvánvalóan magasabb, mint annak idején, ráadásul akkoriban ellenzékben mindenkit átbasztak (természetesen csak akit tudtak :) ) a palánkon és azt mondták, hogy ez nem SZÜKSÉGES, miközben az.
Nem hiszem, hogy nagyon magyarázni kéne, de a jelenlegi ellenzék pontosan ugyanezt próbálja meglovagolni, amellyel ugyanúgy kárt okozna az országnak, mint anno az ellenzék 2006-ban.
Azonban a csel az az egészben, hogy ettől teljesen függetlenül erre a pénzre szükség van továbbra is.
Tehát ha hőbörögsz, azzal semmilyen módon nem segítesz a hazádon, csak elnapolod a mai teendőket holnapra, a politikusok pedig előbb vagy utóbb beszorulnak a satuba, egyik irányból a külföld fogja követelni a kölcsön adott pénzt, a másik oldalról meg a folyamatosan elégedetlen, nyomorék magyar kispolgári réteg fog követelőzni mindenféle fenntarthatatlan dologért, és várja az állami messiást, akinek puszta jelenléte (legalábbis addigra) elpusztít minden cigányt és egyéb nemmagyart ebben az országban.
owlkin 2012.12.06 19:02:56
@félázsiai 2llkedő: ki mondta itt egy szóval is, hogy nem hibás az akkori ellenzék ? az olvasással vannak gondjaid, vagy szeretnél felcímkézni ? és ha akkor nem csak a kormány volt hibás, akkor most is dögöljön meg a szomszéd tehene, jó magyarosan ?
Már harmadik napja, hogy a Jobbik egy elbaszott kommunikációs aktus után magának pofonokat adogatva probálja bizonyítani, országunkat a zsidók uralják. Míg hétfőn Gyöngyösi csak a Hamasz és az Izrael állam konfliktusa miatt listázta volna a zsidókat, Novák Előd ma már…..
Az ország cserbenhagyása (mert a külföldre vándorlás a jelen helyzetben gyakorlatilag egyet jelent a haza cserbenhagyásával) önző érdekek, anyagiasság, kicsinyesség, kishitűség, egyéni ambíciók miatt teljesen elfogadhatatlan, sőt lélektani aspektusból nézve az egyéni kudarc…..
Nem először írom le, hogy Európa második legnagyobb gazdaságával komoly problémák lesznek hamarosan, Franciaország a gazdaság tekintetében sokkal inkább görög mint német. Mindenesetre nem én vagyok az egyetlen aki aggódik, hivatalosan nem megerősített információk szerint…..
owlkin 2012.11.14 01:11:40
@Putyilov gyári melós:
"Óóóó, hát aranyhamisításban ezer éve világbajnokok vagyunk, már István után hamisították az uralkodóink a pénzt, mert sosem volt elég a hóbortjaikra, háborúikra.

Ja, és honnan szednél annyi aranyat, amennyi a mai pénzforgalomhoz kell világszerte?"
Válasz erre

nem szerzel, és ez a lényeg, sima árupiaci lufi, ma már az a hit van a pénz mögött, hogy az adósságot visszafizeted. ennyi. nem az arany. erről ugat mindenki kb 2 éve.

de amúgy hazudtok ti is. ameddig veszik a papírokat, higyjétek el, jobban járunk a forint kötvénnyel mint az IMF-el. főleg ha lehúzzák a kamatot.
Sok politikust hoznak izgalomba a különféle internetes hozzászólások, amik korábban elsősorban fórumokban, néhány éve inkább blogokon születnek. Egy-egy ilyen megnyilvánulás aligha bír túl nagy jelentőséggel, egyes közszereplők mégis hajlamosak jelentős energiákat fordítani…..
A medián októberi felmérése egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor legerősebb baloldali kihívója Bajnai Gordon lehet a 2014-es választásokon. Amennyiben az Együtt 2014 mozgalomnak sikerül egy táborba felsorakoztatnia az Mszp és az LMP híveit, valamint a bizonytalanok táborából is…..
Annak ellenére, hogy korábban a Milla alternatív köztársasági elnöknek választotta a gengszter-rappert, mégsem hívta meg az október 23-i demonstrációjára. Dopeman ettől függetlenül elmegy a Szabad Sajtó úti tüntetésre, mint mondja: az emberek közé. Egy…..
Kigondoltam Nőgyűlölet 2012.10.12 17:15:33
A Kigondoltam! blog kifejezetten és szó szerint szánalmas periódusba ért, melynek során megtudhattuk, hogy szánalmas egy kibaszott lúzer, valamint azt is, hogy több olyan, erejében levő férfi is van köztünk, aki szeretni próbálja a nőket, ne adj' Isten tiszteli őket. Tudományos…..
owlkin 2012.10.14 00:29:25
@ripők: a csúcson kell abbahagyni =]

"Már csak arra kéne rájönnöm, hogy milyen hátsó szándék vezette a kezed, amikor az utóiratot gépelted."

---->

"ripők · kigondoltam.blog.hu/ 2012.10.13. 23:55:21

Bevallom, néhány szavazat jól jönne."
owlkin 2012.10.14 00:39:22
@ripők: hahaha ok =]

bár mintha most te próbálnál engem beskatulyázni, nem?
oh wait..
owlkin 2012.10.14 00:52:15
@ripők: wow, ez most így sok, és késő van, remélem ez marad meg utolsó előtti kommentnek amit írtál =]
Orbán Viktor Kovács László az azeri ügyel kapcsolatos kérdésére („Miért?”) tegnap a parlamentben azt felelte, hogy a magyar érdekek miatt volt szükség az azeri baltás kiadására. Ez mind szép és jó, de vajon melyek azok az érdekek, amelyek védelmében Magyarországnak el kell…..
   Dominic Noonan egy brit gengszter. Érdekes figura; külsőre leginkább egy brókerre hasonlít, vállaltan meleg, élete eddigi negyvennyolc évéből huszonkettőt töltött rács mögött. Senki sem tudja, hány embert ölt meg, valószínűleg elég sokat. A brit gengszterek igazi…..
owlkin 2012.09.26 23:39:58
@Counter: szégyen! a magyar betyár eszedbe se jut ? ! : D
Miénk a  gyilkos, tiéd a gyász, Tiéd a számla, miénk a gáz, Miénk a vigyor, miénk a vár, Miénk a haszon és tiéd a kár!  Nevetek mindig, ha rád gondolok, Remélem, látszik, hogy boldog vagyok! Ugye látszik? Oh, igen! Ugye látszik? Oh, igen! (via) Aki hétfőre…..
owlkin 2012.09.04 23:27:06
@leonito77: ITT NINCS LOPÁS MEG CSALÁS, NE HAZUDJ KOMCSI-KUTYA-FERENC-BÉRENC, FEL VAGY CIMKÉZVE TE IS, RAJTA LESZEL A LISTÁN!
AZ A SZEGÉNY FIÚ CSAK TANULNI AKART ÉS KAPOTT EGY KIS SEGÍTSÉGET.
A LAJOS MEG CSAK SEGÍT FELÉPÍTENI AZ ÚJ RENDSZERT, AZÉRT KELLETT NEKI PÉNZ.
A NYUGDÍJPÉNZTÁRAK MEG LOPTAK, AZÉRT VETTÜK VISSZA AZ ÖSSZESET, HOGY HELYREÁLLJON A REND A VILÁGBAN.
ITT MEG SZIMPLÁN CSAK BENÉZTÜNK EGY FOGOLY CSERÉT, SEMMI KOMOLY.
HÁT NEM ÉRTED ?!?!?!?!
owlkin 2012.09.05 00:30:25
@a szív fészkei: kurva gáz, hogy akár egy szavamat is komolyan vetted, kb a hozzád hasonlók miatt nem tudok még mindig teljes szívvel a kormány ellen mondani bármi negatívat is.
Kettős Mérce Több, mint gyanús 2012.08.28 17:02:00
Hazatért Szíriából az a három férfi, akik nyaralásukat töltötték a polgárháborús országban, ahol az elmúlt félévben közel 40 ezer ember halt meg, és több százezren menekültek el. A volt rendőröket a felkelők rabolták el és engedték később szabadon. A sztori nagyon…..
Bár korábban az MTI-nek még tagadta, a Petőfi utca kérdésére már közvetve megerősítette Juhász Oszkár jobbikos polgármester, hogy ő maga szerepel az ATV-n lehozott „polgárháborús” hangfelvételen. Polgárháborúra készül Gyöngyöspata jobbikos polgármestere -…..
owlkin 2012.04.19 23:04:26
Íme a videó, amelyben bemutatkozik Magyarország új államfője. Csak erős valamint gyenge idegzetű olvasóknak ajánlott!        ..
Vastagbőr Az előzetes IMF-lista 2012.01.06 16:50:00
A Figyelő birtokába került az IMF-jelentése, ami az IMF január 18-i igazgatósági ülésére készült, és tartalmazza, hogy miket kér az IMF Magyarországtól. Előzetesen, ez még változhat, persze. A jelentést a napokban juttatták el a kormányhoz, a magyar fél még…..
owlkin 2012.01.07 03:32:27
@SvenH.: ha választhatnál, inkább magyar vagy inkább külföldi diktátort szeretnél ?
hamarosan úgyis el kell majd döntened

csak mert, nem tudom mennyire vagy képben, de demokrácia soha a büdös életben nem volt nyugaton sem, és sehol máshol sem, és minden egyes kibaszott tejfölért, tornacipőért, vákuum csomagolt húsért vagy akármiért, amit te megveszel, néhány kínai vagy indiai rabszolga nagyon sokat dolgozott, és ő erről sokat tudna neked mesélni.

és mi periféria vagyunk, vagyis mi hamarabb leszünk rabszolgák, mint akik ugráltatnak minket jelenleg, max tovább élhetsz a káprázatban egy kicsit, de örökké nem fog tartani : )
owlkin 2012.01.07 03:39:43
@SvenH.: : D
ettől csak sokkal jobb lett az egész SvenH, te nagyon megfelelő beszélgető partner vagy

igen, észrevetted, hogy a 10, az több, mint az 5-6

amennyiben csak 5 lenne, úgy a kétszerese lenne az 5-nek a 10

amiről én beszéltem, az az, hogy ez a bizonyos kamat, akármennyi legyen is, olyan összeg/százalék/mennyiség, ami soha nem létezett.
az az, nem létezett, és nem is fog. nem csak ma, hanem holnap sem.
attól, hogy te a fodrásznak odaadod a pénzt, még nem lesz belőle hirtelen sokkal több, azért, mert megforgattad, erre az egyetlen mód, ha kihasználod, kizsákmányolod, elveszed más pénzét, hogy milyen módszerrel, az a te dolgod
viszont akárhogy is teszed, ha te ezt megtetted, akkor a kuncsaftnak nem lesz elég pénze valami másra, nem lehet, mert nem tud magának pénzt rajzolni
vagyis meghatározott mennyiségű pénzt használunk, és ha vért hugyozol, se lesz belőle 2-szer annyi, vagy akar 5% al több se
ezt érted ?

rajzolok neked 1 forintot, te csinálsz vele amit akarsz, jövőre kérek vissza 1,05 forintot.
én rajzolok, más nem teheti, oldd meg.

menni fog ?
  Közeledik az év vége, s ilyenkor szokásos összeállítani „az év legizébb izéi” jellegű listákat. A Mandiner első ilyen rangsora 2011 legnyomasztóbb közéleti alakjait szedi csokorba.   Íme: 13. Vágó Gábor képviselő (LMP), aktivista     12. A…..
owlkin 2011.12.16 12:02:31
@drakulatúra: ÍGY VAN
BÁRMI AMI NEM FIDESZ, ANNAK ITT A HELYE A LISTÁN

JAVASLOM EGY SOKKAL NAGYOBB LISTA LÉTREHOZÁSÁT, ÉS SZÁMÍTOK MANDÍNER OLVASÓIM 2/3-OS TÁMOGATÁSÁRA
owlkin 2011.12.16 12:26:20
@Viktus: tudom ám, hogy ki vagy te
mutasd magad gyurcsány!

ráadásul, a nálad sokkal dicsőbb miniszterelnök nevét gyalázó nicked mutatja, milyen undorító is vagy te igazából!

milyen éhhalál mi ? te miről beszélsz ? fizetett neked a putyin hogy ezt mondd mi ? tudom ám hogy így van, minden nap olvasom ám a mandinert TE MOCSKOS GYURCSÁNY, ENGEM NEM TÉVESZTESZ MEG, MINDENHOL TÉGED LÁTLAK
owlkin 2011.12.16 12:53:33
@blah: na ugye, hogy ugye ?
A statisztikák szerint sokkal alacsonyabb a balesetek aránya, ha a sofőr részeg.„Egy friss felmérés kimutatja, az autós balesetek mindössze egyhetedét okozzák ittas sofőrök. Ez azt jelenti, hetedére csökkenthetjük a balesetek számát!” - kommentálta az Európai…..
Brit tudósok egy csoportja több európai ország lakosságának génkészletét összehasonlítva megállapította, hogy valószínűleg Magyarországon élnek az ókori filozófus leszármazottai.A tudósok egy fantomképet is megrajzoltak, ez alapján keresik a lehetséges leszármazottakat. Ha…..
Mandiner blog Itt az idő? 2011.11.28 08:01:00
  Tavaly azzal zártam az évet, hogy „Egyelőre még mindig bízom abban, hogy az NGM-ben / NFM-ben tudják, mit csinálnak, és jövőre nagyot homorítanak”. Nagyot homorítottak, ez kétségtelen. Nem titok, hogy fideszes (lásd még: rohadt fideszes) vagyok, ráadásul azok…..
A kormányfő nemcsak a forintot gyengítő nemzetközi erőknek üzent hadat, de Mordornak is. Nem kizárt, hogy a térség valutáiról is leszakadó forintromlásnak mégsem nemzetközi országbedöntő összeesküvés áll a hátterében, hanem sokkal rosszabb. „Ha gyanúnk beigazolódik,…..
owlkin 2011.11.28 11:22:08
@VRbagoly: anno a gubópestis terjedése ami kiirtotta fél europát.. ilyesmikre gondolsz ?
mert ,hogy az összefüggésben áll az európai kispolgárok boszorkány üldözős mániájával, nem tudósok vagy a természet tehetett róla, ugyanúgy emberi faszság volt mint a mostani is
megégettük ugye a boszorkányokat mert nem tetszett a szomszéd aszott néninek vagy nem szopta le valami kispolgár faszát, ezért ugye ment a máglyára, és amennyiben volt macskája, küldtük őt is
ez előbb utóbb odáig fajult, hogy a megcsappant macska állomány erősen megnövekedett patkány állománnyal járt együtt, és tádá, így lett a csokapik
  Nemes sorozatunk igazi kapitális darabbal jubilál. Csütörtökön reggel jelent meg a Heti Válasz legfrissebb száma, benne Matolcsy György Fordulópont című publicisztikájával a másfél éves gazdaságpolitikai sikersztoriról. Csütörtök éjjel a Moody's leminősítette…..
owlkin 2011.11.25 11:08:18
@3dent: őszintén szólva a nyugdíjasok már most is szívni fognak, az új jegybank törvény változtatni fog egysmáson
például két számjegyű infláció is előfordulhat, és ez nagyon jót tesz az exportnak, sőt
megtörténik végre a nyugdíjak értékének drasztikus csökkenése, ugyanis szám szerint ugyanannyi pénzt fog kapni, mint előtte, csak az a valóságban 10-20%-al kevesebbet fog érni

sajnálom a nyugdíjasokat, de mivel fiatal vagyok, szerintem az a világnézet amivel rendelkeznek, az összes levegőt elszívja a fiatal korosztálytól, és a választásokat is ők döntik el, masszív számuknak köszönhetően

ha korábban nem ellenkeztek volna kézzel lábbal, és nyugdíjakat korábban megnyesték volna tartható mértékűre, mostanra már lehetnénk egyensúlyi állapotban, de már valószínűleg túl késő, együtt fog az egész ország lecsúszni

és a különadók ha mennek, ha nem, mindenképpen lesznek miattuk megszorítások a várható bírságok miatt
owlkin 2011.11.25 11:29:07
@3dent: a magánnyugdíjpénztárak felszámolása nem azért lett volna fontos, hogy hazahozzák a pénzt, hanem az összeget gazdaság élénkítésre akarták használni egyrészt
másodrészt, ami tényleges probléma volt velük, hogy az a pénz amit az állam átutalt számukra kötelező jelleggel, nem volt hozzáadható a GDP-hez, mert az EU nem engedte meg, vagyis annak ellenére, hogy ezt a pénzt megtermeltük, hiányként kellett feltüntetni, és hitelt kellett a keletkezett lyuk miatt felvenni
köze sincs az egésznek az eltőzsdézik a pénzünket kijelentéshez, vagy ,hogy külföldre megy
a baj, hogy nem sikerült a gazdaság élénkítés, és mostmár tényleges abszolút hiánnya vált ez a 3000 milliárd
minden amit megpróbáltak, csődöt mondott, irányt kell váltani, mert ez így fenntarthatatlan
Varánusz Orbán, takarodsz? 2011.11.18 05:41:00
Sűrűre sikerült a tegnapi nap kormányunk számára. Annyira sűrűre, hogy ők maguk sem tudták hová is kapjanak, mit és kivel mondassanak, végül aztán csak kinyögték:Új tárgyalásokat kezdünk az IMF-el.Szögezzük le mindjárt az elején: ha ez így igaz, akkor végre felelős és…..
owlkin 2011.11.18 10:32:14
@Rodeo36: tanulj meg olvasni mielőtt trollkodsz
egy szóval nem mondtam, hogy az intézkedések helyesek voltak, kizárólag annyit, hogy az IMF legalább annyira korrupt, mint Orbánék maguk
vagyis, ha szar a költségvetés, akkor is adnak hitelt, úgy mint mondjuk itthon a devizahiteleseknek, hiszen ha nem fizetsz, legfeljebb elvesszük a házad
vágod?
nem hiszem, hogy ujjonganod kéne, hogy végre megveszi valaki kilóra az országot
további fröcsögéssel meg az egymás mellett elbeszéléssel fordulj a tőled jobbra található falhoz
owlkin 2011.11.18 10:52:29
@a szív fészkei: ez mind ok, de volt kb 1 év most, kb tavaly ilyenkor küldtük el őket ugye ?
végig tudtuk magunkat a piacról finanszírozni, vagyis, lehet elmebeteg dolog, de ha nem azzal foglalkoztak volna ez idő alatt, hogy a bloggereket basztassák, meg a rokikat fenyítsék, elképzelhetőnek tartom (!!!) ,hogy össze lehetett volna egy olyan költségvetést, hogy ne legyen belőle probléma, és megússzuk őket
de kurvára nem ez történt, és mostmár a magyar köztudatban abszolút lehetetlennek is tűnik Nem Függni ilyen szervezetekről, mert mindenkinek ez a balfasz kormány fog beugrani meg a 250-es frank árfolyam
RIP Magyarország
owlkin 2011.11.18 12:10:59
@Rodeo36: már gondolkodóban vagyok, ha meg tényleg azt mondják, hogy nem, akkor elkezdem bedeszkázni az ablakokat :)
Varánusz Harcolj, Feri! 2011.11.17 10:55:00
    Nem könnyű ma fideszes politikusnak lenni. Átérzem a helyzetüket és néha sajnálom is őket. Itt van ugye a Nagy Államadósság Elleni Háború, amit a magánnyugdíj kassza kifosztásával is akkora sikerrel vívunk, hogy a jelenlegi 82%-al csúcsközelbe…..
owlkin 2011.11.17 17:00:30
@KovA: "A megújulás időszakában az volt a lényeg, hogy szabad kezünk legyen és a magyar érdekek szerint rendezzük be Magyarországot. "

Szerintem ez a mondat mindent elárul, ez tényleg ennyire arrogáns kijelentés
ha az ő szemszögükből nézed, egy év alatt behoztak az mszp-vel szemben 3000 ezer milliárdot a manyup pénzből, és egy rakás törvényt a saját ízük szerint formáltak újra, hogy a haveroknak jó legyen
én teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy ezt ők kezdettől fogva tudták, legfeljebb majd hazudunk egyet és kész, majd lenyelitek és tovább léptek, a pénz az meg mar a miénk, szóval kit érdekel a büszkeség ?
szerintem nagyjából kezdettől fogva ez volt a terv, kétlem, hogy tényleg azt hitték, hogy van elég hatalmuk (értsd pénz) a piaccal szemben menni