Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kandeláber

0 bejegyzést írt és 6283 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő Argus Pils 2018.02.15 18:18:33
Illat: kissé édes, aromás Hab: sűrű, kemény Szín: arany  Szokás szerint kezdem azzal, hogy egy 10-es sör nem váltja meg a világot. És szoktam ezt azzal folytatni, hogy a cseheknek viszont egész jó dolgokat sikerül kihozni ebből. Most éppen nem ez a helyzet, inkább az elvárható cseh minimumot…..
sörfigyelő Veltins 2013.11.11 18:30:44
Illat: magyar gagyisör  Hab: a teteje megkeményedik Szín: világos A nem túl kedvező előjelek után csak pár korty kell és kellemes megnyugtató tudat jár át, Németországban még mindig nem felejtették el sörfőzés mikéntjét. Egyszerű sörnek indul, de van benne némi…..
sörfigyelő Rychtar 11 2017.06.09 12:34:02
Illat: büdöske Hab: kemény Szín: arany  Alapvetően kicsit édeskés, valamennyire érezni benne a cseh komlót, de nem nyűgözött le. Nincsen elrontva, csak nekem ez inkább tisztességben számít jobbnak a Kozelnél, mint tudásban. Elégé semleges, ami meccsnézéshez jól jönne, de se vb, se eb nincsen…..
Sayfo Omar írása   Pont egy éve volt, hogy írtam a Mandineren egy publicisztikát, melyben azt állítottam, hogy Európában nincsenek no-go zónák. Ma már nem tennék ilyen kijelentést. Az egy évvel korábbi publicisztika az akkor rendelkezésre álló szakirodalom és személyes…..
Kandeláber 2017.03.09 13:21:22
@grundigg: Az eset mindenesetre nem kapott akkora publicitást az egyesek - és önmaguk által is - "függetlennek" nevezett sajtóban, mint olyasmi, amikor egy fehér ember csúnyán néz egy cigóra, ne adj' Isten egy "menekültre".
Kandeláber 2017.03.09 13:31:48
@grundigg: Egyébként - ha emlékezetem nem csal - a cselekményről szóló szűkszavú híradások után egy ún. "jogvédő" máris vitatta az eredeti jogi minősítést valamiféle olyan indokkal, hogy az inkriminált kisebbség tagjai a helyzetükből adódóan nem követhetnek el közösség tagja elleni erőszakot.
Azt hiszem, az azóta kertészáki után Kanadába emigrált ex-szadeszes Mohácsi Viktória volt ez a jogtudor.
Kandeláber 2017.03.09 13:32:31
@grundigg: Egyébként - ha emlékezetem nem csal - a cselekményről szóló szűkszavú híradások után egy ún. "jogvédő" máris vitatta az eredeti jogi minősítést valamiféle olyan indokkal, hogy az inkriminált kisebbség tagjai a helyzetükből adódóan nem követhetnek el közösség tagja elleni erőszakot.
Azt hiszem, az azóta kertészáki után Kanadába emigrált ex-szadeszes Mohácsi Viktória volt ez a jogtudor.
Mandiner blog Felnőttünk 2017.03.07 11:01:00
Szászi Áron írása   Sokat kritizált nemzedék a miénk: céltalan, nihilista, impotens volt egy darabig, most valahogy mégis „derűlátók, optimisták, vagányok” lettünk. Itthon képzeljük el a jövőnket és egyre jobban érezzük magunkat Magyarországon - derül ki a legújabb ifjúságkutatásból, de harmadunk…..
Stumpf András írása   Jaj, ezek a fránya jobbikos helyi szervezetek! Még meg sem száradt a tinta a vecsésiek lázadását letörni hivatott etikai bizottsági dokumentumon, újra jőnek, kopogtatnak, és most aláírást is gyűjtenek: immár a második kerületben. Zsidós téma ez is: láthatóan nehezen megy le…..
Kandeláber 2017.03.07 08:06:23
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Vonát már egy ideje Simicska stafírozza.
Kandeláber 2017.03.07 11:23:37
@Conchobar: Szerintem előbb-utóbb "gender-olimpiát" is rendeznek majd az eszement libsik, hogy a "nem nélküli" sportolók is versenyezhessenek. :D
1-0-ra nyert a Fradi az újpestiek otthonában játszott szombat esti derbin, de Thomas Doll edző így se volt elégedett. Nem is csoda, mert azt az egyetlen gólt is szabadrúgásból rúgta Gera Zoltán, de Doll az újpesti Szusza Ferenc stadionban uralkodó állapotokon is nehezen tette túl magát:…..
Kandeláber 2017.03.06 16:20:38
@ebella: Az se ugasson, akinek a kedvenc csapatát baromi sokáig Újpesti Dózsának hívták, és a Kádár-rezsim Belügyminisztériumának volt a csapata.
A levitézlett focistái pedig nyomingerek lettek.
Kandeláber 2017.03.06 16:32:18
@ebella: Eddig úgy tudtam, hogy Orbán csapata a Videoton meg a felcsúti Puskás-akadémia.
Kádáré meg a Vasas volt, ennek emlékére Gyurcsány 2016-ban kizáratta a Fradit az NB 1-ből a ténylegesen kiesett Vasas helyett.
Egyéb, valami?
Kandeláber 2017.03.07 09:41:56
@Robinzon Kurzor: Na tessék...De fradista soha nem volt. :D
Sayfo Omar írása Hollywood nem szereti Donald Trumpot. Nagyon nem. Az amerikai liberális művészvilág számára Trump a rasszista, szexista, idegenellenes Antikrisztus megtestesítője. Aligha meglepő, hogy a 89-ik Oscar gála célkeresztjében is az elnök állt. A jelöltek kék szalagot viseltek annak…..
Kandeláber 2017.03.03 15:55:27
@conchita wurst: És hogy ünnepelték azt a levitézlett ribancot, amikor "beszólt" Trumpnak...
Akkor megint Meryl Streeptől volt hangos a libbant sajtó.
Mandiner blog A MoMo nevű béka 2017.03.02 15:01:00
Bencsik Gábor írása   Nem könnyű manapság magyar baloldali politikusnak lenni. Az emberrel az elvbarátai, értelmiségi holdudvarának tagjai folyton békát nyeletnek, és még jó képet is kell vágnia hozzá. Korábban például Gyurcsány Ferencet kellett lenyelni, most a Momentum…..
Van-e elképesztőbb − és egyben rémületesebb − jelenség, mint a kiberteret időről-időre elárasztó tömegszeretet? Legutóbb éppen a Beyoncé Knowles méhében zajló események nyomán szabadult el a nyájasság; mint megtudtuk, a népszerű táncdalénekesnő vonatkozó Instagram-posztja kevesebb mint huszonnégy…..
Kandeláber 2017.02.11 10:53:12
@annamanna: Azoknál az a jelen, Európában pedig a 250000 évesre becsült willendorfi Vénusz idejében volt ideál a zsírdisznó külsejű nő.
A cigányokkal kapcsolatban: Bangó Margit cigány énekesnő - aki feltehetően soha nem volt filigrán - mesélte egy interjúban, hogy réges-régen valamelyik Öböl-menti arab országban lépett fel, és egy gazdag arab pasas megkérte a kezét.
Kandeláber 2017.02.11 12:09:29
@annamanna: Puzsér számomra teljességgel hiteltelen, túlmozgásos pojáca. Ebben a röffenetében a plebejus irigységet lovagolja meg, amely a tavalyi labdarúgó Európa-bajnokság kapcsn is felbukkant.
Habzó szájú kommentelők tucatjai ostorozták azokat a polgártársainkat, akik arra vetemedtek, hogy hivalkodó módon kimentek Franciaországba, hogy a helyszínen nézzék meg a mérkőzéseket, amikor itthon az ország nagyobbik fele éhezik, a kórházakban hullik a vakolat, és egyébként is.
Aki akar, menjen sielni Franciaországba, bár például a Felvidéken Donovaly néhány óra alatt elérhető, ott is euróval kell fizetni, és még a sör, a sligovica és a borovicska is finom.
Puzsér lesüllyedt a Simicska-kanális szintjére, ahol a Konok nevű szélsőbalos történésszel, a retardált Wahornnal meg a többszörös kaméleon Csintalannal okoskodik hetente. Egy olyan figura, aki egy durván százfős tüntin arról szónokol, hogy ő tudja, hogyan lehet kormányt dönteni, nem vehető komolyan. Ez az írása, amellett hogy - mint említettem - a plebs szája íze szerint való, még végtelenül aljas is, hiszen a gyászt "ájtatatoskodásnak" minősíti.
Ő, aki időnként a Kádár-kori mentalitást ostorozza, éppen hogy azon a hangon szól mint azok, akik annak idején a "kispolgári" szokásokat és a "flancolást" állították szembe a dolgozó néptömegek puritán, haladó és szocialista emberhez méltó életvitelével.
Pörög a NOlimpia-kampány, átrendezi még a balos pártok sorait is. Másfél hét maradt már csak a népszavazás kiírásához szükséges 138 ezer hiteles aláírás összegyűjtésére, amikor tegnap már az MSZP is kapcsolt, kitelepült, 20 helyen gyűjt. Épp ezt követelte a párttól a…..
Kandeláber 2017.02.09 16:07:33
@Sir Galád: Részemről azért vagyok olimpiaellenes, mert meggyőződésem, hogy az országra aránytalanul nagy terheket róna a rendezés (most vonatkoztassunk el attól, hogy elméletileg az olimpiát egy adott város rendezi).
Ugyanakkor visszataszító ez az őrjöngés, ami az aláírásgyűjtés körül folyik.
A képlet pedig baromi egyszerű: meg kell szerezni adott számú aláírást. Rajta.
Ha kiírják a népszavazást, én az olimpia megrendezése ellen fogok szavazni, pedig - itthoni fogalmak szerint- úgynevezett "jobboldali" vagyok.
Nem azért szavazok nemmel, ha lesz népszavazás, mert Gyurcsány, Szanyi, néhány huszonéves fiú-lány vagy Pityi Palkó ezt tanácsolja, hanem saját meggyőződésből.
Kandeláber 2017.02.11 12:31:13
@Scorpion Mecca: Mi az, szünetel a mosogatás Londonban, és ingyen wifi közelébe kerültél, primitív barom? :D
Birka az anyád, te ballibsi bunkó.
Kandeláber 2017.02.11 12:41:57
  Sokan jövendölik manapság a feslett nyugati liberalizmus végét. Hogy a kivénhedt oroszlán ideje lejárt, karmait már manikűrözteti. S épp' minap akadtam egy a lényeget jól megragadó, a Mandineren nemrég megjelent írásra (Agent Ungur: Felbomlik egy világrend) melynek beidézném pár mondatát: „A…..
Kandeláber 2017.02.10 14:10:35
@Conchobar: A nyolcvanas évek elején az USA rávette Szaddamot, hogy támadja meg Iránt, és több évig tartott a háború, amelyben milliók haltak meg.
Virág et. nyilván nem ismeri kellő mélységben a történelmet...
'53-ban pedig a CIA puccsot szervezett Moszadeg elnök ellen, így került a trónra Pahlavi.
Akit amúgy az ELTE díszdoktorává avattak '78-ban, nem sokkal Khomeini hatalomra kerülése előtt.
Szóval nem kell itt Trumpot előre fikázni, abban a térségben mindig is zajlottak az események.
Kandeláber 2017.02.10 16:51:27
@Tibi !: Új Kohnbélára meg Rosenfeldmatyira, esetleg Csermanekjanira vártok, kisgyerek?
Honnan jön a turanizmus? És hogyan érkezett Magyarországra? És miként lett az elit körök hobbijából lila fantaszták tévtana? Nem magyar jelenség, hogy igazolhatatlan testvériséget és ősöket keresünk: máshol is népszerűek lesznek az ilyen elméletek, például az ukrán-szkíta rokonságé – amint felüti…..
Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatójának kommentárja   Hogy mi az ellenzék két baja és egyetlen teendője? Egy: Az, ami a Tony Blair előtti brit Munkáspárttal volt. Figyeljük csak, mit mond erről maga Blair 1994-ben, amikor már elnök, de még csak ismerkedik a…..
Azokban a pillanatokban, amikor Vlagyimir Putyin a Budapestre tartó gépen ült, a Mandiner az orosz elnök első számú ellenségét kapta telefonvégre. Bill Browder az egyik legsikeresebb befektetési bankárból lett emberi jogi aktivista, krimiszerű történetét a Vörös jelzés című könyvben írta meg.…..
Kandeláber 2017.02.06 13:07:13
@Tata86: A krumplileves mára pórias étekké vált a balos-jobbos mágnások szemében.
Az egykori KISZ-titkárok pedig oldaltól függetlenül a "demokrácia" hívei lettek, és elfelejtették a múltat. Végképp azért még nem törölték el, az kétségtelen.
A házmester-mentalitást például nem adták fel, ha úgy gondolják hogy szükséges, rohannak Brüsszelbe feljelentgetni.
Ezt tette a fideszke is az "elmúttnyócévben", ezt teszi a maszop is napjainkban.
Ackermann Sándor írása   Február 2-án Vlagyimir Putyin orosz elnök újra Budapestre látogat, két éven belül másodjára, miközben egy alkalommal a magyar kormányfő is elutazott Moszkvába. A 2014-es krími annexiót, illetve a maláj utasszállítógép nyári lelövését…..
Kandeláber 2017.02.03 10:50:43
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Emlékszem, maga Gyurcsány azt vizionálta, hogy az oroszok retorziókat fognak alkalmazni.
Idézet egy mno.hu cikkből: Gyurcsány Ferenc pedig még nagy orosz- és Putyin-barátként a blogjában azt írta: a Moszkva tér 22 évig volt Széll Kálmán tér a Horthy-korszakban, aztán 60 évig Moszkva tér lett. „Ez az átnevezés nem igazán volt jogos, de most már ez van. Megszoktuk. Ezen 60 éven belül, a rendszerváltás után is szintén 22 évig Moszkva tér volt a neve. Moszkva tér volt az Antall- és az első Orbán-kormány alatt is. […] A Fidesz elvette a Moszkva tér nevét. Látszólag Tarlós István főpolgármester. De csak látszólag. A nemzetközi ügyekben teljesen járatlan Tarlós ilyet magától nem tesz. Nem kétséges, hogy a döntésre Orbán adta az áldását. Súlyos hiba. Tragikus hiba. […] Megsérteni egy nemzetet, amely csaknem huszonhétmilliónyi életet áldozott? Aki ismeri az orosz nép lelkét, az tudja, ezt soha nem fogják megbocsátani. Orbánnak vége van Moszkvában. Az ajtók becsukódnak. És végtelenül nagy baj ez” – írta az akkor még Moszkva-barát Gyurcsány. Tarlós István főpolgármester válaszában annyit kért, hogy Gyurcsány ne heccelje a fővárosiakat, kijelentette, hogy Gyurcsány „hisztérikus állításaival ellentétben” egy szót sem beszélt az ügyben Orbán Viktorral, és megismételte, az átnevezés civil kezdeményezésre történt."
Hát így.
Kandeláber 2017.02.03 11:11:22
@Herr Schnapsidee Lieferant: És a böszme ismét remek jósnak bizonyult. Mert ő ismeri az orosz nép lelkét...
„Igen, van, hogy hülyeséget mondunk” – ismeri el Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja a Mandinernek, de ezzel együtt igen határozottan képviseli nagyrészt fiatalokból álló mozgalma nézeteit. „Tízezer nővér fizetését lehetne biztosítani évi 15,6 milliárd forintból. Mennyivel jobb…..
Caspar David Friedrich: Abtei im Eichwald   Vajon miért nyújt szánalmas teljesítményt a bevándorlás kezelésében Nyugat-Európa? Miért hever romokban öntudata? Miért veszítette el termékenységét? Miért egy boldogtalan és döntésképtelen hely? Egy kortárs ellenforradalmár…..
Kandeláber 2017.02.01 15:07:09
@Conchobar: Inkvizíció nem létezett a kereszténység előtt." - Valóban. Egyébként meg van fejlődés: a korai keresztényeket nem az inkvizíció elé vezették, hanem az oroszlánok elé, manapság meg csak elküldik tanulmányútra Auschwitzba a mainsteam kánonját tagadókat."
Ez nagyon ült, csak feltehetően a címzett képtelen lesz megérteni...
Halálos beteg Arthur J. Finkelstein – a hétvége híre szerencsére nem hozta ki az állatot senkiből a magyar politikában és sajtóban, szerencsére elmaradt a „dögöljön meg máma még”-típusú megközelítés. Ez tényleg örömteli. Másrészt meg groteszk a helyzet. Maga Finkelstein ugyanis jó pénzért simán…..
Abdesszamad Belhadzs iszlámkutató, egyetemi tanár írása   Párhuzamos terek, párhuzamos társadalmak: migráció és a tér A radikális iszlám maga alá gyűri a várost A tér és az integráció Mára már elismert tény, hogy Európában kudarcot vallott a muszlim közösségek integrációja, ám még mindig nem…..
Kandeláber 2017.01.31 10:51:52
@Herr Schnapsidee Lieferant: Persze, eredetileg a mongolok-tatárok sem akartak ide jönni, Batu meg is üzente IV. Bélának, hogy tartson vele Nyugatra, de a király beintett a vágottszeműnek, mire az kiirtotta a lakosság nagy részét.
Tulajdonképpen az oszmán-törökök sem akartak ide jönni, ők is a művelt Nyugatra vágytak. Többször is megpróbálták elfoglalni például Bécset, ekkor Thököly is velük tartott.
Mivel nem sikerült Nyugatabbra menniük, csekély 150 évig itt időztek.
Akkoriban a Magyar Királyság hódoltsági területein imádkoztak a müezzin üvöltésére égnek fordított fenékkel a muszlimok, manapság Nyugaton teszik ezt ezerszámra.
Kandeláber 2017.02.01 08:24:47
@fehérfarkas: "Nagymagyarkodó".
Ennek a szó-torzszüleménynek a használata minősíti magát.
Amúgy nyilván Ahmednek hívják, szír, és 1990. január 1. napján született férfi, aki lefordíttatta a mondókáját egy migszolossal. :D
Sayfo Omar írása   Az elmúlt időszak talán legfontosabb írását közölte Hanula Zsolt az álhírek ijesztő világáról. Félő azonban, hogy – ahogy hazánkban lenni szokott – ez az ügy is politikai, pártpolitikai, világnézeti kérdéssé silányul. Pedig ahogy az árvízvédelemnek, a honvédelemnek vagy a…..
Kandeláber 2017.01.30 13:50:47
@Counter: Természetesen azzal sincs semmi gond, hogy Simicska és Mészáros Lőrinc milyen módon rendelkezik a magánvagyonával.
Bizonyos körök szerint Simicska most megtisztult, vele már minden rendben van.
Csak nézni kell a Hír Tv-t és olvasni a Magyar Nemzetet.
:D
Kandeláber 2017.01.30 15:06:18
@Counter: Nem gondoltam semmiféle szabályozásra, pusztán történelmi aspektusból párhuzamot vontam a Fuggerek hajdani tevékenysége és Soros mostani fellépése között.
Kandeláber 2017.01.30 15:13:19
@Counter: Mészárost és Simicskát pedig azért említettem, mert bizony mindkettő az úgynevezett magánvagyonából finanszírozza a médiabirodalmát.
És mindketten ugyanabból a forrásból merítettek.
Manapság csak az irányultságuk tér el egymástól.