Regisztráció Blogot indítok
Adatok
W.Jack.

0 bejegyzést írt és 1399 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január 6-án egy ugyanazon napon, de két külön helyszínen adott koncertet Csepregi Éva és a KFT. Jóllehet Évike művésznőt a 80-as években felfokozott serdülőkori hormonműködésemnek köszönhetően meglehetősen figyelemre méltónak találtam, mára be kell vallanom, hogy a tesztoszteron nem minden. Sőt…..
Aki járt már az Erzsébet híd és a Lánchíd közti dunaparti szakaszon, annak a budai panorámában gyönyörködve nyilvánvalóan szemet szúrt a Gellért-szobor fölötti vöröstéglás, bástyaszerű épület. Ez az ún. Hegedűs villa az Orom utca 4. szám alatt, aminek semmi köze semmiféle harcászathoz: nagypolgári…..
W.Jack. 2023.12.13 17:27:46
@Gabba: Szerintem a szexualitás teljesen természetes velejárója a felnőtt emberi létnek, sőt: legalább annyira fontos, mint az evés, ivás :), akár még a pornó is.
Én inkább akkor érzem, hogy valami pusztul, amikor ilyeneket olvasok: "Állami kastélyok, kúriák kerülhetnek ingyenesen magántulajdonba".
W.Jack. 2023.12.14 17:49:51
@Gabba: Olyan rendes voltam, és hagytam egy csomó időt másnak, hogy megdicsérjen a 1212-ért, de nem csapott le rá senki. Pedig szerintem fantasztikus ötlet volt. Bár az én fiam még utánamond egy csomó számot, amíg úgy nem hallja a hangját a monitorból, ahogy szeretné :D
Wien ist anders, dritter Teil. Két, a magyar történelmi vonatkozásokat előtérbe helyező poszt után (itt és itt) a záró darab általánosabb jellegű lesz, bár magyar utalásoktól nem teljesen mentes. Utolsó sétánkat a Burg szomszédságában található Burggartenben kezdjük. A tágas parkot a XIX. század…..
W.Jack. 2023.12.05 17:21:47
@Gabba: Már alig várom :) Közben írok még egy gyors levelet a Mikulásnak, hogy bónuszként tegye bele a csizmámba azt a szuperképességet, hogy ne kelljen már minden kommentnél kiválasztanom a lépcsőt, buszt, motort, kerékpárt, tűzcsapot, busman vadászt, alpesi legelőt, az oroszlán csillagképet alkotó csillagokat, stb. :D
Wien ist anders, zweiter Teil. Kérem szépen, az előző poszt végén a Mária Terézia által alapított királyi testőrség épületénél hagytuk magára közkedvelt városunkat, tehát szerintem a császárnő személyével folytassuk. Ellenjavaslat van? Nincs, nem is lehet. Bár sétánk második felvonása előtt nem árt…..
W.Jack. 2023.12.05 17:18:01
@Gabba: Sokáig gondolkodtam, hogy belerondítsak-e ebbe a párbeszédbe, amikor olyan szépen lezártad. Mivel hasonló beszélgetéseket én egy "oké"-val szoktam befejezettnek tekinteni, ellenálltam a kísértésnek és letettem a 10 liter olajat, a benzines kannát, a két rúd dinamitot, meg mindent is, amivel fel lehetett volna piszkálni újfent a témát. Bár nem hagy nyugodni a költői kérdés, hogy ott ahol ilyeneket olvasok, hogy "A vendégeket napközben is fogadják, hogy közelebbről is megismerhessék legnagyobb bolygónkat a Napot," miért nem jelenik meg soha senki, hogy pontosítana. De nem fontos :)

A poszt szokás szerint nagyszerű volt és igencsak kedvelhető. A Munkácsy emléktáblán a Jószefváros-t is figyelembe véve, ez valami diszgráfiás gond lehetett a készítőnél, hogy problémát okozott a 9-0, illetve a zs-sz :) .
Nem kerek évforduló, de legalább a hónapot-napot sikerül a mostani időzítéssel eltalálnom: 1982. nov. 29-én jelent meg a Thriller album, Michael Jackson hatodik szólólemeze. Aki viszonylag rendszeresen látogat ide, az esetleg felhúzhatja a szemöldökét: a blogger a zenei témájú posztjaiban szinte…..
W.Jack. 2023.12.01 19:58:53
@Gabba: Ha azt írom, hogy ezen mindig olyan jókat nevetek, akkor sokkal gonoszabbnak tűnhetek, mint amennyire a valóságban vagyok :)
Nem csak érdekes volt, hanem számomra nagyon szerethető is, és sok link volt benne, amit mindig is imádtam, de a hastingsi csata olyan messzire elvitt, hogy hiába furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy vajon mi minden történt még Bécsben, még csak most jutok el a második részhez. Persze most a Mikulásos posztra egy fokkal talán még kíváncsibb vagyok :)
Showtime! Hyppolit, a lakáj 2/2 2023.11.22 09:03:00
Schneiderné egyre éhesebb, valami rendes kaja után kajtat és bemegy a konyhába, ahol Tóbiás falatozik jóízűen. A kocsis nem bírja a megváltozott házi kosztot, inkább rendelt magának a Rezeda kocsmából jóféle sült libacombot. A nasasszony csorgó nyállal nézi a szép darab sültet. Férjura eközben…..
W.Jack. 2023.11.26 22:20:14
@Gabba: :) Eddig csak norvég nők kapcsán hallottam a magyar férfiaktól, hogy annyira hasonló a megjelenésük, ha egy megvolt, akkor megvolt az összes. Erre most kiderül, ha egy nő kiemeli a poszt olvasása után, hogy az ő figyelmét mi ragadta meg a legjobban, az olyan, mintha az összes leírta volna :)
W.Jack. 2023.11.27 15:57:27
@Gabba: Hú, azt hogy az eredeti Lagertha milyen lehetett, nem is tudom. De Katheryn Winnick az egyik legszebb nő, akit valaha láttam. Írhatnám, hogy "és milyen szépen öregszik", de hát nem öregszik :D
Wien ist anders – Bécs más, tartja az ismert osztrák idegenforgalmi szlogen, és tényleg. Bécset már sokszor választották meg a legélhetőbb európai város posztjára, és aki itt él vagy csak ide látogat pár napra, az pontosan tudja, hogy ez mennyire igaz. Nem kell hinni sem a hazug Lézer Johnny…..
W.Jack. 2023.11.27 15:50:40
Köszönet ezért a posztért (is). Felemelő érzés olvasni, hogy a koncert mellett időt szántál városnézésre is.

Volt egy hosszabb időszak a közelmúltban, amikor a gyerek érdekeit szem előtt tartva, úgy éreztem, hogy jobb, ha Bécsben élünk, nem pedig Magyarországon. Nekem távmunkában meg teljesen mindegy, hogy hol ülök a számítógép előtt. Nem mennék bele a migráns, pederaszta, pedofil stb. témába, mert minket soha semmilyen atrocitás nem ért a kint töltött évek alatt. Lehet, hogy szimplán mázli, de ott soha nem jött haza egy hatalmas tenyérnyommal az arcán a fiam, hogy egy kisebbségi lekevert neki csak úgy egy hatalmas pofont, miközben tanári felügyelettel sétáltak, nem úgy, mint Magyarországon. De az ilyenre kár is szót vesztegetni, mert a világon mindenhol vannak jobb és rosszabb napok, jó és rossz emberek, szerencsétlen helyzetek, etc. Persze állandó ellenségkép és folyamatos uszítás nem mindenhol van.
A várost és a hangulatát imádtam, imádom. Soha nem gondoltam volna, hogy a legmeghatározóbb élményeim közé fognak tartozni a vezetett városnézések, és lesz kedvenc idegenvezetőm, akinek alig vártam a különleges tematikus túráit. Sőt: karácsonykor el szoktunk menni az angolul és a németül tartott vezetéseire is, annyira kellemes és érdekes volt.
Most, hogy hosszan felvezettem, hogy van konkurencia :) , azt kell, hogy mondjam, kimondottan élvezetes magyar vonatkozású városnézés volt ez a poszt.
Budapest ebben a hónapban, november 17-én ünnepli 150. születésnapját, ez a poszt köszöntse szeretett fővárosunkat a jeles nap alkalmából.  A különböző ideológiák részéről újra és újra támadások érték, de míg azok képviselői már eltűntek a süllyesztőben, a város tovább élt és él, és csak lakóin…..
W.Jack. 2023.11.21 21:08:22
@Gabba: :D Öregszem, így már elhiszek mindenféle szentimentálét, bár az örömkönnyeket enyhe túlzásnak érzem azért :) Mindenesetre kíváncsian várom az általad szeretett témáról készült posztot.

Szerintem a Mikulás, Jézuska és a H. Nyúl mellé hiánypótló lenne egy Toldi Herkules jellegű ajándékozó, kimondottan könyvmolyok számára. Elbírna a végtelen hosszúságú listákkal, a rengeteg könyvvel és mellé még pár könyvespolc is lapulhatna a tarsolyában.
W.Jack. 2023.11.22 19:39:58
@Gabba: A könyves szoba ötlettel olyan mértékben tudok azonosulni, hogy vacsora közben felvetettem a családtagoknak (aka potenciális ajándékozók). Most hagyok nekik egy kis időt, hogy az őszinte rémületet felváltsa az arcukon a boldog belenyugvás :)
Végül is azzal is megtanultak együtt élni, hogy a megtakarításunkat (no nem a KSH szerinti 13 milliót) általunk értéknek tekintett dolgokba, azaz főként könyvekbe és hangszerekbe fektetjük. Persze lehet, hogy már éppen valamilyen petíciót fogalmaznak meg, hogy legyen MOKK (Mániákus Olvasók Könyvtárszobateremtő Kedvezménye). Az sem baj, ha csak a jövőben vásárolt könyvekre vonatkozik majd, és a már meglevőkre nem :D
W.Jack. 2023.11.22 20:08:09
@Gabba: <3 Önéletrajzi vallomás következik, miközben szétoffolom a posztot. Amikor évekkel ezelőtt az olvasás és írás vált a munkámmá, azt hittem, hogy megtaláltam azt, amire mindig is vágytam, és innentől, ha nem is tökéletes, de meseszép lesz az élet, hiszen imádok olvasni, írni meg szoktam :D
Maradjunk annyiban, hogy a kapott szövegekben az elírásokon, elütéseken, de már a nem megfelelő központozáson sem akadok fenn, de az érzékelhető trehányság, alkalmatlanság, oda nem figyelés szíven üt, és kikészít. Aki nem verbális-nyelvi módon gondolkodik, annak hiába is magyarázom ezt, mert úgysem érti meg. Van olyan ember, aki még viccesnek is találja a se füle-se farka mondatokat, vagy hogy az adott szöveg írója nem is érti, hogy mit ír le.
Szóval nap végére egyrészt minden agysejtem szomjazza a jó írásokat, a magával ragadó szövegeket, a helyes nyelvhasználatot, a verbális humort. Másrészt minden porcikám könyörög azért, hogy csukjam le a laptopot, és meneküljek az internet közeléből, mert a legtöbb helyen ugyanaz az igénytelenség jön majd szembe, amivel egész nap szélmalomharcot vívok.
Így ez ilyen évvégi bónusz és jutalom saját magamnak saját magamtól, hogy jövök, és olyan posztokat, beszámolókat olvasok, amik megmosolyogtatnak, plusz megfelel minden egyéb feltételnek, amitől egy írás jó és hiteles lesz számomra. Tavaly máshogy alakult, így most már időben nekiláttam, hogy szétolvassam a blogot :)
Showtime! Hyppolit, a lakáj 2/1 2023.11.22 09:02:00
Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó – tartja a régi mondás, és ehhez tartja magát a blogger is. Tavasszal a Csortos és Gózon posztok alatt szó került arról, hogy a 30-as évek jelentős színművészei közül még egy Gyuláról, az általam non plus ultrának tartott Kabos Gyuláról is lesz külön poszt.…..
Showtime! Migránssimogatás 2021.11.13 16:16:00
Egy vallomással tartozom. Nem szeretem különösebben az operát, a zenét még csak-csak, de az áriákat már nem igazán. Az operettel meg ki lehetne üldözni a világból; könnyűzenei eszmélésem idején, a 70-es, 80-as évek fordulóján mélyen egyetértve énekeltem a HBB-vel: "Sohasem tudtam rock and rollozni…..
W.Jack. 2021.12.16 18:59:52
@Gabba: Köszönöm :) Az éjszakai barkácsolás közben meghallgattam, megnéztem. Érdekes volt, sok újdonság volt benne számomra, jókat mosolyogtam, nevettem rajta. A kedves és romantikus énem csillogó szemmel hallgatta, hogy milyen helyes, hogy létezik ilyen házasság. A rosszmájú és kicsit gonosz énem pedig arra gondolt, hogy mindeközben vannak emberek, akik piros (vagy zöld) filctollat rágva éppen hibák után kutatnak egy remélhetőleg még ki is nyomtatott hv-posztban, ahelyett, hogy örülnének valaminek :)
  Na, a pökhendi Kammerer főhadnagyot elhelyezték Siklósról a kudarcba fulladt veronikás kaland után, és az ezredes a törekvő, de hasonlóan ellenszenves Bisteritz hadnagyot tette meg a várbéli csapatok vezetőjének. Ezen a reggelen tehát neki osztogatta pattogó hangon parancsát, hogy egy szakasz…..
W.Jack. 2021.12.15 10:31:33
@Gabba: @11110000: Nem vitaindításnak szánom, de bennem is felmerült a kérdés, hogy mire gondolsz, mivel nekem nagyon tudja bántani a szemem bármiféle merénylet, melyet a helyesírás ellen követnek el, és rengeteg, "csodálatos", felkapott oldal után számomra felüdülés Gabba bejegyzéseit olvasni. Ez részben magyarázat lehet arra a kérdésedre, hogy mi értelme lehet..... Az van, hogy az emberek nem egyformák, mindenkinek más az ízlése, más az érdeklődési köre. Én örömmel olvastam, és biztosan sokan mások is. Elfogadom, hogy téged nem érdekelt, de én sem éreztem a tarkómon a fegyver jéghideg csövét, hogy ezt el kell olvasni. (és nem azért nem éreztem, mert már három embert agyonlőttek vele előtte, mert nem voltak hajlandók elolvasni és átmelegedett a cső). A véleményedet ettől még természetesen tiszteletben tartom, és tényleg érdekel, hogy milyen hibákat fedeztél fel, ami az én figyelmemet elkerülte esetleg.
Showtime! Back in the USSR (3) 2021.11.27 16:16:00
Az előző posztban sok történelmi adatról és infóról volt szó, de ez talán elnézhető egy pályaelhagyó töritanárnak. Most viszont a múlt mélységes mély kútja után szemünket a város jelenére vetjük. Azt már tisztáztuk, hogy errefelé a november az első téli hónap, kint-tartózkodásunk alatt gyakorlatilag…..
W.Jack. 2021.12.12 09:46:37
@Gabba:
Köszönöm a kedves fogadtatást, valamint, hogy a legtitkosabb vágyaim elnevezésű listáról kihúzhattam a „pályaelhagyó angol- történelem szakos, humorral alkotó, ex HV-író szemeinek örömkönnyekkel történő elhomályosítása egy decemberi éjszakán “pontot. :)

Joke apart, a világhálót megtöltő, igénytelen, át nem olvasott, érezhetően kényszerből íródott szövegek között maximális felüdülést jelent olvasni a posztjaidat.
W.Jack. 2021.12.12 09:47:39
@W.Jack.: joke=joking, de hát a telefon okosabb akart lenni, mint én, hiába olvastam át :D
W.Jack. 2021.12.12 20:21:15
@Gabba: Így maradnak titkosak :) Én sem dicsekszem el itthon vele, hogy külső segítséggel húztam ki valamit erről a listámról :D

Felírtam magamnak: holnap reggel mielőtt írni kezdenék, olvashatok :) Kíváncsian várom TK további kalandjait.
Az eredeti sugárzásban ez volt a 2x17, öreg Indys bookend viszont ennek ellenére nem készült hozzá, ejnye már na. A címnek megfelelően Isztambulban kezdünk, ismerős alak lép be a Balkán Hírügynökség épületébe, de hiszen ez Harry Pearce a Spooksból, ami az egyik legmenőbb sori evör! Itt azonban most…..
W.Jack. 2020.12.14 14:53:32
@Gabba: Naná! :) (kivéve, ha nem szabad elvetemültnek lenni, és csak a teljes poszt elolvasása után szabad összefoglalni a hogyvolt nyomán születő gondolatokat, benyomásokat)
W.Jack. 2020.12.14 20:05:00
@Gabba: Tegnap még nem sikerült, de ma szinkronba hoztam a rész nézését, (meg a járását), illetve az olvasást. Molly cukiszép, de Halide is kimondottan az. :)
Változatlanul kedvelem a posztban sorakozó linkeket: Megcsodáltam a Pera Palace instáját is, az Agatha Christie szoba nagyon ott van!
W.Jack. 2020.12.17 20:42:42
@Gabba: Határozottan szép nő volt, akiben megfelelő arányban volt jelen az aranyásó gén, bár a legutolsó férje kicsit melléfogásnak tűnt, de lehet, hogy ez csak a látszat volt.
Mahmut rettentő bénán hallgatózott, hogy nem sikerült időben arrébb lépnie, pedig Indy hosszasan beszélt még az ajtóban kezében a kilinccsel. Nem is tudtam, hogy a Total francia kút. Igaz még soha nem is gondolkodtam ezen, de egy újabb információval lettem gazdagabb : )
Amitől tartottunk, bekövetkezett: a pártállam végül bedarálta az Indexet is, kedvenc blogunk ennek következtében nyilván szintén ki fog múlni. A posztolók leléptek, én is sokáig gondolkoztam, mit tegyek, végül arra jutottam, hogy ezt a sorozatot még végigviszem, aztán valszeg más fórumon folytatom…..
W.Jack. 2020.12.04 14:42:42
@Gabba: Bár 2021 nyara is Mikulás után van, de azért én optimistán úgy számolom, hogy akkor már nem is kell sokat aludni a kövi posztig :)
W.Jack. 2020.12.04 21:12:53
@Gabba: Persze. Tényleg nem akartam kötözködni. Különben is: ezer évente járok erre, elég bután venné ki magát, ha én türelmetlenkednék :)
Nekem a "Mikulás és karácsony között" az teljesen jó behatárolása annak az időpontnak, amikor megint lesz mit olvasni. Köszönöm :)

Igyekszem levetkőzni a rossz szokásokat (csak a jelek szerint túl sok van belőlük), így ellenállok a kísértésnek, hogy rákérdezzek, hogy ugye a 2020-as karácsonyra gondoltál? De akkor most szenteste? Vagy karácsony első vagy második napja? És mindannyian ugyanabban az időzónában gondolkodunk?
W.Jack. 2020.12.06 15:59:15
@Flankerr: :)
Változatlanul olyan online olvasnivalót gyűjtök decemberre, amitől nem őrülök meg (mármint az olvasnivaló legyen olyan, ami nem borít ki, nem pedig a december). Nagyon régen olvastam általad írt élménybeszámolókat, de nem hiszem, hogy magamtól visszatalálok a hv. poszt alá, ahol anno említetted. Írsz még?
Egy flashbacckel kezdünk, visszamegyünk 1031-be, a Finnmark-felvidékre. Mindent hó borít, embert alig látni, de ha nagyon keressük, meg lehet találni őket. Ezt tette Alfi is, egy aprócska, alig pár főből álló törzshöz jött e kietlen vidéken. Alfi egy bizonyos Kutya Tore-t keres, Testes Olaf…..
Mi lenne akkor, ha múltbéli emberek teremnének itt a 21. századi világunkban? Mi lenne, ha valamilyen csoda/mágia/furcsa természeti jelenség/tudományos kísérlet/ egyéb lehetőség miatt az kőkorszakból, vikingek korából és a 19. századból érkeznének a bevándorlók és nem a háború sújtotta vidékekről?…..
Ezúttal nagyon furcsa epizód jutott nekem. Az adás fele egy vihar a biliben jellegű kavarás nagyon hosszú és fájdalmas kibontakozásával telt (aminek azért voltak tanulságai), a másik fele meg a hozzátartózók üzenetivel, amik helyenként kicsit megbolygatták az állóvizet. Viszont végre voltak valódi…..
W.Jack. 2019.10.01 19:50:58
@candyperfumegirl: A hv. pazar lett, tízes skálán erős tizenegyes :) @

@hereverő heverő: Vizuális típusként, és mert Thomas a gőzmozdonytól a hideg futkos a hátamon, most sírok. Hangosan röhögve :D
Úúú deszééép - csodálkoznak rá a kúrós odura. Pezsi és buja fények, minden ami kell egy ilyen szexbarlangba, tisztára mint egy mátészalkai wellness részleg. Mély gondolatok, Nia tart továbbra is attól, hogy Gábor többet érez, mit sem törődve a műsor alaptematikájával. Bele is kezdenek a huncut…..
Bele is vágunk a közepébe, rapidrandi az új fiúval, Mátéval, aki akkora tuskó, hogy a láncfűrész lefulladna benne.  Hősünk újabb próbálkozást tesz a szekunder szégyenérzet magasabb szintjére emelésével, első áldozata MissHunAndi. Andi üdítően nőies jelenség az amúgy eléggé férifas viselkedésű…..
W.Jack. 2019.09.13 16:40:43
@hereverő heverő: Sziasztok! Amúgy csak olvasóként szoktam erre járni és jókat derülni a kommenteken, de most esik le, hogy amikor a melóhelyen szóba került, hogy az idei céges bulin DJ lesz, akkor a fiúk szeme felcsillant, hogy legyen Nia Even... Azt hiszem kezdem érteni az összefüggést a tetkó kapcsán, meg a srácok lelkesedését. :)
W.Jack. 2019.09.13 18:20:33
@hereverő heverő: Elképzelésem sincs milyen lehet a zenéje, de élek a gyanúval, hogy a kollégákat sem a zenéjének a gondolata villanyozta fel ennyire :) Céges buli nekem egy tortúra, de hát kötelezően ajánlott rajta a részvétel.
W.Jack. 2019.09.13 18:21:19
@Pácsó Ármándó: Szia Pácsó! :)
A kórházban kezdünk, Saul és Carrie a doki tájékoztatását hallgatja: Petert mesterséges kómában kell tartani, mert az állapota kritikus. Saul ragaszkodik hozzá, hogy ébresszék fel, mert valószínűleg tud pár konkrétumot a közelgő támadásról. A doki figyelmeztet a veszélyre:…..
W.Jack. 2019.01.22 15:38:21
@Gabba: Gimis felvételi hajrában éppen frissítettem Petőfi és Arany témakörben az egyre rövidülő memóriámat, amúgy lehet, hogy nem lettem volna képben én sem :)
hogyvolt Homeland 5x10 - New Normal 2019.01.07 13:00:00
Bizonyos megtelt hócipők miatt AaannnaaA kollegina dobta kedvenc szőke ügynöknőnk kalandjait itt a blogon, pont az egyik legizgalmasabb résznél, így történt, hogy kénytelen lettem olvasóból visszavedleni íróvá és folytatni az 5. évad történéseit. Ott hagytuk el, hogy Allisont…..
W.Jack. 2019.01.09 20:15:58
@AaannnaaA: Nekem saját szöveg írása és újraolvasása közben gyakran már alap dolgok sem tűnnek fel, általában kollégát szoktam megkérni, hogy nézze át. Aztán persze vannak közös írásaink, amiket mindenki ezerszer átolvasott, majd elmegy a nyomdába úgy, hogy hiányzik egy betű, ami senkinek sem tűnt fel korábban, ám amikor pár ezer példány elkészült, akkor egyből :D

@Gabba: Köszönöm, kedves vagy :) Szabadidőmben nagyon ritkán olvasok online, ezért itt is régen jártam, de most benéztem hátha hogyvoltozza valaki a tengeralattjárós sorit, és jól kibeszéljük. Arra ugyan nem leltem rá, de ennek a posztnak is nagyon megörültem :)
Hajnali háromnegyed  5-kor kezdjük meg a napot ebben a részben, melynek első képsoraihoz Andrew Bird Oh No című, az ártalmatlan szociopatákról szóló száma teremti meg az idilli hangulatot. Mit ne mondjak, ez is telitalálat. Az első részben már látott mellkasdöngetéssel…..