Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tusi74

0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk üzletvezetőnek jelentkezett egy kis delikáteszbe, ahova fel is vették, de érdemi munka helyett a félkész üzletet akarták kifestetni vele.Tisztelt Munkahelyi Terror Szerkesztőség!Egy sztoryt mesélnék el én is látom nem vagyok egyedül a jellemtelen munkaadók szembeni…..
tusi74 2009.06.01 13:02:27
@egy hozzászóló: Hosszú hétvége van!!! :))))
Sziasztok! Tavaly októberben visszamentem dolgozni GYES mellett. Januártól állásidőre küldtek, mivel nem volt munka a cégnél. A héten kaptam egy levelet munkáltatómtól, amelyben közölték velem, hogy továbbra sem tudnak nekem munkát biztosítani és az állásidőre járó béremet…..
tusi74 2009.05.10 10:23:47
@Strici: De tolmáccsal nem úgy megy a beszélgetés, mint spontán. Akkor mindig várni kell, míg az lefordítja, és akkor már akadozik az egész.
Pl. poénon később nevetsz, mint aki érti stb.

Egyébként van egy jó nyelvtanulási módszer, ami szórakoztat is. Filmeket lehet nézni az adott nyelven. Nekem nagyon sokat javult a hallás utáni értésem, mióta nem bírom ki, hogy megérkezzen Mo-ra egy adott film.

Vagy, ami jó még, hogy a filmet 2x nézzük meg. Egyszer úgy, hogy alákapcsoljuk az angol feliratot, majd mégegyszer felirat nélkül. A felirat, egy kis mankó, majd felirat nélkül meg fejlődik az értés.

Az íráskészség pedig külföldi fórumokkal javítható.

Szerintem az angol nyelv azért hosszútávon megtérül.
Végre itt a húsvét reggel,Minden legény korán felkel.Vödröt, korsót kútba merít,Leönti a lányok fejit.Szabad-e locsolni? Én HR-es vagyok, jelenleg akasztják a hóhért, mert munkát keresek. Az elmúlt 5 hétben legalább húsz konkrét állásra jelentkeztem, csak és kizárólag…..
tusi74 2009.04.13 17:48:08
@Strici: Nem, nem bántódtam meg, bár azért egy kicsit elcsodálkoztam.

Igazából én egyetértek azzal, amit írsz, csak ma nem a cégek vannak értünk mezei alkalmazottakért, hanem mi vesszük kegynek, ha alkalmaznak bennünket. Ha még korrektek is, az egy plusz.

Más a helyzet a szakmában híresen elismert csúcs szakemberekkel. Ha azok közül valakit megkaparint a cég, ott a cég érzi megtiszteltetésnek, hogy az a bizonyos "félisten" neki dolgozik. Igaz ott már legtöbbször nem alkalmazotti státusz van.
tusi74 2009.04.13 19:28:39
@vers: Én is ettől félek. :( Alig van hirdetés, azok nagy része kamu. Nincs üres munkahely szinte. És ha valaki ezt le meri írni, rögtön megkapja a magáét egy fejlesztőtől, vagy egy mérnöktől, hogy ő még sosem volt munka nélkül, és valójában a panaszkodó nem tett meg mindent. Holott, egyszerű mateamtika. X munkahelyen nem lehet 10X számú munkaerőt elhelyezni. Egyszerűen lehetetlen. Válllalkozni pedig befektetés neélkül nem lehet. És a kör bezárult.
tusi74 2009.04.13 19:33:54
@tusi74: 2008. februárjától önként akartam váltani. Minden nap hazajöttem, és jelentkeztem napi szinten 3-4, de sokszor 5-6 olyan állásra, ahová megfeleltem, és heti 2-3 interjún voltam. 2008. áprilisára 3 helyre felvettek. 34 éves nő létemre, abból 2 multi, egy magyar cég, úgy, hogy előtte 11 évet a közszférában voltam. Tele volt a profession.hu, és a cvonline. Most hetek!!! telnek el, hogy 1 olyat látnék, ahová esélyem lenne. Igazából ha nem vagy specialista, akkor k@rvára mindegy, mit tudsz, csak beszélj, norvégul, svédül, csehül stb. Ezekkel a call centeres állásokkal vannak tele a portálok. Vagy biztosítási ügynök jutalékkal.
Kedves Erynnis!   A segítségedet szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban.   5 és fél év után úgy döntöttem, hogy felmondok a jelenlegi munkahelyemen. Ezzel nem is lenne gond, de a felmondásommal a tanulmányi szerződésemet és a hitelemet is vissza kell majd…..
tusi74 2009.04.10 13:47:23
@a_tom: Olvastam, de mivel már öreg róka vagyok, tudom, hogy a szóbeli ígéret kb. mennyit ér. Ha én mindig otthagytam volna az állásom, mikor nem tartották be az ígéretüket... Nem védem a munkáltatókat, sőt, de a mesékben nem hiszek. Annyit fizet, amennyit megér neki, az meg, hogy miket ígér, az egy külön dolog. A közszféra az más tészta, ott a bértábal szerint valóban jár, de ott meg az a "szép szokás" van, hogy emelés helyett "kiútálják". A fizetésemeléskor a munkáltató olyat érez, mintha a fogát húznák.
37 évesen diplomával, nyelvtudással lettem munkanélküli, 10 éven keresztül bankszektorban dolgoztam területi képviselőként. (szgk finanszírozás). A lízingcég Mo-i gazd. helyzetre hivatkozva megszűnt. Minden bank leépít, az autóipar pedig...egyenesen lefelé.  A korábbi…..
tusi74 2009.04.09 14:22:28
@Rousboy: Mondjuk engem a "pics@k" nem érdekelnek, mert nő vagyok :).

Igazából valahol a neve miatt, meg valójában én hálózati vonalon akartam magam továbbfejleszteni. Ehelyett tanultam prog. módszertant látástól mikulásig. Mondjuk most annyi hasznát veszem, hogy bár fejleszteni nem tudok, értem mit csinálnak a fiúk, és ha dokumnetálni kell, az megy.

Ráadásul én a válságig baromi jól megéltem, 11 évet tanítottam, rendszergazdáskodtam több suliban, majd mivel nem vagyok jós, hogy tudtam volna, hogy jön a válság, átmentem egy multiba (simán felvettek, de meg is háláltam, 34 évesen úgy hajtottam, hogy csak na). Aztán kiszervezés, és azon kaptam magam, hogy hirtelen csak és kizárólag a programozók kellenek. Kisebb állásokat meg gyakornokokkal, és pályakezdőkkel töltik ki.
tusi74 2009.04.09 15:00:42
@Transylvanianmixedgrill: Erre én is kíváncsi lennék. Jómagam telefonos, e-mailes követeléskezelő szeretnék lenni, szerintem jól csinálnám, az excégemnél mellékmunkakörben a helpdesk mellett egy telecom-os céggel jóváírattam 6 millió forintot téves számlázás miatt. 2 évre visszamenőleg megkerestem tételszerűen az összes dupla kiszámlázást, és levezényeltem az egész jóváírást. Egy vezető piacvezető Telecom cég se szó se beszéd elfogadta a reklamációt az összeget jóváírta. Ugyanígy szívesen csinálnám a követeléskezelést. Ügyfélcentrikus, de határozott vagyok. Több ilyen helyre beadtam, volt, ahol érdeklődtem, sehol nem hiszik el, hogy nem ugródeszkának tekinteném. Tehát, ha valakire rásütik, hogy ő piacvezető szektorban van, akkor ha szeretne alkalmazkodni a körülményekhez sem hiszik el neki. Mintahogy egy mérnöknek sem, hogy könyvelő akar lenni.
Kedves Mindenki! Következzen az első olyan bejegyzés, ahol egy olvasónk jogi segítséget/tanácsot kért tőlünk. Aki kérdez: tokyo Aki válaszol: Erynnis Egy nagy múltú cégnél dolgoztam vidéken, mostanság egyre hátrányosabb helyzetű régióban, ahol egy új munkáltató ütötte…..
tusi74 2009.03.25 15:04:42
@testdrive: Hát köszi. :) Mögöttem lassan 12 év munkaviszony van, mindig a legdolgosabbak közé tartoztam. Itt is tetszene a feladat, ha csinálhatnám, illetve a nekem adott feladat nem 100. lenne a prioritáslistán. Fura a helyzet, feleslegesnek is érzem magam, illetve nem találom a helyem, és érzem, hogy valami nem stimmel. Viszont nagy szó, hogy szbaályosan bejelentenek, minden munkatárssal jól kijövök, szerintem ők is kedvelnek.
Kopasz szuzukis története is megér egy misét. kit kell legéppuskázni? Az 50 feletti "semmirekellőket", vagy a 20-as évei közepén járó utód (de)generációt?A 25-35 éves, fasisztoid, magukat kurvajólképzettek miatt eléggé sokat szop az az 50-es, "tetűlusta"…..
tusi74 2009.03.22 16:36:16
@dezsalé: Nem biztos, mert jön egy ifjú titán, csinál egy színes-szagos Excel grafikont, aztán nézhetsz. ;) És a végén kideríti, hogy nem értesz semmihez, felesleges vagy.
tusi74 2009.03.22 20:23:51
@big_mike: "éppen ezért a hozzád hasonlo rohadékok nagyon ki tudják nyitni a bicskát a zsebemben."

Akihez szóltál, az a 'rohadék", épp egy korosztály édesanyáddal és édesapáddal. Amikor a királyi többest használod, akkor őket is megszólítod ebben a stílusban.
Szombat van és ma egy munkaadó álláspontját ismerhetitrek meg. Kellemes hétvégét  Mindenkinek!Szomorúan olvasgatom a kommenteket, számomra felfoghatatlan hogy milyen torz képzetek élnek a fejekben a vita mindkét oldalán. Mint munkahelyi vezető, két gyermek apja, és a…..
Sanyci faházban lakik, és az élet apró banktechnikai döfésekkel próbálja kicsinálni. Zavar támadt a rendszerben, és hősünk nem látta a számlaszámát. Egyszerű probléma, hamar meg lehet oldani, gondolta, aztán a végére az orrbeverésről való álmodozásig jutott. Mielőtt…..
Az utóbbi hetekben némileg megtört a megszokott sorozat. A két héttel ezelőtti előzetes múlt hétfőre csúszott, emiatt pénteken nem is jött új kiadás. A fejlesztés persze nem állt meg, és ennek eredményeként már letölthető a legfrissebb verzió, amit egyfajta mérföldkőnek…..
Sokat hallottunk mostanában a CIB bankról, mivel év elején egyesültek az Inter-Európa bankkal, és ez kicsit nagyobb falatnak bizonyult, mint gondolták (lásd pl. Kispad, index, Homár). Mostanra úgy látszik, visszatértek a normális kerékvágásba, ám sajnos még így is elég…..
Január 1-jén egyesült az Inter-Európa és a CIB Bank, amiből sejteni lehetett, hogy minden idők egyik legnagyobb kavarodása lesz. Tavaly mondjuk az Elműnek sikerült hasonló elfekvést produkálnia pusztán saját számlázási rendszere lecserélésével, most azonban két rendszerből…..
Az elmúlt napokban (december vége óta) lehetetlen rendesen használni a CIB internetbankját. Mondjuk a bankfiókban is őrület van, de most – ahogy Pósalaki úr mondja – ugorgyunk. Természetesen gratulálok nekik, hogy sikerült kilóra megvenni az Inter-Európa Bankot, de borsos…..
Szeretném felmérni, hogy az Opera jelenleg hogyan működik a magyar netbankokkal, támogatják-e, kell-e azonosítóval trükközni, vagy minden megy azonnal és probléma nélkül. Ebben a segítségeteket szeretném kérni, ugyanis értelemszerűen nem áll módomban a különböző bankoknál…..
"Vector, aki már többször szembeszállt az állammal szabad szoftverek érdekében, az új közbeszerzési tervezet miatt aláírásgyűjtést kezdeményezett. A vele egyetértők itt írhatják alá a tiltakozást." - HUPHogy az elvileg minket képviselő politikusok milyen remek,…..
tusi74 2007.12.15 19:06:52
Igen, én is azt látom, hogy akik itt nagyon érvelnek az open mellett, nem látják, belülről a kivitelezést. Mert az itthoni gépen én is Ubuntuzok, meg nem attól félek, hogy én nem fogok átállni, hanem attól, hogy az 50 éves titkárnő, meg az 50 feletti igazgatóság, meg az általad emgetett "50 éves énektanárnő". Az meg mégsem járja, hogy én 50 ember helyett álljak át.

Egy jó példa. Egyszer kitalálta az igazgató, hogy mindenki végezzen el egy OKJ-s tanfolyamot, hogy felhasználói szinten azért mindenki boldoguljon. Nagyon üdvözöltem az ötletet, gondoltam kevesebbet fognak ugráltatni. Nem így lett, semmi nem változott. Olyan, mintha semmit nem tanultak volna. És a tanfolyamot az iskola fizette. Kidobott egy rakat pénzt, a hatékonysága meg 0 volt, mert nem érződik a napi munkán.

Mert amikor olyan problémák vannak,. hogy egy 100 oldala dokumentumból a usernek 1 oldalra van szüksége, ezért betesz 1, azaz EGY darab papírt, kinyomtatja, ami neki kell, majd kikapcsolja a nyomtatót. Amikor a következő delikvens odaül, persze a nyomtató köpi a többi oldalt,. Bepánikol, rögtön nekem szaladni kell, mert "esemény", van, nagyon gyorsan segítsek. (természetesen már ijedtében ő kiadta a nyomtatás parancsot 12-szer, mert azt hitte, hogy akkor az övé jön majd.). Szóval nekem ilyen, és ehhez hasonló történésekkel telnek napjaim. És ezeket az embereket kell majd esetlegesen átállítani, nyílt forráskódra.
tusi74 2007.12.15 22:10:08
Azt már én csináltam, hogy a Firefox ikonját átneveztem Internet Explorerre, sőt még az ikonját is lecseréltem. Ott volt a gond, amikor a Kedvenceket a Firefoxban könyvjelzőnek hívták. Volt nagy riadalom, hogy baj van Explorerrel, mert eltűnt a Kedvencek, pedig át voltak importálva. Szépen elmondtam, hogy minden ott van, megmutattam, tök jó volt, meg minden, de azért légyszíves állítsd már vissza a Kedvenceket.

Elche! Én elhiszem, hogy édesanyád szépen kezeli, nálunk is van azért olyan kolléga, aki user szinten azért rugalmas, de sajnos itt nem pár emberről van szó, hanem 20-30 emberről. És nem lebecsülöm őket, csak tudom, hogy egy minimális újítás mekkora plusz munkába kerül, és jelenleg egyedül vagyok rá. Talán a szemlélet is rossz. Nem is gondolkodik a megoldáson, mert mindig vagyok olyan jó bolond, és megcsinálom.

Félreértés ne essék, én továbbra sem vagyok ellene, hogy a Linux disztrib.-ek jobban terjedjenek az iskolákban, sőt gondolkodom azon, hogy legalább a géptermi gépekre teszek mondjuk UBUNTU-t és órán ismerkedünk vele, de az ügyvitel, irodák, már nehezebb dió.
Csak úgy tudom elképzelni, amit fentebb javasoltak. Tudatosan kell vásárolni, csak olyan terméket venni, aminek van Linuxos drivere, és mire ez az átállás össz-iskolai szinten is realizálódna, addigra már nem okozna gondot a kompatibilitás.

Vagy ami még jó lenne, hogy ha notebook vásárlásra kerül sor, lehetőleg előtelepített Linuxosat vásárolni, akkor nem mondhatják, hogy én "rontottam el" a Windowst, és kiállni ameleltt, hogy nem gyaluljuk le róla az op-rendszert, hanem ismerkedünk vele. Esetleg munkaközösségi értekezleteken megmutani, kipróbálni, hogy jé, ezen is van böngésző, még ha nem is Explorer, van rajta szövegszerkesztő stb.

Most egy kicsit gondolkodóba estem, hogy talán tényleg lépni kellene, hogy az esetleges központilag elrendelt vásár ne érjen derült égből villámcsapásként bennünket.
Klasszikus őskommunista hagyományt piacgazdaságserkentő húzást melegített fel egy leleményes ismeretlen, aki állami támogatást ígér mindenkinek. Labi szúrta ki ezt a furcsa spamet:"Tisztelt Hölgyem/Uram, az elmúlt időszakban (hetekben/hónapokban) Ön vásárolt tőlem a…..