Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fortune_west

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Legózz tumbli csodálatos találata az elmúlt 10 év legfontosabb legóval foglalkozó cikke. (Angolul tudni nem hátrány.) Vigyázzatok magatokra srácok! Nem kell a sok homofób kamu-duma amit rendre elkövettek a blogon a kommentek között, aki legózik, az tudjuk milyen! :D | kép:…..
fortune_west 2012.03.24 18:10:14
@Llew: Nem lehet akkora hülyeséget írni, amit ne kezelne valaki tényként. Egy követelmény van: sok kijelentő mondatot kell írni egymás után.
Életem munkagépekre legfogékonyabb korszakát Bólyban, a mezőgazdaságáról (és legó-iparáról !) messze földön híres faluban kisvárosban töltöttem. Lett is eredménye! Kerülhettem azóta bárhova az országban, élhettem városban bárhány évtizedet, a traktorokért, és úgy…..
fortune_west 2012.02.05 13:06:53
Ismét minifig-nap van, ezúttal egy klón-katona bújik meg az ablak mögött. Pontosabban klón-pilóta, ahogy nézem a Clone Wars-érából. Semmi extrát nem kapott, gondolom örülhet annak, hogy annyi hajó közül válogathat. Arca pedig... nincs. Fekete fej jár hozzá, gondolom ezzel az…..
Hát akkor túl is lennénk a harmadik – a KLIKK közösségével közösen meghirdetett – versenyünkön, már csak az eredményeket kell megismernetek. Vagyis nem, nem vagyunk még túl a versenyen. De ne szaladjunk ennyire előre! Ugyan a jelentkezők számában alig van eltérés  a…..
fortune_west 2011.12.09 22:21:51
Leszögezem, nem vagyok repülőrajongó, nem is értek hozzá. Még annak ellenére sem, hogy apósom ilyeneket, meg még ilyenebbeket vezetett ifjabb korában. A készletet egy tönkrement WC-tartály megjavítására tett sokadik próbálkozásom kudarcának ellentételezésére, hirtelen…..
fortune_west 2011.12.07 14:17:53
@levy01: Hehe, ugyanígy gondolom, de eddig még megálltam. :)
fortune_west 2011.12.08 00:35:47
@ainex: Megértelek. Igazi, csupa nagybetűs CREATOR szett. Önmagában is szép.
Talán sokatok látta már, hogy a múlt héten a blog.hu bloggereket bemutató háziblogján meséltem pár dolgot a blogról (és magamról). Ha lemaradtál volna, hajtás után elolvashatod az interjút. (Ha kérdésed van a blogról/rólunk, csak bátran, igyekszem mindenre válaszolni.) E heti…..
Tavalyi karácsonyom egyik legszebb ajándéka, a 6769 Fort Legoredo – amely még mindig összerakatlanul várja a sor(s)át –, a jelenkori western legnagyobb mestere által újraálmodva és óriásira pumálva. Matija Grguric szerencsére megfeledkezett a csempézésről. Teljes…..
fortune_west 2011.11.23 20:04:22
Adidigaga vendégposztja. A sorozat második részét ide kattintva olvashatod el, a befejező rész pedig erre található. Most induló háromrészes sorozatomban a LEGO-városok szürke eminenciását, a közönséges…..
fortune_west 2011.11.23 11:00:13
A Lego cég egy teljesen újszerű ötlettel jött elő 2000-ben. Ez arról szólt, hogy lehetőséget ad a vásárlóknak, hogy könnyedén, saját Stop-motion filmeket gyárthassanak. Ennek a vonalnak egyszerűen a Studios nevet adták. Mi sem lehetett volna nagyobb ajánló, mint hogy maga…..
6894eske cuccaira eddig is csak hatalmasra meresztett szemekkel bámultam (mozdonyból Nohabot, traktorból Dutrát épített, kritikát meg a legjobb elfogultsággal írt), és a legújabb alkotása miatt sem kell szégyenkeznie, sőt. Ki mondta, hogy nem lehet szép kamiont építeni 4…..
Épp csak pár órája okoskodtam itt a blogon arról, hogy a moduláris házak nem a CITYbe valók, és már itt is a megoldás, a city-modular – orangyal007 értő kezei közül. (Értő abból a szempontból is – talán nem árulok el titkot –, hogy orangyal007 patikus…..
fortune_west 2011.11.05 23:32:11
Évek óta jól teljesít a Creator-vonal, lássuk, jövőre mi várható. (A Bricksetről tallózunk.)Ismerős? Mintha a 6745-öst és az 5866-ost építették volna össze, de nem rossz ez a dupla légcsavaros gép.Egy másik repülő: nem tudok mit hozzáfűzni. Nem hoz lázba. Ez az autó…..
Ez már az a pont, amikor a legó csak hordozó anyag. A végeredménynek gyakorlatilag semmi köze a legóhoz, ez "csak" egy műanyag szobor. Annak elég klassz gyönyörű.Még több kép Amida Na: Yuna című művéről| via minifig88 |..
A kicsiket több szempontból is irigyelhetjük LEGO-ügyileg. Egyrészt nem ők fizetnek a LEGO-készletekért, csak kapják őket jó pár évig, cserébe viszont be kell érniük azzal, amit apu/anyu kiválaszt nekik. Másrészt olyan szuper, pezsgő életű városkát, LEGO Villet-t tudnak…..
Ugye nem felejtetik el átállítani az órát? Nekünk a blogon könnyű dolgunk van, mert egy ilyen digitális óra időzíti a posztokat és gondoskodik a téli-nyári átállásról.  | via thenxtstep.blogspot.com |..
Korábban nem különösebben érdekelt a legó-házak bútorozása. Talán azért, mert én a gyári minimálon nőttem fel, több nekem nem is kellett. Pedig van ám élet a fülledt erotikájú, skandináv letisztultságú ágyakon túl! Tudom, mert szombat óta a 10218 Pet Shopot rakom…..
Az idei Match pontgyűjtő akció olyan, amilyen, azért ebben a körben is lehet találni jó készleteket. (Nekem például lehet, meglesz életem első Technic készlete.) És még gondolkodom a kikötőn is.Eddig még nem kerültem közeli kapcsolatba a Ninjago készletekkel, de volt szerencsém…..
Az biztos, hogy akit egy kicsit is jobban érdekel a legó a semminél, azt az elmúlt évben kétszer is rávette/ráveszi valami arra, hogy a  Matchben vásroljon időnként – még ha nem is ez lenne a kézenfekvő megoldást a tejkenyér-utánpótlásainak beszerzésére: a…..
fortune_west 2011.10.24 21:46:09
@nick:: (Válaszoltam. Sőt, elküldtem újra. Nézz rá a mailboxodra.)
fortune_west 2011.10.24 22:12:50
@Gino: A pontgyűjtő füzetet nézd át te is, a mostaniban nincs alamafa ház. De ez gondolom csak valami beugratós vicceskedés volt.
Köszönöm, az iváson már túl vagyok, viszont ilyen brilliáns faszos poén nekem nem jut eszembe. :)
fortune_west 2011.10.25 11:39:03
@Gino: Ok, peace.
Annyira laza vagyok, h tegnap este pl ezt (is) hallgattam:
www.youtube.com/watch?v=qchPLaiKocI&feature=relmfu
Na emellett próbáljon meg vki nem laza lenni. :)
Régóta szeretnétek, néha már követelitek is, hát most itt van: a KLIKK közösségével összeállva új építőversenyt hirdetünk! A téma: történelem, mert az jó. Ráadásul plasztikusan elmesélve: sokkal klasszabb, mint egy unalmas törióra az iskolában. (Értitek:…..
Annak idején, amikor végigtárgyaltuk a kastélyok történetét képekben, kicsit meglepett, hogy a ma terítéken levő 6090-es erőd megelőzte mind a 6085-ös, mind a 6086-os elődjét (persze ez még változhat, mert nem zártam le a szavazást, és nem is fogom) és befutott másodiknak a…..
fortune_west 2011.10.23 10:44:47
@tutuka: Ok, jogos. Viszont a kérdés még mindig ott lóg a levegőben: miért kellett a kardozós-kváziközépkoros, esetenként fantasy beütéssel jellemezhető készletsorozatot többféle névvel illetni? Pl. a 10223 miért nem "Castle"? Én a 8779 miért nem "Castle for retards"?
Ugyanez a kérdés City/Town vonalon is.
fortune_west 2011.10.23 11:40:23
@Llew: Köszi az infokat, nagyjából én is így gondoltam, csak van ahol ragszkodnak az éra megnevezéséhez, van ahol minden egyszerűen "Castle". Szintén kösz misrannak is.
Bár (kis)lányoknak szánják, 100 százalék, hogy a City-játékosok is vásárolni fogják. Béna babák, de kit érdekel, vannak nekünk normál legóembereink is. Vajon azért most érkezett meg a régi Dino vonal(ak) folytatása, mert Spielberg új őslényes sorozata, a Terra Nova épp…..
fortune_west 2011.10.17 15:16:08
@tutuka:
Az autók közül nagyon csúnyák:
lakókocsivontató sárga kocsi
crossmotor terepjáró
mentőautó
(Ok, újra van ajtó. Ez tényleg jó.)
Erdei rendőrség: nincs LEGO-erdő és LEGO-hegy. Régi fák, épített fák léteznek, de senkinek sincs egy erdőnyi belőlük. Szóval nem tudjuk őket hová elhelyezni. Egyébként a szettek nem rosszak, csak tényleg nincs hová tenni őket. A bálnahelikopter igen rút.
Tűzoltók: Semmi igazán jól eltalált újdonság. A járművek itt sem szemet gyönyörködtetők.

Persze vannak jó dolgok: a kukás, a crossmotor, mint téma, de összességében nekem eddig csalódás.
fortune_west 2011.10.17 15:49:29
@tutuka: Nem szeretnék ajtóstól rontani a házba. Új vagyok még itt. Persze lehet, hogy rápróbálok.