Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Taurista robogós

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tamásnak köszönhetően lehetőségem volt egy igazi ritkaságot, egy olasz Malanca (ejtsd: malanka) mopedet kipróbálni. És amikor azt írom, hogy ritkaság, ezt ne úgy tessék érteni, hogy magyarországi viszonylatban, hanem úgy általában. Sőt, gyakorlatilag az interneten sincs róla…..
Pár napja többek között egy Peugeot 103-as tulajdonosának is mondhatom magam. Nagyjából annyira hiányzott nekem egy újabb motor, mint üveges tótnak a hanyattesés, de sajnos szakmai ártalom, hogy egy szép állapotú soproni Peugeot mopedre nem tudtam nemet mondani. Némi üröm az…..
Na kérem, így kell ezt csinálni. Indiában is vannak, akik ha messzire utaznak, nem ülnek végig a nyeregben, mert az fárasztó. A motort felpakolják, ők meg csak ülnek a kényelmes buszban, aztán a célnál lemálházzák a motort a csomagok közül, felpattannak a gépre, és már el is…..
Taurista robogós 2014.07.17 20:26:16
@Mészáros Laci: Még Magyarországon se lakik mindenki busz közelben. Vagy nem biztos,hogy arra az adott helyre,megy busz. Ahol valami dolga van.

Anno én is mentem mopedel (peugeot 103) 100km-eket mert vagy nem ment oda tömegközlekedés vagy csak nagy szop@s árán. Azaz 24órán túl,tartott volna a lejutás. Mopeddel 110km 6óra alatt (kaja,pisi,cigi,több helyen is)
Semmi nem történt a túrán, csak ami szokott. Győrig három részletben tolta a csapat (a Motordoki önmagában képviselt egy egészet), onnan jött a 85-ös út, annak minden kínjával. Építkezés-hegyek, sittszállító dömperek (nehogy kinyisd a plexit egy ilyen mögött, mert 5 baros…..
Taurista robogós 2014.07.13 21:41:18
@gezasz: Nekem meg 30év,amire rájöttem,hogy túrázni fél árból is lehet. Én meg ezt élvezem. Egy jól hangolt varió váltó meg hegymenetben sem igazán torpan meg. Még az 50es se.
Persze,függ attól is,hogy ki mennyitt túrázik. Évi 2-3ekm túra még 10literes fogyasztással is vállalható.
Kati Aprilia SportCity 200-asa igazán csinos és megkímélt, egyben ő garázsunk egyetlen harminc évnél fiatalabb géperejű járműve. Az új tulajdonos, aki a feleségem, épp csak annyit ment vele, ami ahhoz kellett, hogy a közben bekövetkező apró baleset miatt muszáj legyen…..
Az Ecserin vettem kilencezerért, róla szól a poszt. Akkor a Mobil boltban egy vagyonba került a 40 km/h-t tudó S51N újonnan, de kinn, az M5-ös tövénél levő Nagykőrösi úti zűrzavarban is 15 ezerért mérték őket használtan, egy Simsonnak nem volt akkoriban értékvesztése.…..
Obsuszt Roland tavaly júniusban határozta el, hogy régi, vasblokkos Harley-jával 16 ezer kilométeres túrára indul. Miután megjárta Bajkonurt, hazatérve a Totalbike-on is beszámolt élményeiről, majd úgy döntött, útikönyvet ír motoros kalandozásairól. Útikönyv? Motoros…..
Taurista robogós 2013.09.19 15:30:53
@Hun_Fighter: A kigondolás napjától,leraksz napi 1000ft-ot és egy év múlva 365eft-al nekivághatsz egy több ezer km-es útnak. Vad kempingel,legolcsóbb kajákkal,kitartással. Nagyon messze lehet jutni ennyi pénzel.

Ja és nem utolsó sorban,olyan motorral indulj amit az utolsó csavarig megtudsz javítani magadnak. (sok szerszám+pótalkatrész)

Idő?
Szabadságot veszel ki vagy felmondasz. Túra után nézel másik melót.
Micsoda zene, az én fülemnek kényeztetés: ilyen szépen csak a kétüteműek tudnak pöngeni, sikítani, dalolni vagy recsegni. Igaz, az utóbbi évtizedekben a négyüteműek szinte minden kategóriában kiszorították a szelep nélküli szépségeket, de van, ahol még őrzik a…..
1943 óta sok víz lefolyt a Pó folyón: az akkori mókás ötlet mára legendává vált. 1943-ban került először szóba egy furcsa kis robogó megtervezése, amiből egy évvel később MP5 néven tényleg gép lett. Renzo Spolti és Vittorio Casini formaterve annyira rút volt, hogy Donald…..
Taurista robogós 2013.06.20 21:48:35
@Nigger bácsi: De a vespát az egész világon megtalálod a cub-ot meg csak szinte Ázsiában.

Valami 6millio darabot gyártottak cub-ból de Európában még se lehet hozzá alkatrészt találni,mint ha nem is létezne ez a tipus.
Izgalmas kísérletbe kezdett Thibaut Nogues, a francia motoros. Az akrobatikus elemeket nem öncélúan, hanem már-már mozgásművészeti koreográfiák alapján fűzte össze. Nem egyedül szerepel: az első videóban a tehetséges flatland BMX-est, Melvyn Massont vette maga mellé, míg a…..
Kicsit több mint egy éve kezdtem el vespázni, de már nem merek mérleget vonni az eddigi gyötrelmekről, kiadásokról, illetve a cserébe kapott élményekből. Amikor tökéletesen működik a PK, az bőven kárpótol azokért a hónapokért, amikor Gianninál tölti az időt szétszerelve,…..
   Milyen is lehet Babettával gurulni majdnem 100 km-t,hogy viselkedik a motor és mennyire bírom ki én?   Tervezem,hogy elmegyek az 1. BBB-re(Babetta Banális),de még nem Babettáztam ennyit egyszerre:))   Hajtott a kíváncsiság ezért ÚTRA keltünk. Az útvonal ez…..
A rosszfiúk is lehetnek jó fejek: talán így lehetne megfogalmazni a The 59 Club filozófiáját, amelynek okán a hatvanas években rendkívül népszerűvé és példaértékűvé vált a máig több mint 30 ezer taggal büszkélkedő angol klub. A társaságot egy anglikán ifjúsági klub…..
A feleségem környezettudatos életet él, szelektíven gyűjti a hulladékot, rendesen elzárja a csapot és nem égeti feleslegesen a villanyt. Gyermekeinket is ennek szellemében neveli. Én vásároltam egy kettőötvenes, kétütemű, olajat s benzint vedelő, majd kiokádó…..
A régi reklámok kultusza sokakat érint. Egykor kevésbé voltak provokálóak a vizuális elemek, nem a végleteket próbálták megmutatni, hanem örömöt és humort sugalltak, mai szemmel kicsit esetlenül. Talán pont ettől az esetlenségtől ilyen jó nézni őket – a hetvenes évek…..
Taurista robogós 2013.02.08 16:53:12
Múlt pénteken Portugáliában bóklásztunk a Skoda Octavia nemzetközi bemutatója miatt. Egy apró tengerparti faluban fotóztam a csehek új személyautóját. Miután elkészültem a sorozattal, megindultunk a hegy felé. Az utolsó házakat elhagyva ez fogadott mindet. Igazából nem…..
Amikor eladtam a két Babettámat, minél hamarabb szerettem volna helyettük egy szaladgálós ötvenest, amit tavasztól őszig használhatok a városban. A keresésnek csak két szempontja volt: a motor olcsó legyen és működőképes. Aztán amikor a Simsont először megláttam a pince…..
Robogó Megölik a kismotor jogsit? 2013.01.08 14:01:33
A kérdés nem azért költői, mert nem tudjuk a választ, hanem azért, mert nem biztos, hogy ez olyan rossz. A szabályozásról részletesen itt olvashat. Azon lehetne filozofálni, hogy vajon egy 14 éves gyerek elég érett-e ahhoz, hogy egy műszakilag ellenőrizetlen és ellenőrizhetetlen…..
Taurista robogós 2013.01.10 23:02:36
@Nyeglehó:

Van egy pár robi,szoci,félkész veteránok. suzuki katana 750-t vasárnap adtam el. Hétvégére már HD 883.
Van haszna, ha balesetes videókat nézeget az ember. Bevallom, én szoktam, még motorozás előtt is. Hogy miért? Hogy ne legyek hülye. Jól látható ezeken, hogy milyen tipikus hibákat szoktak véteni. Én is hibáztam már sokszor, egyszer meg is fizettem érte: azt hittem, megadják a…..
Taurista robogós 2013.01.08 00:33:45
A bolhapiacozás az egyik legjobb móka. Az ember ballag a standok és a földre terített pokrócok között, a sok vacak között próbálja kiszúrni az izgalmas, értékes vagy hasznos dolgokat. Én is fertőzött vagyok: ha tehetem, megyek és a vadászösztöntől hajtva turkálok. A…..
Mióta van motor, van motorbaleset is. Már a századeleji újságok is szorgalmasan beszámoltak a hírekről, halálesetekről, amelyet a tapasztalatlanság, a rossz utak és kezdetleges technika okoztak. Azonban arról, hogy a magyar irodalomba is bekerült a téma, nem tudtam – a vonaton…..
Taurista robogós 2013.01.05 17:23:57
Rossi csak egy van, gondolnánk, de nem: a motoros szakma kettőt is jegyez. Valentino nálunk is ismert, hisz minden idők egyik legsikeresebb versenyzője, de Robertót inkább a customok szerelmesei emlegetik: az olasz motorépítő finom stílusa közismert. Legújabb építése a…..