Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hihetetlen szerk.

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első privát űrrepülő, a Virgin Galactic gépe rázós tesztrepülést végzett az Egyesült Államokban (Új-Mexikó) - a részletekről hamarosan.(forrás: Virgin Galactic) ..
Sikerült lefilmeznie a BBC egyik forgatócsoportjának a kardszárnyú delfinek döbbenetes és gyilkos együttműködését: az orkák (vagy közismertebb nevükön a gyilkos bálnák) összedolgoztak, hogy minél nagyobb hullámokat keltve belemossák fóka áldozatukat a vízbe. A felvételen…..
A texasi környezetvédelmi hivatal munkatársai módosítottak egy tudományos jelentést, melyet a Galveston-öböl helyzetével kapcsolatban rendeltek meg: a hivatalnokok kitörölték az anyagból az ember okozta klímaváltozást és az ennek hatására megemelkedő tengerszintet. A "2010…..
Az eddigi legnagyobb római kori aranyleletet fedezhette fel egy amatőr kincskereső Nagy-Britanniában: a szerencsés megtaláló - akinek (akiknek?) kilétét nem hozták nyilvánosságra - fémdetektorral végzett kutatást, és végül több millió font értékű aranyat talált. A kincset…..
2011 nyarán üzemelték be a világ első üzleti alapon működtetett naperőművét, mely a napfény hőenergiáját használja fel, ezért 24 órán keresztül képes villamosáram termelésére. A Gemasolar 185 hektáron terpeszkedik el, a 2650 tükör pedig egy 185 méter magas torony…..
A Microsoft Research és a Carnegie Mellon Egyetem munkatársai igencsak érdekes szerkezetet fejlesztettek ki, és mutattak be a közelmúltban. Az Omnitouch egy hordozható, kivetíthető rendszer, amely a Kinecthez hasonlóan érzékeli a felhasználó mozdulatait. Valójában egy…..
Holland kutatók egy olyan, száztizenöt éves koráig élt nő teljes genomját elemezték, akinél halála előtt nem volt látható a demencia jele, ezért génjeinek vizsgálata értékes információkat hozhat. Bár az erre szolgáló technika egyre olcsóbb és gyorsabb, az első géntérkép…..
Svájci viselkedéskutatók úgy gondolják, hogy a szurikáták az emberhez hasonlóan képesek egymást hang alapján felismerni; ez a képesség eddig csak néhány főemlősnél volt ismert. A kutatók a dél-afrikai Kalahári sivatagban végeztek kísérleteket, és ezek alapján jutottak arra…..
Október 17-én a NASA bemutatta az egyik legjobb minőségű digitális térképét Földünkről, mely a "globális digitális emelkedési modell" nevet kapta a keresztségben. A térképhez szükséges képeket a NASA Terra műholdján elhelyezett japán ASTER műszer készítette, a…..