Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lakner Zoltán

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hú, hát nagyon bele kellene húzni.  Ehhez képest... Na, jó, ehhez képest ma azt intéztem karácsony-ügyben, hogy évek óta először cd-t vásároltam, azt is magamnak. Kate Bush nélkül élni nem tudok. Bármit csinál, az nekem ünnep, szóval ma este, miután megvettem, nyilván nem csak úgy, hanem külön…..
Azt se tudom már, hogy kell ezt csinálni. Ezt a karácsonyváró blogírást.  Meg a karácsonyt se nagyon.  Végül is, az van, hogy alig gondolok rá. Holott, a legjobb barátom, aki közismerten karácsonyellenes - minden ünnepet borzalmasnak tart, majd megállapítja a végén, hogy tulajdonképpen egészen jó…..
Karácsonyi maraton Ezerpuszi 2014.12.27 13:51:29
Uzsonna a majorban. A harapós orosz unokaöcs. Diplomáciai nátha. Minimum különös.  Valahogy le kellene zárni, gondoltam már tegnap délután is, de aztán rájöttem, hogy a karácsony még nem teljes a Móni-féle uzsonna nélkül, habár a családi parti is terven felül jól…..
A nagy karácsonyi pókhálókrízis. A függönyharc. Nem telik, hanem töltjük. Ami máris elfogyott. Halfény.  "Jaj cica karácsony van/egészen ellírulok", de amikor Gábor azt mondta, hogy a pókhálók leporszívózásakor mindenképpen ügyeljek arra, hogy közben rám ne essen a pók,…..
Kreatívan unalmas. Mázas sikoly. Testkontroll. Levél szorongó önmagamhoz.  Unalmas lenne, ha azzal kezdeném hogy a barátaim így és úgy, mert erről már annyit írtam, bár azért majd ide fogok kilyukadni. Ámde nem kezdünk szöveget azzal, hogy "unalmas lenne", mert azzal azt…..
11 perc. Mit akarok a fejszével? Papírsárkány és gyümölcskenyér. Érdek nélkül.  A mai nap annak a jegyében telt el, hogy vajon hányszor kell elindítanom a Sultans of Swing 1984-es élő verzióját, hogy legalább egyszer végig tudjam hallgatni teljes hosszában? Merthogy hosszú,…..
A Négy fordulat című könyvemről december 12-én 6 órakor a Mozsár Kávézóban Szikra Dorottya szociálpolitikussal és Pogátsa Zoltán közgazdásszal beszélgetünk. Addig is van szerencsém folytatni a rendhagyó könyvajánlók sorozatát. Arra kértem néhány számomra fontos embert, hogy írjanak pár bekezdést a…..
Karácsonyi maraton A téli fákat 2014.12.09 21:40:39
Meg kell tanulni azt a sávot. Ez nem vicc, de nem is rosszkedv. A halogatott képeslap. Oldják meg nélkülem.  Örök probléma: le kellene zárni valahogy az évet. Már gyűjtögetem a félig vicces évet összegző tanulságokat. Amúgy nem is olyan viccesek, még ha jókat röhögök is…..
lakner Négy fordulat 2. - Öhöm 2014.12.08 07:44:48
Nagy örömömre szolgál, hogy a Jelenkor Kiadó gondozásában már kapható Négy fordulat című könyvem, amelynek egyik bemutatója december 8-án 5 órakor lesz Budapesten a Nyugati téri Alexandra Könyvesházban - itt Ungvári Tamással beszélgetünk -, a másik pedig december 12-én 6-tól a Mozsár Kávézóban -…..
lakner Négy fordulat 1. 2014.12.07 08:26:52
Nagy örömömre szolgál, hogy a Jelenkor Kiadó gondozásában már kapható Négy fordulat című könyvem, amelynek egyik bemutatója december 8-án 5 órakor lesz Budapesten a Nyugati téri Alexandra Könyvesházban - itt Ungvári Tamással beszélgetünk -, a másik pedig december 12-én 6-tól a Mozsár Kávézóban -…..
Jön, de honnan? Áramszünet. Nix mézeskalács. Már a pezsgőre gyúrok. Pingvin, kenguru.  Egyáltalán honnan tudni, hogy jön a karácsony?  Jó, jó, hát a naptárból. Meg a visszaszámlálásból. Hogy is áll? Ez az oldal amúgy továbbra is borzasztóan néz ki. De ne legyünk…..
Karácsonyi maraton Téli mese 2014.11.29 22:42:52
A helyes darabolás. Töki pompos, magyar flekken, még magyarabb bögre. Brit ajándékszimuláció. A Winter's Tale.  Hát, először is, totál elfelejtettem a hálaadást, pedig még egy zseniális fotós útmutatót is bekészítettem erre az alkalomra, amely a pulyka helyes…..
Kis adagok. A százéves ember. Irka-firka. Jövés-menés. Hiányérzetek. Hiánypótlások.  Ma csak egy icipici karácsonyra futja. Kicsi fény, kicsi ajándékok, kicsi nevetés, kicsi beszélgetés, kicsi tervezgetés, kicsi olvasás. Furcsa, pedig nem is indulok Veszprémben (ide most…..
Olvadó sajtok. Belga beagle bilizik. A kis üveg kevés lesz. Szürke kapás.  Hétfőn nem írtam, mert tapasztalatszerzésen jártam, és egyebek mellett arra a publikálható szubjektív következtetésre jutottam, hogy a fondüt nem lehet illedelmesen fogyasztani. Kétségkívül…..
Magányos regényhős a Gellértben. A szerkesztők kijátszása. Macska sapkában. Vasárnap is nyitva.  Egy ponton túl az ember elkezdi lejjebb adni az igényeit. Még én is. Most például meg tudnék elégedni annyival, ha lenne néhány napom, amikor csakis a saját örömömre…..
Karácsonyi maraton #Barátok 2014.11.21 23:35:19
A család a Viber-en. Szombat este?! Gyertyangyalok. Barátkáim.  Hiába szidja bárki a huszonegyedik századi technológiát, nekem ma (és máskor) igenis jól jött, hogy a Whatsup-on megbeszéltük a barátommal, hogy egy közös barátunkkal rendben megérkezett a színházba, miközben…..
A krétapor mindent beborít, főleg engem. A norvégoknak még saját nap is jut. Piton a melegben. Aerobikozó rénszarvasok.  Ma az egyik legkedvesebb termemben tartottam órát, ahol végül is csak beszélgetni és leülni nem lehet, ellenben mindent belep a krétapor. Főleg engem. Nem…..
Karácsonyi maraton Vízjelek 2014.11.19 21:00:34
A terebélyesedő folt. Szerdán szerda van. Hitchcock a vízen. Bowie és a jelek.  Aki már régebben is olvasott, az tudja, hogy nálunk központi kérdés a beázás. Néhány hónapja is van már annak, hogy körülrajzoltuk a mennyezeten a foltot, mint a helyszínelők, és meg is érte,…..
Egy nehéz nap Fekete Györggyel. Terítési kultúra állampolgári otthonainkban. Hal és narancs. Tocsog-e majd Katalin?  Téved, aki azt hiszi, könnyű a közéleti ember élete. A mai nap például Fekete György jegyében telt el. Jó, túlzok, de ez egy magánblog, túlozhatok.…..
A macska és a rénszarvas. Víziló a koszorún. A brainstorming agy hiányában elmarad. Fenyőillat és hópihe.  Ma még nem igazán sikerült foglalkozni a karácsonnyal, hacsak úgy nem, hogy azon gondolkodtam, ha már egyszer karácsonyi maratonban vagyok, mit fogok írni róla hétfőn.…..
Fények, árnyak, zenék. A Last Christmas első napjai.  Ha nem szedjük le az ablakról a karácsonyi égősort egész évben, akkor is joggal zsebeljük be a dicséretet, hogy milyen szorgalmasak vagyunk, hiszen, lám, még csak november közepe, és máris fent van. Hát, igen, feltettük.…..
Karácsonyi maraton I <3 Christmas 2014.11.16 11:24:06
Vásár a kapuban. Tábla az ajtón. Unicum az asztalon. A maraton megkezdődik.  Amikor az ember már a házból kilépve karácsonyi kirakodóvásárba botlik, és ezt szó szerint kell érteni, az csalhatatlan jele annak, hogy jönnek az ünnepek. Ebben csak megerősít, hogy egy laza 15…..
  "De van-e hát magyar középosztály?" - tette fel a kérdést Móricz Miklós a Nyugat hasábjain, kilencvenkilenc évvel ezelőtt[1]. Móricz Zsigmond tudós öccse szerint a magyar középosztály kicsiny, de "anyag" azért lenne a bővüléséhez. Szükség lett volna szerinte továbbá…..
 Még azelőtt megszüntetné a kormány a jóléti társadalmat Magyarországon, hogy egyáltalán létrejött volna. A munkaalapú társadalom szlogenje munkára kötelezést és rossz, alulfizetett munkákat jelent - ha jelent. Húsz év után a hazai jóléti politika kétségkívül…..