Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MonChy

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük egyből egy szemléltető ábrával, hogy be tudjuk lőni, hogyan is mennek nálunk a dolgok. Ha van egy aranyos, nagyfülű tacskód, meg egy 30 millió vitorlásod a Balatonon, melyik után kell adót fizetned? Logikus? Ésszerű? "Minden kutyára szükség van az…..
MonChy 2011.11.16 19:01:10
Nekem csak néhány gondom lenne:
1.Az örökbefogadott kutyák adómentessége miért nincs ivartalanításhoz kötve. Ezek a kutyák ezentúl is véletlenszerűen és adómentesen szaporodhatnak...

2. Magyar fajta... Magas genetikai értéket képviselnek és tényleg fontos a védelmük...de melyik a magyar fajta? Van egy puli keveréke az embernek ami ránézésre puli és akkor ő már nem adóköteles? A MEOE tk. nem elismert államilag innentől kezdve semmi sem bizonyítható vele. Ki dönti el melyik a magyar fajta? A tulajdonos? Az állatorvos aki az egyetemen soha nem tanult küllemtant? Ha azt mondom a loncsos keverékem puli akkor azt nekem el is fogják hinni?

3. Régen az ebadót ugye beleépítették a vesztettség elleni oltás árába.. ezt most kiveszik előle vagy 2 adót fizetünk?

4. Ha valaki letagadja összeírásnál a kutyáját majd azt nem is oltatja az kikerül a rendszerből.. Nem félő az, hogy ezzel soha nem látott mennyiségű oltatlan kutya lesz?

5. az egész törvény az örökbefogadásra ösztönöz... ami mind szép és jó... DE ebben az országban vannak nagyon nagyon jó nemzetközi szintű tenyésztők (nem szaporítók) akik tényleg évente százezreket ha nem milliókat költenek a kutyáikra ha egy kennelben csak 6 tenyészkutya van akkor már fizethetnek is évi 36000 forintot...amit igazságtalannak tartok mert sokan akik komolyan tenyésztenek és magas minőségen azok bejelentik ezt és már most is fizetnek a tenyészkutyák után illetve az eladott kölykök után.

6. "az eb fizikai és pszichés állapota alapján feltételezhető, hogy az embernek fizikai sérülést okozhat". Az okozhat és a feltételezhető szavakkal lennének problémáim ebben az esetben... Tegyük fel van valakinek egy hatalmas termetű borjú természetű kutyája (aki ugye fizikai adottságai miatt "okozhat" sérülést... szomszéddal rossz a viszony a kutya gazdit feljelentik mert szerintük ez a kutya nagy, ugat és veszélyes... ki fogja eldönteni, hogy ez így van e?

7. A chip árát maximalizálták 3500 forintban de az ivartalanításét nem.. sok orvos irreálisan magas összeget kér el ezért a műtétért (pl az én kutyámat 25 kg és 22 ezerért ivartalanította az orvos... barátnőm szintén 25 kg os kutyáját egy másik doki 40 ezer forintért műtötte)
MonChy 2011.11.16 19:31:59
@Irkutszk: Ez messze nincs így a vidéki menhelyek felében nincs ivartalanítás a Pestiekben van... a gyepmesteri telepeken szintén nem ivartalanítanak sőt nem is chipeznek
MonChy 2011.11.16 19:46:44
@twinkedli: A menhelyek nagy része nem ivartalanít szóval nem jól tudod..
Pontosan leírtam, hogy a MEOE tk. államilag nem elismert okmány ezért elviekben nem lehet használni ennek bizonyítására. (lehet, hogy azt fogják használni DE mivel nem elismert papír ezért ezt nem tehetnék meg)