Regisztráció Blogot indítok
Adatok
álmatlanság

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alvászavar megismerése   Az alvászavar problémája nem újkeletű hazánkban. Mégis, az elmúlt tíz évben rohamosan nő az alvászavarral küzdő betegek száma, az elmúlt öt évben pedig gombamód szaporodnak az alternatív gyógymódokat tanácsoló alvás terapeuták. A helyes…..
alvaszavar 2011.10.20 16:56:00
Az alvászavar mindig a lélekben dől el   A szakemberek véleménye megosztott, hogyan is lehetne kezelni a legeredményesebben az alvászavar problémáját a pácienseknél. Azonban abban mindenki egyetért, hogy a beteg önmagához viszonyulása a legfontosabb. Hogy mit is jelent ez?…..
alvaszavar 2011.10.20 16:56:00
Az alvászavar nappal is bénít   Hetek óta mintha minden lelassult volna körülötted? Sajnos a világ tempója nem változott, legfeljebb gyorsult, de a Te fejedben azonban valóban lelassultak az események fáradtságodnak köszönhetően.   Milyen régóta nem alszol jól? Mert…..
alvaszavar 2011.10.20 16:55:00
Kiút az alvászavar betegségéből   Hetek óta húzod a dolgot, most azonban már tényleg vetted a bátorságot, hogy az alvászavar után nézz? Sajnos, minden ötödik honfitársad jár hasonló cipőben, mint Te. Sokan alig tudnak elaludni, vagy ha el is alszanak, azt sem jó…..
alvaszavar 2011.10.20 16:53:00
Alvászavar? A lélekben rejlik a megoldás!   A hagyományos orvostudomány azt mondja: az alvászavarnak nincs semmiféle testi oka. Minden a lélekben dől el.   Az orvosok a mai napig azt mondják: az emberek képtelenek a nap végén letenni gondjaik-bajai nagy részét, ezért…..
Az alvászavar nem csak az időseket támadja!   Ahogyan a körülöttünk lévő követelmények egyre változnak -hogy még többet kell dolgozni a meglévő életvitel fenntartása/jobbítása érdekében-, úgy terhelődik egyre inkább belső működésünk is.  Érezted már,…..
A fáradékonyság és az alvászavar   Sok tudós, akik az alvászavar kezelésén dolgoznak, összeszámolták pontosan, hogy életünk ¼-1/3-ad részét töltjük az alvás tevékenységével. Már érezhető ebből a számadatból is, hogy a nappali és alvási ciklus szoros…..
alvaszavar 2011.10.20 16:52:00
„Bagoly típusnak” mondanak. Akkor ez már alvászavar?   Az, hogy a belső alvás-ébrenlét ciklus valakinél siet, míg másnál késik, mindenkinek a saját egyedi tulajdonsága. Szoktak ehhez egy belső lelki viszonyulást is párosítani, aminek tudományos alapja már…..
Miből tudhatod, hogy alvászavarod van?   Nem is gondolnánk, hogy hazánkban minden második ember nehezen alszik el éjjelenként, végső esetben nem is tud elaludni, hanem egész éjjel forgolódik ágyában. Neked könnyen vagy nehezen megy az elalvás? Nagyon fontos kérdés,…..
Álmatlanság 2011.10.20 16:49:00
Az álmatlanságból vezető kiút   Ha valaki éjjel nem alszik jól, ennek hatásai mindig az aktívan eltöltött időszakban, azaz nappal érhető tetten. Volt már, hogy egy héten négy éjszakádat is az elalvással való küzdés tette ki? Milyen volt reggel ilyen éjszaka után…..
Álmatlanság 2011.10.20 16:47:00
Álmatlanság elleni módszerek   Te jó mélyen alszol éjjelente? És mindezt az állapotot gyorsan el tudod érni? Mert sajnos manapság a népesség közel fele szenved az álmatlanság betegségében. Ebből pedig minden 10. ember krónikus alvászavar alatt áll, amely a depresszív…..
Álmatlanság 2011.10.20 16:47:00
Álmatlanság elleni módszerek   Sokan kimondják: ők bizony kifejezetten szeretnek aludni. Ezeknek az embereknek fekhelyük szinte szentéllyé van nyilvántartva otthonukban. Ők szeretik, ha friss elalvás előtt a levegő szobájukban. Azt is szeretik, ha aznap már minden dolgukat…..
Álmatlanság 2011.10.20 16:46:00
Szabadulj az álmatlanság betegségéből   Ha úgy érzed, hogy nem megfelelő az erő, amit reggelente érzel magadban ahhoz, hogy elkezd a napod, valószínűleg alvásod mennyiségén és minőségén kell változtatnod.   Oda szoktál figyelni, hogy mennyit alszol hétköznapokon…..
Álmatlanság 2011.10.20 16:46:00
Az álmatlanság boldogtalanságba vezet   Képtelen vagy éjjelente elaludni? Már az egész család alszik, de Te mégis csak idegesen forgolódsz az ágyban?   Sajnos egyre többen szenvednek az álmatlanságtól, azaz alvászavartól. Nem megfelelő minőségű a levegőnk, sok…..
Álmatlanság 2011.10.20 16:45:00
Az álmatlanság végre megoldódik   Az álmatlanság -közismert nevén alvászavar- már-már népbetegségnek számít Magyarországon. Minden második, ebben a betegségben szenvedő ember keresi fel az orvost, akik legfőképpen gyógyszerek felírásával próbálnak segíteni a…..
alvaszavar Mennyi időd van aludni? 2011.10.16 13:03:00
 Mennyi időd van aludni?  Nem jó görgetni a problémákat saját magad előtt. Ez olyan egyértelmű és túlontúl egyszerűnek hangzik.Mégis, amennyire egyszerű, olyan sokan esnek abba a hibába, hogy nem figyelnek a jelekre. Hogy melyek lehetnek ezek a jelek?Jel lehet, ha már a…..
 Alvászavarod van, vagy csak nem pihented ki magad?  Reggel korán nem olyan jó várni a buszra. Sok, éppen akkor még alvó emberrel találkozni olyankor az utcán. Ezek az emberek fogják olyankor kezükben a táskájukat, indulnak éppen munkájukba. Sajnos minden bizonnyal Te is…..
Alvászavar kísért éjszakánként? Ezen most változtathatsz!  Nehezen alszol el éjszakánként? És ha még el is alszol, másnap ugyanolyan nyúzottnak érzed magad, mint korábban? Napjaink egyik leggyorsabban terjedő betegségéről, az alvászavar kórjáról beszélünk.Egyre…..
Hogyan válik az alvászavar krónikussá?   Jobb megelőzni a bajt. Ez már-már szállóigévé vált környezetünkben. A mai orvostechnológia, s ezáltal a gyógyászati marketing, azaz reklámtevékenység leginkább a tüntetek kezelésére helyezi a hangsúlyt. Mert bizony az…..
Az álmatlanság alapjai   Hogy mik is ezek a fontos alapok? Gondolj bele: ha minden este a megfelelő időben tudnál elaludni, minden bizonnyal napod aktív időszakát is a legjobb formában tudnád elölteni. Ezt a gondolatsort átfuttattad már valaha magadban? Mert a nyugati…..
Az életvitel és az álmatlanság kapcsolata   Lehet, már jártál problémáddal orvosnál. Ha írt fel számodra altató pirulát, akkor csendben megkérdezném, mennyibe került, mert lehet, hogy nemsokára rájössz: nem kell kémiai anyagokkal traktálnod szervezeted és nem kell…..
Az álmatlanság és az idegi kimerültség Látszólag olyan egyszerűnek tűnik, hogy ami álmatlanságot, alvászavart foglal magában, az csakis a nehezen elalvás jelenségével hozható összefüggésbe. Ez valamilyen szinten igaz is. De mi van akkor, amikor a már krónikus szinten…..
Az álmatlanság alternatív kezelése   Nem túlzunk, ha azt mondjuk: krónikus álmatlanságban a lakosság közel fele szenved. Vizsgáljuk meg közelebbről ezt a számadatot. Ez azt jelenti, hogy minden második ember nehezen alszik el, egészen a csecsemőtől az aggastyánig. Ám,…..
Az álmatlanság csak egy rossz szokás?  Ki ilyen, ki olyan típus.  Valaki későn alszik, és tovább húzza a lőbőrt, míg mások inkább hamarabb keresik az édesek álmát, hogy reggel korán ébredve valahol aranyat leljenek.  De kik azok, akik egyik csoportba sem…..
Az álmatlanság lelki okai Kipróbáltál már mindent?Meghallhattál minden véleményt, s a kutatást nem adtad fel: minden fórmura felregisztráltál, minden készítményt kipróbáltál, de a helyzet semmit sem változott. A mély alvási ciklust nem tudod elérni? Ha álomba is…..