Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hojlele

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gerard Depardieu és a leggazdagabb francia, Bernard Arnault után újabb világhíresség jelentette be, hogy a gazdagokat sújtó durva adó miatt elhagyja Franciaországot. Ezúttal Jean-Michel Jarre zeneszerző közölte, hogy a maga részéről inkább Londonban élne a jövőben. Az…..
Van haszna, ha balesetes videókat nézeget az ember. Bevallom, én szoktam, még motorozás előtt is. Hogy miért? Hogy ne legyek hülye. Jól látható ezeken, hogy milyen tipikus hibákat szoktak véteni. Én is hibáztam már sokszor, egyszer meg is fizettem érte: azt hittem, megadják a…..
Hojlele 2013.01.02 18:09:00
@rugoman: Te milyen menő lehetsz! Mi a szakmád? Levespostás egy kínai büfében az MZ-vel?
Mindig volt robogóm az összes nagymotorom mellett. A pályanapokra is vittem magammal, mert a futóm 2 állásos, tehát az R1 mellé elfért és a ringen a büfé messze van. :-)
Kíváncsi lennék, ahogy két bukósisakos marha leáll pofozkodni. Mesélj! Komoly K.O. volt amikor átütötted a SHOEI sisakot egy jobb csapottal?
Szánalmas hülye.
Hojlele 2013.01.03 00:41:30
@rugoman: Most már minden világos. A kárszakértő mindenhez ért. Leginkább egy nagy néger kárt kellene magadhoz venni. Jó szorosan.
Nem mindegy neked milyen sisak van a fején? Neked még sapkára sem tellik. Nyilván frusztrál, hogy más a 3-4 milliós motorját kiviszi a Ringre, befizeti a napi díjat, vesz gumit, stb és élvezi a motorozást. Neked nyilván nem futja rá, meg időd sincsen, lévén, hogy nagyon komoly és agyon foglalkoztatott kárszakértő vagy.
Te pont az a típus vagy, aki kárörvend, amikor valakinek a drága autóját kell szemlézni, mert neked a BKV bérlet az egyetlen örömöd, amit a céged vesz. Te egy alultáplált 8 éves etióp kisfiút sem tudnál felpofozni, kár itt menősködni. Te mivel érsz utol egy robogót a forgalomban, ha nem akar megállni? Autóval? Azt megnézem. Ha pedig meg akar állni, akkor nyilván normálisan áll a dolgokhoz és rendezi a kárt zsebből vagy biztosító útján. Nekem is törte már le motoros a tükrömet, elvettem a telefonszámát, lefotóztam a jogsiját és személyi igazolványát és pár óra múlva találkoztunk ahol kp.-ben rendezte. Ez így megy kultúrált emberek között.
Diszkóból már régen kinőttem, de a motorozás örök szerelem. Az, hogy neked nincs pénzed rá, az egy dolog. Ez egy motoros blog, tehát aki motorozik, nyilván itt szól hozzá. Valami nem stimmel veled, mert állandóan férfi nemi szerveket emlegetsz. Addig fütyizel, míg megiszod a levét.
Időnként előkerül a téma, hogy mennyire vezetnek szabályosan és biztonságosan azok, akik megkülönböztető jelzést is használhatnak, ha az egyébként nincsen bekapcsolva. Ilyenkor ugyanolyan résztvevők a forgalomban, mint bárki más, mégis én legtöbbször igyekszem őket…..
Azért elég nagy lehet a baj, hogy ha a miniszterelnöknek még karácsony előtt muszáj interjút adnia Hajdú Péternek. Pedig nagy a rohanás, ott a költségvetés, a felsőoktatás átalakítása, a közüzemi díjak ellen harc, meg a diáktüntetések. És valakinek el kell menni még négy…..
Hojlele 2012.12.25 05:35:35
@házelnök: Szerintem remekül működik. Ha fizeted havonta, van biztosításod, tehát megkapod a legjobb ellátást ingyen. Ha nincs, akkor csak életmentés van, illetve mindent rádterhelnek és ki kell fizetni. Felnőttként kellene kezelni az embereket és nem gyerekkénk. Felelősek a saját dolgaikért és nem az államtól kell várni a megoldást.
Fizess magánnyugdíjat, ne államit. Takarékoskodj magadnak az öreg éveidre. Ja, hogy a legtöbb ember inkább tücsök nyáron, mert a kormány majd segít? A többi rovására? Én nem kértem belőle inkább.
A havi egészgégbiztosításom árán inkább sportolok, egészségesen élek. Ha mégis orvoshoz kell mennem (pl. szemüveg, influenza, stb) kifizetem a vizsgálatot meg a gyógyszert ha kell. De nem vonnak le tőlem minden hónapban indokolatlan összegeket, amit nem tudok ellenőrizni, hogy hova megy és ki lopja el.
Hojlele 2012.12.25 16:13:04
@Bullshit generátor: Ha te már 25 éve fizeted a TB-t, akkor új cipőt nem kell venned. :-)
Már vagy két hónapja annak, hogy eltettem télire a Simsonomat, azóta csak ritkán néztem felé, egy-egy kis járatás erejéig. Mikor legutóbb hosszabb útra indultam vele, hibátlanul elvitt Bánkútra, sőt haza is hozott. Sajnos arra nem jutott már időm a téli leállás előtt, hogy a…..
Az sajnos nem ritka, hogy üzletek, bevásárlóközpontok előtt elég szűkre jelölik ki a parkolóhelyeket, az autók többségén ott díszeleg egy-két ajtórányitás nyoma. Ezt az elkövetőjük rendszerint elsunnyogja vagy simán nem is érdekli. A. viszont pont látta, amint az ő autója…..
Hojlele 2012.12.22 00:07:11
@uraaam: A sajátját takarta ki, Ökör. :-)
Hiába nézted meg hirtelen a dátumot a sarokban, bár én sem szeretem túlzottan ezt a hűvös, nyirkos őszt, meg utána a telet sem igazán, de nem ugrottunk vissza április első napjára. Volt nekem biciklim tizenéves koromban, még ha olyan is, hogy szerintem váltót meg féket is csak…..
Naiv ügyfél táskáját kiemelték a bevásárlókocsijából a siófoki Tescóban, de a biztonsági őrök csak kiröhögték, hogy a kamerák a termékeket védik, rajta nem fognak segíteni. 2012.07.28.-át írunk. Bemegyek a siófoki TESCO-ba. Az irattáskámat egy percre letettem a…..
Hojlele 2012.08.04 03:58:39
@hagyma: Az utolsó 4et kérik mindenhol. Nem az első 5öt.
De tényleg mit a fenét várunk egy ex pucolós, APEH elől bújkáló, vidéki hülyétől? Csak ő az amerikai, mindenki más fekete munkás.

Egyébként a sportmotor senkiben nem merült fel, mint közlekedési alkalmatosság? :-) Azzal azért elég hamar oda lehet érni bárhova.
Hojlele 2012.08.04 04:05:06
@bumburnyák: Fekete Amex alkalmas házvásárlásra. Kérdés, hogy ki az a barom, aki arra venne házat. :-)
Néhány éve egy ide is író-olvasó motoros rendőr barátunk társával együtt elég kreatívan oldotta meg a hídon elromlott autó problémáját. A cél szentesíti az eszközt, úgy gondolom én is, hiszen a legtöbb esetben az úton lerobbant autó nemcsak akadályozó, hanem…..
Hojlele 2012.06.12 00:48:43
@hagyma: Képzeld két sheriff autó is megállt mögöttem, amikor defektet kaptam és megkérdezték, hogy ki tudom-e cserélni egyedül vagy segítsenek? Mit fárasztasz mindenkit az álamerikai hülyeségeiddel?
Kíváncsi lennék, hogy ezek a kommentek angolul is ilyen pörgősen mennének?

Egyébként a Punto hybrid? Hogy akkumulátorral ment el a sarokig. Ha nincs töltés, még nem áll le a kocsi, max. ha lefullasztod a kuplunggal. És akkor még be is indul egyszer valószínűleg. De gondolom nőről van szó, tehát a zenét azért nem kapcsolta le, amikor észlelte, hogy nincs töltés az autóban. :-)
A cím sok hazai ügyintézésre igaz, de itt most a kötelező biztosítás kártörténetének igazolásáról lesz szó, ami úgy néz ki, még mindig nem megy egyszerűen. Pedig mintha korábban arról lett volna szó, hogy most már nem az autós dolga lesz a bonus-malus igazolások…..
Korábban én is gondolkodtam már a mindenféle traffipax fotót nézve, hogy amikor csak egy rendszám látszik a képen, az mennyire bizonyító erejű. Cs egy ilyen helyzeten akadt fenn, ti mit tanácsoltok neki, mit tegyen? Elnézést kérek, hogy hozzátok fordulok a problémámmal, de…..
Hojlele 2012.05.29 01:53:00
@hagyma: Köszi, pontosan ismerem a menetét. :-) De pl autópályán a 65mph helyett a 8O még simán belefér. Viszont a 85 már ticket. Általában. Pl Dél-Carolinában nem, amikor ott mentem keresztül. Ott a 7Omph az annyi.
Hojlele 2012.05.30 02:07:17
@dark future:" Külföldön gyakran látni olyat is, hogy csak adott időintervallumban van sebességkorlátozás, összhangban az életszerűséggel. Pl. egy iskola előtt reggel héttől este 9-ig, mert hajnali négykor egyszerűen nincs értelme a korlátozásnak. Nálunk persze szarnak dele."

Ez nem lenne hülyeség otthon sem. Az iskola környékén, amikor reggel mennek és amikor délután végeznek kőkeményen állnak a rendőrök. De olyankor villog egy sárga lámpa, hogy speciális sebességkorlátozás, pl. 15-2O MPH. Ha nem villog a lámpa, akkor a normál 45MPH. Nyilván hajnalban nem fognak kisgyerekek rohangálni a suli környékén.
Múlt heti bejegyzésünk szerzője, Gábor eléggé kifakadt, mivel egy taxi vezetője feldühítette, ahogy előzött. Hogy tényleg jogosan-e, azt kettejükön kívül gyakorlatilag senki nem tudhatja, mivel az esetről sem fotó, sem pedig videó nem készült. A taxitársaság mindenesetre…..
Ez ám a barkács: a holland Dolf Peeters abból épített motort, amit más kidobásra ítélt. A 400 eurós – durván 120 ezres – költségvetéséből kijött a komplett gép. Hogy a műszaki vizsgán átmegy-e a garázsmix, rejtély, ám a biztonság kedvéért rendszámtábla-tartó…..
Hojlele 2012.05.07 02:53:26
@hagyma: Neked minden blogon el kell mondanod, hogy mi és hogyan működik itt az USA-ban? Akit érdekel, kijön és megnézi.
Írjad inkább a magad kis blogját. Ott úgyis le vagy maradva elég régóta már.
Keddi posztunkra reagálva küldte el levelét Alpár, miszerint érdemes másik szemszögből is megvizsgálni az autópályán letolós "játékot". És tényleg, nem feltétlenül az a hülye, akit utolérnek a belső sávban. Ha nincs hely hova kimenni (általában a kamionok hosszú sora…..
Hojlele 2012.04.14 20:47:34
@Reggie: Meg lehetne gyorsítani a kihalást. Van pár jó ötletem. :)
Hojlele 2012.04.18 02:13:51
@jelentéktelen alak: Nem jöttél még rá? Farkastörvények vannak. Jelentgesd fel az elvtársaidat. Neked az fáj, hogy a másiknak van pénze benzinre? Vagy, hogy van mersze a BUSZ sávon menni? A saját önértékelési problémáid, a kisebbségi komplexusod és a frusztráltságod árad minden egyes mondatodból. Te büszkén viselheted a kokárdát. Egy igazi díszmagyar vagy. Tele írigységgel. Tipikus dögöljön meg a szomszéd tehene is.
Egy jogállamban a rendőrség dolga, hogy eljárjon, nem a tiéd.

Képzeld, amikor feltörték a kocsimat, nem mentem a rendőrségre. Minek? Időt húzni? Inkább egy barátomat elküldtem a közeli lakótelepi suhancokhoz, hogy magnót szeretne venni. 24 órán belül megkerült a kis takony a magnómmal együtt. Akkor járkáljak rendőrségre?

Igazi kommunista maradvány vagy.
autózz! Akcióhős a mosóban 2012.04.03 08:22:00
Így leírva-olvasva tényleg kissé komikus a jelenet, amibe Paladin is keveredett, mégsem biztos, hogy más is ilyen viccesen fogná fel a szituációt, amikor támadólag lépnek fel vele szemben. Főleg ha annak az illetőnek nincs is igaza. Persze nem mindenkinek erőssége a jó…..
Hojlele 2012.04.04 21:31:19
@MittuDomain: Na akkor jön a box! :-))) Hát nem olvasod a posztot? :-)

Én is szóltam már kedves törölgető, meg szárító emberkére, hogy ehez talán nem kell a kefe közelében tartózkodni. Simán megy ez a parkolóban is. Az esetek többségében belátják és átadják a helyet.
Mostanában úgy látszik, inkább parkolással összefüggő problémákkal kerestek meg minket. Ezúttal Levente kér tanácsot, mivel belekerült abba a csapdahelyzetbe, amikor a büntetés egyre jobban csak emelkedik a mindenféle késedelmi és ügyviteli költség hozzáadásával. A…..
Hojlele 2012.03.31 04:24:46
@Reggie: Meg is halt elég fiatalon. :)
Régebben nekem is összegyűlt néhány büntetésem, ami abszolút vitatható lett volna. Mégsem vállaltam a hosszú pereskedést, hiszen már akkor is tudni lehetett, a bíróságok minden bizonyíték nélkül simán a parkolási társulások javára döntöttek, az autós pedig az eredetihez…..
Fizető zónákban legtöbbször most már mobillal parkolok, és bár ez a rendszer sem lehet tökéletes, de az olyan szerencsétlen helyzet, mint amiről TV is ír, elkerülhető vele. Ettől függetlenül a posztban szereplő hatóságok lehetnének elnézőbbek, ha tényleg csak a jegy hiánya…..
 A múltkori munkagépes poszt kapcsán találtam erre a minden képzeletet felülmúlóan zseniális készletre. Istenem, hány apuka meredhet most üveges szemmel maga elé: ó, ha nekem ilyenem lehetett volna, mikor az az ördögfióka se jó szóra, se fenyegetés hatására nem volt…..
Hojlele 2012.03.18 03:15:13
Nyilvánvalóan valami beszorult az állami bürokrácia fogaskerekei közé, Sasa ugyanis hiába fizette be az okmányiroda felszólítására a tartozását, később igazoltatáskor mégis leszerelték a rendszámát és elvették a rendőrök a forgalmiját is. A mai nap folyamán (03.09)…..
Hojlele 2012.03.14 00:40:21
@dr. Bubó: Nem tudom. :) Még az is lehet.

Ez a feketék szokták mondani, amikor valami jogosan éri őket, de ők egyből rasszizmust kiabálnak.
Pl.: nem engedik be őket egy bárba, mert melegítőben vannak, erre azonnal "miért, mert négerek vagyunk?"
Közben a hely tele van feketékkel, csak azok fel tudtak venni egy inget. Akármikor csinálnak valamit, egyből ez az indok.
Miért büntetett meg a rendőr? - Mert néger vagyok. (Nem azért, mert tilosban parkoltam.)
Nincs azzal baj, ha valaki sportosan vezet, mint teszi és vallja ezt Gab is, bizonyos határok között szerintem is belefér. De ez utóbbi ilyenkor a legfontosabb, tudni kell, hol van az igazi határ. Mert mások veszélyeztetése már túl van ezen és valahol átérzem a posztíró indulatát.…..
Hojlele 2012.03.09 01:10:12
@Dr. Schwanzkopf Rudolf: Akkor ezek szerint te sosem mész 5O-es táblánál 52-vel, ugye? Mert a szabály az szabály. Te minden esetben, mindenről kéred a számlát, mert a szabály, az szabály. Ugye?
Szerencse, hogy vannak ilyen birkák, legalább van akinek az adójából lehet ÁFÁ-t csalni. :-)

Hagyjuk már az önkéntes rendőröket. Miért ne mehetne valaki országúton 12O-al, ha biztonságos? Mert arra sétálhat egy elefánt? Ugye a valószínűsége 0%, de nem lehetetlen. Főleg, ha cirkuszosok vannak a környéken. :) Hagyjuk már a sok álszent, idiótaságot. Aki előzésben lévő autót akadályoz, nagyon csúnyán meg kellene verni. És ezt törvénybe iktatnám. Hasonlót a büntető satuért.
Hojlele 2012.03.09 01:17:16
@dukeekud: "Bazmeg az autozasnak normal esetben arrol kene szolnia, hogy A-bol B-be a leheto legolcsobban, legbiztonsagosabban, legkornyezetbaratabban eljutatni egy hasznos tomeget."

Zöldike! Neked valaki fizet azért, hogy ilyen hülyeségeket mondasz? Akkor ezek szerint mindenkinek Toyota Aygo-val kellene járni hibrid üzemmódúval, lehetőleg? A V6-os, V8-as autókat meg csak hobbiból gyártják, ugye? Mert az autógyártók a hülyék, nem te! Hallottál olyan kategóriáról, hogy élményautó? Te remélem nem jársz autóval, sem tömegközlekedéssel! Nehogy már hozzájárulj a fosszilis tüzelőanyagok pazarlásához.
Remélem lóháton jársz mindenhova, és a nyereg töri a seggedet rendesen. A házadat meg napelemmel fűtöd, vagy geotermikus energiával. Élelmiszert otthon termelsz, mert a szemét multik, képzeld el (igen, a Tesco is, ahol veszed a Tesco gazdaságos vizet), gépkocsival szállíttatnak. Ne adj nekik egy fillért se! Egyáltalán senkinek se adj pénzt. Maximum a legközelebbi hozzátartozódnak.
Hojlele 2012.03.09 01:19:28
@dukeekud:
Zöldike! Akár Mac, akár Windows, nem kell hozzá informatikus diploma, hogy az ékezetes magyar betűkészletet beállítsd ám. Vagy ezzel akarod üzenni, hogy te külföldről írsz ám?
Sokszor jön elő a téma itt a blogon is, hogy ha valaki hibázik, attól még lehet (és kellene) emberként viselkedni, bármelyik félről is legyen szó. Elég lenne egy bocsánatkérő kézfeltartás, a másik fél részéről pedig tudomásul venni, hogy nem történt baj, mehetünk tovább.…..
autózz! Tartsd meg magadnak 2012.02.20 13:29:00
Egykoron még én is dohányoztam, de ennek ellenére kocsiban soha nem gyújtottam rá. Alikam arra az idegesítő szokásra próbálja felhívni a figyelmet, amikor parasztok mások elé dobálják ki a csikkeket. Mondjuk autóban engem annyira nem zavar, de mikor motorral megyek egy autós…..
Hojlele 2012.02.22 01:13:21
@hagyma: Nem hiszem el, hogy 20 év alatt még nem sikerült rájönni, hogy hogyan kell magyar billentyűzetre váltani egy mozdulattal! Én is innen írok, ahonnan te, és van magyar ékezetes betűkészletem. Akár Mac, akár Windows.