Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mike Zsuzsi

57 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Végezd jól a saját munkádat, és aztán lesz valamid, amire büszke lehetsz. De ne hasonlítsd magad másokhoz." Galata 6:4 A sátán két módon próbálja ellopni a szolgálat örömét: azzal kísért téged, hogy mások szolgálatához hasonlítsd a magadét, vagy azáltal, hogy a…..
Napi remény Kiben bízhatsz meg? 2014.04.23 03:00:00
Mert az Örökkévaló szava igaz, minden tette hűségét bizonyítja. (Zsoltárok 33:4) Életünk egyik nagy kérdése ez: Kiben bízhatsz meg? Az, ahogyan ezt a kérdést megválaszolod, meg fogja határozni azt, hogy boldog vagy boldogtalan vagy-e, sikeres vagy bukott vagy-e, illetve azt,…..
"Kettőnek sokkal jobb, mint egynek, mert együtt sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni. Ha az egyik elesik közülük, akkor a másik fel tudja segíteni. De ha valaki egyedül van és elesik (kísértésbe esik), az nagyon rossz, mert senki sincs, aki segítsen neki." Prédikátor könyve 4:9-10…..
Napi remény A kereszt szabadsága 2013.10.28 03:00:00
“Tudjuk, hogy a régi életünk meghalt Krisztussal a kereszten azért, hogy a bűnös énünknek ne legyen hatalma rajtunk.” Róma 6:6 (NCV fordítás) A Róma 6:6 azt mondja: "Tudjuk, hogy a régi életünk meghalt Krisztussal a kereszten azért, hogy a bűnös énünknek ne legyen hatalma…..
Napi remény Bízz napról-napra 2013.10.19 03:00:00
”Semmiért se aggódj, inkább mindenért imádkozz. Mond el Istennek, hogy mire van szükséged, és köszönj meg neki mindent, amit érted tett... irányítsd a gondolataidat igaz, becsületes, tiszta, szeretetreméltó és nagyszerű dolgokra. Olyasmikről gondolkozz, amik kiválóak és…..
Napi remény Isten közel van 2013.10.12 03:00:00
"Közel van az ÚR mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja." Zsoltárok 145:18 Isten nincs olyan messze, mint a legtávolabbi csillag. Olyan közel van, mint a következő szívverésed. Ott van veled minden pillanatban. A Biblia azt mondja az Apostolok cselekedetei 17:27-ben:…..
"Mert aki szégyell engem és az én beszédeimet, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön a maga, az Atya és a szent angyalok dicsőségében." Lukács 9:26 Egy napon majd számot kell adnod az életedről Isten előtt. Ha ezt észben tartod és az effajta hosszú távú…..
"Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket." (Példabeszédek 19:11) A sérült emberek másoknak is sérülést okoznak. Amikor valaki bánt téged, azt azért teszi, mert őt is megbántották. A mogorva emberek soha nem éreztek kedvességet. A…..
Napi remény Tudd, ki vagy! 2013.09.08 03:00:00
„Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” János 8:12 Amikor Jézus azt mondta: „én vagyok a világ világossága”, azzal meghatározta önmagát. Azt mondta…..
"Az igének pedig cselekvői legyetek, ne csak hallgatói, becsapva magatokat." Jakab 1:22 A Biblia a Márk 12:30-ban ezt mondja: "Szeresd azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erőddel." Más szavakkal mondva: szeresd Istent minden…..
Mindannyiótoknak, mint jó sáfároknak kell használnotok azt az ajándékot, amit Isten nektek adott, hogy szolgáljátok egymást. 1 Péter 4:10 GW fordítása A képességeitek más emberek hasznáért van. A Biblia azt írja az 1 Péter 4:10-ben: " Mindannyiótoknak, mint jó sáfároknak…..
"Különböző lelki ajándékok vannak, de ugyanaz a Lélek adja azokat. Különböző szolgálatok vannak, mégis ugyanazt az Urat szolgáljuk velük. Különböző fajta munkákat végzünk, ám ugyanaz az Isten munkál minden ajándékot minden egyes emberben." 1 Kor. 12:4-6, GW…..
Napi remény Használd a fejed! 2013.08.01 03:00:00
"Ne légy szőrszálhasogató, használd a fejed - és a szíved! - hogy megítéld mi a jó és teszteld, ami igazán helyes." János 7:24 MGS fordítás Jézus nagyszerű ítélőképességgel rendelkezett. Ha olyanok szeretnénk lenni, mint ő, akkor meg kell engednünk a Szentléleknek, hogy…..
"Mert az ő alkotása vagyunk Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtve, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk." Efézus 2:10 Az életed nem a véletlen műve. Van egy sorsod, küldetésed, amit egyedül te tudsz elvégezni. A Biblia ezt mondja a Zsoltárok…..
"Gondoljuk át útjainkat, vizsgáljuk meg őket, és térjünk az Úrhoz!" Jeremiás siralmai 3:40 Az örömöt könnyű elveszíteni, de visszaszerezni is egyszerű dolog. Miután bevallod, hogy elveszítetted az örömödet, elemezned kell az okát. Nézd meg az életedet, és tedd fel…..
"El ne távozzék e törvény könyve a szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz, és mindent úgy cselekedj, ahogy abban meg van írva, mert akkor leszel eredményes az utaidon, és akkor boldogulsz." Józsué 1:8 Emlékszem, hogy nagyszerű prédikációkat, mély…..
"Egy ajándékot hagyok itt nektek - a lélek és a szív békességét. A béke, amelyet én adok, egy olyan ajándék, amelyet a világ nem tud adni. Tehát ne nyugtalankodjatok és ne féljetek." János 14:27 NLT fordítás Mindenki azt gondolja, hogy tudja, mi a lelki nyugalom titka - vagy…..
"Vizsgáljuk meg utainkat és forduljunk vissza az Úrhoz." Jeremiás siralmai 3:40 MSG fordítás Nem tudsz mindent megváltoztatni, de magadat igen. Amikor úgy érzed, hogy az életed darabokra hullik, teljesen megváltoztatja a helyzetedet az, hogy tudod, hogy min tudsz változtatni…..
"Mivel hallottatok Jézusról és megtanultátok az igazságot, ami Tőle van,  vessétek le a régi, bűnös természetet és a régi életmódotokat, ami megromlott a bujaság és csalás miatt. Ehelyett, engedjétek, hogy a Lélek megújítsa gondolataitokat és viselkedéseteket.…..
"És mindezek, noha hit által jó bizonyságot nyertek, nem kapták meg az ígéretet. Mivel Isten mifelőlünk valami jobbról gondoskodott, hogy nélkülünk tökéletességre ne jussanak." Zsidókhoz írt levél 11:39-40 Nem könnyű hit által élni. Egy megtört világban élünk. Az…..
"Isten úgy akarta, hogy az az igazság szava által szüljön újjá minket." Jakab 1:18 (NIV fordítás) Isten arra akarja használni az Igéjét, hogy egy új kezdetet adjon az életednek. Isten Igéje nélkül sohasem lehetnénk megmentve. Nem haladnánk a Menny felé. Nem tudnánk Jézus…..
"Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát." Máté 7:24 Befogadni, olvasni, kutatni, emlékezni és elmélkedni Isten Igéjén mind haszontalan, ha nem éljük meg azt gyakorlati módon. Az "ige…..
"Tegyünk le minden terhet, ami lelassít bennünket, különösen a bűnt, ami akadályozza bennünk lévő folyamatot..." (Zsidók 12:1b, NLT fordítás) Ha az élet versenyét be akarod fejezni, ha el akarsz jutni a végcélhoz, akkor el kell engedned néhány olyan dolgot,…..
"Ha Isten azt mondja a választottairól, hogy elfogadja őket, akkor ki emelhet vádat ellenük? Vagy elítélheti-e őket bárki? Egyáltalán nem! " Róma 8:33-34 szó szerinti fordítása Legtöbben egész életünket azzal töltjük, hogy megpróbáljuk elnyerni az elfogadást. Meg akarjuk…..
"Kezdd Istennel - a tanulás első lépése az, hogy meghajlunk Isten előtt; csak az ostobák hordják fenn az orrukat ilyen bölcsesség mellett" Példabeszédek 1:7 MSG fordítás  Észrevetted már, hogy amint kitűzöl egy célt az életedben, ezt hallod az emberektől: "Kinek…..