Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Levente.hu

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Próbáltam megvizsgálni, van-e értelme 50 Mp érzékelőnek? Képes-e lencse ilyen felbontásra? Gyanítottam nem, úgy tűnik nagyon nem. A dxomark.com egy viszonylagos adatot közöl a méréseiben, az objektívek élessége hány MP képes optimálisan leképezni. A nagy kedvencem, a Carl…..
inphoto.blog.hu Zeiss Otus-Batis 2015.05.03 20:53:15
Nem véletlenül gyanítottam, hogy a Batis nem lesz kis dolog! http://www.sonyalpharumors.com/impressive-new-batis-85mm-almost-matches-the-otus-85mm-performance/..
Levente.hu 2015.05.07 10:38:28
OFF: shop.new55.net/products/r3-monobath-developer

Egyfürdős fekete-fehér hívó. Szerintem érdekes.
Wartburgot láttunk South Parkban.Nem viccelünk, tényleg.Na jó, mégis viccelünk.Először is tisztázzuk, hogy South Park nevű hely tényleg létezik Colorado államban. Igaz, csupán Fairplay egy sarkában, egy 1880-as állapotában helyreállított bányászvárosként. Nos, ettől…..
Levente.hu 2014.03.15 20:42:02
Ha már Wartburg hang, nekem ez a kedvencem:
www.youtube.com/watch?v=UdRatUxG15k (van róla hosszabb videó is) Nem gyári, de nagyon szép hangja van amikor elveszi a gázt, és süvít az egész. :)

A klasszikból meg ez a kedvencem:
www.youtube.com/watch?v=SHXxi9alCzE

A 130-al(óra szerint 145km/h) száguldó Melkus motoros Barkas megvolt már?
www.youtube.com/watch?v=fJk0dmAcMFs
A blog az utóbbi időben kissé lelassult, de nincs ok az aggodalomra. Csak ő forgatja fel a mindennapjainkat, így kevesebb idő jut más mókára. De azért jut. Kár, hogy a Gólem mellé nem tudtam volna becsomagolni Rozit. Bár nagyjából egy súlycsoportban vannak. :) Szerző:Földes…..
Több ponton változnak a közúti járművekre, köztük a kerékpárokra vonatkozó műszaki előírások. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kedden bejelentette, hogy egy hónap múlva, legkésőbb 2014. január elsején olyan közlekedésbiztonsági célú rendeletmódosítások lépnek majd…..
Levente.hu 2013.12.04 00:23:46
@vundergraf: Bocs, hogy belevau, meg igazad is van, de azért no...

Tényleg van neki ellenállása. Kikapcsolva is, meg bekapcsolva is. De (nem csak egy dörzsdinamóhoz képest) elenyésző!

Kikapcsolt állapotban kb. 1W, SON agygenerátoroknál 0,5W. Valljuk be, ez érdemben semmit nem változtat a teljesítményen.
Sokkal komolyabb tényező a gumi mintázata, szélessége, és a keréknyomás.

Egy jobb agydinamó hatásfoka 55-65%, típustól függően. (DH-3N80, SON deluxe) Azaz kb. 5.5-4.5W terhelést jelent. Ez még mindig nem egy jelentős dolog, ha kipróbáltál már hosszabb távon ilyet, akkor tudod. Még itt is hamarabb zavaró lesz a kerék gördülési ellenállása mint az, hogy ki, vagy be van-e kapcsolva a lámpa, illetve hogy van-e egyáltalán agydinamó.

A zenert meg ki kell dobni a fenébe, az csak az izzós lámpához kell, hogy ne füstöljön el az izzó, egy 2W-nál nagyobb teljesítményű Power LED-hez már úgyse kell, sokkal nagyobb áramokat is kibír, mint amit a generátor képes lesz leadni, a feszültség pedig beáll a LED által felvett áramerősséghez.
Amúgy a drágább agydinamókban nincs zener, esetleg külön van a dinamóhoz opcionálisan.

Hosszú távon mindenképp megéri az agydinamó, némi plusz tömeg(bár az akku se könnyű), cserébe:
-be van építve
-lámpa szintén (nincs szívás, otthon felejtettem, rajtahagytam, lelopták, stb)
-nem merül le
-3W LED-ekkel bármire elég, állófény akár elöl hátul, elöl max 4-500lm fényerő! Ha valakinek ez nem elég, akkor én kérek elnézést. Itt már nagyon kell figyelni a vetítésre, hogy ne vakítsa a szembejövőket, ezzel már több száz méterre be lehet világítani a táblákat.
-lehet hozzá USB töltőt kötni, amiről lehet telefont, GPS-t, MP3-at, akkut, GoPro kamerát, egyebet tölteni

Világutazóknak kötelező darab!

Amúgy létezik úgynevezett sport agydinamó is, Shimano, 1.5W teljesítménnyel. Kicsi, könnyű, és LED-el elöl hátul 1.5W untig elég a legtöbb embernek.
Sosem gondoltam volna, hogy a forgatás nélküli talajlazító eljárásokhoz bármi közöm lesz, de érkezett hozzánk egy különleges ajándék. Mindez egy félmondatból indult, ami az Égéstérben hangzott el. De ne menjünk a dolgok elébe.Először is nézzük a mezőgazdasági vonulatot.…..
Vettem egy Trabantot, igen. Megint. Tulajdonképpen ezért adtam el a BMW-t, áron alul. Már majd egy éve nem Trabantoztam, muszáj volt. A Tramp némi szétköltözésből adódóan már nem tartozik az érdekkörömbe, Hamilton meg vagy három éve darabokban várja, hogy egy alapos és…..
Utoljára tizenhárom hónappal ezelőtt írtam a felújított Bmw 518i-ről. Emlékszem, akkor szakadt rólam a víz, hőség volt, durva a nyár. Most itt ülök pulcsiban. Nem csak egy év telt el tehát, hanem egy évszak is hozzá. Öt évszakkal ezelőtt írtam a BMW-ről. És ezalatt…..
Más közlekedőkkel nem volt összetűzésem az elmúlt fél évben. Ez maradjon is így. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Levente.hu 2013.09.11 12:34:50
Városi tekerésre szerintem 3 fő szempont van, legyen haladós, praktikus, és alacsony karbantartásigényű, főleg télen.
Szóval maradnék a trekking vonalon.
-hagyományos vázgeometria (nem döntött)
-merev villa (felesleges az emberek 80%-ának a teleszkóp, aszfalton csak cipeli az ember, a hajtáshatásfokot is rontja)
-32-37mm széles defektbiztos haladósabb külső, a 32mm nehezebb embernek/pakolva már kevés is lehet a magyar utakra
-egész éves használatban agyváltó, agydinamó!
Az agyváltóknak kicsit rosszabb a hatásfoka, de ha vesz az ember valami jobbat, akkor az elég jó, Shimano Alfine 8s, 11s, vagy ha van pénz akkor Rohloff 14s, az már teljesen kompromisszummentes. Cserébe vastag lánccal megy, ami kibír akár 10e km-t, és ami még jobb, hogy lehet zárt hajtást csinálni, ami sóban, latyakban, esőben nagyon jó.
-szíjhajtás mégjobb, 20e km körül bírja, és teljesen száraz, nem koszol, és könnyű!
Ráadásul az agyváltó azonnal vált, akár helyben állva a piros lámpánál is.
-agydinamó: egy jobb minőségű darab tényleg észrevehetetlen, szerintem km/h-ban sem jelentkezhet 1-2km/h-s különbségnél több.
A legjobb, hogy be van szerelve, mindig ott van, az ember nem felejti el feltenni a lámpát, nem merül le stb. Bármikor, karbantartás nélkül adja a delejt.
-LED-es reflektor kell hozzá, 3W-ból komoly fényt lehet ma már csinálni. (300-500lumen)
-rendes minőségi pálcás sárhányó, valami SKS mondjuk, a végén kis gumi toldatokkal/leffentyűkkel.
-csomagtartó! Ha nem akarjuk hogy akármi is a hátunkra izzadjon, akkor egy vízhatlan(PVC), könnyen levehető féloldalas túratáska nagyon praktikus! (pl. Crosso Dry, Ortlieb, Vaude)
Egyrészt ha kell valamit vinni, akkor lazán elnyel egy csomó mindent, nem kell a háton cipelni, és a súlypont is lejjebb kerül.
-mindezt még görgős fékkel szokták megfejelni, főleg a hollandok, de féknek szerintem jobb egy V-fék, netán Magura HS, esetleg olajos tárcsafék, főleg télen.

Sajnos idehaza nem nagyon van ilyen bicikli, vagy csak elvétve, városi biciklit Hollandiában célszerű venni, óriási választék van, jó árakon, főleg használtan.

Valami ilyesmire gondoltam, csak rendes csomagtartóval:
bongersbikes.nl/shop/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/a/santos-trekking-lite-rohloff-beltdrive-heren-02_1.jpg

Még egy fitnesz gép is van, igaz a normális csomagtartó itt se divat:
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/11751_10151559927959356_1282609003_n.jpg
Levente.hu 2013.09.12 01:58:06
@zsebkettő: Nekem 6 bar nyomással megy a 37mm-es külsőm, de ha évente egy defektet kapok, akkor lehet sokat mondtam. Pedig csomaggal is megy, nem keveset. (Marathon XR, meg sima Marathon, de a Contactokkal sem volt bajom)
Fotó: Völgyi Attila Ha esetleg VA átküldene egy normális képet, lecserélném ezt a ... minőségűt. (nem rakok be a blogba ilyen trágya minőségű képet, megtettem) de most Nagy öröm, hogy végre VA jó helyen ... jó képét publikált, gratulálok. Szerintem ilyen zseniális…..
Szóval Canonos lett. Ennyi Canon objektívről nem írtam amióta van a blog, az biztos :) ..
2002-ben a Contax N Digital volt az első professzionális dSLR teljes leica képkocka méretű CCD érzékelővel, 6,04 megapixel felbontással. Nagyon sok szempontból úttörőnek tekinthetjük ezt a gépet. Ez az egyetlen digitális tükörreflexes gép amely egyszerre két filmes rendszerrel is…..
Gondolkoztam, utána nézek, melyik a legjobb minőségű objektív, a dxomark.com szerint? Nikon AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G Megnéztem, és rosszkedvűen utána néztem az árának. Jó kedvem lett. Bőven elérhető. Itt bővebben a vizsgálatról. ..
Erre nem gondoltam, hogy ilyen hobby is létezik! http://optika.hu/magazin/tavcso.htm..
Levente.hu 2013.02.15 14:34:00
Ajánlom figyelmedbe:
hu.wikipedia.org/wiki/Kulin_Gy%C3%B6rgy

Van is itthon egy könyv tőle "A távcső világa" című.

Édesapám gimnazistaként a '70-es években készített egy 1000/150mm-es tükrös newton távcsövet. Akkoriban a zsebpénzéből össze tudott hozni egy ilyet, sokan foglalkoztak amatőr-csillagászattal, és olcsón hozzá lehetett jutni üveghez, üvegcsiszoló porhoz. A csiszolást ő csinálta, majd Bp-re felküldte foncsoroztatni. Az állvány hegesztését nem ő csinálta, viszont rendes mozgatása van, amivel követni lehet a csillagot. A csöve valami fekete műanyag szennyvízcső, de ezt senki nem mondaná meg, mert egész profin néz ki. :) Eredetileg egy egyszerű keresőtávcső is volt hozzá külön.

Tavaly nyáron levittük a Balaton-felvidékre, jó kis családi program együtt nézegetni a csillagokat, meg fotózgatni.
inphoto.blog.hu Mi a Behance? 2013.01.25 09:40:17
Mire jó a Behance? A Behance egy ingyenesen használható nemzetközi közösségi oldal és e-portfoliórendszer kreatív szakemberek számára. Használatával könnyen megoszthatod másokkal munkáidat, tarthatod a kapcsolatot ismerőseiddel (és így figyelemmel követheted az…..
Találkoztam ezzel a ledes dologgal, 80 dollárért nem tűnik soknak, valakinak van tapasztalata? A http://photorumors.com-on láttam, a specifikációi itt. Az ebayn itt található...
Pár bejegyzéssel korábban már írtam, hogy mindig is vonzott a szélesvásznú képformátum. Nézegettem is temérdek 6x17-es Fujit, Linhof-ot, illetve a valamivel olcsóbb Gaoersi gépeket is, de ezek még mindig jóval a fájdalomküszöbön túli árcédulával kellették magukat. Aztán…..
Levente.hu 2012.11.01 20:56:32
Ma feltették ezt a középformátumú fórumra, gondoltam szólok, hátha érdekel:
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=122123489&t=9047589

Aztán meg ilyen izgi cikk várt itt fenn. Kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény, nekem már így gagyi optikával is tetszik ez a széles képarány.

Az élességi síkot hogy állítod be? A nagyformátumú optikának nem távolabb esik a képsíkja?
Nagyon kedves fiatalember kérdezte tőlem (valóban fiatal, 16 éves), a dolgot, akinek van ötlete, írja le! A kérdés: "Tehát keresek egy helyet, ahol a legjobb ár/minőség arányban csinálnak színes negatív hívást, és érdekelne a digitalizálás módszere, és hogy milyen…..
Levente.hu 2012.09.26 11:06:53
www.ebay.com/itm/Fujichrome-Velvia-RVP-35mm-100F-Reversal-100-feet-30-5m-with-2-inch-Core-O051-/300748193767?forcev4exp=true&forceRpt=true

Itt van. 118$, az olyan 26550Ft, kijön belőle kb. 18 tekercs film, az kiszámolva 1475 Ft. Szerintem megéri.
Professzionális film, nagyon szép színekkel. Igaz, ez Velvia 100F, de láttam már Proviát is, és Velvia 50-et.
The Making of the Leica M9-P »Edition Hermès« – Série Limitée Jean-Louis Dumas from Leica Camera on Vimeo. Na, ezért. Nagyban itt élvezhetőbb...