Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ariadné

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A "bolti" jelző gyakran szitokszóként funkcionál, de ez az A Recept, Amely Bejárta A Várost. Noha egyszer már publikáltatott, még mindig szeretjük, én különösen a csokiba mártott változatát. Nagyon könnyű, roppanós vajas keksz, a kakaós sablé viennois-hoz tudnám…..
Ma két szösszenetet szeretnék megosztani:BANKAz egyik,h kaptam új bankkártyát postán, mert lejárt a régi. Ez eddig nem is lenne gond, de csak telefonon lehet aktiválni. Mivel nem tudok érthető módon, ezért bementem a bankfiókba, gondoltam,h nem a családtagjaim fárasztom ilyen…..
Ariadné 2009.03.08 16:37:31
Ariadné kommentje ihletett meg a 3 adóról:) Szóval a helyzet a következő az én esetemben (Tv fontossága):Amíg hallottam, hétközben szinte semmi tv-t nem néztem, koliszobában nem volt, a közös tv meg ugye elég macerás, úh szinte semmi. Hétvégén meg itthon 1-2 filmet. Aztán…..
Szóval ma megértem a hallássérülésem mélypontját.... Az történt, h jöttem le a Moszkván a mozgólépcsőn, és lent kéregetett egy anyuka a gyermekével. Pénzt ritkán adok,de ha van nálam valami, odaadható ennivaló, általában lemondok róla. Ma volt nálam egy felesleges…..
Múlt héten is voltam állatkertben és  örökbefogadtam erre az évre is  a pingvinem. Gondoltam,h nemcsak a jellegzetes dolgokat fényképezek le,hanem néhány kevésbé közkedvelt állatot és növényeket is. Erről jöjjön néhány kép, kedvcsinálóként, hogy fogadjatok…..
Végre újból vannak feliratos műsorok többhónapos várakozás után a  magyar1-en. Ez megihletett....Biztos nem csak én hiányolok egy olyan műsorösszefoglalót,ahol a feliratos műsorok szerepelnek. Most megalkottam a hétfői programot kísérleti jelleggel. (Amúgy ha talált vki…..
 Biztos  mindenki imád vasárnap este 8kor balesetet szenvedni, főleg,ha nem is tudja pontosan,h mi a baja. Ez most velem is megtörtént,miért is ne:)  Gyanútlanul szedtem le a tiszta ruhát a szárítóról, mikor érzem,h vmi a szemembe esett. Fürdőszobában voltam,úh kb 1…..
Mint tudjátok, múlt péntek óta nem lehet belépés nélkül kommentezni a Blog.hu blogjain. Mivel ez egy sokakat érintő változás, a héten megpróbáljuk továbbkövetni a hatását.A kommentezési kedv visszaesése egyelőre nem jelentős, szombaton tíz, vasárnap viszont már csak két…..
Nem vagyok itthon,úgyhogy nem lesz időm Sehen statt hörent nézni és videóra sem lesz lehetőségem felvenni, Úgyhogy megkérnék mindenkit, hogyha van ideje,akkor nézze meg és írjon, ha volt vmi érdekes. Egyik adás sem több 30 percnél, úh nem okozhat nagy gondot. A részletes…..
Ariadné 2008.11.10 07:49:39
Egyébként a magyar műsorokat nem szoktad nézni? Külön hallássérülteknek nincs, ha jól tudom, de általában fogyatékossággal élőknek kettő is:

Sorstársak - pénteken 13 óra körül
www.mtv.hu/videotar/?id=32640

Esély - csütörtökönként 15 óra körül
www.mtv.hu/videotar/?id=32588

Az MTV honlapján elérhető a Videótárban, csak a műsor címét be kell írni a keresőbe. Mondjuk az a gond, hogy az Esély csak jelelve van, feliratozva nem. Ez életutakat mutat be általában (csak néhány alkalommal néztem eddig). A Sorstársak viszont feliratozva is van... bár elég gyors a felirat. Anyanyelven olvasva is többször lemaradt a 2. sor... főleg akkor, amikor kiírják a beszélő nevét és kilétét, aztán megpróbálják behozni ezt az időt... De ezek miatt lehet írni az MTV-nek. Az azonban szerintem nagyon jó, hogy vannak ilyen műsorok, bár nem tudom, mennyien nézhetik.
Már több helyen is olvastam,h a Hallatlan alapítvány jelnyelvet oktató DVD-t adott ki, de hiába keresem a honlapjukon, nem találom,h hol lehet megvenni.  Csak úgy találtam meg,h a tanfolyamhoz adják. Tudtok adni valami tippet,hogy hol lehet megvenni?Egyenlőre még nem érkezett…..
Még nem döntöttem el,hogy milyen témákba fogok mélyebben belemenni. Majd ha kapok pár kommentet, meglátom,mi érdekli az olvasókatElőször megijedtem,hogy talán elfogy egy idő után a téma, de ma kiderült,hogy lesz itt bőven! Kalandos egy siket élete!Élményem már reggel a buszon…..
Ariadné 2008.09.20 08:11:44
Nos, én igenis nagy bajban vagyok, ha azt szeretném elérni, hogy senkit ne bántsak meg egy-egy megnevezéssel. A nyár elején voltam egy szemináriumon, mely a foglalkozási rehabilitációról szólt. Ott találkoztam egy látássérült hölggyel. Ő kérdezte, miért veszek részt a rendezvényen, én pedig mondtam, hogy a fogyatékkal élők munkavállalásáról szeretném írni a diplomamunkám, ezért jöttem... (mondjuk úgy, ismerkedni a témával). Nem akartam a "fogyatékos" szót használni, mert mostanában hallottam, hogy azt úgy nem helyes, mert... Na, persze hogy itt is rám pirított a hölgy, hogy "nem fogyatékkal élő, mert a fogyaték az, mint pl. ha valakinek a villamos levágja a lábát és a láb ott marad. Fogyatékossággal élő." És még én éreztem úgy, hogy azért, mert nem szerettem volna a "fogyatékos" szót használni, most én vagyok a hülye marha. Én szociális munkát hallgatok, és most van előadásom, szemináriumom, gyakorlatom fogyatékosokkal végzett szociális munka témakörében. (Elnézést, akit megbánt e megnevezés, de most tényleg nem tudok jobbat, helyesebbet, kevésbé bántót írni.) A szemináriumon ez az élményem is szóba került, és tényleg az van, hogy érdemes rákérdezni, hogy az adott személy, civil szervezet milyen kifejezést használ. "Hátránnyal élő" pedig szerintem lehet lehet cigány (előítéletek pl.), szegény (pl. iskoláztatás terén), 50 év feletti (pl. munkaerőpiacon), az alacsony iskolázottságúak, a pszichiátriai betegséggel rendelkezők/küzdők... és igen, a fogyatékossággal élők különböző csoportjai is. Az a kérdés, hogy a felmérésben az egyetemen kikre gondoltak?

Én szeretném a megfelelő megnevezéseket használni, de ez nem könnyű, mert sokan sokféle megnevezést tartanak sértőnek vagy éppen helyesnek.
"Az átlagnál több gyermeket vállalók megfelelő támogatásához széles társadalmi összefogásra van szükség, mert a megélhetési nehézségek következtében civil kurázsi nélkül végleg a perifériára sodródhatnak" - vallják a Balaton Aranykora Alapítvány civil…..
Ariadné 2008.06.24 06:03:15
Újabb ingyenes tábor értelmi fogyatékos és mozgáskorlátozott gyermekek és fiatalok részére:

Tábort szervezünk szellemileg sérült ill. mozgássérült gyerekek, fiatalok részére Székesfehérvár közelében, Söréden, a plébánia épületében 2008. júl. 12-19. között.

A tábort a Teljes Élet Szociális Alapítvány szervezi, és tartja fönn. A cél, hogy az értelmi fogyatékos és/vagy mozgássérült fiatalok ép társaikkal együtt nyaraljanak, és hogy ez alatt szüleik egy kicsit tehermentesítődjenek.

Várunk mindenkit, aki segítőként, gondozóként részt venne a táborban és szívesen áldozná értékes nyarának egy hetét ily nemes célnak, ugyanis kicsiny, de lelkes a csapatunk!

Az idei év év témája a Reneszánsz lesz, ezért megpróbáljuk megteremteni Mátyás király udvarát egy hét erejéig. Különböző programokat szervezünk: kézműves foglalkozást, szabadtéri játékokat, pl.akadályversenyt, lovagi tornát, vetélkedőt, vásárt.

A gyerekek enyhén és középsúlyosan sérültek. Néhányan teljesen önellátóak, írnak, olvasnak, van, aki segítségre szorul pl. az öltözésben, fürdésben. Ha valaki nem foglalkozott még sérültekkel, idegenkedik a témától, de kíváncsi egy ilyen táborra, őt is várjuk, hisz szükség van segítőkre is, akik a konyhában tevékenykednek:-)

A tábor teljesen ingyenes a résztvevőknek, csak az a saját utiköltséget kell állni.

Jelentkezni, plusz információt szerezni lehet a
kassayk@gmail.com ill. a tinani@freemail.hu címeken.

A turnus vezetők:
Tinta Anikó és Kassay Klára

Linkek:
Söréd település honlapja:
www.sored.hu/

Információk a Teljes Élet Szociális Alapítványról:
www.adhat.hu/szerv/egyszerv/45875.html

A hír olvasható blogomon:
ariadne-fonala.blog.hu/2008/06/24/ingyenes_tabor_szellemileg_illetve_mozgasaban_serult_gyermekeknek_segitok_jelentkezeset_varjak
Konkrétan rovat létrehozására nincs lehetőséged, de erre találtuk ki a menü szerkesztési lehetőséget, amit a Beállítások -> Tartalom menüpont alatt érsz el, ahol cimke alapján (Tag/Rovat) tudsz megadni menüpontokat. Ha a látogató arra kattint, akkor csak azok a posztok…..