Regisztráció Blogot indítok
Adatok
s.s.zsuzsa

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reményeim szerint új sorozat indul mától, ugyanis arra kértem az országfelelősöket, hogy írjanak arról, milyenek a családi, baráti kapcsolatok az adott országban, hogyan viszonyulnak egymáshoz az emberek – egyszóval próbálják meg ezúttal az emberi viszonyokat kidomborítani. Az…..
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..
s.s.zsuzsa 2013.04.12 12:14:20
@Koós:
Hát ezen a hozzászóláson , nagyon jót mulattam. :-)
Bunyó, nagyi ki, király. :-)
s.s.zsuzsa 2013.04.12 12:18:51
@hagyma:

:-D
Rövid bejegyzés a mai, viszont a szokásosnál jóval több képpel, ami nem is csoda, hiszen szerzője, János szavak helyett inkább képekkel dokumentálja svédországi életét és a nagyvilágban tett útjait. Így aki svédországi konkrétumokat vár, az csalódni fog, akit azonban…..
„Talán mi vagyunk azok, a félmillió, akik miatt egyszer nálunk is normálisan lehet majd élni, dolgozni" – írja a mai posztban Öreghaver, akinek írásában sok olyan pont van, amivel egyet lehet érteni, és persze nyilván sok olyan is, amivel majd vitatkoztok. Egy biztos: ötven…..
s.s.zsuzsa 2013.02.11 10:49:30
@tanato:
Hát ez az, viszont sírnak, hogy elmennek a szakdolgozók, és nem csak az orvosok. A régi munkahelyemen, ápr. 1-től meg akarják szüntetni a gyermek sebészeti ügyeletet, így az egész északi régió mehet a város egy messzebb lévő intézményébe.
Azt ugye, nem kell bemutatni senkinek sem, mennyit jelent időben, ha egy súlyosabb esettel többet kell utazni. Nem baj, nem kár azért a gyerekért akin esetleg időben segíthetnének, nem a gyerek a "jövő adófizetője".
Viszont ezzel pénzt takarítanak meg, mert azt a keveset sem kell kifizetni, amit eddig kaptak az ügyeletesek.
s.s.zsuzsa 2013.02.11 10:58:11
@djpeter:
Na ja, ki a fene jön be ide? Azokat meg lehet nézni. Mert már szinte az összes erdélyi magyar ismerősünk /ovis társak + szüleik, stb./ vagy továbbállt, vagy többen hazamentek, mert már otthon is jobban megélnek, mint itt.
Mindenféle muzulmán, stb. népség? Nagyon sajnálatos az ő sorsuk is, de velük aztán senki nem lesz kisegítve.
Mint a viccben, " A Svédországba távozott Kovács doktor helyett két manilai csodadoktor érkezett hozzánk....."
s.s.zsuzsa 2013.02.11 11:28:34
@Pdudas:
Én nem bántani akarom őket, sokan itt vagy a te esetedben ott tanulhattak, így egyértelmű volt, hogy maradtak dolgozni is.
Nálunk is az egyik kerületi képviselőnk arab, de normális, itt tanult, itt lakik hosszú évek óta, felnevelt 3 lányt, stb.
De egy esetleg elmaradottab országból jött, ottani orvos, nem biztos, hogy képben van az újabb műtéti, diagnosztikai eljárásokkal, eszközökkel. Tudom, itt is lehetne az eszközparkon újítani, meg több CT-t, MR-t engedélyezni, de még mindig jobban bíznak a betegek azokban, akik már évek óta itt dolgoznak.
Határátkelő A főnix hamvaiban 2013.02.01 06:58:00
Mielőtt nekivágtam, bőgtem egy évig, túl váláson... be kellett látnom, hogy nem vagyok képes biztonságos anyagi hátteret nyújtva ellátni a szülői feladataimat. A lelki súly alatt mentálisan sem vagyok megfelelő közeg a gyerekeimnek. Saman mai írása kommentnek indult egy minapi…..
s.s.zsuzsa 2013.02.01 14:17:13
@andaluzkutya:
Ez tetszett. :-)
Kanadáról sok ok miatt idealizált kép él bennünk itt, Európában. A nyugalom, a társadalmi béke országának tűnik, de a leegyszerűsített kép ebben az esetben sem igaz. Hogy mi igaz és mi nem, az azonnal kiderül. „Kanadában tényleg olyan érzés, mintha kicsit otthon lennél. A…..
A nemzetgazdasági miniszter a minap állítólag azt találta mondani egy kormányzati PR-rendezvényen, hogy körülbelül félmillió magyar dolgozik külföldön. Ha igaza van, akkor ez többszöröse annak, mint ahányan az 1956-os forradalom után elhagyták az országot. Van-e visszaút? –…..
s.s.zsuzsa 2013.01.30 11:39:25
@bpetya75:
:-)
s.s.zsuzsa 2013.01.30 12:40:47
@bpetya75:
:-)
s.s.zsuzsa 2013.01.30 12:54:52
@Daniel M.:
Így igaz. Ráadásul nem elég, hogy drágább, de sokszor rosszabb minőségű is.
Egy nyughatatlan, állandóan kereső ember írta a mai posztot, aki élt már Londonban, Madridban, aztán hazahúzta a szíve Magyarországra, de kis idő múltán megint felkerekedett. P.A. történetét igazán jól talán a következő mondata foglalja össze: „próbálok a jelenben élni,…..
s.s.zsuzsa 2012.11.19 13:04:34
@GrandMasterB:

Ott a pont. Erre én is kíváncsi lennék. Még ha nem jár szórakozni, és egyedül keveset költ rezsire, kajára, stb. akkor is, hogy lehet ált. minimálbérböl. pl. Londonban ennyit félretenni.

A recept jól jönne. :-)