Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerekkoto

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Voltam olyan helyen is, ahol irodaház őrzést hirdettek 24/48-ban beadtam, persze csak emailcímet adnak meg, majd hívnak elbeszélésre. Bemegyek akkor közlik, hogy corvin sétány ruházati üzlet. Kérdezem, de én nem emlékszem, hogy bolti melóra beadtam volna, de nem baj folytatja, de-de…..
A Bubi, azaz a fővárosi kerékpárkölcsönző – ha nem csúszik újra – fél év múlva indul, a Budapesti Közlekedési Központ viszont már készül a növekvő biciklis forgalomra. A város több pontján új forgalmi rendet alakítottak ki, hogy megkönnyítsék a kerékpárosok…..
kerekkoto 2013.11.18 22:45:02
@Mmarci: Szerintem ez a hozzászólás irónia és nem provokáció volt. Erre utal: mno.hu/migr_1834/critical_mass_azaz_a_kritikus_tomeg-182533
Kedves Liberálisok, lassan harminc éve tanítok. Tíz éven belül nyugdíjba megyek, ezért az új szabályozás szerint egyrészt nem lehetek mestertanár, másrészt még meg kell küzdenem azért, hogy bekerülhessek a „Pedagógus 2”-be, ami egyrészt harminc év tapasztalat után…..
Kisebb városi távokon, munkába járásra egy hétig elég egyetlen egyszer rádugni a hálózatra, a hétköznapokat pedig élvezetessé teszi az autókat megszégyenítő gyorsulás és a teljes versenyző szettbe öltözött bringások előzgetése a budai hegyeken. A pedelec rendszerű…..
Jelenet Budapesten, az ELTE lágymányosi kampuszán. Két autós parkolt rá a Magyar Tudósok körútján lévő kerékpárútra, ahol egy fiatal nő közeledik feléjük biciklin. Kerékpáros: Bicikliút. Rajta állnak a bicikliúton. Autós1: Hol? És? Eltolod? Kerékpáros: Nem az én…..
Kétmilliós átlagnézettséggel, komoly vetélytársak nékül letarolt szombat estékkel búcsúzott az X-Faktor harmadik évada, amiből ismét kiderült, hogy az RTL nagyon ért a műsorkészítéshez és a bulvárhoz. Már ha ez bárkinek is kétséges lett volna eddig. A kiválóan megírt…..
kerekkoto 2012.12.17 16:32:55
@takácsbálint: A nemzetiségi felsoroláshoz (csak a teljesség kedvéért): kimaradt kb. 200 ezer magyarországi sváb.
László János 6 év után átadja a Kerékpárosklub vezetését. Vele egyidőben a szervezet elnöksége is testületileg lemondott. Az MKK december 8-án tartja rendkívüli közgyűlését. A tisztújításra azért van szükség, mert egyszerre hárman is távoznak a szervezet vezetéséből,…..
kerekkoto 2012.11.27 13:57:00
@egyhatosmotor:

1. Kb. minden második kerékpáros egyben autós is. (Nálam rosszabb az arány, mert négy biciklire csak egy autó jut...)

2. A kerékpárosok is fizetnek adót. Szerintem a kerékpárutak kiépítését már jó előre kifizettük az adónkból. (Mondjuk azt is figyelembe kellene venni, hogy a kerékpárutakat autósok tervezik meg, és ezért olyan használhatatlanok...)

3. Az utakat a kerékpárosok előbb használták. Tehát az autósok az utakon csak megtűrt betolakodók:-) (Kivéve azokat, amelyeket direkt az autósoknak építettek.)

4. Eddig nem tudtam, hogy aki több adót fizet, annak több joga van.
kerekkoto 2012.11.27 14:26:09
@egyhatosmotor: Köszönöm a minősítésedet, meg fogom tárgyalni azokkal, AKIKNEK ADOK A VÉLEMÉNYÉRE. Egyúttal azt is köszönöm, hogy ilyen tömör önjellemzést adtál magadról.

A 3. pont értelmezését segítendő elárulom, hogy az egyes települések között korábban is voltak utak, amelyeket szekérrel, postakocsival stb. használtak. Régi filmeken is gyakran látni, hogy a gyerekek a poros úton futnak a kocsi után, mert olyan ritka látvány volt. Tehát azokat az utakat nem annak a néhány autónak építették ki, vagy tartották fent EGYKOR.
kerekkoto 2012.11.27 14:27:42
@egyhatosmotor: Egyúttal közlöm, hogy több hozzászólásodra nem válaszolok, mert túl drága hozzá az időm. Nem pukkasztásból mondom, de estig végeznem kell, hogy mehessek bringázni.
Amikor elolvastam Bálint levelét, nem lepődtem már meg ezen az egészen. Ő sem a büntetések jogosságát vitatja, hanem az összegeket és az eljárás menetét. Talán, ha évekig eltűrték, hogy valahol nem szabályosan parkolnak, de már szokássá vált, akkor esetleg kezdhetnék…..
A Népszabadság szerint Gerzsánszki Lajos lett az abszolút győztes a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei földbérletpályázaton, összesen 732 hektár földterületet nyert el. A hír azért érdekes, mert Lajos Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos, jelenleg a vidékfejlesztési…..
kerekkoto 2012.10.01 23:57:49
@weisz manfréd huba: Miért, maguknál magyaroknál(?) igen?
Elég vicces, hogy egyetlen személy megjegyzése alapján egy egész csoportra messzemenő következtetést von le.
kerekkoto 2012.10.02 00:02:12
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Én meg 1701-ig. Anyai ágon valahonnan Bajorországból (vagy Rheinland-Pfalz-ból) jöttünk, apai ágon Heinrichau-ból. Ez utóbbit ma Henryków-nak hívják.

Bár nem értünk egyet, de azért jó rendes, jóravaló svábokkal találkozni itt:-)
A vasutas-kerékpáros két jó barát. Biztos nem volt mindig így, de most itt a válság, másrészt pr-szempontból is hasznos jóban lenni még a kisebb fogyasztói csoportokkal is. Áttörés jellegű változásról számolt be egy lelkes híradás: a négy évvel korábbihoz képest tavaly…..
Megdöbbentő dokumentum került elő egy egyébként nem túl jelentős közéleti levélváltás kapcsán, ezért megtörve a Petőfi utca eddig határozott profilját, kivételesen verset közlünk. A veszprémi érsek olyan Illyés Gyula átirattal állt elő, amitől még a legkegyetlenebb…..
Nővér vagyok... Szegény ápoló 2012.02.10 20:19:00
Az ápolás egyidős az emberiséggel. Ezt bátran kijelenthetjük. El tudom képzelni azt a helyzetet, amikor a kardfogú megsebesítette a neandervölgyi embert, a társa betekerte a vérző sebet a lenyúzott állatbőrrel, hogy elállítsa a vérzést. Az időszámítás előtt az ápolás és…..
Még sok képlékeny része van a formálódó új választási rendszernek, de az egyik, „kőbe vésett tézis” szerint a hazai kisebbségek országgyűlési képviseletét biztosan rendezné a törvény. Talán erről az elemről beszéltünk eddig a legkevesebbet a mostanában…..