Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Renatosanto21

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tibikém! Az előzőek is jók voltak az én tollamból, de ez?! Pulitzer-díj bazze, Pulitzer-díj! Ezt hozd le aranyapám! :))) balage_81 A haver, aki nem akar hazamenni Általánosban: Nekem van C64-em, neki még nincs. Csodálja. Nagy szó, van a karatés játék meg a flipper.…..
Subba Fanka: RIP Steve Jobs! 2011.10.07 13:11:00
Nem Fanka, nem az a tragikomikus, hogy egy Jobs által megálmodott (és kurva jó marketinggal az emberek - köztük akár egy magadfajta szellemi vezető- torkán lenyomott) 10dekás fisifosi papírgépről szidod Jobs-t, hanem az egész lényed!! :-DDe itt egy rövid számolás is, hogy…..
Renatosanto21 2011.10.13 12:22:46
"Az idő kerekét semmiképpen sem lehet visszaforgatni. A tudást és a technikai ismereteket nem lehet egyszerűen elfelejteni, és a további fejlődést sem lehet megakadályozni. Még ha a kutatásra fordított állami támogatást teljesen beszüntetnék is (a jelenlegi kormány minden tőle telhetőt megtesz ennek érdekében), a versengés és a konkurencia elegendő hajtóerőt jelentene a technikai haladás fennmaradásához. Sőt, az embert a kíváncsiság, a tudásvágy is arra sarkallja, hogy az alapvető tudományos kérdések felé forduljon, akár kap érte fizetést, akár nem. A további fejlődés megakadályozásának egyetlen lehetősége egy olyan világméretű totális diktatúra lenne, amely minden újat betiltana, de az emberi vállalkozóképesség és találékonyság miatt ez is kudarcra lenne ítélve. Csupán a fejlődés ütemét lassítaná le valamelyest.

Ha azonban elfogadjuk is, hogy a tudományt és technikát nem akadályozhatjuk meg a körülöttünk levő világ megváltoztatásában, arra mindenképpen törekednünk kell, hogy a változások a helyes irányban történjenek. Egy demokratikus társadalomban ez azt jelenti, hogy a közvélemény a tudomány alapjainak megértésével alakuljon ki, ne legyen a szakemberekre utalva, hanem a döntéseket az információk értékelésével maga hozhassa meg. A közvélemény viszonya a tudományhoz jelenleg ellentmondásos. Egyrészt természetesnek veszi az életszínvonal javulását, amelyet a tudomány és a technika újabb eredményei tesznek lehetővé, másrészt viszont bizalmatlan a tudománnyal szemben, mert nem érti azt. Hogyan lehetne ezt az érdeklődést felhasználni arra, hogy az embereket véleményük kialakításakor alapvető tudományos háttérismeretekkel segítsük a döntések meghozatalában, amelyek pl. a savas eső, az üvegházhatás, az atomfegyverek és a génsebészet kérdéseit érintik? Világos, hogy az alapismereteket az iskolában kell elsajátítani. "
By Stephen Hawking
Szereny velemenyem szerint, te sajnos nem rendelkezel a technika besorolasahoz kello inteligencia szintel. Ami abbol is tukrozodik, hogy ugyan hasznalod, es orulsz h megkonnyiti eleted amit ez a nagyszeru elme feltalalt, ( tragikomikus, hogy epp abban, hogy eme nagyszeru cikket is megird) megsem vagy kepes, felfogni, es koszonetet nyilvanitani ezert. Ebbol is pontosan latszik, hogy nem vagy mas mint egy iskolazatlan kis parasztgyerek. Es pontosan abba a fajtaba tartozol, aki az egesz vilagot okolja sajat nyomorult sorsaert. De ideje lenne, egy kis tudast magadba szippantanod, es vegre mas szoval is fejleszteni a nagyszeru szokincsed, mint a legitim szo. (:
Apropo, ezzel a cikkeddel pontosan te tartottal tukrot magad ele, es beismerve azt, hogy annyi perspektivad van a vilaghoz, ming egy hangyafarmba zart hangyanak. (:
Es ezekutan sajnos kesztetest erzek arra, hogy a legkozelebbi koncerteden minimum 20 db tojassal megdobaljak, HantaFeri (:
Renatosanto21 2011.10.13 13:31:39
@Animus26: Nem a szamairol irtam.