Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CsiGabiGa

61 bejegyzést írt és 185 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Pride & Joy Honlap:facebook.com/Dreamtideband Helge. Ezt a nevet adták neki a tréfás kedvű szülei. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a családneve Engelke. Jó poén, hahaha. Sikerült ezzel a kábé kinyírni a srác karrierjét, merthogy nincs az az univerzum, ahol ilyen névvel rocksztár…..
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.nightwish.com Az előző album kritikájában megállapítottam, hogy Tuomas Holopainen unja a metalt: sokkal inkább szeretne olyan filmzeneszerzők nyomán haladni, mint Hans Zimmer, Alan Silvestri, vagy John Williams. S jelen lemezen mi változott ebben? Hát hogy még…..
Kiadó:Nuclear Blast Honlapok:www.gotthard.comfacebook.com/Gotthard Mit csinál az amatőr kritikus, ha országos vészhelyzet miatt hazazavarják a munkahelyéről? Hát kritikát ír! Még akkor is, ha nem sok kedve van hozzá. Márpedig meglehetősen kedvetlenül ültem neki az immár 13. Gotthard albumnak,…..
Kiadó:RMB Records/JB Rock Honlapok:www.michaelbormannsjadedhard.comfacebook.com/MBJadedHard "It ain't nothing new but for me it feels like yesterday. It's 1989, we're back to yesterday." You can say that again! Tévedés ne essék, nem angolul akarom megírni ezt a recenziót, de muszáj volt idéznem az…..
Kiadó:Verycords/earMUSIC Honlapok:www.myrath.comfacebook.com/myrathband Ünnep vagyon... Nem, nem a Szent Kereszt megtalálására gondoltam (bár arra is nyugodtan gondolhattam volna, és gondoltam is – nesze neked, szekularizált Európa!), hanem az új Myrath lemez megjelenésére hosszú, három éves…..
Kiadó:Rising Force RecordsHonlap:www.yngwiemalmsteen.com Igazából csak az röhögött cinikusan Yngwie blues-lemez ötletén, aki gitárilag teljesen fogalmatlan és tényleg nem lát tovább a Mester szemére hányt leegyszerűsítő kliséken, amelyet a "lélektelen, eszetlen tekerés" hívószavakkal lehet…..
  Honlap:facebook.com/keemarcello Nem hiszem, hogy az egyre töpörödő rockzenei színtéren sok zenebarátot foglalkoztat a John Norum vs Kee Marcello kérdéskör, ennek ellenére szerintem izgalmas és tanulságos megvizsgálni, hogy miként válik valakiből gitárhős. A puszta technikai fölény csupán egy,…..
Kiadó: Steamhammer Honlap: www.unity-rocks.com Egységben az erő – íródna illusztrisan a jelmondat, amennyiben a The Unity afféle erőbrigádként prezentálná a cél lineárisan megvalósuló leküzdését – az egészben csak annyi a hiba, hogy a csapat – aminek keletkezési hátteréről itt írtam – zenéje sem…..
Volt már itt, nem is olyan régen Def Leppard koncertkiadvány-recenzió, ezért most nem lett volna, ha nem futok bele leárazva 3.900 pénzért a DVD+2CD kombóba, merthogy ennyiért nem hagyja ott az ember, ez tiszta sor. De ha már szemfülesen elhoztam a "bótbú", tartozok annyival, hogy beszámolok róla,…..
Instrumentális gitármuzsikával a hazai és nemzetközi mezőnyben is egyaránt nehéz (értsd: lehetetlen) sikert elérni, ha ez mégis megtörténik, akkor ott a minimálisan elvárható technikai tökéletességen túl kell, hogy legyen valami, ami talán könnyen nem is definiálható. Valami, ami csak a sikerre…..
Amikor bejelentették, hogy a Rhapsody egy utolsó(?), szinte eredeti felállásos turnéra indul, megünnepelni a Symphony of the Enchanted Land című album 20 éves "születésnapját, az első gondolatom az volt, hogy ha törik, ha szakad, nekem ezen ott kell lennem. Aztán jöttek a dátumok, helyszínek, és…..
Kiadó:AFM Records Honlapok:www.voodoocircle.defacebook.com/voodoocircle Hát, ezzel a lemezzel elég nehéz helyzetben vagyok, nem azért, mert nem jut eszembe róla semmi, hanem mert gyakorlatilag már mindent elmondott róla CsiGabiGa a hardrock.hu-n. Egykori kollégánk elképesztő enciklopédikus…..
Kiadó: Nail Records Honlap: www.endofparadise.hu Ortodox magyar heavy metal. Tudom, hogy erre a stílus (és minőségi) jelölésre minimum két kollégám szemei alatt kezd rángani a bőr, de mit csináljak, ha – és ebbe valószínűleg belejátszik a "gondtalan ifjúkor" nosztalgiája is – még mindig el tudok…..
Kiadó: AFM Records Honlap: www.serious-black.com Magic! Ha a szó jelentését, kiejtését, eléneklését kellene tanítanom valakinek, minden bizonnyal - komolyan - lejátszanám neki a Serious Black új lemezét, mivel ha jól számoltan, tizennyolc alkalommal énekli, suttogja, susogja, kiáltja breed el a…..
Honlapok:www.actworld.sefacebook.com/actthebandLehet, hogy ezt a bejegyzést egy enciklopédikus jellegű összefoglalással kellene kezdenem a svéd progresszív muzsika egyik igazi gyöngyszeméről, de úgy vagyok vele, hogy az A.C.T-ről már egyszer volt itt szó a legutóbbi "Circus Pandemonium" (2014) című…..
Ebben az évben megint a hangszer az első, főleg, hogy lett egy ilyen szép stratóm (KSP). Leülhettem volna vele mackónadrágban a kamera elé, ahogy a youtube-on a szobagitárosok 99%-a, de ha már adottak a lehetőségek (jó kamera) érdemes megcsinálni így, igényesebben, noha az marad kép és zene is, ami…..
Egyszer már megmérettetett és nem találtatott könnyűnek nálunk  a zenekar, ami elsősorban Garael érdeme volt.  Ha elolvassuk a kritikáját rögtön az elején említésre kerülök, igaz inkognitóban. "A nyolcvanas évekbe ragadt tipikus magyar heavy metal – volt sommázott, és nem…..