Regisztráció Blogot indítok
Adatok
k.kamilla

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A karácsonyi időszakban szinte minden otthonban helyet kap egy karácsonyfa. Ez az ünnep egyik központi szimbóluma, aminek elengedhetetlen a megfelelő díszítése és kivilágítása. Sajnos a karácsonyfák automatikus velejárója azonban a balesetek lehetősége is. Kezdve azzal, hogy…..
Az újraélesztést sokféleképpen próbálják népszerűsíteni, többek közt játékos módszerekkel is. Rövid gyorstalpaló videók megtekintése után jópofa játékokkal lehet gyakorolni az újraélesztést és a vele járó sürgős teendőket ITT. A legjobb az egészben, hogy azoknak is…..
A hirtelen szívhalált elszenvedő ember túlélési esélyeit a leghatékonyabban az első 3-5 percben lehet javítani. Az alapszintű újraélesztés (CPR) célja, hogy egy ilyen helyzetben bárki a beteg segítségére lehessen, hiszen a jelenlévőkön múlhat az élete.   A felnőtt…..
A szív a keringési rendszer a központi szerve, amelynek feladata a szervezetben zajló vérkeringés fenntartása. Ehhez saját ingerképzőrendszerrel, illetve érhálózattal rendelkezik. A szívet vérrel ellátó ereket koszorúereknek nevezzük, melyeknek megbetegedése komoly…..
Elsősegély Blog Áramütés 2012.06.23 08:40:00
Amikor az ember testén elektromos áram halad át, áramütésről beszélünk. Körültekintő eszközhasználattal a munkahelyeken és otthon gyakran megelőzhető lenne a baj, a kisebb elektromos balesetek azonban gyakoriak. Az áramütés következményei különböző súlyosságúak…..
A képalkotó diagnosztika nélkülözhetetlen a modern orvoslásban, de csak kevesen tudják, mennyire fontos. A tumorok felfedezésétől és terápiájától a stroke vagy súlyos trauma időben történő felismerésén át a radiológusok hozzájárulnak az élet megmentéséhez az…..
Mi zajlik le testünkben, amikor beülünk a forró szaunába, majd jéghideg vízzel öntjük le magunkat? Miért jó, és miért rossz a szaunázás? Aki gyakrabban jár szaunázni, abban valószínűleg felmerültek már ezek, és hasonló kérdések. Lássuk hát a válaszokat és egyéb…..
Többé-kevésbé mindenki tisztában van a veszélyekkel, melyeket a kullancsok jelentenek, de koránt sem biztos, hogy minden szükséges információ a kedves olvasó birtokában van. Sajnos sok tévhit kering a témában, amelyekkel nem árt tisztában lenni, mert ezek az apró élősködők…..
Ki ne álmodozna a szürke hétköznapok alatt egy nyugalmas wellness-hétvégéről, hogy végre elengedhessen mindent és időt szakíthasson saját magára is? Végre valami, ami kényezteti a stresszes ember megfáradt érzékeit, ráadásul nem is egészségtelen. Bizony a népszerű…..
...Ha valaki szereti a horrort, nem fontos szoláriumban körülnéznie. Elég, ha a strandon megnézi a sok pecsenyejelölt embert alacsony faktorú naptejük társaságában. A jól védő (magas faktorú) naptej és a jelenleg divatos bőrszín nincsenek beszélő viszonyban. Nem járnak össze.…..
A terhesség és a szülés a világ legtermészetesebb dolga, napjainkban gyakran mégis akkora feneket kerítenek a témának, hogy erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Rengeteg rémtörténet kering, melyek időnként megijesztik és felesleges stressznek teszik ki a kismamákat. Persze jó…..
Végre itt van a tavasz, ebben a gyönyörű napsütésben is nem csoda, hogy mindenki a természetbe kívánkozik. Sok embernek megjön a sportolási kedve is és napról napra több kerékpározót látni odakint. Ráadásul ilyen magas üzemanyag árak mellett még plusz egy nyomós érv szól a…..
Sokak szenvedélye és téli hobbija a síelés és a snowboardozás, ami nem csupán két kiváló sport, hanem egyben utazás, hosszabb-rövidebb kikapcsolódás is. Síeléskor az ember összeköti a kellemeset a hasznossal, így nem csoda, hogy ekkora népszerűségnek örvend ez a téli…..
Ez nem Doktor House, ez a valóság. Egy egész sorozat készült az Al Jazeera jóvoltából Saving Soweto címmel, amiben a dél-afrikai Soweto városának Bala kórházában egy sürgősségi osztály, illetve traumatológia 24 óráját mutatják be. Érdemes végignézni, hogy milyen állapotok…..
Elsősegély Blog Korcsolyázás 2012.01.15 07:38:00
A síeléshez hasonlóan közkedvelt téli sport a korcsolyázás is. Utóbbi azonban mindenki számára elérhető és nagy gyakorlatot nem is igényel, így nem csoda, hogy a korcsolyapályákon mindig nagy az élet. Jókedv, kikapcsolódás, szórakozás, de kis óvatlansággal persze itt is igen…..
Elsősegély Blog Sokk 2012.01.12 07:13:00
Ezen poszt erejéig áttekintjük mi a sokk, mikor következik be, milyen fajtái vannak, hogyan próbálja kompenzálni a szervezetünk és végül mit tehetünk ellene. Egyszóval: mindent a sokkról.A sokkot, sokkos állapotot sokan sokféleképpen képzelik el, értelmezik. Jelen esetben az…..
Utazni mindenki szeret, hiszen jó esetben ez egyet jelent a kikapcsolódással és pihenéssel. Balesetek azonban nem csak otthon történnek, hanem bárhol előfordulhatnak, így utazáskor sem árt előrelátónak lenni és gondoskodni egy egyszerű elsősegély felszerelésről. Legyen szó egy…..
Elsősegély Blog Téli autózás 2012.01.06 07:39:00
Az autózás minden évszakban veszélyes dolog, de télen különösen az. Érdemes felkészíteni autónkat a hideg és havas időszakra mind műszakilag, mind felszereltségileg. A mai autók a mi éghajlatunkon könnyen átvészelik ugyan a telet, de néhány biztonsági intézkedéssel sok…..
Az alkoholizmus az alkoholtól való test és lelki függőséget jelenti. Az alkoholista személy a negatív következmények ellenére folytatja az alkohol fogyasztását, ráadásul egyre nagyobb mértékben, hiszen a rendszeres ivástól kialakul a szervezetében egyfajta tolerancia. Ez a…..
Amikor elmegyünk "berúgni", vagy csak a barátainkkal italozgatunk, általában az alkoholt a jobb hangulat eléréséért, fokozásáért fogyasztjuk. Abba azonban nem szoktunk belegondolni, hogy mi is történik eközben a szervezetünkben. Persze olyankor nem is kell, de azért nem…..
Elsősegély Blog Alkoholmérgezés 2011.12.27 08:00:00
Általában mindannyian szívesen fogyasztunk bizonyos mennyiségű alkoholt, mert sokkal lazábbnak, felszabadultabbnak, közvetlenebbnek és kevésbé gátlásosnak érezhetjük magunkat. Azzal azonban nincs mindenki tisztában, hogy ha a kelleténél akár egy ezrelékkel több alkohol szívódik…..
Az okos telefonok rohamos elterjedése megosztja az emberek véleményét, de az biztos, hogy vészhelyzetben csak a segítségünkre lehet egy ilyen készülék. Korábban ajánlottunk hasznos android alkalmazásokat (ITT), most szeretnénk néhány hasonlót kiemelni az iPhone-ra ingyenesen…..
Mindenki hallott már arról a bizonyos mellkasi szorításról, amely évente nem kevés áldozatot követel hazánkban.  Szerencsére azonban az esetek többségében nem halállal végződik. A betegek egy részénél csak koszorúér szűkület (angina), míg másik részénél…..
Csecsemő- és kisgyermekkorban a légúti akadály kialakulása nem ritka jelenség. Az esetek egy részében étkezés közbeni félrenyelés, míg a másikban valamilyen tárgy (pl. játék) okozza a légút részleges vagy teljes elzáródását.   Forrás:…..
Félrenyelés minden életkorban előfordulhat, amely a légút részleges vagy teljes elzáródását eredményezheti. Különösen veszélyeztetettek a csecsemők és kisgyermekek, akik kíváncsiságból sok mindent a szájukba vesznek.    A felső légút legszűkebb része a hangrés,…..