Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vandál Vendel

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Milla október 23-ai tüntetésén Bajnai visszatér. Két év ellenzéki építkezési lehetőség után ott tartunk, hogy még mindig a bukott miniszterelnök az ellenzék messiása? Mér' nem rögtön Medgyessy, hiszen róla sincs már rossz emlékünk...Tényleg nincs jobb nála? A…..
Vandál Vendel 2012.10.11 13:39:40
Perre vitte az államilag kikényszerített Windows-használatot egy zólyomi textilkereskedő vállalkozó, mivel az adóhivatal eAdó rendszere csak és kizárólag Internet Explorerrel működik, itt lehet az összesítő kimutatásokat feltölteni, ő meg Linuxot használ, ezért az adóhivatal megbüntette őt.  Az…..
Vandál Vendel 2012.05.30 11:14:36
Belpolitikai viták árnyékában dübörög a legsikeresebb magyar vállalat, a Közgép. A cég az Origo számításai szerint a kormányváltás óta közel 300 milliárd forint értékben kapott állami megrendeléseket, legutóbb pedig Némethné fejlesztési miniszter az országgyűlésben…..
Vandál Vendel 2012.05.25 09:38:59
@Gest anyó férje: attól még igaz!
A Fidesz bedobta, amit már sokan vártak. A múlt heti „Vegyük el a pártok pénzét!” után itt az újabb ötlet, a regisztrációhoz kötött szavazati jog. Ha ez a kettő egyben megvalósul, de még akkor is, ha csak valamelyik a kettő közül, akkor már bárki kiálthat…..
Egykori kollégám mondása, „hogy csak a káröröm az igazi öröm, mert nincs benne irigység.” Ennek ellenére nem szép dolog, még ha nehéz is önuralmat gyakorolva tárgyilagosan szemlélni azt, hogy valaki Hummerrel megy a balatonakarattyai jégre és az beszakad alatta.  A…..
Nem kell félni minden franciától. Ez a Peugeot nem drágább, de fapados konkurenseinél többet tud. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Vandál Vendel 2012.02.06 13:34:19
Kezd mindennapjaink normális üzemmenetének részévé válni, hogy halálra kínzott, fára felakasztott kutyák, macskák és mellettük pózoló szarháziak fotóit nézegetjük - lassan, ha akarjuk, ha nem. Facebookon, e-mailen, bulvárlapokban és ki tudja még hány helyről ömlik felénk…..
Tavaly decemberben rohamtempóban írták össze az állami intézmények, hogy a közszolgálati dolgozóknak mennyi és milyen devizahiteleik vannak, majd december végén levelet is kaptak Orbán Viktortól, melyben azt kérte tőlük, hogy jelentkezzenek be bankjuknál a kedvezményes…..
Vandál Vendel 2012.01.30 10:04:38
@Goose-T: a forint arányaiban rosszabbul szerepelt a chf-hez képest, mint az euro.
Ez(!) a kormány érdeme.
Két évvel ezelőtt egy magyar hajóépítő, Juhász György kapott egy hívást a Budapesti Műszaki Egyetemről: egy diplomamunkához kellene hajómakettet készítenie. A terv azonban annyira lenyűgözte a második generációs hajóépítőt, hogy azonnal felkereste a végzős egyetemistát,…..
Publius Egy tüntetés tanulságai 2012.01.22 15:34:00
Számomra igen meglepő volt olvasni az index tudósítását, mely több tízezres vagy akár százezres tömegről számolt be a békemenet keretében. Őszintén szólva azt hittem, hogy kudarc lesz az egész, elmegy néhány száz ember, és ennyi. Ezzel a feltételezésemmel egyébként…..
Vandál Vendel 2012.01.23 10:25:09
@mama987: aki nem tesz semmit a saját boldogulása érdekében, az ne is várja, hogy jobb legyen. De ez, saját tapasztalataim alapján nem elég. Kell a "szerencse" is, vagy hívjuk bárhogy. Nem hinném, hogy veled egyetemben sok ember rosszul teszi amit tesz, vagy éppen keveset. Ha gonosz lennék, azt mondanám meg kell fogadni Böjte Csaba atya szavait és szerényen boldogságban elfogadni amit a gép dobott. Nem figyelve azokra, akik a "Te vérdből" élnek jól :-/
Vandál Vendel 2012.01.23 10:38:21
@lariflari: nagy valószínűséggel én már nem leszek akkor az országban. Jelen helyzetben úgy ítéltem meg, már ingatlannal sem ajánlott rendelkezni, így csak visszabérlem a lakásom :-).
Egyébként pedig hátrább az agarakkal! Én nem akarom, hogy odáig fajuljanak a dolgok. Az igaz, hogy nem lehet mindenkinek jó és hogy néhány embernek igazán jó legyen, ahhoz sokaknak kell hogy hozzájuk viszonyítva rossz legyen, de meg lehetne találni az egyensúlyt. Mo szegény ország, itt sosem fog egy munkás úgy élni mint nyugaton. Ezt el kell fogadni. Mellesleg egy itthon jómódúnak mondott sem él úgy mint egy német jómódú. Sajnos az erőforrások végesek és verseny van...
Vandál Vendel 2012.01.23 13:14:29
@Mária: Megpróbáltam nem elfogadni és szavaztam. A fideszre. Aztán revideálnom kellett magam. Most már úgy érzem az én életemben nem fog változni itt semmi.
Ha nincs egy példamutató ilyen támogatottsággal rendelkező erő akkor baszhatjuk. Ráadásul már a fejlett világ körülöttünk túl van az erőszakos megtérítésen, szóval esélyünk sincs hogy változzunk mentálisan.
Orbán sokkal jobban elbaszta mint gurcsibohóc, mert orbán viktor a reményt vette el. Példát kellett volna mutassanak az embereknek és ezek után szinte rögtön példát is statuálhattak volna az előző elkúrókkal szemben. De így ... ez így rohadtul gyenge mutatvány volt -most csak emberi "minőségükre" gondolok- és már semmi erkölcsi alapjuk nincs a felelősségre vonáshoz. A hatalmuk az persze meg van hozzá.
Jó hívószónak bizonyult az, hogy védjük meg az ország pénzügyi függetlenségét, védjük meg a szuverenitásunkat. Isten látja a lelkemet, ezzel maximálisan egyet is értek (még ha tegnap, nem túl sok eredménnyel de itt provokálunk is itt a blogon), ha a körítés többi részével…..
Vandál Vendel 2012.01.23 08:29:20
TComment Kimondjuk: GSI? 2012.01.23 05:59:00
Ha olyan jó seggem lenne, mint a GTC-nek, egész nap csak azt simogatnám. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Vandál Vendel 2012.01.23 08:16:21
@Wilson: lehet, hogy nem Neked szánták. Attól még van akinek nem kottyan meg kifizetni ennyi pénzt és igen, másfél 2 év múlva megunja és átül egy másikba. Mert megteheti. És egyébkéntis, a fogyasztás pörgeti a gazdaságot :-)
A két lábbal a földön állók aránya a vevők között ezrelékekben mérhető. Ezért, mint vásárlóerő, kalkulálni velük nem lehet. Mai cikkünk blogposztja...
Vandál Vendel 2011.10.13 08:28:38
@Arbet: 110%-ig egyetértek!
A beszámítási áraik a 0-hoz konvergálnak, az eladási árak meg a tipp-topp full extáséi. Ha tudják, hogy egy 1 milliós autóban van egy 200 ezres rossz alkatrész, akkor hajlandóak 2engedni" 30 ezret, old meg ahogy akarod. Ha meg valamelyik hozzá nem értő megveszi, még ő a hibás, a kereskedő soha sem tehet semmiről. Mellesleg munkám során sajnos kapcsolatba kerülök autó kereskedőkkel új és használt egyaránt, és 100-ból 100 teker és CSAK a saját hasznát lesi és itt a csakon van a hangsúly.
Vandál Vendel 2011.10.13 08:34:17
Vandál Vendel 2011.10.13 09:19:49
@Arbet: pontosan. Céges autómat kereskedésben számították be újba. Amúgy azt is ott vettem újként. 320 ezer km volt benne 7 évesen. 3 nap múlva 167 ezerrel volt kint a kereskedés használt részlegében, kormány, pedálgumi, váltógomb, váltó és kézifékszoknya cserélve, céges logók lekaparva. Az autóval amúgy nem volt gond, de a csalásból keletkező hasznot a kereskedő realizálta. Tőlem viszont a "reális" áron számította be. Ha az eredeti km-el tette volna ki, akkor is elviszik, csak lassabban és kevesebbet fog rajta.