Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Herczeg Ágnes

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az áramvonalasítás és pinkesítés első állomásaként (vagy második?) Magyarország egyik legjobb adottságú birtoka bevonult a hiperekbe – árfelezéssel, csavarzárral, hidrogénezett címkével. Köpnek a síromra, gondolhatja az alapító extulaj, Bukolyi László. De a csomag…..
A Bordeaux en primeur poszt zárásaként jöjjön a többi bor és a végére néhány konklúzió. A kostoló második felében érezhetően feljebb léptünk, koncentráltabb, strukturáltabb, ámbár helyenként még nagyon kemény borok érkeztek poharainkba. Château La Gomerie…..
Herczeg Ágnes 2012.05.01 20:49:15
@felvetés: Sziasztok, Philippe nyitott mindenképp egy ilyen dologra, és több kereskedővel és étteremmel is felvette a kapcsolatot.
Andrew Jefford (Anglia gyomorbajos válasza Matt Kramerre) november eleji posztjában a borkóstolás helyes gyakorlatán elmélkedik. Amit a vak és a nem vak kóstolásról mond, - hadd legyek ennyire elfogult - nem teszi elavulttá saját okoskodásomat (Vakteszt, avagy a mesterséges…..
Herczeg Ágnes 2011.12.01 18:21:44
@fugu: Örülök, ha találkoztunk, amire te hivatkozol, azt Csabának címeztem.
Herczeg Ágnes 2011.12.01 20:32:57
@akov: Nagyon köszönöm.

És akkor stílusosan ezzel zárnám ezt az elmélkedést a részemről:

" No-one can pass behind the curtain of secrets, no-one knows what's under the surface. There's no asylum except in the heart of the earth. Drink wine, these illusions are endless."

Hamvas sem rossz, de én Khayyamot jobban szeretem. Teszek hozzá egy linket - már akit érdekel, esetleg nem ismeri, és van hozzá kedve:
www.lenbracken.com/omar.html

Ja! és éljenek a lelki szegények....
Herczeg Ágnes 2011.12.01 22:10:34
@töppedt: Látja kedves Töppedt, pont ezen az idézeten keresztül ismertem meg Khayyamot vagy 9 éve - emiatt a pár sor miatt kutattam fel a munkásságát.... :) (lsd. Film: Hűtlen)

Ha tényleg odafigyelne arra, amit írok, legalább olyan méllyen, mint Hamvasra, akkor látná, hogy nekem az ivással az ég egy adta bajom nincs. Csupán a jelenlegi életvitelembe ez nem fér bele. És persze van olyan alkalom, hogy megiszok egy pohár bort vagy pezsgőt. És azt olyankor nagyon élvezem, és mindig megadom a módját.

Ne haragudjon meg, hogy ezt írom, de szerintem pont Ön nem érti azt, amit mondani szerettem volna, és amit @akov: ír. És azt is sajnálom, hogy ilyen sok előítélet él önben velem kapcsolatosan.

Kívánom a legjobbakat!
A Művelt Alkoholista Flórakincs 2011.10.13 06:30:00
A borászat elméletében ritka az a dogma, aminek ne lenne az ellenkezője is igaz, vagy legalábbis ellenpéldaként ne hivatkozhatnánk kiváló borászok kiváló boraira. Az élesztők kérdése az egyik legnyilvánvalóbb törésvonal a borásztársadalmon belül, annak ellenére, hogy ez a…..