Regisztráció Blogot indítok
Adatok
minchiacoaddu

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy munkával felpakoltam az eddigi világevéseket a Google Maps-re, így most már onnan is lehet nézegetni a posztokat. A legfőbb tanulság az volt, hogy milyen borzasztó kevés gasztroélményemet sikerült végül megírnom.....
Az RTL egyik jó húzása volt a Master Chef hazai átdolgozásának is tekinthető A konyhafőnök című műsor, ami hamarosan a negyedik évadát kezdi majd meg a csatornán (A konyhafőnök junior is folytatódik majd), de immáron új zsűrivel. A Bors szagolta ki, hogy Fördős Zé mellé új zsűritagokat keres a…..
minchiacoaddu 2016.02.01 14:31:55
@gardarak: ez jó ötlet, csak nem hinném, hogy elvállalja...
minchiacoaddu 2016.02.01 14:35:06
@ミラ: kommentelni úgy érdemes, hogy elolvasod a korábbi kommenteket. Ha így teszel, láthattad volna, hogy Jókutit már én is javasoltam, sőt azt is, hogy valaki már válaszolt is, hogy az első szériához már felkérték, és nem vállalta....
minchiacoaddu 2016.02.01 14:49:11
@ミラ: Általában nem szoktam, de ha életvezetési problémáid vannak, kérdezz nyugodtan, igyekszem lealacsonyodni a te szintedre...
Kulturális, tudományos-ismeretterjesztő kategóriában a legjobbnak választották a Spektrum Brutális fizika c. műsorának második évadát a Kamera Korrektúra díjátadón. A csatorna hírlevelében kiemelik, hogy a műsor nézettsége magasan a csatornaátlag felett van, ezért, - az…..
minchiacoaddu 2014.12.18 08:48:33
@scuynat: Én kérek elnézést, hogy vannak a TC olvasók között ekkora suttyók, mint te! Közlöm, hogy a magyarság nem csak Budapestiekből áll, és a magyar nyelvben bizony vannak tájszólások, és semmivel sem kevésbé magyarok, (sőt) mint ahogy mi, Pestiek beszélünk! Pista pedig pont annyira tetteti hülyének magát, hogy a műsor vicces és közérthető legyen, pl. általános iskolás gyerekek számára is. Ugyanis ez egy ismeretterjesztő műsor, nem atomfizikusoknak készül.
TComment Így neveljünk barmot 2014.03.26 06:15:00
Létezik egy dolog, ami ha nincs, akkor bunkó vagy, ellenben ha túlzásba viszed, akkor is bunkó vagy. Előzékenységnek hívják és így irtják ki a kezdőkből. Azonos című írásunk kommentposztja...
minchiacoaddu 2014.03.26 10:59:56
@Agr3ssor: Megpróbálom hangosan és tagoltan írni, hátha megérted: nem a 3-4 perc késés miatt anyáztam, hanem mert az érthetetlenül és indokolatlanul lassú tempó ugyanolyan balesetveszélyt okoz, mint a relatív gyorshajtás!
A platós IFA esetében tudhatod, hogy azért megy ötvennel országúton, mert nem bír gyorsabban. Egy személyautónál ha nincs műszaki oka, akkor ez nem védhető, ha meg , amelyik ha nincs műszaki problémája, Egy szemA tanuló vezetőnél ez szintén érthető, ha már önállóan vezeti a saját autóját, és persze ott van rajta a T betű.
Az autósiskolás autóban, oktatóval vezető tanulónál viszont az oktató felelőssége, hogy a többi közlekedőt nem veszélyeztetve és/vagy feltartva vezessen a tanulója. Az USA-ban az autópályán már azért átlőnek az autódba, ha a megengedett 75 mile helyett 70-el mész!
minchiacoaddu 2014.03.26 12:08:30
@Agr3ssor: Az USA nem pozitív példa, sőt, csak azt akartam érzékeltetni, mit válthat ki egyes emberekből, (és nem csak az USA-ban) ha úgy érzik, feltartják őket.
Éppen ezért veszélyes és hibás az oktató döntése, ha kivisz egy ilyen útszakaszra egy tanulót, aki nem tud a megengedett sebességgel haladni. B.keszi környékén van épp elég gyér forgalmú mellékút, ahol lehet gyakorolni az országúti vezetést, miért épp a legforgalmasabbra kell kivinni a szerencsétlent, ha pl. akkor vezet először országúton? Erre eddig egyetlen magyarázatot találtam: azért mert leszarja a többi közlekedőt, úgy gondolja, neki mindent szabad, mert ő az OKTATÓ, csupa nagybetűvel. Ezért lett volna kedvem kikapni az autóból, mert ezt a mentalitást oktatja a tanulójának.
TComment Ennél már nincs lejjebb 2014.02.19 06:15:00
Látott mostanában baleset-megelőzési plakátot vagy reklámfilmet? Szörnyülködjünk együtt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
minchiacoaddu 2014.02.19 10:15:45
@truckmech: Az rendben, hogy a rendőr nem matekzseni, meg az is rendben, hogy rengeteg hely van a világon, ahol nem zéró a tolerancia, viszont az is tény, hogy ezek többnyire olyan kultúrhelyek, ahol van tradíciója a kulturált alkoholfogyasztásnak, és az embereknek nem szokása seggpicsarészegre inni magát, és utána vezetni...Sajnos ez itthon eléggé jellemző, vegyük tudomásul, hogy nálunk az alkoholizmus népbetegség, kb. 500ezer embert érint. És ezek jelentős része vezet is...
minchiacoaddu 2014.02.19 10:24:56
@atpijkamo: Ez is benne van, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy egész Európában, de főleg itthon drasztikusan csökkent a válság következtében a hazai úthálózaton megtett összkilométer, csökkent a tranzitforgalom is, de főként a hazai személy és teherforgalom. A baleseti statisztika javulása 99%-ban ennek tudható be, az összes többi tényező a statisztikai hibahatáron belül van..
minchiacoaddu 2014.02.19 14:06:06
@Hun_Fighter: Nota bene, a TC-re kurvára nem jellemző, hogy bárkit is kitiltsanak, mert negatív a véleménye egy cikkről vagy az írójáról, már ha azt kulturált formában közli. A többi természetesen igaz, mármint hogy a TC fikázás helyett inkább segíthetne egy jó közlekedésbiztonsági kampány kidolgozásában, vagy (horribile dictu, ahogy mondád) megcsinálhatná a sajátját.
Nyilván a TC - profitorientált magáncég lévén - csak olyat csinál, ami rentábilis tud lenni, de talán (ahogy valaki már írta, pl. EU pályázat útján) ez is megoldható...
Csótány (Blattaria). Minden tömbház rettegett ellensége. Undorító, fröccsenve szétkenődő, gyorsan szaporodó és mindent megzabáló, pfej! Pedig a csótány valójában a természet egyik legzseniálisabb szerkezete (300 millió éve fejleszti), olyan túlélőképességgel, amelyről a…..
minchiacoaddu 2013.12.21 22:44:21
@Quattroman: Ez nekem is feltűnt, vagy kibanagy kamu volt az egész film, vagy pedig a kemény tető csak a nagy sebességű rekordkísérlet alatt kellett, utána pedig kihajtotta a műszerfalból a helyes kicsi szélvédőcskét... ez utóbbi a kevésbé valószínű, mert akkor hová rakta el hirtelen a kabintetőt??? És hogy szerelte le bentről?
Valószínűbb, hogy egy összevágott kamu náci propagandafilm volt az egész...
minchiacoaddu 2013.12.21 23:02:09
@ommm: Eszem ágában sincs elvitatni a csávó érdemeit, még akkor se, ha nem 432-vel tolta, hanem csak a felével..valóban, görögdinnyényi golyók kellettek hozzá, bukótér nélkül, diagonál gumikon, stb, stb...Riszpekt.
Ettől még a film, így, ebben a formában valszeg kamu, ami számomra megkérdőjelezi a rekord hitelességét is. Nyilvánvaló, hogy akkoriban egy ilyen rekordkísérlet kizárólag sikerrel végződhetett, a Duce és a Führer nagyobb dicsőségére.
Itt még minden előttünk volt. A hetvenötezer forintért vásárolt Vespa PK-t imádtam és még ma is imádom, de képtelen vagyok együtt élni a hülyeségeivel. Azért remélem, lesz egyszer még Vespám Két év kitartó szenvedés után, nyár végén elengedtem a Vespát. Levantóban,…..
Ez már a tizedik eset.Nyilván ilyenkor ünnepelni kéne, hangzatos címszavakban kommunikálni az eseményt szerte a világba, szponzorokkal, síppal-dobbal, nádi hegedűvel, ahogy illik, ha egy ilyen kerek ünnepet ülünk. De nem. És szerencsére, hogy nem. Mert eddig - az eltelt évek alatt…..
Mihályfán az út szélén Én is eladtam a legjobb autómat – úgy tűnik, ez most kezd rossz szokássá válni a szerkesztőségben. Ez is szögletes és piros volt, akár Bandi XR2-es Fiestája. Egy dologban különböztek: a Pandám nem matt és nem volt repedt a motorja. 2004-ben…..
minchiacoaddu 2013.01.13 11:03:34
@szabovik2: Jó lenne, ha előbb informálódnál, utána fikáznál!
Árpi szlovák állampolgár, pár éve jött át dolgozni, gyakran jár haza, teljes joggal használ szlovák rendszámot. Én meg azt sajnálom, hogy veled élek egy országban...
Ki kell hogy haljanak az ilyen köcsögök, mint te, csak akkor lehet az EU olyan, amilyennek lennie kellene...
Autónepper Titkos tipp: CNG ! 2012.06.19 13:59:00
Sziasztok! Sokáig agyaltam, hogy mi legyen a bloggal legyen-e folytatás,ugyanis az ezzel járó posztolás csak a szabadidőmet viszi,pénzt úgyse látok belőle,az emberek továbbra sem lesznek okosabbak tőle,maximum pár év múlva vissza tudom olvasni magamat,hogy igazam volt-e vagy oltári…..
Az Audi megcsinálta a maga szuperdízelét, ki is próbáltuk és kijelentettük, hogya BMW felkötheti a derékszíjat… Nos, a BMW nem kötötte fel, hanem félbehajtotta és odasózott. A csatos végével. Hadd fájjon. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Meglepő cikkre hívták fel a figyelmemet. Vicces, hogy a szerző egy blogon kéri számon a tényfeltáró újságírást, gondolom ennél fontosabb probléma nem is nagyon van már itthon a gasztronómiában. Az írás - gondolom - erre az élménybeszámolómra(!) reflektál, amiben egyébként…..
minchiacoaddu 2012.02.29 23:11:14
@világevő: Bezony, kedves Világevő, most aztán ott ülsz a dilemma két szarván, márpedig az egy nagyon hegyes szarvú állat. Úgy tűnik, itt most kevés a tőled megszokott pc-ség, muszáj lesz a szokásosnál mélyebbre ásni, pl. úgy, hogy csinálsz egy NAGY MONINI KÓSTOLÓ tesztet, (beleértve az olcsóbbakat is) és megírod mindről a véleményedet, esetleg bekérve egy állásfoglalást is a nagy múltú családi cégtől, melyik termékükhöz ugyan honnan származik az alapanyag? Ha nem válaszolnak (mint az valószínű) az is roppant beszédes lesz...
Belsőség Kombi nélkül. Tovább 2012.02.26 07:00:00
  Eladtam hát. Utoljára áll a házunk előtt Era Vegyes érzés ez. Ellöktem magamtól egy hű barátot, meg ott van a sok munka, a sok idő, a sok pénz is, amit beleöltem. De volt három jó évünk együtt, lehúztuk huszonkétezer kilométer jobbik felét – ami a tipikus…..
Belsőség Szíváshét, szenteste 2012.02.12 06:44:00
Ez hosszú lesz. Csak szóltam. A cégnél az év végi szabadságolások előtti utolsó rohamot éltük éppen, az Andrássy már teljes díszbe öltözött, az utcákon mindenhonnan a „Last Christmas” zengett, már émelygett a gyomrom. A távolban felderengett a Szenteste, az…..
minchiacoaddu 2012.02.12 17:49:38
@Csikós Zsolt: Na ja, így már érthetőbb, kivéve, hogy miért kell erre szabit kivenned, tekintve, hogy a legjobb és legkattintékonyabb cikkeidet pont ezekből a szerelésekből írod, azaz vastagon a munkádat végzed.
A Winkli talán szabit vett ki arra, hogy durranógáz hajtást szereltessen e Tehenébe?
minchiacoaddu 2012.02.12 18:09:45
@minchiacoaddu: Pláne! Akkor a Bandinak is szabadságot kellett volna kivennie, mit fusizik itten munkaidőben:)
minchiacoaddu 2012.02.12 18:12:16
@Csikós Zsolt: Pláne! Akkor a Bandinak is szabadságot kellett volna kivennie, mit fusizik itten munkaidőben:)
Hajcsatok Eger olyan, mint a szex 2012.02.08 20:25:00
Gerendás Györgyé az év nyilatkozata! "Ez az Eger olyan, mint a szex. Ha jó, akkor nagyon jó. De ha rossz, akkor is jó" - mondta Gerendás György azután, hogy csapata hazai medencében 10-9-re kikapott a Szegedtől, így kiesett a vízilabda Euroligából...
minchiacoaddu 2012.02.09 07:40:22
@Dr Milton: Ezzel csak az a baj, hogy egy sz.k.-nak nem elsősorban nyilatkozni kell tudni, hanem összerakni egy világverő csapatot, nomeg sportdiplomáciai feladatai is vannak, nem küldheti el sem a bírókat, sem a zsűrit az anyjába, ahogy azt Gerendás számtalanszor megtette. Gerendás kiváló edző, de ha pl. egy világverseny elődöntőjében úgy elszáll az agya, mint mondjuk pl. a 2009-es bajnokság rájátszásában, és eltiltják pikk-pakk 2-3 meccstől, akkor cseszhetjük.
minchiacoaddu 2012.02.11 17:59:40
@Dr Milton: Pontosan azt írtam, hogy képes világverő csapatot csinálni, de ahhoz ott kell állnia a parton, ami eltiltás alatt nehéz... Utoljára 2 éve tiltották el, és pár hete olvastam egy nyilatkozatát, amelyben seggfejeknek nevezte az adott meccs játékvezetőit, nem úgy tűnik, hogy lehiggadt, pedig nem áll olyan lélektani nyomás alatt, mint egy olyan sz.k., akitől minden világversenyen az aranyérem az elvárás, és akitől nem csak a medence partján, hanem nap mint nap higgadt, diplomatikus viselkedést várnak! És ha ezt a nemzetközi szakvezetés ezt nem kapja meg, azt a csapaton bosszulják meg!
Kedves olvasóink, hosszasan magyarázhatnánk, honnan jött az ötlet, és milyen egyéb ötletek jöttek még, de akkor sosem lenne vége. A lényeg, hogy önök most egy kísérlet szem- illetve inkább fültanúi. Természetes, hogy nekem és a Karottának hiányzik a jó öreg rádiózás, de…..
minchiacoaddu 2012.02.03 17:27:37
@Motordoktor: Kösz most már megvan, de ezúton jelzem, hogy ha régebbi Explorer böngészőt használsz, akkor csak egy nagy büdös fehérség van a helyén! A Gugli Krómmal már ott van, de azért tartok tőle, hogy van még rajtam kívül olyan fafejű, ókonzervetív, csökevényes, elfuserált buzeráns, aki Eplorert használ, föl kéne úgy tenni, hogy az is meg tudja nyitni...
minchiacoaddu 2012.02.03 17:28:46
@stevee: Köszi, közben én is rájöttem (ld. előző kommentemet:)
TComment Használt BMW? Soha 2012.01.09 06:15:00
Ha ön a címben jelzett mondattal az ajkán alszik el minden este, akkor ne kattintson, ez nem az ön autója. Akinek prémiumtermék kell, az legyen hajlandó áldozni is rá. Mert akkor jó, még így, hétévesen is. Mai cikkünk blogposztja...
minchiacoaddu 2012.01.09 08:24:11
@petakats: Ami cicaterepjáró, annak is van (többnyire) összkerékhajtása, meg 20 cm hasmagassága. És aki egy hegy tetején lakik egy földút végén, vagy pl. rendszeresen utánfutót vontat, annak pont ez kell, mert a 5er odaveri az alját, és meghal egy havas földúton, viszont egy alvázas-önzáró diffis igazi terepjáró ehhez tök felesleges... Arról nem is beszélve, hogy nem minden "cica" ami annak tűnik: pl. a RAV4-ben van manuálisan zárható középső diffi, és gyakorlatilag bárhol elmegy, csak el van könyvelve cicaterepjárónak, mert sok szőke maca is ilyen-ben ül...
Gyurcsány Ferenc nem érti. Mondjuk, nem meglepő. Elég régóta bizonyítják tettei, szavai, hogy fogalma sincs arról, mi veszi körül, de eddig megpróbált úgy tenni, mintha értené. Most azonban nyíltan bevallja, elképzelése sincs arról, mi a baj vele, és a hozzá hasonló,…..
Sikeresen zárult a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára indított jótékonysági vacsoraárverés, ahol rengeteg nagyon jó étterem csatlakozott az akcióhoz. Ez már önmagában is nagy siker, hiszen nagyon jó dolog, hogy szinte a komplett szakma összefogott az ügyért, és…..
minchiacoaddu 2011.12.19 17:50:15
@hagyma: Nem kívánok ennél különbet/többet vacsorára, mármint ha nem az a cél, ha mielőbb elérd a vágósúlyt, vagy ha nem a szigorított fegyházbüntetésüket töltő fegyenceknek főzöl, akik előzőleg követ törtek egész nap. Ha a picsádat mereszted egy irodában, (ahogy a hazai értelmiség túlnyomó része), nem kell úgy étkezni, mint egy arató napszámos...
minchiacoaddu 2011.12.19 18:33:01
@hagyma: Oké. Peace. A "picsa" pedig egy szláv eredetű palóc tájszó, amely az emberfajzat teljes alfelét jelöli, nemtől függetlenül.
Szó lesz sámfavonatról, vicces feliratokról, fura dolgokat eszünk, majd beülünk egy agyonahasznált taxiba, ami új. Ja, és a piros lámpás negyed sem marad el.Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
A kérdés a szokásos: mi van a képen? Persze a lehető legpontosabban. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy rájön-e valaki.Adós voltam még a múltkori találós kérdés megfejtésével lent az is megtalálható, aki először játszani akar, nézze meg a képet itt.Ha nagyon nehéz, majd teszek…..