Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mdorka

0 bejegyzést írt és 677 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú itteni hallgatás után (melynek közéleti és egyéb elfoglaltságaim voltak az okai) ismét megszólalok. Ideje. Ez a kormány és ez a többség ugyanis éppen úgy megérdemli az erélyes bírálatot, mint az előző. Most éppen a magukat kereszténynek nevező, másokat morális…..
Nem halt meg a blog.Szokásommal ellentétben még külföldön is megfordultam, több ízben is (ez az, amit vagy 20 éve nemigen tettem). Továbbá dolgoztam, horgásztam, miegyéb - úgyhogy jószerével nem is mentem számítógép közelébe, hacsak lehetett.De most megint fogok írni. Elvégre…..
Deklaráljuk a magyar állam felszámolását most Szlovákia haladéktalanul annektálja az - immár uratlan - jelenlegi ország-területet Minden országlakos kapjon választójogot Legyen népszavazás arról, hogy az elnököt az országból kitiltani nem lehet Az új, megnövekedett szlovák…..
Mdorka 2009.09.02 14:49:43
A Vona család meghívója Gabi Bár Micvójára: A JP egyik törzskommentelője így emlékszik vissza a speciális napra: “Emlékszem, fülledt, forró nyári nap volt. Ékev szombatja. Én vittem reggel a kakós kalácsot Weisz nénitől a sülba. B. Gyuri bácsi, akire Gabi szinte…..
Mdorka 2009.07.06 10:43:35
@Cypriánus: @Bell & Sebastian: Jaja, mint reformátusoknál mondjuk a konfirmáció.

Brít milá sem arról szól hogy "levágnak belőle", nem belőle, róla.

ÁÁÁÁÁ!
Ez az ütőkártya már olyan gyűrött, szamárfüles, piszkos és megtépázott, hogy ráférne egy csere. Az egész paklira. Már a hátoldaláról felismerhető, lehet vele számolni.Nem akarok közhelyeket döngetni... De mint mindenki mást, engem is elgondolkoztattak a közelmúlt eseményei.…..
Mdorka 2009.06.20 23:41:18
@Pilgrim:

MEGSZÓLALT!!!Megmozdult!!!
:-)
(mindig örülök egy hangnak a régi "brancsból")

Kedves Pilgrim, biz még én sem jöttem bele, úgyhogy csak akkor olvass, ha elviseled az ilyesmit:
"Kedvesnaplóm talánmégsem serésinfluenzámvancsak gyomorrontásdemamár felbírtamkelni, és koviubilevet ittam ami bent is maradt végrendelet visszavonva" nyavalygós picsablog.com

Él a gmailes címem.(csak netem bnem volt egy jódarabig)
Ha a polkorrektség és az elmebetegség közötti - normális esetben elég széles - határzónát nézzük, akkor bizony meg kell állapítanom, hogy az Országos Választási Bizottságnak vaskosan sikerült átszédelegnie a Lipótmező oldalára. Nem is beszélve arról, hogy olyan precedenst…..
Tartozásom van - több is. Az egyik, hogy bejelentettem: az Ablonczy-Novák-féle 12 pontos politikai deklaráció helyett egy tosztességesebbet fogok írni, bemutatandó, hogy ezt hogyan kellett volna megcsinálni ahhoz, hogy ne szítsa, hanem csökkentse az ellentéteket.Amikor megbíráltam ezt…..
Mdorka 2009.04.05 02:50:41
::Ha jól esik, ezzel szerzek olykor nehéz perceket egyes igen távoli rokonaidnak.

Csók a családnak:)

::nem feltétlenül szokás dobszóval lapuló vadra menni.

Hány évig kell lapuló vadra menni eredmény nélkül csendben?

::Pedig kellene. Különben nem tudod meg, hogy a nemsokára esedékes, erőforrásokért vívott világháború kapcsán olyasmik lesznek, amihez képest a holocaust vasárnapi oskola.

?? Ha olvasom a kurucot, akkor elmarad? (most megint cinikus voltam) vagy esetleg megkapom onnan a bölcsek kövét?

:: A depresszió elleni legfőbb mentsvárunk a való dolgokkal történő szembenézés.

A való dolgok a kurucon vannak?

:: Magam nem veszek, de ennek több oka is van. Ne menjünk bele.

Pedig kíváncsi lettem volna. magam a civil szerveződések, megmozdulások erejében hiszek. Ilyen volt a Hollán utcai is, amit így utólag sem bántam meg. Hogy lenne már mindegy, hogy melyik oldalon? A Hollán uti oldalon. És nem bántam meg, jó volt együtt mozdulni, és jó volt a himnuszt énekelni, mindenképp erkölcsi győzelem volt, és akik akkor ott voltak körülöttem, ma is a barátaim. (Kár hogy odajött Gyurcsány igaz civilként, de az is igaz, kértük, ne tegye....)

"hogy pedig de."
Akkor sem szándékosan, a szándék a vérvádnak szólt. Igen, de.
Szegény kicsi Eszter vízbe fulladt, meghalt. Gyereklány volt, bár ne történt volna. Biztos vagyok benne, ha Ákos hülye is volt, (én is) senki sem Esztert akarta bántani.

:: Ebben egy kurva szó nem volt vérvádról,

De amire hivatkoztál az töményen arról szól, arra való reakció, ha szerencsétlen is.Kérdésem, hogy hogyan kellene a Vérvádakra reagálni, természetesen,- és ezt te is tudod,.-nem arra vonatkozott, hogy te illettél volna bárkit is vérváddal, hanem Ákos reagálására. Egy fiatal srácnak hogyan kellene a vérvádakra reagálni?
(úgy tűnik, hm.. sehogy)

:: kis híján egy évtizedembe került megtörni valakinek az ilyentén történt kondícionálását. Már ő is szégyelli magát a cinizmusáért. Tehát nem vagy reménytelen eset, de legyen ez az uradnak kihívás.

Vissza az első ponthoz, csók a család:_)
:-) 10 év? mi 15 éve vagyunk házasok , igen, 19 évesen mentem hozzá , betörés még nem történt, recsegés ropogás mindkét részről az igen, de anélkül unalmas lenne:)

:: Semmi olyat nem látok, ami a hetvenes években ne lett volna meg. Komolyan. Legfeljebb te nem tudtál róla.

Én meg látok. Ha volt és nem tudtam róla, jó volt nekem. A gyerekeim már másodikban tudnak róla, most rosszabb nekik, vagy jobb? Mindenesetre sokkal, de sokkal keményebb kiscsókák, mint én voltam anno. Nem biztos, hogy ennek örülök.

::Csak szeretnék elhitetni, hogy lehessen ujjal mutogatni.

Bár így lenne, de túl sok esettel találkoztam, akik biza elhiszik, mert el AKARJÁK hinni.

::"Ezt az egészet kissé hiszterizált túlérzékenységnek tartom. Átmentem magam is pár kellemetlen beszélgetésen, és erősen kétlem, hogy bárki, aki biztos az igazában, megkönnyezze az ILYEN dolgot."

Hát én biza bőgtem már el magam internetes beszélgetés alatt,(holocaust) a tehetetlen dühtől. (szemtől szemben valószínűleg bazinagy pofon történt volna).De ezt nyugodtan tarthatod hiszterizált túlérzékenységnek is. Impulzív a természetem, hiába is kéred számon rajtam a sokat emlegetett racionális hidegfejű gondolkodást.

:: "Ehhez minimum palesztinnak kell lenni,"
(vagy tibetinek, darfurinak, vajdasági, szlovákiai magyarnak, urambocsá igyekvő de elutasított cigánynak, lelkileg/fitikailag bántalmazott asszonynak, gyereknek, férfinek, terrorizált alkalmazottnak,kilátástalan életű borsodi munkanélkülinek, vagy kissé túlérzékeny, közösségétől megfosztott,vidéki zsidónak is.
ha nem vigyáz a jóérzésmagra, hogy ne fásuljon el.
De azért próbál vigyázni...

Mdorka 2009.04.05 03:05:12
@terembura:
agree...
de teljesen. Szabó Máténak is igaza van. Talán mintha mostanság kicsit olmladozni látszana a PC -f al, de lehet, hogy már késő.

Meg az is biztos, (bár minority R3portnál nappal van, hogy Te meg én terembura holnap lilásos karikásszemű hülyék leszünk bambán..
nem szabad támogatni a tisztességes, elkötelezett demokratáknak az előrehozott választást Na, gyerünk, Barátaim, tegyük a dolgunkat!         Magam talán középre állok. Talán este van. Talán alkonyat. Egy…..
"Magyar egészségügy". Az a bizonyos állatorvosi ló, amelyikre kígyót-békát lehet kiabálni, mégis tulajdonképpen csodaszámba menően működik, főleg ha a lehetőségekhez képest nézzük. Ahol páratlan szakmai hozzáértés társul az abszolút sötétséggel és…..
Mdorka 2009.03.18 20:48:08
@Gabor79:
"valamilyen drogra szükség van, mert tapasztalatom szerint az emberek egy része képtelen elviselni a mindennapos stresszt."

Riasztó tapasztalatom: Tudjátok mennyien szednek Rivotrilt? rengetegen+! nem tudom mennyire káros vagy nem, de úgy tudom, elég erős antidepresszáns. Biztos hogy minden esetben indokolt felírni? Tényleg ennyi pánikbeteg/depis van?
Intézményvezetőtől hallottam, nem tudna dolgozni, ennyi stresszt elviselni nélküle. Aztán kiderült, ez is szedi, az is, sokan.. Olyan mint egy enyhe (?) drog? láttam már tőle szorongós óvónőt idétlenül nyerítve vihogós hangos izévé változni. Úgy is maradt.
Mdorka 2009.03.18 22:08:40
@cz4:
Attól hogy nem beszélünk róla, a probléma létezik. Ez sem szabad hogy tabu legyen.
Rettenetes a stresszfaktor nagyon sok munkahelyen nem csak a létbizonytalanság, a munkahely elvesztésétől való félelem pl, hanem a főnök-beosztott viszonyok szabályozatlansága, furasága, és a dolgozó kiszolgáltatottsága miatt. A munkahelyi légkör, kollégák viszonya,Magyarországon kifejezetten nagyon rossz a felmérések szerint. (ú de sok fúrást kicsinálást láttam már) Képes megmérgezni egy ember lelkét lassan. Ezen kéne változtatni, persze nem valamiféle enyhítőszerrel, de tény és való hogy sokan nyúlnak hozzá. Piához, nyugtatókhoz, élénkítőkhöz. Biztos hogy Gábor79 sem úgy képzeli hogy adjunk a gyereknek drogot az iskolai stressz ellen. Ki akarná. Egy drogos gyerek szülei sem propagálták a drogot szerintem. Akkor is megtörténhet. Figyelni kell nagyon a gyerekekre, beszélgetni, beszélgetni,( jaj de hiányoznak, nincsenek itthon) olyan légkört teremteni, hogy bármivel fordulhasson hozzád, akármit csinált, vagy történt veled. Ne kelljen attól rettegnie, hogy leüvöltöd a fejét vagy megalázod...

Kérem tisztelettel: lehet fogadni! Mit tesz majd a Fodort végül az elnöki székbe gyötrő SZDSZ? Az a párt, amely a mélytengeri árokba merülő batiszkáfot is megszégyenítő mélységekbe süllyedt hajdani fényes rendszerváltó lendületéből... Ahol a megfontolt és okos Kis Jánosok…..
Azt hiszem, igaza van Dorka barátnőmnek, lassan közelebbinek érezzük Húsvéthoz, mint amekkorának a távolság tűnik visszatekintve a Karácsonyra, így aztán nem ártana valamit írni, elvégre erről szól(na) a blogolás. Azonban annyira el vagyok most havazva (még a mostani ónos eső…..
Néhány százszor már leírtam: Magyarország legnagyobb baja nem a nemzetközi (nem létező) cionista összeesküvés, még csak nem is a cigánybűnözők (létező) sokasága, úgyszintén nem az Európai Unió (különben nagyon is létező) elnyomása, hanem két dolog. Elsősorban az…..
Mdorka 2009.01.14 11:51:51
Mdorka 2009.01.17 01:30:51
Néhányan (mármint az értelmesebbek közül, mert a kétbites agyúaknak az efféle téma nem kenyere) nem értik, hogy miért kell az "eszmei tisztaságért" harcba szállni, emiatt gyakorta személyeskedni, és olyan vitákba belemenni, ahol a másik könnyedén próbálhat hárítani…..
Hát már megint. Jöttek, láttak, őrjöngtek, öltek. Igen, a mocskos szemét cigánycsürhe, akik harmincan kötnek bele háromba, és azonnal előrántják a kést is. Aztán szúrnak - nagy szakértelemmel és gyakorlattal, pont a szívbe, vagy a vesébe. Hogy halálos legyen, de legalábbis…..
Hát jó, írok a miskolci rendőrkapitányról, aki a mai magyar közéletben is páratlan gyorsaságú vargabetűt tehetett saját széke körül, hála a "meggondolatlan" nyilatkozatának.A tények immár közismertek, elég vázlatosan összefoglalni őket. Pásztor Albert, Miskolc…..
A szerző egy amerikai republikánus héja, akinek később már a republikánusság is túl puha volt, így önálló (eleve reménytelen) politikai próbálkozásba kezdett, és a Reform Párt elnökjelöltjeként kísérletezett, ha nem is a nyeréssel, de legalább a figyelemfelkeltő…..
Mdorka 2009.01.30 07:08:32
@Arma Gedeonka:


mások nem tudják a fülüket mozgatni. Én tudom. A balt még külön is, a jobbat csak a ballal együtt.

Vesztemre ez volt az utolsó mondat,amit tegnam este átfutottam... Bazz rosszat álmodtam:-)
Mióta az előző posztot megírtam, haladtak az események: "természetesen" rossz irányba, a konfliktus kiszélesedése felé.Izrael egyre több háborús bűnt követ el, és a szárazföldi csapatok behatolása semmi egyébre nem jó, mint a civilek megfélemlítésére, esetleg…..
Blogcsúcs, ahol a díszvendégek nem is bloggerek. A magyarságról, annak megéléséről történő elmélkedés, ahol a főasztal szendvicsében két történész szikkadt félzsemléje között egy pszichiáter a párizsi. Ez ma a "konzervatív" gondolat. Érdekes. Ha Horthy Szegeden…..
Nagyon kedves kajablog olvasóink, Ti, akik kitartotok mellettünk a gyér kínálat ellenére is, engedjétek meg, hogy megköszönjem egész évi érdeklődéseteket, a kommenteket, a kérdéseket, az ötleteket és visszajelzéseket. Nem árasztottunk el benneteket karácsonyi receptekkel, mert…..
Minden kedves (blog)barátomnak ezúton kívánok áldott, békés, meghitt, szeretetteljes Karácsonyt!  ..
Nincs szebb látvány a balliberálisoknak a médiában, mint egy vérében fürdő, haldokló palesztin gyerek. Le a háborúval, le a civilek elleni merényletekkel, le mindennel - még Izraellel is, amelynek hadserege a sokkoló képeket produkálja. Ilyenkor még a polkorrekt Nyugaton is lehet a…..
Kevés szívszorítóbb látványt tudok elképzelni, mint amikor egy szomorú szemű bárányfej néz rám egy - fortyogó levet tartalmazó - fazékból. A ponty is képes lelkiismeretfurdalást hozni az emberre, amikor kipislog a lakótelepi fürdőkádból, vagy amikor egy utolsó szemkontaktust…..
Egész évben kocsonya Már egy hete lesem szívrepesve, hogy nagy gonddal megalkotott egészségtanórám vajh’ nagy tömegvisszhangra talál-e. Ennyi idő elég volt arra, hogy megértsem, miszerint egyetlen ember fiát se érdekli az elvont élettan; élni és jól enni szeretnének…..