Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi

0 bejegyzést írt és 719 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   "A német Fraunhofer Kutatóintézet vezetőjével fél órán belül arról fogok tárgyalni, hogy fejlesszük tovább az MTA Sztakival közös együttműködésüket."  (Palkovics et. az Indexnek)  MTA Sztaki...  Nem ő volt az, aki elvette az MTA-tól a Sztaki-t, neeeeeem, az kifejezetten a csúnya zsákos…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.04.27 07:18:55
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.04.21 12:04:02
@Grrr...: Ha a kínai vezetés filozófiáját bon mot-ként akarjuk megfogalmazni, akkor az valami ilyesmi lesz: Egy kínai vezető saját személyére vonatkozóan konfuciánus, a társadalmat illetően taoista.

Ebbe belefér az egyes személyek közvetlen boldogulásáért (pénz és nagyonis jelenbéli, evilági hatalom) folyó -- szó szerint gyilkos -- belharc és a kínai birodalomépítés érdekében való távlatos gondolkodás és cselekvés.
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.04.18 20:52:20
@Emmett Brown: én innen szoktam illusztrációkat gyűjteni hozzá.
www.tylervigen.com/spurious-correlations

Eleinte szúrópróbaszerűen ellenőriztem, hogy nem csak kamu adatokkal viccel-e, de nem :)
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.04.14 15:36:16
@naebneerG: Eltekintve is attól, hogy a GDP mennyire jó vagy rossz mérőszáma az emberi jólétnek, mélyen egyetértek veled.

Engem roppantul zavar, hogy van ez a hülye beidegződés a fejlett(nek nevezett) világban, hogy a kajának olcsónak kell lennie, mert különben... ezért aztán orrba-szájba dotáljuk az agráriumot, hogy egy tökéletesen torz árképzéssel kalkulált olcsó kaja keletkezzen, ami nem emeli a GDP-t, nem elég nagy a multiplikatív hatása, satöbbi. Viszont a fejlett világnak marad egy csomó pénze, hogy totálisan fölösleges, de legalább környezetszennyező és mentálisan romboló techcuccokra költse, amely károk enyhítésére elköltött lóvé megint nyomja a GDP-t, satöbbi.
  " Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak."   Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.04.06 08:13:00
@Podvinecz Marsall: A "romkocsmákban félhomályában merengő, állástalan diplomás bölcsész" Orbán egyik u.n. bon mot-ja még 2012-ből. Szóval igen, toposz.
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.04.02 07:54:01
@Muad\\\'Dib: Az a szobor vizuális környezetszennyezés. Értem én, hogy nem műalkotásként, hanem politikai demonstrációként van kitéve, de mindennemű rongálás -- legyen bár politikai vagy esztétikai indíttatású -- csak javít a megjelenésén.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.03.31 20:33:21
@Barkalot: Szerintem kifejezetten hasznos, hogy betegségként tüntetik fel a (nyilván krónikus) magas vérnyomást. Épp azért, amit említesz. Nagyon-nagyon nem normális dolog negyvenesként magas vérnyomással élni és azzal nem törődni. Így legalább a népek látják, hogy magukat egészségesnek tartó emberek szíve/keringése nem bírja egy, egyébként korántsem pestisjárvány mértékben halálos betegség terhét és talán komolyabban megfontolják, hogy mégse kéne elhanyagolni azt a vérnyomás dolgot.
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.03.17 21:11:06
@kisa: @mafi mushkila: Ha elfogadjuk, hogy az "asszonyság" nagyjából megfelel a "ténsasszonynak", ami ugyebár a "tekintetes asszony" lekicsinylő verziója, akkor a párja, a "Tekintetes Lovász Úr" titulus tényleg problémás lehet, mert az valódi tiszteletet sugall, muszáj lesz a ténsurat használni.
www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-ertelmezo-szotara-1BE8B/t-4D5B8/tensur-4EB71/
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.02.16 11:38:29
@Hölderlin ist ihnen unbekannt?: Ezek szerint Larry 14 éves. Az macskában elég szép kor.
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.02.16 16:32:17
@Kettes: Van ennek a sztorinak egy olyan olvasata is, hogy ők végre nem a NER szabályai szerint játszanak: "Nyavalyogtok? Nincs szükségünk a >>ti<< cuccaitokra, vihetitek. Csak tárgyak birtoklásában tudtok élni és gondolkodni, csak azt tudjátok elvenni, de amik mi vagyunk (és leszünk), ahhoz egyszerűen kevesek vagytok..."

És szerintem elég hamar lesz másik helyük is.
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.03.02 10:06:29
@ámbátor: És a Maldív-szigetek? Vagy oda csak megyünk, onnan senki nem jön?
  "   A mutatók folyamatosan romlanak azóta, csak a SOTE van még az első ötszáz egyetemben a Times rangsora szerint. Prága, Varsó, Ljubljana is elhúz a magyar egyetemek mellett. Én nem a politikai haszon felől nézem tehát a kérdést, hanem hogy az átalakítás kimozdíthatja a felsőoktatást a…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.03.02 07:31:37
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Márhogy Navra a versenyszférában? Milyen, általunk ismert képességei vannak ehhez? Tudomásom szerint soha nem praktizált ügyvédként, egyáltalán, semmilyen, akár csak érintőlegesen piacinak nevezhető körülmények között megszerzett jövedelméről nem tudni.

Nem mondom, érdekes volna látni, amint ötvenes évei közepén életében először leszakad az állami-önkormányzati köldökzsinórról. Talán fejlődne kicsit a jelleme.
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.03.02 10:03:19
@Apkallu: Valahogy úgy :) Megjegyzem, van rokoni, ismerősi körben több olyan ügyvéd is, aki a rendőrségről vagy vállalati jogász pozícióból ment ki a hidegre ötven éves kora körül.
  .............................................  Tisztelt testvér! Hálás köszönet a lelkes üdvözlésért!Megtiszteléstek becsét sokszorozza az a körülmény, hogy én nemvagyok szövetségtek tagja, mely szövetségnek törvényeit, czéljait ismerem, helyeslem, méltányolom. Több év előtt felszólított…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.03.01 12:39:23
@kemény keleti kommentelő: Tamás bátya, Jim (Huckleberry és Tom haverja), Sárközi (Egri csillagok)... ami így hirtelen eszembe jutott. És hát Antigoné se egy eseményekkel csak sodródó alak. És Lady Macbeth se.
Továbbá, vannak u.n. életkori sajátosságok, egy gyerek nem kisméretű felnőtt és van olyan életszakasza, amikor igenis hasznos (állítom: szükséges) sztereotip viselkedésmintákkal találkoznia. Kamaszkorban, amikor a világhoz való viszony kezd a szinte kizárólag érzelmiből elindulni az intellektuális felé, akkor lehet valamit kezdeni azzal, amit írsz. Addig az egyszerű elfogadás kell, hogy működjön.
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.03.01 12:41:26
@TG69: A szaktárgyi tudás istenítése az egyik legsúlyosabb rákfenéje a magyar pedagógusképzésnek.
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.03.01 15:02:26
@TG69: ">>saját<< kánon kialakítására megvan a tanárok képessége" Ezt ma már kicsit illuzórikusnak tartom, de elvileg egyetértek.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2019.06.14 16:34:46
@kemény keleti kommentelő: "Húsz éve csak fideszesek lehetnek igazgatók... Jön a második vonal ?"

Bizonyos értelemben igen. Ha nem is húsz, de tizenpár éve nagyjából áll, amit a kiválasztásról mondtál. Jelenleg a szülők és a tanárok is szakcsoportonként mondanak (pl. matektanárok, nyelvtanárok külön-külön) véleményt, aminek az írásos összefoglalóját a tanári testület előtt a pályázó jelenlétében felolvassák. Tizenpár éve még jórészt fidesz-szimpatizáns, de gyakorló tanári körből kerültek ki a pályázók (sokszor a suli saját neveléseként), akiknek igazgatóként nem sok idejük volt fidesz-karriert építeni -- tökéletes ellentéteként ezzel a bizonyos második vonallal. Na, most akkor képzeld el azt a tanári értékelést, amit az kap, aki egy nagyjából megszokott igazgató helyére szigorúan pártvonalon pályázik, az adott iskolához való bármilyen személyes kötődés nélkül. Egyáltalán, már elméletileg is alig elképzelhető, hogy egy külsős olyan anyagot tudjon összerakni, ami nincs tele látványosan kifigurázható ökörségekkel.

Az egyik iskolában "év tanára" címmel kitüntetett ismerősöm épp múlt héten mesélte el a saját sztoriját - ő olvasta fel az értékelést :)
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2020.11.14 17:14:32
@kemény keleti kommentelő: ezt valamelyest meg tudom erősíteni; anno, amikor még csináltunk fordítást-tolmácsolást NB1-2-es csapatnak, nem egyszer hallottam, hogy a fiatal afrikai szerzemények tényleg azzal töltik a napjukat, hogy délelőtti edzésre elmennek, aztán hazamennek az albérletbe, nézik a falat meg a TV-t, délután ugyanez. Hétvégén edzés helyett meccs-csel ugyanez.
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.02.27 09:20:58
@Kettes: Van ám tizenkettedik évfolyam környékén médiaismeret, lehet vinni a fiatalokat tömegesen moziba, mint annak idején a Honfoglalásra. Odáig még érthető is az ötlet, hogy a szuperhősös limonádén nevelkedettek majd nem keresnek (szerintük) logikát és következetességet, sem pedig összetett jellemeket. Viszont akkor látványorgia és akció kell. És akkor most emlékezzünk vissza a legutóbbi filmre!
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.02.18 10:19:53
@Honóriusz: a képességük egész biztosan megvan hozzá :)))

Bizonyíték itt: youtu.be/9jtiw721RAg
      " Ehhez elmesélte azt is, hogy 2017 után egy évig a Farkas-hegyen készenlétben tartott egy kisrepülőgépet, hogy ha arról van szó, bármikor Bécsbe tudjon menekülni. Elmondta, hogy például Schmidt Mária felől is kapott olyan üzeneteket, hogy „felmossa vele az Indexet”.  (A 444.hu Bodolai…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.02.16 11:31:57
@Kurt S. Earp: A Nyugatos párhuzam nem jutott volna eszembe, de azon már én is többször elgondolkodtam, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem címlapos posztoknál is rendszeresen beesik néhány úgymond jobboldali/Orbánrajongó/fideszhívő vendég? Van a szimpla flood-idióta, van a topikszétbarmoló hörgőidióta és van a "miért nem értetek meg és szerettek engem, holott olyan nagyon intelligensen vagyok jobboldali" típusú önjelölt mártír.

Végül arra jutottam, hogy a Vincentet egyfajta potenciális trófeaként kezelhetik. A nagyobb közéleti kommentfelületek már jóformán olvashatatlanok, pl. a hvg kommentszekcióját sikeresen tönkrevágták, ott többszáz kommentből alig tucatnyi értelmes van, a többi csak gőzkieresztés. Itt viszont a bloggazda a törzskommentelőket is néha meglepő eréllyel takarít, úgyhogy többnyire megmarad a társalgás viszonylag kulturált hangneme és témakezelése.

Szóval, lehet, hogy nem nagy, de minőségi trófea lenne a Vincent "elejtése". Mint a szalonkavadászat.
        Orbán Balázs vezető NER-kártevő az index.hu-n reklámozta a rezsim janicsárképzőjét a Matthias Corvinus Collegium-ot.        Klebelsberg Kunót idézte, mint a magyar tehetséggondozás atyját, akinek azért volt némi szerepe abban, hogy rengeteg magyar tehetség hagyta el az országot a numerus…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.01.12 20:23:10
@Zoltán Benőcs: Azt azért ne felejtsük el, hogy 50% fölötti szintről indult. A 6 évnél idősebb, analfabéta népesség aránya csökkent 10% körülire, ami nagyjából azt jelentheti, hogy minden iskoláskorú fiatal és még az idősebbek közül is jó pár megtanult írni-olvasni. Ez azért nem gyenge, főleg azzal összevetve, hogy a funkcionális analfabéták aránya még mindig 20% (vagy akár több, olvastam 60% körüli becslést is).
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.02.11 13:09:33
@Migrancs Miki: Az a jó a hozzászólásodban, hogy bármikor, bármelyik blog bármelyik bejegyzése alá be lehet írni. Éppoly releváns mindenütt.
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.02.12 15:44:11
@frissen regisztrált troll: Hogy miért nem tudok rajzolni... :(( Az egyszem festőművész barátom meg akkora orbánista, hogy, hogy őt nem merem megkörnyékezni az ötlettel. Pedig egyébként nagy troll a pasas és bírja az abszurdot.

Hm, a szövegkörnyezetről nem fogom tájékoztatni és mégis megpróbálkozok nála.
       Eddig az történt, hogy az egykori reformkommunista Stumpf Istvánt, a Hazafias Népfront utolsó alelnökét, aki először alkotmánybíró majd egyetemi tanár lett a törvényes feltételek szelíd megkerülésével, Orbán Viktor nemdiktátor megbízta a magyar felsőoktatás maradék autonómiájának…..
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2020.12.15 14:03:09
@Bogomil: Akkor viszont ez a "60 fölött nem kéne beadni" u.n. felelősségteljes viselkedésnek tűnik nekem. Nem azért ellenjavallt, mert bizonyítottan nagyobb a kockázat, hanem mert nincs bizonyítva, hogy nem nagyobb. Ez teljesen OK.
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.01.30 09:59:03
@Barkalot: Van ráció abban, amit mondasz, de szerintem az adott ország egészségügye elsősorban nemzeti hatás- és felelősségi kör. Az EU-s adminisztráció viszonylag izomból (egy 500 milliós piac képviseletében) letárgyalta, hogy legyen minőségi oltóanyag és a vállalt szállítási határidők legyenek betartva. Hogyan, milyen alapon tilthatná meg és szankcionálhatná az egyes államok partizánakcióit addig, amíg nincs rá határköre?
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.01.30 09:59:59
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.01.20 12:25:56
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.01.16 14:20:59
@kemény keleti kommentelő: szinte kész reneszánsz ember, már csak képzőművészetben kellene még valamit okulnia

Én egyébiránt tényleg nagy barátja vagyok egyrészt az élethosszig tanulásnak, másrészt a sokirányú érdeklődésnek. Tapasztalatom szerint az emberek csekély hányada alkalmas arra, hogy jó értelemben vett szakbarbárként érdemben előremozdítsa a világot. A maradék nagy része rossz értelemben vett szakbarbár, azaz csak a szakmájához ért, de ahhoz se igazán. Akkor már nem jobb lenne, ha a szakmája mellett még egy csomó egyéb dologhoz is értene legalább művelt hobbista szinten?
       A NER által diszkréten támogatott Betlen-féle Metazin, a már serestelenített, rezsimslómoista Neokohn és  a FIDESZ alapszervként funkcionáló Mandinerke szemlézte Lawrence M. Krauss amerikai elméleti fizikus Quilletteben megjelent cikkét, melynek címe: Miért elfogadott a természettudományos…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.01.05 12:27:15
@ärdulönsamidag: Jól értem, hogy egy működő erőműben normális eljárás lett vón' az, hogy egy, azaz egyetlen darab mérést végeztek? Vagy valójában egy csomó megismételt mérésből álló folyamatról van szó, amit egyszer szokás végigvinni?
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2021.01.06 13:18:32
@ärdulönsamidag: Köszönöm, tanulságos volt. Ugyebár legkésőbb középiskola kezdetétől arra trenírozzuk a diákokat, hogy egy mérés nem mérés, pedig a maximum, amihez egy átlagdiák eljut, hogy ránézhet a hőmérőre vagy a multiméterre. Ehhez képest a te történeted elég meglepő volt elsőre.
        Ez lenne az.         Nem hiszem, hogy Leonard Cohen rajongana érte, de ki kellett próbálnom. MP4 formátumban van fent, MP3-ban túl nagy volt a fájl. Tessék fülhallgatón fullra nyomva hallgatni, sajnos én vezényeltem a szimfonikus zenekart, miközben a gombocskákat nyomogattam, szóval nem…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2020.12.27 13:47:33
@látjátok feleim szümtükkel: Ó, tényleg, kösz a kiigazítást! Mentségemre szolgáljon, hogy személyesen csak a Béke Tanszék volt meg, a másik kettőt csak mások elbeszéléseiből ismertem és az maradt meg bennem, hogy mielőtt (vonattal) hazautaztak a Hermannos/Mórás évfolyam- és egyéb társaim, gyakran beugrottak a Tóth-ba.
       E sorok írója a vakszerencsének köszönheti, hogy most nem egy géppuskafészkekkel diszkréten díszített ingatlanban lakik a parókás feleségével és kilenc gyerekével közel Nabluszhoz, mely kilenc gyereket már rég megtanította volna arra, hogy Júdeát és Szamáriát  .sten (ilyeneket is mondana,…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2020.12.22 11:13:40
@frissen regisztrált troll: Bármit teszel vagy mulasztasz, annak következménye van és ez őrá is vonatkozik. Úgy vettem észre, az itteni törzsközönség hajlamos nagyon harapósan védelmezni legalább a tények igazságtartalmát, még. ha ez a T. Kommentárs többszöri földbe döngölésével is jár együtt. Ld. még: az igazság fontosabb, mint a hülyék lelki békéje (ezzel persze lehet vitatkozni, de én nem fogok).
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2020.12.22 11:14:14
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2020.12.23 08:40:01
@Patreides: @ámbátor: Kösz a javítást, valószínűleg igazatok van :)
Rudolf Steinernek van egy gondolata valahol, hogy a tanár valójában soha nem tudhatja, hogy mikor melyik mondata vagy gesztusa lesz valamelyik diákja számára életen át meghatározó hatású. Magyartanárom félig odavetett megjegyzése volt a dadaizmus/szabadversek alkalmával, hogy lám, Arany János meg valósággal lekottázta a verseit -- és ez nekem nagyon-nagyon imponált. Erre vezetem vissza, hogy mániákus írásjel-túlhasználó vagyok.
       Boldog Salkaházi Sára nem a keresztény kultúrát akarta megvédeni. Ő a zsidókat akarta megvédeni a nyilasoktól és ezért megölték. A keresztény kultúra védelmezése Magyarországon azt jelenti, hogy nemcsak a zsidókat kell Dunába lőni, hanem a Salkaházi Sárát is, és amikor aztán boldoggá…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2020.12.17 12:00:26
@ámbátor: a régi manda használhatóbb volt, bár ahhoz is kellet erős türelem és bogarászási hajlam. A jelenlegi valami páréves "reform" következtében tényleg botrány. Már az sem oké, hogy jóformán bármit csak kutatási engedéllyel nézhetsz meg, de a hülye bélyegképekről (250×400 pixel a főutca nagytotál képéről?) még csak el se tudod dönteni, hogy tényleg meg akarod-e nézni. Az engem idegrohamközeli állapotba hozó kedvenc: "dátum az eredeti kép alján" -- hát bmeg, épp azt kellene látnom már most, hogy el tudjam dönteni, hogy érdekel-e az eredeti! A mapire.eu viszont egész jó, ha térképeket akarsz túrni.

@rdos: Fehérvár mint kisváros? Akkor módosítom az eredeti szövegemet: vettem egy kisközségben egy házat... :))) Bár tartok tőle, hogy a hungaricana is ugyanazokat a képeket hozza, amiket már láttam, de köszönöm a tippet, mindenképp szánok rá időt, hogy átbogarásszam, a jelenlegi mandánál biztosan jobb! Szóba jöhet még a fortepan archívuma is, az néha még jobb is, csak a címkézés elég esetleges.
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2020.12.17 16:19:17
@rdos: Ne is mondd! :))) Egy kicsit nagyobbacska városból költöztem oda, ahol most lakom. Az legütősebb kultúrsokk az volt, amikor rá kellett ébrednem, hogy bármit művelek, legkésőbb egy héten belül az összes ismerősöm tudni fog róla és véleménye is lesz a dologról. Rövidke angliai életem legkellemesebb élményei közé tartozik a "jelentéktelen senkinek levés" :))
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2020.11.27 07:45:51
@mafi mushkila:
1. opció: kívánj neki boldog hanukkát -- legyen neki is min törnie a fejét :)
2. én azt tenném, hogy megírom, hogy köszi, de valójában nekem kellett volna észben tartanom, hogy most nálatok ünnep van és kívánnom boldog hálaadást
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2020.12.12 09:23:31
@velőtanya: valószínűleg olyan, DEM elkötelezettségű/DEM regisztrált emberekről lehet szó, akiknek Biden személy szerint viszont nem OK. És, mondjuk már az elnökjelöltté válását is valamiféle trükközésnek gondolják.
        Nate Cohnt olvasom, ő a NYT guruja és eléggé biztos benne, hogy Biden nyeri a választást.  Amikor a Fox News behúzta Bidennek Arizonát (és aztán az AP is követte)nem értettem mire ez a nagy bátorság. Vannak exit pollok Arizonában, Maricopa megyében és Pima megyében szép nyugisan vezet…..
Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2020.11.06 12:33:36
@velőtanya: Ennek a szövegnek 85-90 százaléka használható akkor is, ha Biden veszít(ettendettene volna). Ez a cikk napok óta be lehetett tárazva, csak aktualizálni kellett élesítés előtt :)